Iva ma nisi nisi, zasad ništa haha, ček, a zašto te šalju na taj OGTT opet? tj. zašto su te prvotno i poslali na to?

Cima ja ti ga jos u trudnoci nisam ni radila taj OGTT sada idem prvi put, a kako u zadnje vrijeme obozavam slatko strah me da ce bit los nalaz😒
I to u Sunce idem🤣🤣
Jel to gin predloži inače ili ideš ovako na svoju ruku? I kad se to ide uopće jer meni nije ništa rekla ova moja

Cima ja ti ga jos u trudnoci nisam ni radila taj OGTT sada idem prvi put, a kako u zadnje vrijeme obozavam slatko strah me da ce bit los nalaz😒
I to u Sunce idem🤣🤣
Jel to gin predloži inače ili ideš ovako na svoju ruku? I kad se to ide uopće jer meni nije ništa rekla ova moja
Obično se ide između 24 i 28 tjedna (preporučuju bliže 28)

Lavice bas sam mjerila neki dan dnevno popijem cca 3 litre vode sad. Inace pije dosta cesto po malo, jer mi se kao tinejdžerici znalo desiti da zaboravim piti, pa sma znala se onesvjestiti. Pa me za to dr naucila da ako testiram dehidrciju na svojoj kozi koja odmah reagira jer kad ju stisnem izmedju dva prsta na zapešću ostala bi zguzvana. Tako da od tih dana pazim na unos vode i provjeravam cesto dal sam dehidrirana. I nije do dehidracije nego moja koza ne veze masnocu pa samim time ni vodu u sebe. Probala sve zivo i jedino sto mi odrzava vlagu koze su kreme sa ureom koje mi ili u ljekrani prave ili kupimi eucerin ili dm. Recimo od kreme sa kakao maslacem neka skupa bio nesto sam se osula bila da sam kortice morala pit da se osip povuce. Imam bas osjetljivu jako kozu a sad je to jos gore. Sto da kazem kad meni se po zimi od hldnoce koja jako susi kožu pocnu usi ljustit i ispucaju ili koza na dlanovima. Moja dermo je rekla da to u zivotu nije vidila.
Neko je rekao za magnezij sumeci moze se piti bilo kakav magnezij odlican je u trudnoci posebno u periodu kad beba razvija kostur. Mislim da ttdea je pitala za vitamine. Ja bi ti toplo preporucila bez obzira sto ima sezonskog voca i ppvrca ne mozes ti toliko unjet koliko tijelu treba posebno folne kiseline, kalcija, magnezija i vit c. Recimo vit c trebas oko 75 mg dnevno za to bi trebala pojest cca 5kg zelenih jabuka ili 1 kg naranci samo one pulpe. A za dovoljan unos folne bi trebala pojest cca 15 jaja ili 1.5 kg sirovog spinata ili 1 kg brokule sirove (kuhanjem se smanjuje kolicina pa je puta 3) ili netso bogato recimo kikiriki skoro pola kg za folnu u trudnoci dnevno. Tako da ne znam dal ikoja od nas moze toliko toga pojest dnevno jer se radi o veliki kolicinama hrane.
E ja se moram pohvaliti da ja zadnjih 5 dana osjecam male lagane udarce. Koji su me prvo podsjecali kao da neko puse baloncice unutra, al onda sam stavila ruku i skuzila da je to beba jer se osjeti bas gibanje na dlanu, dok ovako kad en stavim dan je zbilja ko neko kucanje samo po kozi. Naravno samo kad se umirim i legnem osjetim posebno nakon sto pojedem neko voce pa onda krene skakavac moj ludovati ocito.

Cure evo mene s pregleda. Pisonja je super,malo veći po mjerama ali dr kaže sve odgovara odlično.
Ali kod mene promjena stanja😔 Cerviks nije još stanjen,čak je veći nego na prošlom mjerenju, 39mm. Ali pred 8 dana sam bila skroz zatvorena a danas vanjsko ušće ulozivo za vrh prsta. Rekla je 2tjedna stroze mirovanje dok ne vidimo da li se i dalje otvaram. Ako da, ide serklaza. Baš sam u sto briga sad... da je moguće zbog komplikacija s maternicom iza prve trudnoće ali i da ne mora biti.

To su mi rekli sad u petrovoj ali koliko znam to ides iza 20 tjedna jer mi je sad nedavno i frendica isla a ona je evo usla sad u 30 tt tako da bude ti sigurno rekla… a sad za ovaj tsh me vjerojatno salje jer sam dobila dosta na kilazi pa da se provjeri stitnjaca jel ok neznam zasto je opet kontroliram😒
I svim mukama se pokusavam narucit na 4d uzv negdje ali di god ima slobodnih termina mm nemoze samnom zbog posla😓
Jesi probala u Harni? Ja sam tamo zadnji puta dobila termin u 18:00, sad ne znam kad vama treba..

Ali znam da rade do 21h, samo ovisi do kad naručuju.. Mi smo odlučili da ćemo obaviti Anomaly scan pa ćemo onda i na 4D u istom danu da ne idem na puno pregleda, i ovako su me skoro svaki tjedan pregledavali..

I to u Sunce idem🤣🤣
Obično se ide između 24 i 28 tjedna (preporučuju bliže 28)
Ahaa, stvarno nisam znala, hvala ti hehe

Ttadea trebala bi piti vitamine jer kao što Grizli napisa sad nam treba duplo , a sumljam da mozes toliku količinu hrane pojesti. Magnezijum pijemo zbog grceva u stomaku nalik na menstrulane, ono kao kad ocelujemo ciklus. Ili obicnih grceva neko ih ima u nogama rukama itd. I potreban je nevezano imaš li ih ili ne. Kad budeš kupovala prenetale ne znam stanje ali vjerovatno ima od malog do velikoga pakiranja za cijelo tromjesecje. Ja sam se zeznula i kupila od elevit odmah veliko pakiranje za cijeli trimestar i odgovarali su mi prva 3 dana i poslije toga dijareja od njih. Tako da kupite prvo malo pak. da vidite šta vam odgovara.
Anna bice sve ok! Ne brini se! Tu smo❣
Lavice nadam se da će biti sve ok vidim slično kao kod mene s tim da i ja cekam da vidim šta će mi reci na narednom mjerenju. Sad miruj to jedino mozes kao i ja. Bit ce sve ok😘

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji