MaRe mog malca su isto mucila crijeva.onda nam je patro azna rekla da mu damo caj od komoraca za novorođencad. I mm kupio u ljekarni. Pakiranje kutijica s 15 mini vrecica…popio je jedva 20ml i samo prdio i kakao..u roku od 15 min. Bio je tako izmucen koliko ga je to mucilo, odmah je zagasp…pelenu sam mijenjala..nis nije osjetio.
Imate iskustvo s usisavacem za nos? Jel bolji nosni aspirator ili onaj sto ide na usisavac?
A koloko čaja mu daš?
Ovaj nosni aspirator je bacanje novaca, nama nista ne izvuce. Onaj za usisavac je puno bolji, a i jeftiniji. Ima za 100 kn u Mulleru.
Jutroo cure...hvala vam jos jednom svima na cestitkama! 🤗😘
Moju smizlu odveli na jutarnji spa tretman pa imam vremena za tipkanje. 🤣
Svaki dan je sve bolje i lakse...ustajanje i sjedanje je jos problem, ali bit ce bolje. Kraljica bi samo na sisi bila, prvi dan je samo vukla na prazno, jucer mi je krenuo kolostrum tako da se lagano pokrece. Samo sisu trazi pa kad vidm sa vise spava nego vuce onda joj dam dudu. Malo mi je nacela bradavice ali mazem ih i tako s dudom kombiniram da ih malo odmorim. Nocas joj je sestra dala dohrane jer onda bolje spavaju pa da i ja malo odmorim, popila je samo 15 ml, i dali joj jos malo pred jutro...ali to je sve bljucnula i trazi opet sisu. Valjda cemo se brzo uhodati jer vec sad mi dusa spava... 😪😪
L 💛
Jutro cure!
Lunice kakva je situacija? Joj kako je divno kad imas iskustvo pa si mozes priustiti tako smireno cekat da se ustali. 🤞 Ako je to bilo ono pravo sretno i nadam se da se vec mazite.
Za nosi aspirator taj nastavak za usisavac baby vac mislim da se zove imate sad kupon za popust u baby center 100 kn, bubamara 90 kn, a u bipi sa kuponom na viber 15% mislim da dodje 80 kn. Super ako imate klasican usisavac svi to hvale u mom okruzenju. A ima i elektricni https://www.kvantum-tim.hr/2-u-1-hubdic-aspirator-za-nos-automatski-i-rucni.html isto tko ga ima mi je rekao da je super i dovoljno jak.
DeeSB ja sam se sva raznjezila kad si napisala da je otisla na spa... 😍 A slatkice! Nadam se da ce brzo dojenje krenut kako treba da se ne mucis. Odmori dok je ona na spa.
Kak to ima razlika od patronazne do patronazne.. nama je recimo za te pocetne grcice rekla da se crijeva jednostavno moraju razvit do kraja i da mu ne kupujemo nis. Da ak to krene bas u prave grceve i sve gore onda biogaia kapi. Al kao sigurno prva 2-3 tj da nista nema smisla. Isto ko ni k1d3. Da su to sve fore farmaceutske industrije. Al nama se pokazalo da bas je tak. Nemamo srecom prave grceve🤞 al par puta u danu ga muci trbuh pa se napreze prije kakanja al kad obavi je sve ok. Prije tj dana ga je to dosta vise mucilo, sad je vecnaucio i podrignut.
Netko je jucer napisao a sad sam zaboravila tko da su u petrovoj rekli da beba treba bit max 15 min na cici. Meni recimo to nizko nije reko .. nisu bas htjele recni kolko su ih nadohranjivali. A naravno da jesu , ja nakon opce anestezije jisam 2 dana uopce dosla k sebi a ne da sam dojila.. a na otpusnom pismu fino pise “iskljucivo dojeno dijete 🙄😂”. Jedva sam uspjela jedva uzicat da mi kazu s cim su ih hranile, misla sam ak mi ne krene doma mozda najbolje da nastavih s istim. Al srecom mi nije odma trebalo..
I mene zanima koliko caja od komoraca. Jel to onaj Hippov? Ja sam svome dala jedan dan tipa 40ml, on je to s gustom popio i nakon toga spavao 5 sati. Ja sam se prepala da ga nisam nadrogirala i vise mu nisam davala jer nigdje nisam nasla tocnu uputu koliko se smije popiti. Svugdje pise ne puno🤷♀️
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Mrgud pa bas..a ovoj curi do mene sestra rekla da je malo na sisi sto je mala bila 10-15 minuta.
Kod nas u os ih bez problema dohrane kad ih pokupe na kupanje i uzmu preko noci...cak te i potaknu da ga uzmu,ne moras ni tražiti. I rekla mi koju dohranu im daju al ja ovak iskomirana nista nisam upamtila al cu pitati jednu sto radi tamo. Kupila sam si caj za dojenje..citam ima u sastavu kima i komoraca pa mu to mozda olaksa prduckanje.
Cure seetno danas! 🤞
Sto se cica tice, meni su bas bile jako narasle, al nakon 10-14 dana poslje poroda ko da su splasnule, ima mlijeka ok al nisu vise baloni, ne rade mi se ni kvrge ni nis. Ja sam na kraju uzela potkosulje s. Ja sam prije uvijek bila “komad” zene 🙈 al ovaj porod me ocito totalno iscrpio, i dojenje isto. Usukala sam se. Bas mi mama jucer govori da nisam tak bila mrsava godinama, al stvarno se trudim jest dovoljno zbog mlijeka.
Beba puno ti hvala na preporuci za pedijatra 👌. Mi isto spadamo u taj dz pa cu onda zvat tu dr 👍
Ja sam stvarno zadovoljna s njom.. Sad sam treće dijete upisala kod nje.. Odgovara na sva pitanja, sa djecom je baš divna i strpljiva.. Čujem ju da nekad galami, Al to su specifične situacije.. Kad netko dovede bolesno dijete medju zdrave.. I treba galamit 😄
Sretno😊
MaRe mog malca su isto mucila crijeva.onda nam je patro azna rekla da mu damo caj od komoraca za novorođencad. I mm kupio u ljekarni. Pakiranje kutijica s 15 mini vrecica…popio je jedva 20ml i samo prdio i kakao..u roku od 15 min. Bio je tako izmucen koliko ga je to mucilo, odmah je zagasp…pelenu sam mijenjala..nis nije osjetio.
Imate iskustvo s usisavacem za nos? Jel bolji nosni aspirator ili onaj sto ide na usisavac?
E jucer je muz kupio sve moguće ..i kapi i dohranu i taj caj mu zena u dm-u dala..i tko zna sta jos..al eto na kraju se siroce kao sto ti kazes..dobro isprdio i kakao vec dvaput tako da je miran sad.
S usisavacem nemam jos iskustva ali mislim da je bolji ovaj za na usisavac..tog planiram reci nekom nek u babinje donese 😁 za ovaj nosni sam citala dosta kom.da je slab i nista ne izvuce kako treba.
Hvala ti na info.. i drago mi je da mu je bolje. Njihova crijeva se privikavaju jos i oporavljaju od poroda.
Mi imamo nosi set na usisavač i odlican je. Naspricamo mu u nosić Sterimar sprejom za nos za bebe i cekamo da odstoji 10 min i izvučemo šmkrljiće…taj nosi set ima dva nastavka, za od 0 do 6 mj i drugi od 6 na dalje….dode 155 kn i fkt pomogne. Mi smo imali onaj klasicni i nije bas izvukao, samo smo ga mucili bezveze…on bi bio nervozan i sve
Gdje ste to kupili? Cula sam da ih ima i u bipi.u ljekarni je kolegica davno.kupila i isto kaze da je odlican
Jedna vrecica ide na 2dl vode. Meni je rekla da mu napravim na pola vrecice, i 100ml vode. Ohladiti na mlako i dat mu koliko hoce. Moj je prvi put popio manje od 200ml i samo ispustao vjetrove i kakao. Cak mi je rekla da bebe koje su na ad trebaju pit caj a kasnije mogu i kupovnu il prokuhanu vodu. Jer im to treba budu zedni. Mlijeko je drugacije,prvo je rijedje da zadovolje zeđ..
Sortiraj odgovore
Najstariji