ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Reserved123
    18. Siječanj 2020. 17:04

piba7

mrgud_zg

Marene znam dal se sjecas mog posta o prvom danu nakon izlaska iz bolnice 🙈 al ja sam se htjela bacit s prozora. Dosli smo doma u 3 popodne a on je plakao do 5 ujutro. Muz i ja skupa s njim. Ja mislim da je tim bebama isto sve to skupa sok i treba im da se naviknu na zivot van maternice
    Pibabas mi je zao da te muci probava. Cure su vec dale savjete za hemeroide. A ja sam se samo htjela nadovezat da ja nakon poroda imam najbolju probavu ikad u zivotu 🙈
    Sto se dojenja tice mene isto mucilo sto je moj mai u pocetku bio po pol sata i vise na cici, a sad bude gotov i za 10-15 min kako kad. Tu i tamo samo duze jede. Pa sam dosta citala i kazu svi da je to skroz individualno, nema pravila. Kakva su ti vaganja? Nama je prvo bilo super a sad cekamo pon za sljedece pa cemo vidjet dal

Vaganja:
    Porodajna (29.12.) 2950g
    Otpusna (31.12.) 2750g
    2 tjedna nakon poroda (12.01.) 2960g
    17.01. 3140g
    18.01. 3150g
    Patronazna me svaki put ispreoada s njenom kilazom i ja svaki put placem nakon što patronazna ode jer se osjećam kao najgora majka na svijetu koja izgladnjuje dijete. Rekla je da je bitno da unutar 2 tjedna vrati porodjajnu što je vratila. Ali je opet rekla da mora dobiti 800g do 1.mjeseca. Brine me npr ovo da je od jučer do danas dobila samo 10g, a trebala bi kao dobiti min 25g dnevno.
    Piski i kaka uredno, svaka pelena koju mijenjamo, a mijenjamo prije svakog hranjenja, je popiskina. Kaka isto vrlo obilno. Najčešće kad skinemo pelenu pokaka sve oko sebe. Stolica je senfasta kakva i treba biti.

Ne brini se oko tog. Moj je dobio 1 mj 570 rekli su da je to malo jer je minimalno 600. Nakon toga je u tjedan dobio 360 dakle stavljaj ga na sisu i to je to. I nemoj za sad dodavat AD jer beba mora navuc sebi dovoljno mlijeka

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

• piba7
    18. Siječanj 2020. 17:07

Da, moram piti željezo jer sam na porodu dosta krvarila i onda mi je jako palo željezo. Izašla sam iz bolnice blijeda ko krpa i još uvijek nisam vratila svoju boju :D
    Sama ju vazem, jer me patronazna ubila u pojam s tim. I da izludit ću. Taman smo joj sredili probavu i grcice i mučim se jako s izdajanjem i stavljanjem nje na cicu i ne želim joj sad sve pokvariti s nadohranom ali ako ću morati budem.

PetraB
    18. Siječanj 2020. 17:17

Drage moje novopecene mame... 
    Prvo Losa iako su ti curke vec sve rekle, bit cu dosadna pa ponoviti isto...sasvim normalno da si u komi. Ja sam nakon male pala u depresiju no kako sam karakterno dosta jaka, sama sam se iscupala nekako iz toga. Nakon malca sam mislila da cu izludit... Znala sam docekat muza na vratima s njim na rukama i doslovce mu ga samo predati bez rijeci, pokupit se u kupaonu, napunit kadu i pol sata samo lezat tak...ili sam bila u fazi kad bi samo urlala na mm jer preko dana nisam stigla ni pisat, ni jest a kamoli spavat... Sjecam se jedne veceri kad sam bijesno pozvala muza da ga preuzme nakon neka 3 sata urlanja njegovog (da se razumijemo mm je u par navrata pitao zelim li da ga uzme no naravno nece meni nitko rec kad ce ga netko preuzet 😅🤦🏻‍♀️) legla na pod i tako zaspala... Na podu... Tako da... Nakon svega sto si ti prosla, ja se tebi divim...sve ce doci na svoje kad se ponovno uspostavi hormonalna ravnoteza i naravno podijeli s oja razmisljanja s nekim...muzem, mamom, frendicom... Bilo kime, bit ce ti lakse.
    Curke...vaganje i prirast...razumijem vas u potpunosti, no nemojte se drzati nekih tablica...sve je individualno. Znam da vas je strah, zovite patronaznu da vam ih vaze jednom tjedno ili kako vec ona procjeni po stanju bebaca. Svakodnevno vaganje nije potrebno, pa znate i same koliko i mi variramo, tako je i njima... Koliko su pokakali, popiskili...na njihovu tezinu to je veliki postotak, normalno da ce varirati... Nekad ce i stagnirati dan/dva/tri pa onda nadoknaditi to. Oni s manjom porodjajnom tezinom sigurno ne mogu imati isti prirast kao i veci. Molim vas, radi vas samih, probajte se opustiti... Ukoliko ce biti potrebno uvest cete dohranu, ne ustrucavajte se zvati patronaznu za savjet, zato su tu. Ali probajte se vi maksimalno u to upuatiti opusteno...
    Bas mi je zao koliko se patite i koliko ste zabrinute. Uzivajte, to je prvenstveno.... Ne kaze se bezveze sretna mama, sretna beba. Trebalo je i meni da to shvatim, na zalost nisam u svojem drustvu imala bas nekoga da podijeli svoja iskustva i da dobar savjet pa mi je duze trebalo da si poslozim u svojoj glavi sve.
    Sretno curke svima...najbolje ste i sve radite kako treba. 😘

url=https://lilypie.com][/url

Damnarexx 🌺
    18. Siječanj 2020. 17:56

Ja se danas nemam na sta dovezati..za dojenje nema iskustva, koliko mora dobiti poslije poroda isto ne znam tocno😂😂 tako da vas ja danas samo citam.
    -
    Bila sam u Lidlu po tajice i potkosulje.. top 🤞😁

Supergirl
    18. Siječanj 2020. 18:07

Evo da i ja napisem svoje misljenje o temama koje su nam sad aktualne.
    Bas se slazem sa Petrom i mislim da je bas lijepo sve napisala. 
    LoSa sto se tice toga, mozda se ne sjecas ali ja sam u par navrata tu na temi postavljala pitanja boje li se cure kako ce se osjecati nakon dolaska bebe i da li ce osjecati tu povezanost odmah. Ja sam ostala trudna na nacin "ako bude bude" ali sam definitivno mislila da nece bit tek tako, medutim zatrudnila sam prvi put kad smo prestali paziti. Inace sam osoba koja stan doslovno koristi ko prenociste, uvijek sam negdje, obozavam putovanja, uvijek u nekoj kretnji i ludnici, jednostavno sam takva da u mene nema nekog mira instagnacije. Bas zbog toga sam se izrazito bojala kako cu ja sve to i koliko ce mi se sve promijeniti. Jos sam tijekom trudnoce prolzila izrazito izrazito tesko razdoblje sa tatom bebe i vecinu trudnoce prosla sama, znaci i bez njegove pomoci i bez mame i sestre i ikoga, bas sama. Radila sam do samog kraja trudnoce i to izrazito zivahan posao, povracala sam do petog mjeseca trudnoce, imala sam navale plakanja svaki dan po vise puta i doslovno osjecala ko da mi to dijete vec krade velik dio mog zivota koji sam stvarno voljela i da sam sama sebe osudila na nesrecu. Znam da je to mozda grubo za procitati ali stvarno sam se tako osjecala a vjerujem da ima i drugih, samo se o tome puno ne prica.   I evo beba je tu vec 18 dana i meni je stvarno svakim danom sve draza i vise je obozavam. I to ja, koja inace stvarno nisam takva osoba da se rastaoam na te stvari i dosta toga gledam realno. Ali kako raste i kako me gleda i kako vidis da ce svakim danom svacati sve vise i da si joj zapravo ti centar svijeta, dode taj neki osjecaj miline i ljubavi koji se stvarno ne da opisati nego ga se mora dozivjeti. Jos je ona meni stvarno super, samo spava i jede, zasad nema nikakvih drama, mama mi je pricuva nakon stonje nahranim pa ja stignem izci na pr sati i dati sebi oduska.
    Tako da molim te ne nerviraj se oko toga, prosla si puno toga i samo treba vremena da se sve poslozi i dode na svoje, bas kako je Petra rekla, treba se opustiti i ici doslovno dan po dan. Sve ce doci na svoje i ovo ce nam kasnije biti smijesno.

• thinkpink1
    18. Siječanj 2020. 18:12

Samojed jel si uspjela sta saznati od lijecnika vezano za kanalice? Kako se ti drzis?🥰❤
    Petra upravo to, nije svako dijete isto (taman da je od istih roditelja) nit je svaka od nas ista, jer da je, sve bi bilo i pristupalo bi se šablonski. Vaganje na dnevnoj bazi doslovce je besmisleno, a kamoli ako neko misli uvesti vaganje nakon svakog obroka. Mi odrasli ne pojedemo istu kolicinu hrane za svaki obrok, a di ce bebani. Zna se kolko dijete prosječno treba dobivati na dnevnoj bazi i kolika mogu biti normalna odstupanja. Ovo ostalo je sve pretjerivanje i odlazak u krajnost. Ako nismo sigurni ili zelimo provjeriti informaciju, bar danas imamo masu mogucnosti koga pitati i to na vise razina. Probajmo se fakat opustit i nastavit takvim tempom.🤗🥰

Supergirl
    18. Siječanj 2020. 18:13

A sto se tice tezine, meni je beba vec nakon 9 dana vratila svoju porodajnu tezinu, a iskljucivo je dojim. Par puta sam joj bila dala AD dok smo se jos privikavale na sisanje pa nisam bila sigurna je li jos gladna ali sad se vise manje budi ko urica, svako 3 sata i tad je na sisi po nekih 15ak minuta. Kaka bar 4-5 puta dnevno i to onu boju senfa 😂
    Nekad se zna dogoditi da mi sisa po 20 min, pa dok je presvucem i malo se poigram ona opet trazi sisati ali stavim je ponovo i ona doslovno kad se najede samo zatvori oci i instant zaspe.
    Nama je pedijatrica u bolnici rekla da je i 10g na dan ok i da se s tim ne treba opterecivati, bitno samo da ne gube.
    Tako da mislim da sve radimo super posao i da se stvarno treba samo opustiti jer i beba to sve osjeti.

Grizli
    18. Siječanj 2020. 20:24

Kengurice ☺️ nema frke... Jucer ujutro sam ti pisala, jer znam da si komentirala da sam sutra 39tt, a jucer sam dosla do 39. Al ne sjecam se vise sto si me pitala 🙈. Uglavnom znam da sam ujutro ti odgovarala.
    Vezano za vaganje meni je sestra ovako rekla... Posto je mali slabo dobivao na pocetku ona ga je vagala nakon svakog obroka i to na nacin da ga je obucenog sa svime vagnula, pa nakon podoja opet ga vagnula i zapisala oba broja. Rekla je ako se pokakao, popiskio ili sto god nakon podoja vagala je sve sa svime jer inace bi joj jako variralo prije i poslije. Golog bi ga vagala svaki 4 dan ujutro kod presvlacenja nakon sto bi kakao, na vagi je bila tetrica ili rucnik al vaga ima tipku tara pa se anulira prije nego se beba stavi. Meni to sad sve zvuci super lako i simpa, izvedivo... A vidit cemo dal ce tako biti. Al ono sto sam htjela rec ima mi smisla tako vagati jer drukcije mi je preludo da svaki put do golog ju se skida ili u robici jer ni robica nije iste mase. A prirast bas svaki dan ocekivat skolski u brojku mislim da je malo nerealno. 

samojed
    18. Siječanj 2020. 20:28

Thinkipinki hvala na pitanju iskreno baš sam psihički postala loše jer mi je predosadno navikla sam da sam bas aktivna cijelu trudnoću ovo mi je za izludit još ovdje su 90% žena preko termina danas su 3 odveli u salu na porod ovdje se deru baš i ova iz koje sobe je danas otišla toliko se je derala baš sam se nakupila straha i svega grozno sam 
    Danas je subota pa je cjeli dan ona doktorica koja me je i zaprimila u bolnicu jutros kad je dolazila do mene kaže Jel te iko drugi pregledao reko nije kaže aha pa reko sta se desava kaže vdiejt ćemo i ode iz sobe to je bila moja cjelodnevna komunikacija sa doktorom stvarno ću da izludim samo ovako beznačajno ležim ništa idem na ctg non stop i tjt i prijavljujem da me ledja bole kao da ću dobit menstruaciju ništa puno al me bole 

Lavica27
    18. Siječanj 2020. 21:22

Hej cure...raspisale se. Sto se tice dojenja,.moje iskustvo je vrlo slicno Kenguricinom, rodjena sa 3210, do otpusta pala na 3050, u mj dana dobila 480gr. Uveli 1 AD na dan i slijedeci mjesec je dobila 1200gr (naravno ne od jedne boce AD-a vec zato sto je ojacala). Nasi podoji su bili maratonski i sve zene su jednostavno razlicite... 
    Piba, mozda grjesim al nedavno sam naisla na informaciju da zeljezo koje konzumiramo u tabletama apsorbiramo svega 30ak%, ja sam poslije prvog poroda pila sok od cikle (preporucam Encian), crveno voce te povrce bogato zeljezom...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.