ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    16. Veljača 2020. 08:52

Tu sam cure, jos 3u1 ☺️ iako sad vise nisam pametna jel bi htjela da izadju pa da se napokon umirim da je sve ok ili da izduramo do tog utorka... 🤦🏻‍♀️
    Ma ctg stalno moram ponavljat, ili se preklapaju ili su niski otkucaji ili su mirne... Ludim lagano. Da ne govorim da stolicu nisam imala vec 3 dana uz sve miguce jogurte, acidofile, 100 litara vode dnevno, jednostavno ne ide pa kad imam kontrakcije me i to pocne boliti. Jucer mi je bas bilo grozno jer ih do jedno 2,3 popodne nisam bas osjecala, a i ctg je bio losiji pa su trazili opet popodne ponavljanje i ajde onda je bilo ok.
    A i s cimericom mi cesto bude panika, a kak je to mlada curka i njeni ne dolaze cesto onda provedem pol dana s njom a ona jadna uopce ne kuzi kaj joj je i zasto je tu (preeklampsija i zastoj ploda) i bas mi ju bude zao uzasno iako ponekad zelim i ja malo mira al eto... 🤷🏻‍♀️
    Nadam se da cu se uskoro javiti s malo pozitivnijim postom a do tada se trudim ne opterecivat vas jos sa svojom negativom uz sve vase probleme... Citam vas redovito ner bez ovog foruma i sve vas curke bi daaavnooo prolupala. 🤗😘
    Valkris ne znam jesam li cestitala il ne pa u svakom slucaju cestiiitaaam ❤️❤️❤️... Ipak ja zatvaram listu 💪🏼🤭
    Aha... Savovi... Ja ih osjetim jos od prvog poroda za vrijeme menge uredno i zna me probost kroz to mjesto povremeno, e sad jel kod neke promjene vremena ili kaj, nisam bas popratila 🤷🏻‍♀️.
    I da, dobro vam je Lavica rekla... Gledanje situacije dolje? Nemojte bit lude... Mozete, kroz pol godine prvi put pogledat a vjerujte ni tad vam se prizor bas nece jos svidjeti 🤭🤣

url=https://lilypie.com][/url

samojed
    16. Veljača 2020. 08:55

Grizli hvala puno, moguće da je i kod nas isti problem eto za samo dva dana izgubio je 30gr jedva čekam da dodje ove sedmice da vidim kako stojimo s kilazom i da ja sam našla povoljno tommee tippee izdajalicu nadam se da je i ona dobra 
    Lunica svakako da bih ja i dojila malca ali na neki način i debi da olaksam jer je on doslovno po sat i po do dva nekada na cici pa tako se mogu fino izdvojiti i po noci mu davati izdvojeno ili kada idemo negdje i tako nešto mi djeluje praktično 

16. Veljača 2020. 09:00

Lunica

Zasto izdajanje? Izdajalica ne moze izvuci mlijeko iz svih mlijecnih zlijezda kao beba. Ne postoji takav mehanizam koji moze to izvuci kao bebina usta.. To je dokazano… Cesto ovdje citam rijec Izdajalica pa zato pišem ovo…

Pa zato jer neke od nas ne mogu dojiti la je izdajalica jedina šansa da djete dobije mlijeko... No ako beba dobro sisa i fobiva na kilazi i ako mu se pocne nuditi bočica postoji sansa da pocne odbijati dojku. I u tom slucaju izdajanje svakako nije nesto sto je lakse od dojenja. Lakse je uvaliti cicu nego se dic po noci, podgrijati te nahraniti malog prethodno izdojenim mlijekom, pricekati ga da podrigne, uspavati ga, ici se izdojiti, oprati izdajalicu te leci na spavanje.
    Svi vele da ne moze izvuci do kraja no meni su nakon izdajanja cice potpuno mekane i prazne tako da ne znam jel ima jos cega. Mozda bi beba jos navukla.

16. Veljača 2020. 09:01

samojed

Grizli hvala puno, moguće da je i kod nas isti problem eto za samo dva dana izgubio je 30gr jedva čekam da dodje ove sedmice da vidim kako stojimo s kilazom i da ja sam našla povoljno tommee tippee izdajalicu nadam se da je i ona dobra
    Lunica svakakoda bih ja i dojila malca ali na neki način i debi da olaksam jer je on doslovno po sat i po do dva nekada na cici pa tako se mogu fino izdvojiti i po noci mu davati izdvojeno ili kada idemo negdje i tako nešto mi djeluje praktično

Ja ti imam tt izdajalicu i ja sam zadovoljna.

• Zarica
    16. Veljača 2020. 09:28

Evo i mene. Jucer smo imali preaktivan dan. Vani smo bili od pol 11 do pol 7. U posjetama, setnjama, duckasu, bas smo se nauzivali... ja podojim i premotam malog u autu, to nam je skroz ok kad idemo tako po gradu. Jedino sam jedno premotavanje obavila u Bubamari. Super mi je kak imaju kutak za dojenje i premotavanje.

Evo mi bas aktivno gledamo koju stolicu onu vibrirajucu/njihajucu kupit. Od njihalica/vibrusa nasli smo Jolie Serina neku koja nas odusevila al u tim istrazivanjima smo naletili i na Baby Bjorn. To je neka danska stolica u kojoj se beba sama njise svojim pokretima, al malo ko da je na trampolinu podsjeca. Pise da je super za razvoj ravnoteze i motorike. Sad smo ful u nedoumici, al mislim da ipak naginjemo na Baby Bjorn. Velka je prednost sto je manja, laksa i ne trebaju baterije ni struja, mada nam se cini dosta riskantno za takvu cijenu  al ljudi ostavljaju tako dobre komentare na nju da nismo mogli vjerovat.

Jel slucajno ima koja iskustva s tim?

• Zarica
    16. Veljača 2020. 09:40

Ideja je naravno da mali bude miram dok mama radi rucak ili pospreme nesto :D

Lavica27
    16. Veljača 2020. 09:40

Lunica slazem se. Ja sam "očajna" jer znam da mi mali moze vise navuci mlijeka i ova tri podoja u bolnici vec vidim da si je po 10ml više navukao. Slazem se i s LoSom,ako mozete dojiti a izdajalica je za joker zovi,samo dajte. Jedva cekam da maleni dodje doma i da je bacim kroz proz (figurativno,jer morala bih odmah po nju😂).
    Inace, sluzbeno je, muz kuri 38.5,mala 37.8, strpat cu se u top i ispalit na mjesec. Poslala sam ih kod svekrve i svekra da mi ne sire bakcile po stanu. Molim Boga da nije malom prenio u bolnici jucer nesto, i zvucim razmazeno al sam bas tuzna jer ocito cemo mali i ja sami doma iz bolnice a bas sam se jako veselila da svi četvero idemo i napokon budemo sami🙏❤ Mene kad krene bas me ide. Sorry,znam da sam dosadna. 
    Meni i TT elektricna,i medela dvostruka elektricna i avent ručna isto izvuku samo s dvostrukom bude nesto brze al nije da je zato vrijedna 1500kn kolko kosta. 

Lavica27
    16. Veljača 2020. 09:42

P.s. Zarica ja ti imam Freeon kopiju njihaljke od BabyByorn ali ima opciju i da bude na baterije i ubstruju (znaci moze se sam njihat gore dole svojom tezinom al moze i njezno u struju lijevo desno i uz muziku) i platili je u Bubamari 500-600kn pa pogledaj.

• veselo
    16. Veljača 2020. 09:43

Lunica

Zasto izdajanje? Izdajalica ne moze izvuci mlijeko iz svih mlijecnih zlijezda kao beba. Ne postoji takav mehanizam koji moze to izvuci kao bebina usta.. To je dokazano… Cesto ovdje citam rijec Izdajalica pa zato pišem ovo…

Nije bas uvijek tako. Neke bebe ne uspiju sisati ili ako sisaju nisu ucinkovite zbog loseg hvata i to iz puno razlicitih razloga pa je izdajalica bolji izbor ako zele navuci mlijeko. Moze biti frenulum pa visoki svod usta pa mala usta pa mala donja celjust pa zutica pa nedonosce itd itd pa onda mame prolaze kroz svasta da bi beba rasla ako ne zele preci na ad. U najboljem slucaju beba cesce sisa pa je non stop na sisi i napreduje (samo mama ne moze nis napraviti a i boli ako je hvat neispravan), nekad je beba na sesiricu pa se mama mora izdajati da ne bi doslo do mastitisa, nekad kombinira izdajanje i dojenje s vjezbanjem hvata pa place svaki put kad beba odbije a nekad se samo izdaja. Nekad i sve ovo gore pa ti lijeci bradavice i steriliziraj u besvijest...nije najlakse ali se mame ko mame satru dok beba ne skuzi hvat ili svakim pravom odustanu jer bi htjele uzivat u bebi i zivotu a sva sreca postoji ad...s time da neke niti nemaju vremena za sve ove scenarije gore jer eto imaju i drugu djecu ili je beba zahtjevnija i vristi cim ju se spusti iz ruku...oprosti malo sam se raspisala ali to samo valjda mame koje produ razumiju koliko je tesko i koliko boli i emocionalno i psihicki dok se situacija ne raspetlja...

DeeDee
    16. Veljača 2020. 09:56

nekad je beba na sesiricu pa se mama mora izdajati da ne bi doslo do mastitisa, nekad kombinira izdajanje i dojenje s vjezbanjem hvata pa plače svaki put kad beba odbije a nekad se samo izdaja. Nekad i sve ovo gore pa ti lijeci bradavice i steriliziraj u besvijest...nije najlakse ali se mame ko mame satru dok beba ne skuzi hvat 

🙋🙋🙋
    Eto nas. Ona s malom donjom čeljusti tj. uvučenom bradicom, očajnim hvatom, šeširićima i ja s izdajalicom i olakšanjem kad stignem 😁

Jako rado bi izbacila izdajanje i bočicu iz svakodnevne upotrebe ali nema šanse skroz za sad + kvrge mi samo Vita može razbit ako uspije jednom u dva dana uhvatiti sisu kako treba

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.