ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    C1M4
    19. Kolovoz 2019. 13:10

iva4

Cima zovem harni od jutra ali nista valjda je neka guzva, htjela bi u subotu nakon ovih testova to rijesit jet mm dolazi preko tjedna tek u 7 doma pa dok mi dodemo do zga pre kasno je
    Laviceja sam sada prije 2 tj bila u peteovoj uloziva za vrh prsta i pitam ga sta znaci i dalje strogo mirovanje , a on ma kakvi sve normalno samo usporeno bez naprezanja i ako primjetim da nemogu da legnem i odmorim

Pokušaj poslati mail, meni inače prije odgovore na mail nego na poziv haha

Lavica27
    19. Kolovoz 2019. 13:23

Tockice rekla je zato što mi je u 8 dana tako napredovao nalaz. Eto nemam pojma... Ja ću mirovati pa što bude...

Lorija davno sam pisala. Po porodu mi nije izlazila posteljica nikako van i kad je izašla je povukla van za sobom i maternicu pa se maternica preokrenula (inverzija maternice).morali su je ručno repozicionirati. Imala sam placenta accretu (uraslu posteljicu) što nije moguće vidjeti uzv-om. Na mjestu urastanja je došlo do rupture maternice. Unutarnje krvarenje, operacija. Srećom nakon hitne operacije spasili su je sa dva sava.

MaRe
    19. Kolovoz 2019. 13:26

Sjele su pare ( erste) :D 
    Lavice bitno da beba raste a ti sad miruj :) I ne googlaj kak ti je rekla Lorija 
    Ove ljekarne pogotovo privatne su baš skupe...meni tu najbliža je neka privatna i cijene su im bože sačuvaj al šta ću kad mi se ne pješači do centra u drugu...sad neki dan dok sam uzimala magnezij, uzela magnezij i fenistil op 120 kn xD Al dobro magnezij je 2+1 tak da ima 30 šumećih unutra :)

DeeDee
    19. Kolovoz 2019. 13:38

LoSa84 znaci ipak su manje više svi Prenatali na istu foru? Ja uzela Novalacov u startu jer ne znam, za njega sam čula i par frendica ga pije pa kao ajde, al osim sto mi se 130kn čini jako puno za 30 tableta, jedva ga popijem jer mi ima oooodvratan okus.

ttadea

Vidim da sve pijete magnezij? Za kakve to grceve? Ja nemam grcrve i ne pijem ga..jel bi trebalo bez obzira? Pijete li kakve vitamine za trudnjce isto? Meni je dr.rekao da ni to ne treba sada kada je toliko sezonskog voca i povrca, ali da mogu tu i tamo koju popiti zbog omege (Novalac).

Ja pijem magnrzij radi probave ali ima i jos puno benefita.
    Tvoj doktor je onda neka stara škola 😀 Danas manje-vise svi preporucaju vitamine jer je puno istrazivanja pokazalo da oni imaju benefite. Isto, na temelju istrazivanja, se zna da se prehranom mnogi od njih ne mogu unijet u dovoljnoj količini. Vecina toga što unesemo saplementima, ako naš organizam ne treba, izbacit će (ukoliko nemamo neki metabolički poremečaj), stoga ja vidim samo benefit uzimanja dodataka. Ne mogu skoditi ako je sve u redu s nsma.
    Kao student radila sam kao promotor dodataka prehrani u ljekarnama,između ostalog i prenatala. Svaki proizvođač tvrdi da ima nešto bolje od drugog no sve je to slično. Bitna je folna u prvom tromjesječju te da se od drugog uvedu i omege. Nažalost, ako pitate u ljekarni koji je bolji najčešće će vam ponuditi najskuplji ili neki koji oni trenutno moraju "forsirat" jer imaju zalihe. To se često događa u privatnim ljekarnama. Naravno, ne uvijek no ljekarne imaju velike zarade na tim dodacima. Zato kad Vam nešto ponudi pitajte jel ima jeftiniju varijatu i kad vam da,pitajte zbog čega je ova skuplja. Ako ima glup odgovor, tipa jer je iz Njemačke ili iz SAD-a uzmite slobodno jeftinije.

[/url

• AnnA
    19. Kolovoz 2019. 13:39

Lavice sada razmisljaj samo kako je beba ok. To je momentalno najvaznije. A ti ces eto malo odmirovati i opet ce biti sve super. Znam da je tesko ostati pozitivan ali usredotoci se na bebu koja dobro napreduje.
    Ja evo lezim u apartmanu nakon amnio. Kazu da moram odlezati nekih sat i pol. Po ultrazvuku je sve dobro, beba se dobro razvija, mozak i srce su dobro. Ali mi je doktor u vise navrata ponovio da ultrazvuk ne moze zamijeniti amnio i da se ne moze vidjeti kromosomska greska na ultrazvuku. Ali ono sto obocno ukazuje na gresku (srce i mozak) tu vidljivo nije. Pa se eto nadajmo najboljem :)

Lavica27
    19. Kolovoz 2019. 13:48

Joj Anna ti u svojoj muci na mene stigneš misliti❤ Drago mi je da uzv zasad sve dobro pokazuje,vjerujem da će tako i ostati. Skupa ćemo sve četiri u zrak😘😘😘

• Kengurica
    19. Kolovoz 2019. 13:50

Anna sretno! Uvjerena sam da nosis jednu savrsenu bebicu.

19. Kolovoz 2019. 14:01

DeeDee

LoSa84 znaci ipak su manje više svi Prenatali na istu foru? Ja uzela Novalacov u startu jer ne znam, za njega sam čula i par frendica ga pije pa kao ajde, al osim sto mi se 130kn čini jako puno za 30 tableta, jedva ga popijem jer mi ima oooodvratan okus.

ttadea

Vidim da sve pijete magnezij? Za kakve to grceve? Ja nemam grcrve i ne pijem ga..jel bi trebalo bez obzira? Pijete li kakve vitamine za trudnjce isto? Meni je dr.rekao da ni to ne treba sada kada je toliko sezonskog voca i povrca, ali da mogu tu i tamo koju popiti zbog omege (Novalac).

Ja pijem magnrzij radi probave ali ima i jos puno benefita.
    Tvoj doktor je onda neka stara škola 😀 Danas manje-vise svi preporucaju vitamine jer je puno istrazivanja pokazalo da oni imaju benefite. Isto, na temelju istrazivanja, se zna da se prehranom mnogi od njih ne mogu unijet u dovoljnoj količini. Vecina toga što unesemo saplementima, ako naš organizam ne treba, izbacit će (ukoliko nemamo neki metabolički poremečaj), stoga ja vidim samo benefit uzimanja dodataka. Ne mogu skoditi ako je sve u redu s nsma.
    Kao student radila sam kao promotor dodataka prehrani u ljekarnama,između ostalog i prenatala. Svaki proizvođač tvrdi da ima nešto bolje od drugog no sve je to slično. Bitna je folna u prvom tromjesječju te da se od drugog uvedu i omege. Nažalost, ako pitate u ljekarni koji je bolji najčešće će vam ponuditi najskuplji ili neki koji oni trenutno moraju "forsirat" jer imaju zalihe. To se često događa u privatnim ljekarnama. Naravno, ne uvijek no ljekarne imaju velike zarade na tim dodacima. Zato kad Vam nešto ponudi pitajte jel ima jeftiniju varijatu i kad vam da,pitajte zbog čega je ova skuplja. Ako ima glup odgovor, tipa jer je iz Njemačke ili iz SAD-a uzmite slobodno jeftinije.

Sve je to tu negdje... jedino velim, treba pazit da ima folnu (a to svi imaju,) i omege nakon 3-eg mjeseca. No moze se omega pit i posebno, dok neki imaju ukljucenu u formulaciju. Neni se osobno nije to dalo svako posebno gutat pa imam zajedno. A i neki prenatali imaju velike tablete koje se jedva progutaju. Takoder, neki ne sadrze zeljezo pa ako ste deficitarni treba provjerit. Neki imaju Mg, neki ne... ja ga uzimam posebno pa ne obračam na to pažnju.

C1M4
    19. Kolovoz 2019. 14:02

Anna sad samo lagano i opusti se što više možeš do rezultata, koliko psihički, toliko i fizički, a za nalaz znam da će biti super, pusaaaa ti

• Lala27
    19. Kolovoz 2019. 14:09

Mene zvali iz klinike, doktorica imala smrtni slučaj pa mi je pomjeren pregled za petak. Sreća pa se nisam još očerupala 😂😂

Grizli Drago mi je što si skontala udarce, uživaj sad u njima 😄😄

Lavice Samo miruj i biće sve dobro, jesi Lavica ili nisi 😁 Bitno je da beba napreduje

AnnA Boli li te šta i je li boljelo dok su radili amnio? Čekamo rezultate zajedno sa tobom 😊  Vidjećeš da će biti kao i kod Cime 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.