Iva mislim da si ti tražila izvještaj sa tečaja..
Pa ovako, mi smo bili u Baruna Filipovića i onako, ne znam šta bu ti rekla iskreno..
Super je jedino što te patronažna sestra uputi u porod od pucanja vodenjaka doslovno, do dolaska doma iz bolnice.. ali ništa što nisi pročitala već na internetu, ili pričala sa frendicama koje su rodile...
Ja sam očekivala možda malo više informacija za oca djeteta ali vidjeti ćemo sutra..
Super je sestra bila na početku... pitala je tko ima dijete doma, i jedan par se samo javio, njima je odmah dala tu diplomu da otac može u rađaonu , i pustila ih je kući..
To je po meni baš lijepo:)
Kažem, tako i tako nije rečeno ništa što već ne znamo, osim što je educirala kako se diše za vrijeme trudova, kako između trudova, itd..
I jako jako dugo traje, i jako jako su neudobni stolci🙈🙈🙈
Ti možeš ustati, i prošetati, i otići na wc i vratiti se, ona to odmah kaže.. sat vremena je dr pričao od početka začeća, pa do poroda.. pa je sestra 2 sata u komadu, i to je pre previše.. definitivno.. Nemaš ni koncentraciju toliko dugo..
Ali dobro.. još sutra, pa će mm imati diplomu, i može samnom🤗🙈
Cure vidjela sam na 24 sata da lijecnici trebaju prijaviti policiji promjenu zdravstvenog stanja pacijenta pa tako i trudnocu..kao radi voznje.. Postoji li neka regulativa koja definira da ne smijemo vise voziti nakon odredenog mjeseca trudnoce? Zna li koja nesto vise o tome?
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Lupe čitam smeđa limunada, i razmišljam zakaj je moja tekućina bila bijela kada sam radila OGTT hihihi..
Meni je rekla dr isto, večer prije do 23h smijem jesti i piti.
S time da sam ja u dva navrata između vađenja krvi popila gutljaj vode(nisam mogla izdrzati), sestra je rekla ne više od gutljaj da ne razrijediš glukozu u organizmu.. iako je kao praksa da se ne pije, ne jede i ne kreće u tom periodu do zadnjeg vađenja krvi..
I ni meni osobno uopće nije bila loša za popiti..🤗
Ja sam do kraja bila tak gladna i živčana da je bolje bilo izbjegavati me do prve pekare hahaha 🤭🤭
Još sam 5 bila budna a nikako da pojedem nešto, užas 😫
Tnx Lupesamo sta cu se srusit od gladi🤣🤣🤣🤣
Znaci Enauglavnom sve sta vec znamo se sazna osim eto te diplome koja ce me ocito kostat zivaca jer ovaj moj zbog posla nikako ne stigne na taj tecaj a porod bi trebo bit u petrovoj di ne pustaju nikog bez potvrde😒😞😞
Pa ubiti, da. Zaista kažem, ako imalo čitaš, educiraš se, bilo u društvu, na internetu, znati ćeš sve što je danas nama rečeno..
Što ne znači da je svugdje na tečaju tako, ali mislim da se ne razlikuje baš puno toga, samo doktori vjerojatno imaju drugačiji pristup predavanju.
E i tamo samnom su bile žene kojima je termin tipa za 2 tjedna...znači mogu roditi svaki čas, ako ikad stigneš, odeš...ispratiš te besplatne..mi isto idemo sada, iako još imamo vremena do poroda, jer je mm na godišnjem, on radi u ugostiteljstvu, i ima koma smjene, pa onda sad imamo vremena za sve 🙈
Držim ti fige da te ne košta puno živaca, možda nekad, uspijete to obaviti, jer baš ne puštaju bez te diplome unutra..
Lavice ja kao i sve cure tu saljemo pozitivne vibracije da to urastanje bude minimalno i da ti spase maternicu na carskom. Ako si mlada ne vidim zasto se nebi potrudili. Do tada samo misli da je beba super. Uostalom dok porodi ne krenu neznamo kako ce sve ici. Dan po dan i sretne misli ❤
Nista jesti prije OTTG testa tj vecerat dan prije i to je to. Tek nakon sveg se moze jest a kad popijete tu mjesavinu nista ni vodu ni nis.
Cure vidjela sam na 24 sata da lijecnici trebaju prijaviti policiji promjenu zdravstvenog stanja pacijenta pa tako i trudnocu..kao radi voznje.. Postoji li neka regulativa koja definira da ne smijemo vise voziti nakon odredenog mjeseca trudnoce? Zna li koja nesto vise o tome?
Hrabrica gluposti. Da nam da država tako agilna u provodjenju zakona (ako to i negdje uopće piše) daleko bi već dogurali...
Iva jesi ti sigurna za tečaj u petrovoj da treba...? Meni zvoni nekako da oni ni ne pitaju.
Lavica27 treba za Petrovu tečaj, mi provjerili neki dan. 😊
Mi mislimo to obaviti tu u dubravi, čula sam da su tu stvarno super😊
Evo da se i ja javim da sam dosla s pregleda i da je sve super. Ukljucili su mi zeljezo jer mi ga je beba dosta uzela.
Malo sam pricala s doktoricom o svemu ovome sto smo i mi ovdje u strahu dijelile...
Za iscjedak mi je rekla da je sasvim normalan i da se opustim. Znak za uzbunu je tek svrbez, peckanje i sirasti konadici. Bijeli, zuckasti, prozirni...sve je to u redu...
I rekla je da ocekujem jos jaci u sljedecem periodu.
Sto se tice stezanja koze trbuha i cesanja, preporucila mi je da se sto vise mazem, no da to ipak nije garancija iceg, al je vazno da koza stalno bude vlazna.
Spomenula sam joj da bas intezivno osjecam udarce bebe, cak i nocu, dr kaze da je to jer sam vitka i mrsava pa otud i taj osjecaj boks vrece...
Plodne vode imam dovoljno, a cerviks mi nije mjerila, kaze da me vaginalno nece gledati do poroda, jedino u slucajevu bolova ili da nosim nisko.
Po njenom misljenju, sve je super i evo nadam se da sam jos nekoga umirila...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Cure vidjela sam na 24 sata da lijecnici trebaju prijaviti policiji promjenu zdravstvenog stanja pacijenta pa tako i trudnocu..kao radi voznje.. Postoji li neka regulativa koja definira da ne smijemo vise voziti nakon odredenog mjeseca trudnoce? Zna li koja nesto vise o tome?Hrabrica gluposti. Da nam da država tako agilna u provodjenju zakona (ako to i negdje uopće piše) daleko bi već dogurali…
Iva jesi ti sigurna za tečaj u petrovoj da treba…? Meni zvoni nekako da oni ni ne pitaju.
I meni je to celavo al bolje da pitam 😊
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️