Nasty ma napisala sam, meni su sestre rekle svakih sat i pol jer kao nisam imala mlijeka i računala sam tako od početka dojenja, znači od npr. 12 do 13 tako da sam tih prvih 24 sata doslovno samo pokušavala njoj nuditi cicu i/ili izdajati. Zuticu nitko nije spominjao, to me nervira.. doslovno da nema foruma i vaših iskustava koje sam čitala, ne bi znala zasto toliko spava i uopće ne traži hranu. U ponedjeljak ili utorak dolazi patronazna na kontrolno vaganje pa cu znat. Ali 99% sam sigurna da je ok jer ju presvlačim na svakom hranjenju i doslovno svaka je popišana a dosta ih je i pokakanih.
[/url
Nasty ma napisala sam, meni su sestre rekle svakih sat i pol jer kao nisam imala mlijeka i računala sam tako od početka dojenja, znači od npr. 12 do 13 tako da sam tih prvih 24 sata doslovno samo pokušavala njoj nuditi cicu i/ili izdajati. Zuticu nitko nije spominjao, to me nervira.. doslovno da nema foruma i vaših iskustava koje sam čitala, ne bi znala zasto toliko spava i uopće ne traži hranu. U ponedjeljak ili utorak dolazi patronazna na kontrolno vaganje pa cu znat. Ali 99% sam sigurna da je ok jer ju presvlačim na svakom hranjenju i doslovno svaka je popišana a dosta ih je i pokakanih.
Da ne bi netko pomislio da sam zabrijala da ima žuticu, piše mi na otpusnom kontrolno vađenje krvi zbog bilirubina. Ali niti mi je pedijatrica koja ju je pregledavala za otpust rekla referente vrijednosti (njoj je 190umol/l), niti spomenula da je zbog toga moram češće budit niti išta. Samo je rekla: "malo je zuckasta pa ćete provjeriti za 8 dana kako napreduje" i pitala me ako dojim da zna što prepisati, k1d3 ili ne.
[/url
DeeDee moja je otpustena sa povisenim bilirubinom. Ne znam koliki je tvoj imala. Mojoj je 9.1 bio u opadanju. Ja sam ju budila svakih 2h vise radi sebe da mi se mlijeko krene proizvoditi jer inace sam morala nakon svakog obroka jos ad dat joj po 10-20 ml barem. Bila je ko mrtvo puhalo jadna taj prvi dan. Vec drugi puno bolje. Iskakala je dosta tog bilirubina i sad ima faze da je recimo izmedju 2 hranjenja budna. Po noci ju pustim spavat do max 4h izmedju dojenja. A taman tako nekako se i sama budi da bi jela. A tokom dna gledam isto da ne prodje bas vise od 3.30 sata. Al dam joj sisat koliko hoce. Nekad je to 10 min, nekad 30 min. Ne forsiram ju niti bas na sat tocno da gledam. Imam vagu i vazem ju svako jutro i dobiva 50-60 gr sta je super koliko sam skuzila. Primjetila sam da je puno lakse jucer kakala, ja sam jucer i prekjucer popila 2 kapsule probiotika, jogurt sa lgg i njoj smo jucer dali biogaxa sto je patronazna predlozila iako njoj tek treba pocet to djelovati, al cim nisam prenatale pila odmah joj bolje bilo.
Mame, jeste sve išle na pregled kod ginekologa nakon poroda? Nakon koliko vremena?
Ja još nisam išla na pregled.. Sve se razmišljam naručito se iako mi je tlaka.. A kao nakon 40 dana bi trebalo otić.
DeeDee ma kasno komentiram poruke.. Vidim cure pisale jučer a ja komentiram danas🤦♀️
Samojed držim fige da se pokrene otvaranje čim prije🤞🤞🤞 Anna, Omerta i druge cure koje čekaju porod sretno i neka bude sve kako ste planirale!
Puno se pise pa moram ovako jer ne stizem pamtit.
Chicco pelene sam ja kupila u Italiji, al su mi rkeli da ima i kod nas za kupiti samo nisam jos otkrila gdje.
Cure u terminu posebno ovim zatvorenima 😟😥 drzim sve moguce fige da se otvorite i da krenu vasi trudovi.
Ja sam nocas cijelu noc imala nocne more od poroda. Jel se jos kojoj to desava? Kad se sjetim poroda meni dodje bas slabo, na povracanje mi ide i pocne drhtati. Proslo je tek 7 dana, vjerojatno je jos rano ali ja to ne mogu potisnuti iz glave. Cak ni kad nju gledam i mazim ne prolazi mi jeza kad se sjetim toga.
Thinkpink jeeej sutra doma. Super super! Jesu ti vadili secer? Sta kazu? Meni nisu nista, cak su odmahnuli rukom kad sam rekla da sam imala GD, ginekolog se samo nasmijao na nalaz moj.
Za nosic meni je neonatologica u rodilistu rekla da samo fizioloska 1 dnevno se kapa i stapicem ili usisat sa usnim aspiratorom kao. Moj elektricni ima sporu brzinu izvlacenja za svakodnevnu primjenu i usis za smrklje. Tako da za sad koristimo samo tu prvu brzinu recimo. Pitala sam ju iz razloga sto je u rodilistu zrak bio jako suh i meni je tekla krv iz nosa pa sam rekla da i doma mi se to dogadja jer se grijemo na klimu i onda je rekla ako je zrak suh bebi obavezno 1 dnevno fizioloska da joj se ocisti sluznica i navlazi. Al iskreno ja vidim da to svaki ima svoje misljenje.
Mene patronazna skoro ubila pogledom kad je vidila da su mi za terapiju prepisali buprofene. Ja znam da niti jedan lijek nije dobar sada, al ako ginekolzi inpedijatar kazu da je bolje da popim 2 na dan nego da se mrcvarim onda ja ipak vise vjerujem doktorima. Doduse jucer nisam niti jedan popila i danas vidim da mi ne treba za sad.
DeeDee moja je otpustena sa povisenim bilirubinom. Ne znam koliki je tvoj imala. Mojoj je 9.1 bio u opadanju. Ja sam ju budila svakih 2h vise radi sebe da mi se mlijeko krene proizvoditi jer inace sam morala nakon svakog obroka jos ad dat joj po 10-20 ml barem. Bila je ko mrtvo puhalo jadna taj prvi dan. Vec drugi puno bolje. Iskakala je dosta tog bilirubina i sad ima faze da je recimo izmedju 2 hranjenja budna. Po noci ju pustim spavat do max 4h izmedju dojenja. A taman tako nekako se i sama budi da bi jela. A tokom dna gledam isto da ne prodje bas vise od 3.30 sata. Al dam joj sisat koliko hoce. Nekad je to 10 min, nekad 30 min. Ne forsiram ju niti bas na sat tocno da gledam. Imam vagu i vazem ju svako jutro i dobiva 50-60 gr sta je super koliko sam skuzila. Primjetila sam da je puno lakse jucer kakala, ja sam jucer i prekjucer popila 2 kapsule probiotika, jogurt sa lgg i njoj smo jucer dali biogaxa sto je patronazna predlozila iako njoj tek treba pocet to djelovati, al cim nisam prenatale pila odmah joj bolje bilo.
Evo nasla sam referentne vrijednosti
Njoj je vađen 3.dan tj. 56 sati nakon poroda i 190 je. Prema ovome je to granično..
Dobro, dosta o meni, pričamo malo o mom autu 😂😂😂
Sorry žene na okupaciji foruma, evo necu više, pomogle ste mi psihički ful.
Ajmo na druge teme, terminuše?!
[/url
Zaboravite na taj bilirubin. On je normalno malo povisen no to se regulira. Vidi se jel beba zuta. Kad krene probava raditi on se izluci. A mozete i bebd malo na sunce stavljati do prozora.
Grizli meni je nekoliko neonatologa rdklo da se ibuprofen smije kad se doji. To neka nadobudna patronazna. Takva je i moja pa kao sto sam rekla, dobra je samo za vaganje
Što se tiče spavanja, meni je patronažna rekla jedno, sestre i dr. u bolnici drugo, pedijatrica treće i tako, ne samo oko spavanja nego i dojenja, izdajanja, alergije na kravlje mlijeko koje nemamo, a pedijatrica rekla da imamo samo da me zastraši jer je mislila da ne dojim jer mi je tlaka itd itd. Ugl. da se vratim na temu ja mog malca puštam da odspava 4-5sati po noći. Prije sam ga budila zbog mogućeg pada glukoze u krvi svakih 3 sata, pa postepeno pustila 4 i sad navijem sat da mi ne prođe 5 sati od zadnjeg hranjenja. No češće se probudi ranije. Također ovisi i koliko je pojeo prije. Ja dajem uvijek istu mjericu, no on nekad pojede više nekad malo manje.
To je vrijednost iz krvi. Mojoj su sa nekom spravicom na celu mjerili pa su druge vrijednosti, al isto je granicno. Meni se recimo sad vec sama budi nakon 2.30h spavanja, al jos bud3 pospana tokom dojenja.
E da rekla sam u cet da sam odlucila isprobat bioenergiju na daljinu i da podjelim iskustvo. Ako kome treba. Meni se cini da pomaze itekako. Tokom tih 30 min dok mi radi terpaiju (ja doma lezim, zena je doma i odradi mi terpaiju) osjecam strujanjene jako kroz tijelo i kao zarenje dole na savovima. U cet do avever savovi jos jakoo krvarili doslovno svakim kretanjem iz njih je isla krv. Tokom noci sa cet na pet skuzim da krvarim sad pored lohija samo jos iz jednog dijela onog di je bila epiziotomija. Jucer ujutro usudila se ogledalom pogledat jer sam skuzila i da je splasnulo sve dole. Izgleda masakar, al dobro. Sinoc odradila zena opet terpaiju, nakon koje me pocelo zatezat sve dole kad hodam i sjedam, al dok lezim nema vise ni b od bolova. Krvi minimalno danas. Cak me jedan dio savova poceo i svrbiti. Dakle da rezimiram ja sam za sad jako zadovoljna ucinkom, obzirom da kod otpusta mi je gin rekla da ce potpuno susenje rane doc kroz 15 dana. I uopce mi nije vazno jel plcebo efekt, vražbina ili nesto 3. meni pomaze.
Muz me prozvao vjesticom jer je na kraju ispao dobra moj predosjecak da cu roditi 24 ili 25.1. Jedino sam fulala u gramazi bebe.
Moj je nocas nakon hranjenja u 3 odbijao nazad z kinderbet. Doslivno u ciklusima, jednu noc hoce spavat jednu nece. I onda na meni do jutra. Fakat budem umorna nakon takve noci 😩. I opet borba s cicom nakon 10 min hranjenja. Al takvo vristanjeeeee 🥺😣. I onda se 10-15 min nosi da se smiri i onda samo nastavi ko da nis nije bilo. Uopce ne kuzim zakaj to 😣. Ocito ce nam danas bit takav dan.
Eto sad sam se pojadala sad moze dalje 😁
Ste vidle da u dmu uz kupnju 2 paketa violeta pelena se dobije pletenica za kindac? 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji