Marene znam dal se sjecas mog posta o prvom danu nakon izlaska iz bolnice 🙈 al ja sam se htjela bacit s prozora. Dosli smo doma u 3 popodne a on je plakao do 5 ujutro. Muz i ja skupa s njim. Ja mislim da je tim bebama isto sve to skupa sok i treba im da se naviknu na zivot van maternice
Pibabas mi je zao da te muci probava. Cure su vec dale savjete za hemeroide. A ja sam se samo htjela nadovezat da ja nakon poroda imam najbolju probavu ikad u zivotu 🙈
Sto se dojenja tice mene isto mucilo sto je moj mai u pocetku bio po pol sata i vise na cici, a sad bude gotov i za 10-15 min kako kad. Tu i tamo samo duze jede. Pa sam dosta citala i kazu svi da je to skroz individualno, nema pravila. Kakva su ti vaganja? Nama je prvo bilo super a sad cekamo pon za sljedece pa cemo vidjet dal
Vaganja:
Porodajna (29.12.) 2950g
Otpusna (31.12.) 2750g
2 tjedna nakon poroda (12.01.) 2960g
17.01. 3140g
18.01. 3150g
Patronazna me svaki put ispreoada s njenom kilazom i ja svaki put placem nakon što patronazna ode jer se osjećam kao najgora majka na svijetu koja izgladnjuje dijete. Rekla je da je bitno da unutar 2 tjedna vrati porodjajnu što je vratila. Ali je opet rekla da mora dobiti 800g do 1.mjeseca. Brine me npr ovo da je od jučer do danas dobila samo 10g, a trebala bi kao dobiti min 25g dnevno.
Piski i kaka uredno, svaka pelena koju mijenjamo, a mijenjamo prije svakog hranjenja, je popiskina. Kaka isto vrlo obilno. Najčešće kad skinemo pelenu pokaka sve oko sebe. Stolica je senfasta kakva i treba biti.
Marene znam dal se sjecas mog posta o prvom danu nakon izlaska iz bolnice 🙈 al ja sam se htjela bacit s prozora. Dosli smo doma u 3 popodne a on je plakao do 5 ujutro. Muz i ja skupa s njim. Ja mislim da je tim bebama isto sve to skupa sok i treba im da se naviknu na zivot van maternice
Pibabas mi je zao da te muci probava. Cure su vec dale savjete za hemeroide. A ja sam se samo htjela nadovezat da ja nakon poroda imam najbolju probavu ikad u zivotu 🙈
Sto se dojenja tice mene isto mucilo sto je moj mai u pocetku bio po pol sata i vise na cici, a sad bude gotov i za 10-15 min kako kad. Tu i tamo samo duze jede. Pa sam dosta citala i kazu svi da je to skroz individualno, nema pravila. Kakva su ti vaganja? Nama je prvo bilo super a sad cekamo pon za sljedece pa cemo vidjet dal
Vaganja:
Porodajna (29.12.) 2950g
Otpusna (31.12.) 2750g
17.01. 3140g
18.01. 3150g
Patronazna me svaki put ispreoada s njenom kilazom i ja svaki put placem nakon što patronazna ode jer se osjećam kao najgora majka na svijetu koja izgladnjuje dijete. Rekla je da je bitno da unutar 2 tjedna vrati porodjajnu što je vratila. Ali je opet rekla da mora dobiti 800g do 1.mjeseca. Brine me npr ovo da je od jučer do danas dobila samo 10g, a trebala bi kao dobiti min 25g dnevno.
Piski i kaka uredno, svaka pelena koju mijenjamo, a mijenjamo prije svakog hranjenja, je popiskina. Kaka isto vrlo obilno. Najčešće kad skinemo pelenu pokaka sve oko sebe. Stolica je senfasta kakva i treba biti.
Prema nasoj patronaznoj treba dobiti minimalno 500 al u biti 600 do 800 na otpusnu...i ne treba svaki dan vagati jer zbog kakice dosta varira...dnevni dobitak se u biti gleda samo kao prosjek za mjesecno razdoblje
Mrgud tako i ovaj moj...dosli jucer popodne i on je prekmecao noc i pol dana danas...na kraju dosla baba i preuzela ga i nanasala okolo i eno ga spava 😍 I ja sam ubila malo oko napokon. Vjerojatno reagira i na promjenu okoline i sve.
Vaganja:
Porodajna (29.12.) 2950g
Otpusna (31.12.) 2750g
17.01. 3140g
18.01. 3150g
Nama su na tečaju dojenja rekli da je 800 prosjek, znači samim time po nekoj logici pola djece dobije manje. Neki dan sam napisala, ne mogu sad nac, mislim da je 450 minimum, u svakom slučaju ne 800..
[/url
Nama je pedijatar rekao da je 750 prosjek. Mislim da je 500 minimum, ali zbilja bi bilo bolje da dobije vise. Nije pola djece manje od prosjeka vec neki dobiju npr 1400. Od moje dvije prijateljice deckici su dobili oko 1400 u prvom mjesecu, a moj 790 pa sam mislila da to i nije dobro, ali je, odlicno je. Super je da kaka i piski, znaci da nije gladna. Ona ti se rodila manja i ja sam dojma da manji manje dobiju jer i moj je bio manji, porodjajna 3270, otpusna 3210, ali smo bili tjedan dana u bolnici ili 6, vise se ni ne sjecam. Samo ti njoj nudi ciku i budi je ako treba, ja sam svog budila na pocetku jer se sam nije (vjerojatno od zutice). Sve ce to doci na svoje, ali cak ako trebas uvesti jedan obrok AD ne sekiraj se. To se da izbaciti kasnije. Moj je u drugom mjesecu dobio 1200. Ja smatram da je bio veci pa bolje jeo.
Piba, jel moras piti zeljezo? Ja ga izbacila jer mi je nes zafilozofirala patronazna da ga radije ne pijem radi bebe. Kasnije vadila KS i hemoglobin mi se sam podigao nakon poroda, a vjeruj koma jedem. Znalo je biti dana di skoro da nisam nista jela.
Sad ne znam jeste ti ili Mare napisali da jede beba max 20 min. Mene su u Petrovoj ucili da u prvih mjesec dana nakon 15min sama skidam bebu. Na pocetku jesam, onda sam recimo na 20 produzila. Tako da ako sisa 15 min to je bas puno. Ako se ne mazi.
Sto se tice grceva, mi smo sve davali, kapi ove one i nista to nama nije olaksavalo. Sad ima evo 2 mjeseca i skoro 3 tjedna i zaista su se prorijedili grcevi. Nas je znao 24 sata se grciti da mu grcevi ne daju ni zaspati, ako zaspe ga probude i ja sam mislila da to nisu grcevi nego nesto gore. Imali smo i stolice 10x dnevno pa da ne kaka po par dana. Imali smo i vodene stolice i sluzave i zuce i tamnije zute i sve je to kako kaze gastroenterologica ok dok beba dobiva na tezini, nema krvi u stolici ili bljucki, uredno piski. Sad u zadnje vrijeme bljuca ko lud, al dobiva na tezini pa kaze da je i to normalno.
Mare iz ovo mojeg skromnom iskustva 🙈 nama je 3.dan doma bio bajka. S tim da smo mi u subotu izasli, ja u pon morala u bolnicu vadit kopce, a u utorak vadit crp. Znaci ustajala u zoru nakon ne spavanja uopceizdajala se.. stres nevideni. Ne zelim se ureknut ak fakat onda krene na bolje. Malo kad se naviknete jedni na druge 😉
piba ja isto mislim da su nam rekli da manja djeca moraju manje dobit. Jel ti to sama vazes? Ja namjerno nisam nabavila vagu jer mislim da bi izludila. Ak kazu da dobiva premalo uvest cu ad i gotovo. Ful se trudim dojit al vidjet cemo na vaganju kak ce ic... nemoj se tak zivcirat izludit ces
Cime tretirate tjemenicu. Pojavilo mu se par zutih krastica oko ociju.
url=https://lilypie.com]
Nama je pedijatar rekao da je 750 prosjek. Mislim da je 500 minimum, ali zbilja bi bilo bolje da dobije vise. Nije pola djece manje od prosjeka vec neki dobiju npr 1400. Od moje dvije prijateljice deckici su dobili oko 1400 u prvom mjesecu, a moj 790 pa sam mislila da to i nije dobro, ali je, odlicno je. Super je da kaka i piski, znaci da nije gladna. Ona ti se rodila manja i ja sam dojma da manji manje dobiju jer i moj je bio manji, porodjajna 3270, otpusna 3210, ali smo bili tjedan dana u bolnici ili 6, vise se ni ne sjecam. Samo ti njoj nudi ciku i budi je ako treba, ja sam svog budila na pocetku jer se sam nije (vjerojatno od zutice). Sve ce to doci na svoje, ali cak ako trebas uvesti jedan obrok AD ne sekiraj se. To se da izbaciti kasnije. Moj je u drugom mjesecu dobio 1200. Ja smatram da je bio veci pa bolje jeo.
Ma to sam mislila da, neki dobiju puno više, neki manje od tih 800. Naravno da je više uvijek bolje ali samo sam htjela ukazati na to da nije nikakva drama ako dijete ne dobije 800, pogotovo ako je sitnije dijete, bar su nama to tako naglašavali.
[/url
DeeDee u pravu si.
Inace ja sam prvih dana morala na terapiju svaki dan i kupili smo AD jer se tad jos nisam uspijevala isdojiti jer je stalno bio na cici. Nije mi poremetilo dojenje to sto mu je tata dao 5x AD kad mene nema.
Grizli ja tebi pisala i mozda si mi odgovorila, ali do danas nisam bila na forumu i sad ne znam ni u kojem danu da trazim taj moj post.
Sortiraj odgovore
Najstariji