ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    23. Kolovoz 2019. 14:20

Omerta ja se na e građanin logiram sa tokenom Zagrebačke banke. Mora biti tkz. razina sigurnosti 3. Tamo su mi za sad svi nalazi koje sam radila u poslijednje dvije godine tako da mi se cini da su svi umrezeni. Barem laboratoriji.
    Netko je pitao za dopunsko. Kao trudnice imamo sve dopunsko besplatno no nemamo tkz. dodatno koje pokriva i B listu lijekova. A na toj listi su durphastoni pa se zato nadoplacuju. Njihova alternativa su utrogestani koji se ne nadoplačuju. Tako da se u trudnoci ne isplati uzimati dopunsko. 
    Epiduralna ni carski rez na zahtjev se u HR bolnicama legalno ne bi smijeli dodatno naplačivati. Samo u privatnim rodilištima. Ili ako se da novac doktoru u koverti 🤣 Kao sto je netko napisao dostupnost epiduralne ovisi jel anesteziolog tamo. Velike ginekologije kao npr. Vinogradska imaju svoje anesteziologe te su oni dostupniji. Sve moje frendice koje su tamo rodile i željele epiduralnu su i dobile. Manje bolnice imaju anestezioloski odjel koji pokriva sve odjele (ginekologiju,kirurgiju, urologiju itd.) te su ponekad zbog hitnih operacija anesteziolozi negdje drugdje i nisu dostupni da daju epiduralnu. Ovisi o organizaciji bolnice.

• Sarita15
    23. Kolovoz 2019. 14:37

U Ri se ne placaju ni carski ni epiduralna sve se dobije na zahtjev. Cak postoji jedan gel Dianatal koji se moze naruciti i on sprecava pucanje pri porodu i smanjuje potrebu za epizotomijomi u Ri dozvoljavaju da si to kupite i uzmete na porod ukoliko zelite oni stave nikakav problem . I muz moze biti i na carskom ako zeli. Ali samo muz. Jedino sa cim kod nas nema uvijek srece je porodaj u kadi to nije uvijek dostupno. Ostalo sve da sve besplatno. I nis za bebu ne treba oni ju i obuku i presvuku i sve mislim moze se uzet ali ima bolnica. Za rodilju je nestasica ali za bebu sve ima. Nisam cula da netko nadoplacuje za epi ili slicno. 
    Ja imam sva dopunska pa svejedno nadoplatim dufastone -.- i moje i ko invalidna osoba pa opet nadoplati eh 

23. Kolovoz 2019. 14:43

E da... u Konzumu na akciji sumeci magnezij 24 sumece 125 mg za 10 kn. I jos dobijete ekstra Zdrsvoljupci naljepnicu 🤣

• Lala27
    23. Kolovoz 2019. 14:53

Evo i nas dvoje 😁 Na pregledu sve super, beban spava, stavio ruke na lice i ne mrda, pa ga je doktorica pregledala sa svih strana. Zanimljivo da je na prošlom pregledu vidjela pol jasno, a danas se nije moglo vidjeti zbog položaja, pa da prošli put nismo saznali onda ne bismo ni danas. Svega ima dovoljno, sve kako treba, beba je malo naprednija, pa je dr prokomentarisala da bi mi bilo bolje na carski ako tako ostane do porođaja, jer je i vantjelesna, a još krupna beba. Ali kaže da se to mijenja, da ćemo vidjeti. Do sledeće kontrole (20.09.) trebam uraditi OGTT i tako neke nalaze. Rekla mi je da se sad lako dobije trudnički šećer, pa da ne jedem puno bijelog brašna, slatkiša, mlijeka, itd. I dobila sam 5.5 kg od početka trudnoće, to nije puno inače, ali mi je puno što sam od 15.7.do danas dobila tih 5, a do tada samo 0.5. Iako se na meni ne vidi da sam se udebljala 😀

DeeDee
    23. Kolovoz 2019. 14:54

Sarita15

U Ri se ne placaju ni carski ni epiduralna sve se dobije na zahtjev. Cak postoji jedan gel Dianatal koji se moze naruciti i on sprecava pucanje pri porodu i smanjuje potrebu za epizotomijomi u Ri dozvoljavaju da si to kupite i uzmete na porod ukoliko zelite oni stave nikakav problem . I muz moze biti i na carskom ako zeli. Ali samo muz. Jedino sa cim kod nas nema uvijek srece je porodaj u kadi to nije uvijek dostupno. Ostalo sve da sve besplatno. I nis za bebu ne treba oni ju i obuku i presvuku i sve mislim moze se uzet ali ima bolnica. Za rodilju je nestasica ali za bebu sve ima. Nisam cula da netko nadoplacuje za epi ili slicno.
    Ja imam sva dopunska pa svejedno nadoplatim dufastone -.- i moje i ko invalidna osoba pa opet nadoplati eh

tu info sam i ja dobila od par cura za riječku. i može se birat (ako je dostupno) kada ili stolić ili normalno.. ugl preko 90% iskustva koja sam čula su pozitivna, nadam se da će tako i nastavit bit, malo me to umiruje..

[/url

lorija
    23. Kolovoz 2019. 15:04

Lala cestitkeeee na urednom pregledu!!! Nek se samo tako nastavi i sretno s tim nalazima koji slijede.
    Sad cu te staviti na listu i cekamo jos Angie i ona je bila danas u 14h na pregledu. 

lorija
    23. Kolovoz 2019. 15:11

PREGLEDI

26.8.- Reserved123
    27.8.- annika
    27.8.- Simbalija
    27.8.- Jaivanpa
    27.8.- thinkpink1
    27.8.- samonezelje
    27.8.- Kengurica
    28.8.- Tockica37
    28.8.- MaRe
    29.8.- petra31
    29.8.- DeeSB
    29.8.- iva4
    30.8.- Maj4
    30.8.- Lala3
    30.8.- Eleonoré
    30.8.- Nova19
    30.8.- Lavica27
    02.9.- crnokosa
    02.9.- Sarita15
    02.9.- aarauch
    03.9.- Juno
    03.9.- DeeDee
    03.9.- piba7
    03.9.- lucille9
    03.9.- Nasty
    04.9.- valentina
    04.9.- ivikii
    06.9.- Stelle123
    09.9.- Samojed
    09.9.- mikio
    09.9.- Goga_V
    10.9.- Nita9999
    11.9.- flower
    11.9.- Anna
    12.9.- mrgud_zg
    12.9.- lupe
    13.9.- C1M4
    17.9.- lorija
    18.9.- MaybeBaby
    18.9.- Lunica
    18.9.- Nasty
    20.9.- Lala27
    23.9.-lucille9
    30.9.- Seni1985

• Sarita15
    23. Kolovoz 2019. 15:11

DeeDee ja se zbilja ne mogu pozaliti evo prije skoro cetri god kad sam rodila svi redom u radaoni su bili jako pristupacni i sestre i aneateziologica i doktori. Cak me anesteziologica za ruku drzala tokom carskog i sve mi pricala sto rade sto prvo ide van i daju ti bebu i tad na prsa. E sad odjel je druga prica u svakoj smjeni je jedna nadrkana sestra i jedna fina ali ako se ti nedas budu ok. Recimo htjela mi je pustit bebu preko noci odmah prvu noc reko necu nisam isla jos sama do wca a kamoli da cu bebu dizat spustat odnjela ga ca. Drugi put sam drazala malog kraj sebe da mogu dojit nisam ga stavljala u krevetic jer mi se tesko bilo dizat dosla i prigovara reko ocete ga vi dizat i spustat svakih pol sata ako da eto moze usutila i bila poslje full ljubazna. Doktori su svi ok. A sestre kod beba su super. Sestra koja mi je pokazivala presvlacenje je uzela moje ruke da mi pokaze premotat bebu iako vidim toliko to je njoj veliki plus. A mlade sestre i stazistice dodu rade drustvo podrze bebu dok ides na wc pricaju sa tobom bas onako ljudski. Sve u svemu opravdavaju status rodilista prijatelja djece. Cak i ako izricito neces dojit donesu ti bocu formulu izdajalicu opkuhat ce dude ako zelis. Hrana je fina. I sve sto zatrebas tvoji ako donesu dat ce ti sto god to bilo. Cak i.mimo vremena posjeta. Meni su muza pustile na intezivnu i nakon posjeta. Tako da nadam se da ce nam sads biti jos i bolje :) 

Gogaa_V
    23. Kolovoz 2019. 15:31

Evo i mene cure! Kuci sam napokon! Nalaz je bio takav da pokazuje duzinu  cerviksa 4 cm!!! 🤩🤩 preporučeno mirovanje, odnosno smanjena aktivnost radi placente koja je nisko, izbjegavati sjedenje, saginjanje, cucanje, dizanje bilo cega,  jer nismo ustanovili zbog čega se skratio cervix, brisevi nisu pokazali nista, osim gljivica  ali to sam vec znala od proslog  puta. Opet ću trebati ponoviti  briseve  kod svoje  dr 9.9 i cervikometriju. Nadam se da će biti sve ok. 
    Usput smo pokupili fetal  dopler  koji je stigao na postu, pa ću kasnije  probati sekund da vidim kako funcionira, jer mi je danas receno  i da je cura  ok i da napreduje🥰🥰🥰  planiram ga ponekad  koristiti ako mi se ne javi moja cura nekad  pa me zabrine. Koliko  je normalan  br otkucaja  i kako ga vi koristite? 
    Ena cestitam  ti na urednom  pregledu  i jos neka mama ako je imala  nisam upratila   zadnjih  par stranica 

samonezelje
    23. Kolovoz 2019. 15:31

Joj iva4  mene full strah toga jer inace zadnje jedem oko 18 h inače me ubije žgaravica i od jednog keksa i ne mogu se naspavat niš. Mislim da su pisale cure da bi od 23h navečer trebalo biti natašte.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.