Grizli ja ti isto od kad se počela sama budit dojim na zahtjev i to mi je super, razmaci su nam od sat do četiri sata jer sam zaključila da je možda ipak još malo premala da je pustim dulje pa si stavim alarm u slučaju da se ne probudi.. iako, nadoknadi prase bez problema, najčešće pojede 40-50 ali ako prespava dulje od 4 sata bome nategne i 80ml. I radila mi je patronažna testno dojenje (iako ja apsolutno ne kužim kako je to točan pokazatelj) i ugl. vagala ju je prije i nakon 5min dojenja i kao dobila je privremenih 40g sta bi kao bilo 40ml. Tako da očito i kad cica pojede manje više istu tu količinu.
Šta te brine kod dobivanja od 30 do 50g dnevno, pa to je super? Moja je prema prvom vaganju dobivala 30 dnevno i sestra je ful zadovoljna, sutra imamo drugo vaganje i prvo kupanje 🥰
Što se tiče dobivanja na težini ja se vodim po ovom..
[/url
Grizli, vjeruj mi kad ti kazem da je nadobudno da beba ima ili postigne raspored u ovoj starosti, mislim da je meni s prvom trebalo tri mjeseca. Kad je trazila dobila je i rijetko da se ponavljalo u koje vrijeme. Mozda ja nisam znala sta radim al sam se prepustila i radila po filingu.
LoSa ja imam dva nocna izdajanja (u 1 i u 4 ujutro) pa svejedno je isto...jedva cekam da mi doma dodje!
Sto se tice nocne lampice,s prvom sam dobila neku malu lampicu okruglu s baterijom (prijenosnu) iz dm-a i neko super blago zuckasto svijetlo ima,dan danas je koristimo i u ladici od prematalice je muz s gornje strane iz ikee led lampu na bateriju na senzor instalirao pa noću vidim u ladicu a gore ne svijetli jako.
Grizli ja ti isto od kad se počela sama budit dojim na zahtjev i to mi je super, razmaci su nam od sat do četiri sata jer sam zaključila da je možda ipak još malo premala da je pustim dulje pa si stavim alarm u slučaju da se ne probudi.. iako, nadoknadi prase bez problema, najčešće pojede 40-50 ali ako prespava dulje od 4 sata bome nategne i 80ml. I radila mi je patronažna testno dojenje (iako ja apsolutno ne kužim kako je to točan pokazatelj) i ugl. vagala ju je prije i nakon 5min dojenja i kao dobila je privremenih 40g sta bi kao bilo 40ml. Tako da očito i kad cica pojede manje više istu tu količinu.
Šta te brine kod dobivanja od 30 do 50g dnevno, pa to je super? Moja je prema prvom vaganju dobivala 30 dnevno i sestra je ful zadovoljna, sutra imamo drugo vaganje i prvo kupanje 🥰
Mislim da je dobivanje 50g dnevno puno... iznad prosijeka i dugorocno mozda i previše
Mislim da je dobivanje 50g dnevno puno… iznad prosijeka i dugorocno mozda i previše
Mi smo dobivali 50 gr dnevno. Dobili 1800 gr prvi mjesec, drugi 1100. Kazu da zapravo bebe nakon rodjenja dobijaju vise dok ne dosegnu svoj genetski potencijal, kasnije se to smanji.
url=https://lilypie.com]
Ja isto imam tu s 3 jacine lampu ta mi je za presvlacenje. Isto ne presvlacim osim ako vidim da je bas jako ukakana ili da je promocilo.
A vrecu sam kupila al ju nekako nije prihvatila, 60 iz c&a. Kao da joj fali nesto cvrsto oko nje. Probat cemo sad opet s vrecom jer moramo siroko povijati po noci pa mi nebude stala u nijedne hlacice ili pidamicu a u toj zimskoj vreci moze biti bosa.
I ja mislim da cu uskoro morat na pelene 2 jer joj 1 kao oko nogica knap, zbucali su joj se butici unazad 10 dana valjda.
Thinkpink jel imas mozda neku brosuru/savjet kako siroko povijati? Nama pokazali jucer u klaicevoj sa svedskom pelenom i 2 tetra pelene al to danas kad sam probala pa to je uzas, ogromno i nazulja ju sve i guza i noge su joj je tolko u zraku da je to strasno, nemoze tako lezat na ledima nikako.
Mikio da, siroko povijanje baš tako izgleda, ispada da im je nelagodno al nije,samo bas nezgodno izgleda. Imate i verziju s onom nafutranom švedskom pelenom na cicak.
Mislim da je dobivanje 50g dnevno puno… iznad prosijeka i dugorocno mozda i previše
Po ovoj tablici je od 22 do 35 kao, iako vjerujem da su sve bebe različite. Ja sam shvatila da nju brine da je 30-50g dnevno malo, zato sam napisala
[/url
Ja isto imam tu s 3 jacine lampu ta mi je za presvlacenje. Isto ne presvlacim osim ako vidim da je bas jako ukakana ili da je promocilo.
A vrecu sam kupila al ju nekako nije prihvatila, 60 iz c&a. Kao da joj fali nesto cvrsto oko nje. Probat cemo sad opet s vrecom jer moramo siroko povijati po noci pa mi nebude stala u nijedne hlacice ili pidamicu a u toj zimskoj vreci moze biti bosa.
I ja mislim da cu uskoro morat na pelene 2 jer joj 1 kao oko nogica knap, zbucali su joj se butici unazad 10 dana valjda.
Thinkpink jel imas mozda neku brosuru/savjet kako siroko povijati? Nama pokazali jucer u klaicevoj sa svedskom pelenom i 2 tetra pelene al to danas kad sam probala pa to je uzas, ogromno i nazulja ju sve i guza i noge su joj je tolko u zraku da je to strasno, nemoze tako lezat na ledima nikako.
Mikio da, siroko povijanje baš tako izgleda, ispada da im je nelagodno al nije,samo bas nezgodno izgleda. Imate i verziju s onom nafutranom švedskom pelenom na cicak.
E te svedske na čičak su vrh, bar meni, pojednostave stvar
[/url
E te svedske na čičak su vrh, bar meni, pojednostave stvar
Samo one padaju do po guze. Bolje bi bilo uzeti pravi trokut ako jos to postoji. MTČ je to imao.
url=https://lilypie.com]
Stelle meni ne padaju.. imam i to i klasični čiripa na vezanje ali ovo mi je lakše namjestiti
[/url
Ne ne krivo sam mozda napisala poruku. Ne brine me rast od 30-50 gr. Vecinom j3 30 gr, al ima dana kad mi vaga ne pokaze prirast nikakav, a drugi dan bude 50 gr recimo. Prvih par dana je dobivala da 50 gr, al sad je manje. Recimo prekjucer je imala 3130, danas 3165 s time da sam ju danas vagala prije dojenja. A probala sam i koliko podoji i ispalo je sad ujutro u 25 min sisanja na 1 cici 85 gr da je teza nakon sisanja. Meni je bitno da ona dobiva na tezini jer nema nekog reda za sisanje. Ima faze tokom dana kad bi svakih sat vremena a ima faza kad satima ne bi ni pomirisala cicu. A opet ne bi htjela da se šopa.
Sortiraj odgovore
Najstariji