ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AnnA
    19. Kolovoz 2019. 10:09

Curke, hvala vam sto ste uz mene. Ja sam kolko tolko smirena al sam nikako spavala sto je skroz razumljivo i ocekivano.
    Sretno na danasnjim pregledima. Cekam lijepe vijesti :)

C1M4
    19. Kolovoz 2019. 10:16

iva4

Jutro curke od nas dvoje, ja bi spavala ali mali udara pa ocito moram ic papat sto mi jakoooo teskoooo pada🤪🤪🤪
    Sretno svim curkama danas!!!
    Cimakoji je to pregled danas?
    Anasamo pozitivno tipkaj tu sa nama ako ce ti bit lakse da te zaokupimo sa temama neko da razmisljas o glupostima😘😘😘

To je ovaj standard kod moje gin, moram joj donesti nalaz niftyja pa će me kratko pregledati da vidimo malca i zbog onog krvarenja što je bilo da vidi jel sve okej^^ 

19. Kolovoz 2019. 10:29

Ja sam ipak odnijela urin u  Brayer odmah ujutro..Strah me jer mi je doktorica u petak rekla da ako trakice opet pokazu los rez.da odmah u subotu idem dati privatno urin ,pa ako ni to nije ok, javiti se u bolnicu...nekako mi sve to preozbiljno zvucalo pa nemam zivaca cekati popodnevnu smjenu zamjenske doktorice na drugom kraju grada...ufff
    Glede mazanja, ja sam si kupila cisti organski karite maslac i kakao maslac, otopila na lagano, dodala malkoc voska i ulila u kalup. Sada imam plocicu s kojom se mazem svako vecer prije spavanja. Meni to super, super i mirisi , a karite je definitivno za kozu mrak,  njime mazu i bebe. Nemam flekova po spavacici, dobro i upija.

19. Kolovoz 2019. 10:32

Vidim da sve pijete magnezij? Za kakve to grceve? Ja nemam grcrve i ne pijem ga..jel bi trebalo bez obzira?  Pijete li kakve vitamine za trudnjce isto? Meni je dr.rekao da ni to ne treba sada kada je toliko sezonskog voca i povrca, ali da mogu tu i tamo koju popiti zbog omege (Novalac).

Simbalija
    19. Kolovoz 2019. 10:37

Magnezij najviše pijem zbog probave, puno mi je bolja s njim nego bez njega. Znala sam ga i prskati na kožu (kažu da je čak tako i najdjelotvorniji), ali mi na taj način ne pomaže probavi. :D
    Vitamine pijem od početka, solgarov prenatal. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

C1M4
    19. Kolovoz 2019. 10:53

Iva ma nisi nisi, zasad ništa haha, ček, a zašto te šalju na taj OGTT opet? tj. zašto su te prvotno i poslali na to?

Dalindas
    19. Kolovoz 2019. 11:08

Cure ,sretno svima danas :) ja bas čekam u bolnici na anomaly 

C1M4
    19. Kolovoz 2019. 11:08

iva4

Cima ja ti ga jos u trudnoci nisam ni radila taj OGTT sada idem prvi put, a kako u zadnje vrijeme obozavam slatko strah me da ce bit los nalaz😒
    I to u Sunce idem🤣🤣

Jel to gin predloži inače ili ideš ovako na svoju ruku? I kad se to ide uopće jer meni nije ništa rekla ova moja

Frajla
    19. Kolovoz 2019. 11:17

C1M4

iva4

Cima ja ti ga jos u trudnoci nisam ni radila taj OGTT sada idem prvi put, a kako u zadnje vrijeme obozavam slatko strah me da ce bit los nalaz😒
    I to u Sunce idem🤣🤣

Jel to gin predloži inače ili ideš ovako na svoju ruku? I kad se to ide uopće jer meni nije ništa rekla ova moja

Obično se ide između 24 i 28 tjedna (preporučuju bliže 28)

Grizli
    19. Kolovoz 2019. 11:18

Lavice bas sam mjerila neki dan dnevno popijem cca 3 litre vode sad. Inace pije dosta cesto po malo, jer mi se kao tinejdžerici znalo desiti da zaboravim piti, pa sma znala se onesvjestiti. Pa me za to dr naucila da ako testiram dehidrciju na svojoj kozi koja odmah reagira jer kad ju stisnem izmedju dva prsta na zapešću ostala bi zguzvana. Tako da od tih dana pazim na unos vode i provjeravam cesto dal sam dehidrirana. I nije do dehidracije nego moja koza ne veze masnocu pa samim time ni vodu u sebe. Probala sve zivo i jedino sto mi odrzava vlagu koze su kreme sa ureom koje mi ili u ljekrani prave ili kupimi eucerin ili dm. Recimo od kreme sa kakao maslacem neka skupa bio nesto sam se osula bila da sam kortice morala pit da se osip povuce. Imam bas osjetljivu jako kozu a sad je to jos gore. Sto da kazem kad meni se po zimi od hldnoce koja jako susi kožu pocnu usi ljustit i ispucaju ili koza na dlanovima. Moja dermo je rekla da to u zivotu nije vidila.
    Neko je rekao za magnezij sumeci moze se piti bilo kakav magnezij odlican je u trudnoci posebno u periodu kad beba razvija kostur. Mislim da ttdea je pitala za vitamine. Ja bi ti toplo preporucila bez obzira sto ima sezonskog voca i ppvrca ne mozes ti toliko unjet koliko tijelu treba posebno folne kiseline, kalcija, magnezija i vit c. Recimo vit c trebas oko 75 mg dnevno za to bi trebala pojest cca 5kg zelenih jabuka ili 1 kg naranci samo one pulpe. A za dovoljan unos folne bi trebala pojest cca 15 jaja ili 1.5 kg sirovog spinata ili 1 kg brokule sirove (kuhanjem se smanjuje kolicina pa je puta 3) ili netso bogato recimo kikiriki skoro pola kg za folnu u trudnoci dnevno. Tako da ne znam dal ikoja od nas moze toliko toga pojest dnevno jer se radi o veliki kolicinama hrane.
    E ja se moram pohvaliti da ja zadnjih 5 dana osjecam male lagane udarce. Koji su me prvo podsjecali kao da neko puse baloncice unutra, al onda sam stavila ruku i skuzila da je to beba jer se osjeti bas gibanje na dlanu, dok ovako kad en stavim dan je zbilja ko neko kucanje samo po kozi. Naravno samo kad se umirim i legnem osjetim posebno nakon sto pojedem neko voce pa onda krene skakavac moj ludovati ocito. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.