Rijeka, da. Rekli su mi vađenje krvi kod odabranog pedijatra između 7. i 10. dana.
[/url
Deedee moj je imao zuticu 2 mjeseca, a normalne kakice. I bogme ja sam ga budila dok god se sam nije poceo buditi. Oni su premali da bi cicali na duze od 2-3 sata. Prvoh tjedan dana sam bila u bolnici i cesto su mi ga sestre morale buditi jer je toliko uspavan bio da ja nisam uspijevala.
Pozdrav iz nocne 😁 moj je trenutno u fazivristanja usred jela 🙄 oknekad se desi da se zagrcne il nes pa dizem na podrigivanje, alnekad krene jer se nemre prikopcat. I onda 5 min vristanje ko da ga koljemo. Prvp ga moram umirit da bi mogli nastavit. Uopce ne kuzim cemu ta drama 😩😣
Isto i kod nas zadnja 2 dana 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Neznam jel faza ili kaj…
E i nocas kad sam ju uspavljivala se derala ko da ju koljemo neutjesno skroz. Bila je sita, pojela obje cice, presvukli ju, suha je bila, nije bila preutopljena, sve super (po nama) a ona urlala. Nismo znali sta bi vise dal ju boli nesto… Nisu djelovali kao grcevi. I onda nakon 2 sata se umirila i zaspala na meni vjerojatno od umora al ju nisam smjela spustiti pa je odspavala sat i pol meni na rukama. I evo sad se opet borimo zaspat. Mrtva umorna sam 😩😩😩
Eleonoris cestitke!! 😊
Ista situacija i kod nas unazad dva dana..više ne znamo sta da radimo s njime i onda odjednom nakon sat,dva samo se umiri i zaspi kao top xD Jucer sam vec dohranu pripremila jer sam mislila da je gladan i da mu sise nisu dovoljne al je uspio zaspati tako da sam je prosipala na kraju.
A nocas ja ko prava za hranjenje u 3 pripremila izdojeno da prije budemo gotovi..na kraju mali dok sam ga presvlacila izbacio projektil i ukakao i mene,prematalicu,krevetic,tepih,nas krevet i plahtu...svuda ga bilo 🤣🤣🤣🤣 tako da smo onda na kraju u 3 ujutro mijenjali posteljinu i prali sve 🤣🤣🤣🤣 Sjetila sam se odmah kad sam se nekoj smijala jer je beba ukakala uticnicu i zid.
Thinkpink bas mi je drago da vam ide dojenje! Super ua gladusicu,mozda bi ti mogla i za mog izdajat🙈
Mikio uz tolko nespavanja ja se cufim sto ti i dalje uspjesno dojis. Da li si razmisljala da jednom das AD u noci (ti tad stignes izdojiti svoje) pa da imaa bar nesto mirnije noci? Jer iskreno ovim tempom ces izgorit. Skoro dva mjeseca ovako i organizam je u banani.
Tockice vec let down . Vau! Ja sam imala negdje treci dan da su mi tvrde,izdojila i od onda nista...
Pozdrav iz nocne 😁 moj je trenutno u fazivristanja usred jela 🙄 oknekad se desi da se zagrcne il nes pa dizem na podrigivanje, alnekad krene jer se nemre prikopcat. I onda 5 min vristanje ko da ga koljemo. Prvp ga moram umirit da bi mogli nastavit. Uopce ne kuzim cemu ta drama 😩😣
Isto i kod nas zadnja 2 dana 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Neznam jel faza ili kaj…
E i nocas kad sam ju uspavljivala se derala ko da ju koljemo neutjesno skroz. Bila je sita, pojela obje cice, presvukli ju, suha je bila, nije bila preutopljena, sve super (po nama) a ona urlala. Nismo znali sta bi vise dal ju boli nesto… Nisu djelovali kao grcevi. I onda nakon 2 sata se umirila i zaspala na meni vjerojatno od umora al ju nisam smjela spustiti pa je odspavala sat i pol meni na rukama. I evo sad se opet borimo zaspat. Mrtva umorna sam 😩😩😩
Eleonoris cestitke!! 😊
Ista situacija i kod nas unazad dva dana..više ne znamo sta da radimo s njime i onda odjednom nakon sat,dva samo se umiri i zaspi kao top xD Jucer sam vec dohranu pripremila jer sam mislila da je gladan i da mu sise nisu dovoljne al je uspio zaspati tako da sam je prosipala na kraju.
A nocas ja ko prava za hranjenje u 3 pripremila izdojeno da prije budemo gotovi..na kraju mali dok sam ga presvlacila izbacio projektil i ukakao i mene,prematalicu,krevetic,tepih,nas krevet i plahtu…svuda ga bilo 🤣🤣🤣🤣 tako da smo onda na kraju u 3 ujutro mijenjali posteljinu i prali sve 🤣🤣🤣🤣 Sjetila sam se odmah kad sam se nekoj smijala jer je beba ukakala uticnicu i zid.
To si se meno smijala😁😁😁 inace, ja rekla da ti je mali u skoku, jer ste nadomak 3 tjedna. Ne budu oni tocno na 3/6/9 u skoku vec tamo oko tog dana/tjedna/mjeseca...
Hvala kengu, nije meni problem nju buditi, jbg sta se mora, mora se ali ispada da je gladna svaka 3 sata a sve češće od toga ili uopće ne želi primirisati ili sve pobljuca.. iskreno, meni nitko nije spomenuo žuticu kao nešto na što moram posebno obratiti pažnju, samo su mi rekli da je bilirubin viši i da kroz 10 dana ponovimo pretragu. A za hranjenje na tih sat i pol su mi sestre rekle jer u bolnici kao nisam imala po njima imala dosta mlijeka pa da navučemo i ja te dvije stvari uopće nisam povezala. pokušati ću sad do utorka tako preko dana 2,30 do 3 sata i preko noći 3 pa ako je dobila na težini nastaviti, a ako nije onda ćemo se i ja i ona morat prilagodit/natjerat na češće.
[/url
Da se jos malo ubacim. Ako vam u bolnici daju neki savjet poput toga da budite bebu pliz njih slusajte, a ne babe i tetke jer smo mi eto zivi, a tako su nama radili. Nakon toga sto smo mi prezivjeli su se i radila istrazivanja zbog kojih su danas smjernice takve da se budi uspavane bebe jer je bilo problema. Bebe kad se rode pojedu jako malo u obroku i ako ih se ne budi padne im secer pa se vise nemaju ni snage probuditi. Izdurajte malo, one ce se jako brzo same poceti buditi.
Nemojte ni biti zabrinuti ako su uspavane, to je normalno jer su tek rodjenje, zute, ranije rodjene (nabrajam razlicite razloge za umor bebe).
Grcevi - mi smo davali K i D vitanin i isto mislili da su od njega grcevi, ali ga nismo ukinuli, a grcevi su u nekom trenutku stali pa bih rekla da to nije od kapi. Ipak K vitamin sprecava krvarenje u mozgu, a ono je gore od grceva. Grcevi su normalna i prolazna stvar i znaju nas izluditi. Moj ima puna 3 mj, nema vise one cjelodnevne klasicne grceve, ali i dalje puno prdi, bljuca i zeza ga probava. Jos to nije zrelo. S vremenom zbilja postaje lakse.
Neke bebe, tako je moj se ne vole ni kupati bi voziti u kolicina ni presvlaciri i za sve placu. Mene to prvo bacalo u ocaj da kak sam tako razdrazljivu bebu dobila. On je samo senzorno bio jos uvijek preosjetljiv jer je ranije rodjen (netko i kad je u terminu) i to je isto proslo i sad sve te radnje obozava. Ajde kupanje ga jos zbunjuje, al bar ne place. Na prematalici uziva, a prije sam se preznojavala presvlaceci ga.
Pelene koje ce vam biti najbolje ovise o bebinoj gradji. Meni su babylove nature bile super kad je bio mrsaviji sad mi propustaju mokracu. Eto i to se mijenja.
Izdajanje nakon bebinog obroka ako su prepune grude bi trebalo biti samo malo jer ako puno izdojite pojacavate proizvodnju i mozete dobiti upalu. Ja sam ju dobila.
Mah jesam i prozote sam prala prekuce juce cjelodnevna šetnja ananas ma ništa 😞 baš ste imale sreće vi na početku liste ove naše zadnje bebice baš lijencuge
Ovo sve pisem jer smo mi do 1. mjeseca bebe vec dva puta bili kod pedijatra, jer smo bili cak kod gastroenterologa itd jer nismo mislili da je to ave sto se dogadja s bebom normalno, a normalno je. Sad kuzim onu kad imas drugo da si drugaciji, vec sad znam da bih bila. Nemojte biti kao ja ;). Znam da je panika jer ste odgovorni za neciji zivot, ali slisajte svoje pedijatre i patronazne i malo svoj instinkt i bit ce sve u redu.
Hroptanje je normalno kod bebe i to nije zacepljen nos. Nema potrebe da im se svaki dan preventivno cisti nos. Cak onaj pedijatar Darko Richter je jednoj mami rekao da je to lose (ipak te smrklje imaju i neku obrambenu funkciju). Ja sam zbig hroptanja privatno placala pregled jer tad nismo jos imali pedijatra. Nakon toga sam gnjavila i tog izabranog pedijatra oko hroptanja. Uski su im svi ti kanali l mekana hrskavica i zato hropcu. Ja sam smatrala da je kod mog nesto gore jer ga je budllo nocu, ali nije bilo.
Ja imam arianu i uopce ju ne stavljam na usisivac vec kapnem fiziolosku i u usta arianu i izvlacim ustima. Drugo kad se bas prehlade onda vjerojatno ise teze pa tek tad treba usisivac.
Inace bebe znaju cak same kihnuti i izbaciti smrklje.
I probajte nemati preveliku higijenu. Sve je vise poruka pedijatara da upravo to povezuju s alergijama i alergijskim astmama. U siromasnim i losije higijenskim uvjetima (zemljama) nema tih alergija jos. Ne mislim da budete prljavi, ali silne dezinfekcije su bespotrebne.
Kengurice ja se slazem da treba slusati pedijatre no iz mog dugog bolnickog iskustva nakon poroda sam naucila da sestre bas i ne treba slusati jer one isto svaka svoje prica. Vecina pedijatara se slaze da novorođenče ne treba hraniti češće od 3 h. U bolnici su i nedonoscad tako hranili i svi su super napredovali. Probavi treba ostaviti malo vremena da proradi. Majcino mlijeko brzo se probavlja, za oko 90 min, tako da manji razmaci u hranjenju nemaju smisla. A nakon tih 90 min probava moze i malo odmoriti pa zato hranjenje na 3h. Bitnije od razmaka je osigurati da beba pojede u jednom obroku dovoljno. Takoder... ako beba je na cici od npr 7 do 8 ujutro onda gledate kad ste poceli hranjenje te iduce treba zapocetiu 10 a ne 11 i to je onda 3h razmak.
Sortiraj odgovore
Najstariji