I slazem se s kenguricom da preventivno ne tteba cistit nosic. To mi je i nekoliko pedijatara potvrdilo.
Moj malac se poceo uzasno grciti zadnjih 10 dana tokom jela. Gladan je no cim povuce mlijeko kao da nešto užareno proguta te se pocne meskoljit i izbacivati bocicu. Dizem ga da podrigne no nikako i nikako. Jedva nesto pojede. To prije nije imao te sam mislila da mu se probava smirila. Ne pomaze ni Espumisan, no Tiba ni BioGaia
Slažem se, baš sam citala neki članak neki dan, ništa stručno ali mi se urezala rečenica: "cistoća je pola zdravlja, ali je nečistoća druga polovica". Za nosić sam pitala doktoricu u rodilistu jer moja stalno kiše i isto mi je rekla da nema potrebe i da ona na taj način izbaci sve što joj smeta
[/url
Kengurice da te utjesim, meni je drugo pa sam opet otisla do pedijatra bespotrebno. Sa drugim je i gore jer usporedjujes s prvim pa mislis da je nesto abnormalno. S privim se brines oko tih sitica s drugim te muce vece stvari.
Inace koliko ima doktora toliko ima i razlicitih misljenja. Milivoj J. i D. Richter pisu/pisali su na Cybermedu i jedan i drugih oko istih stvari daju oprecna misljenja. Kapanje nosica fizioloskom je jednome dnevna rutina, drugome nema smisla. No, eto ja sam tokom godina osim s pedijatrima pricala o ovome i s ORL koji su definitivno za dnevnu higijenu fizioloskom u zimskim mjesecima jer se na taj nacin bakterije ne razmnožavaju. Osim na pluca, lako zbog pozicije E. cijevi ode i na uho. A svaka upala uha moze izazvat ostecenje sluha. Tako da ja kapam 2 puta dnevno, a usisavam samo ako ima sekreta, ne preventivno.
url=https://lilypie.com]
Stelle fizioloska ne smeta, ali mislim da je usisavanje nepotrebno raditi kao prevenciju.
Losa a vidim moj se prvih mjesec dana sam budio na sat i pol do 2 (mislim kad se poceo sam buditi)i jeo, a nije do 2. mj nikad bljucnuo. Dobio je 790g u prvom mjesecu sto nije bas spektakl. I dan danas po danu nekad jede na dva sata, ali sad bome bljuca puno.
Hocu reci da stoji ova tvoja tvrdnja, ali nekad mozda premalo pojedu pa ipak moraju cesce.
Cure ne znam jel ovo dozvoljeno tu pisati..Mi nismo uspjeli sa dojenjem jer su mi bradavice non stop krvarile i pored šeširića, i pored purelana, multi mam kompresa, izdajanja, i nikako i nikako i na kraju se prebacili na ad..E sad imam doma zapakirani novi ergobaby jastuk za dojenje i par puta isprobanu električnu izdajalicu avent premium pa oboje prodajem da mi ne stoji doma nepotrebno...Pa ako je tko zainteresiran...
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Hrabrica na ovom forumu nema ni admina ni nicega pa mislim da smijes.
Žemske, koliko često ste vi hranile bebice kad su se tek rodile, znači prvih par dana? I ako se neka izdajala, koliko po obroku? Ja sam sve više sigurna da je mojoj ovo što su mi preporučili previše..i ako je koja imala žuticu kako ste ih budile? Malo me počinje brinut to njeno spavanje
Ja svog i u bolnici dok smo bili i sad doma budim svaka tri sata..tako su mi rekle u bolnici i tako sam nastavila i sad doma. Uvijek ga prvo presvucem i tako ga razbudim…a sad zadnjih 2-3 dana mu je neka fora da ceka dok ga krenem presvlacit da me pokaka 🤣🤣🤣 Rekla sam da cu pregacu morat poceti nositi. I kad se izdajam dobije 40-50 ml minimalno ma da ako hoce popije i više nekad.
Pa tako cu i ja jer ovo je fakat previše. Meni su u bolnici rekli svakih sat i pol?! A patronazna mi je rekla 2, 2i30 ali da pratim kako pita. A ona brizna ne pita nego je ja silim i otprilike svaki drugi podoj nije hranjenje nego ju tjeram i na kraju se izbljuca. Npr. nahranim je u 10, pojede 50ml + cica malo, probudim je u 12, pojede 10ml na jedvite jade, probudim je u 14i30 pojede 40 + cica malo, probudim je u 17, pojede 50ml al izbljuca sve..
Karikiram taj malo ali taj princip, imam osjecaj da joj je taj svaki drugi ili svaki treći doslovno viška.
A pokakanih i popišanih pelena milijun. 4-5 pokakanih, od toga jedna bude baš jako, i svako svako presvlačenje popišana pelena.
DeeDee mislim da je to stvarno pretjerano.. Svakih 3 sata mi se čini normalno. Tako su hranili u našoj bolnici. S tim da se računa početak hranjenja pa za tri sata ponovo.. Tipa 9, pa 12 pa 15. Naročito ako je uspavana jer ima žuticu. Druga stvar bi bila da još nema mlijeka dovoljno pa da je stavljaš češće da navlači.. Ako se beba sama probudi i traži ranije onda joj daš.. Ako uredno dobija na težini ne sekiraj se uopće.
Sortiraj odgovore
Najstariji