Cure evo mene s pregleda. Pisonja je super,malo veći po mjerama ali dr kaže sve odgovara odlično.
Ali kod mene promjena stanja😔 Cerviks nije još stanjen,čak je veći nego na prošlom mjerenju, 39mm. Ali pred 8 dana sam bila skroz zatvorena a danas vanjsko ušće ulozivo za vrh prsta. Rekla je 2tjedna stroze mirovanje dok ne vidimo da li se i dalje otvaram. Ako da, ide serklaza. Baš sam u sto briga sad... da je moguće zbog komplikacija s maternicom iza prve trudnoće ali i da ne mora biti.
To su mi rekli sad u petrovoj ali koliko znam to ides iza 20 tjedna jer mi je sad nedavno i frendica isla a ona je evo usla sad u 30 tt tako da bude ti sigurno rekla… a sad za ovaj tsh me vjerojatno salje jer sam dobila dosta na kilazi pa da se provjeri stitnjaca jel ok neznam zasto je opet kontroliram😒
I svim mukama se pokusavam narucit na 4d uzv negdje ali di god ima slobodnih termina mm nemoze samnom zbog posla😓
Jesi probala u Harni? Ja sam tamo zadnji puta dobila termin u 18:00, sad ne znam kad vama treba..
Ali znam da rade do 21h, samo ovisi do kad naručuju.. Mi smo odlučili da ćemo obaviti Anomaly scan pa ćemo onda i na 4D u istom danu da ne idem na puno pregleda, i ovako su me skoro svaki tjedan pregledavali..
Cima ja ti ga jos u trudnoci nisam ni radila taj OGTT sada idem prvi put, a kako u zadnje vrijeme obozavam slatko strah me da ce bit los nalaz😒
I to u Sunce idem🤣🤣
Jel to gin predloži inače ili ideš ovako na svoju ruku? I kad se to ide uopće jer meni nije ništa rekla ova moja
Obično se ide između 24 i 28 tjedna (preporučuju bliže 28)
Ahaa, stvarno nisam znala, hvala ti hehe
Ttadea trebala bi piti vitamine jer kao što Grizli napisa sad nam treba duplo , a sumljam da mozes toliku količinu hrane pojesti. Magnezijum pijemo zbog grceva u stomaku nalik na menstrulane, ono kao kad ocelujemo ciklus. Ili obicnih grceva neko ih ima u nogama rukama itd. I potreban je nevezano imaš li ih ili ne. Kad budeš kupovala prenetale ne znam stanje ali vjerovatno ima od malog do velikoga pakiranja za cijelo tromjesecje. Ja sam se zeznula i kupila od elevit odmah veliko pakiranje za cijeli trimestar i odgovarali su mi prva 3 dana i poslije toga dijareja od njih. Tako da kupite prvo malo pak. da vidite šta vam odgovara.
Anna bice sve ok! Ne brini se! Tu smo❣
Lavice nadam se da će biti sve ok vidim slično kao kod mene s tim da i ja cekam da vidim šta će mi reci na narednom mjerenju. Sad miruj to jedino mozes kao i ja. Bit ce sve ok😘
Cure evo mene s pregleda. Pisonja je super,malo veći po mjerama ali dr kaže sve odgovara odlično.
Ali kod mene promjena stanja😔 Cerviks nije još stanjen,čak je veći nego na prošlom mjerenju, 39mm. Ali pred 8 dana sam bila skroz zatvorena a danas vanjsko ušće ulozivo za vrh prsta. Rekla je 2tjedna stroze mirovanje dok ne vidimo da li se i dalje otvaram. Ako da, ide serklaza. Baš sam u sto briga sad… da je moguće zbog komplikacija s maternicom iza prve trudnoće ali i da ne mora biti.
Radi vanjskog usca serklaza?? Ja sam sa Ivanom u 17 tj bila vanjsko usce skroz otvorena pa nije nitko to spominjao.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Ali kod mene promjena stanja😔 Cerviks nije još stanjen,čak je veći nego na prošlom mjerenju, 39mm. Ali pred 8 dana sam bila skroz zatvorena a danas vanjsko ušće ulozivo za vrh prsta. Rekla je 2tjedna stroze mirovanje dok ne vidimo da li se i dalje otvaram. Ako da, ide serklaza. Baš sam u sto briga sad… da je moguće zbog komplikacija s maternicom iza prve trudnoće ali i da ne mora biti.
Radi vanjskog usca serklaza?? Ja sam sa Ivanom u 17 tj bila vanjsko usce skroz otvorena pa nije nitko to spominjao.
Mislim.da jojje rekla.da za tjedna ako krene otvaranje onda serklaza. Za vanjsko usce samo sigurno nece.
Anna..sretno i javii se..
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Imam kremu što mazem na ujed stvarno je grozno stvar biti alergičan na ujede fuj
Lavica nemoj da se brineš miruj i sve će bit u redu
Ja sam na početku pičq svaki dan prenatal i u zadnje vrijeme baš dosta puta zaboravim nadam se da ne predstavlja problem a pijem od pocetka premama duo i odg mi bas
Joj Lavice, vec te vidim kako citas,googlas o tome.
Znam da je rano sve,al drzim fige da ne ide ka tome.
Ti odmaraj bas ova dva tjedna dok ne odes opet na pregled, pretpostavljam da ces tada ici ponovo.
A mogu li te pitati kakve komplikacije s maternicom si imala? Sorry ako si vec o tome pisala.
Bit ce to dobro,samo smanji tempo za pocetak.
Nek je pisonja dobar i napredan 😁
Vidim da sve pijete magnezij? Za kakve to grceve? Ja nemam grcrve i ne pijem ga..jel bi trebalo bez obzira? Pijete li kakve vitamine za trudnjce isto? Meni je dr.rekao da ni to ne treba sada kada je toliko sezonskog voca i povrca, ali da mogu tu i tamo koju popiti zbog omege (Novalac).
Ja pijem magnrzij radi probave ali ima i jos puno benefita.
Tvoj doktor je onda neka stara škola 😀 Danas manje-vise svi preporucaju vitamine jer je puno istrazivanja pokazalo da oni imaju benefite. Isto, na temelju istrazivanja, se zna da se prehranom mnogi od njih ne mogu unijet u dovoljnoj količini. Vecina toga što unesemo saplementima, ako naš organizam ne treba, izbacit će (ukoliko nemamo neki metabolički poremečaj), stoga ja vidim samo benefit uzimanja dodataka. Ne mogu skoditi ako je sve u redu s nsma.
Kao student radila sam kao promotor dodataka prehrani u ljekarnama,između ostalog i prenatala. Svaki proizvođač tvrdi da ima nešto bolje od drugog no sve je to slično. Bitna je folna u prvom tromjesječju te da se od drugog uvedu i omege. Nažalost, ako pitate u ljekarni koji je bolji najčešće će vam ponuditi najskuplji ili neki koji oni trenutno moraju "forsirat" jer imaju zalihe. To se često događa u privatnim ljekarnama. Naravno, ne uvijek no ljekarne imaju velike zarade na tim dodacima. Zato kad Vam nešto ponudi pitajte jel ima jeftiniju varijatu i kad vam da,pitajte zbog čega je ova skuplja. Ako ima glup odgovor, tipa jer je iz Njemačke ili iz SAD-a uzmite slobodno jeftinije.
Sortiraj odgovore
Najstariji