Mare 3-6-9 (dana,tjedana,mjeseci). Moguce jenda ima skok. Odlikuje se drecanjem non stop i samo bi sisu. . Ako možeš,stavljaj ga na prsa, podriguj i cekaj da prodje...
Maree90 ovisi kad ti je krenuo porodiljni?
Mi imamo divan prvi dan kod kuce 😔 Stalno mu krce crijeva i samo trazi sisu…noćas ništa nismo odspavali. Zaspi na min dvije i valjda ga zaboli il sto i udri u dreku…Jel imala koja takav slucaj? Da mu dam malo AD? A upisanih pelena more ima..to bi trebalo značiti da nije gladan 😔
Nemoj mh davat ad… to nista nece pomoc. Mozda ga malo muci probava, probaj mu Biogai-u dat. I daj mu sisat koloko trazi
Dala sam mu pa cemo vidjeti...kontam da bi mu lakse bilo da se isprdi ili iskaka posteno. Na sisi je od sinoć...samo ih mijenjam 😔 nadam se da ce mu proci jer mi ga bas zao gledati
Mare, crijeva se navikavaju...moj je na ad i isto mu tako bude...dajemo Biogaiu...pomogla je nakon par dana...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Pozdrav cure. Molila bih za pomoc i komentar vas nekolicine koje ste ovaj put primile dio za komplikacije, a dio za porodiljni… Da li su vam iznosi bili ocekivani. Ja sam se osobno neugodno iznenadila. Dobila sam manje nego inace komplikacije, a sjele su dvije uplate. Hvala za komentar.
Ja sam dobila isto kao prošli mjesec kad su bile samo komplikacije i sad kad je cca pola pola, tj. po istoj satnici ali pomnoženo s većim brojem sati (u skladu s mjesecom) tako da mislim da je to ok.
[/url
Tako sam i ja ocekivala. Ali je naknada manja za 1000kn otprilike, dio za porodiljni je samo 1050 kn. Dio koji se odnosi na komplikacijame odgovara radni sati x satnica. Porodiljni ne. Na trenutak sam pomislila da mi je porodiljni minimalni iznos, a ne prosjek place. Vikend je pa ne mogu provjerit u hzzo u cemu je problem.
Maree nemoj zaboravit da u drugoj polovici mjeseca, tocnije od 17.12 si imala samo 9 radnih dana. Ne znam koliko su ti na onom obrascu izracunali da ti je sat, probaj tak provjeriti... 9radnih dana puta 8 sati ako si na toliko sati prijavljena je 72. Sat ti ispada nekih 14/15 kn ak se ne varam po tome. To je malo, al kazem ne znam kako ti je bilo na onom obrascu 🤷🏻♀️
url=https://lilypie.com][/url
Tako sam i ja ocekivala. Ali je naknada manja za 1000kn otprilike, dio za porodiljni je samo 1050 kn. Dio koji se odnosi na komplikacijame odgovara radni sati x satnica. Porodiljni ne. Na trenutak sam pomislila da mi je porodiljni minimalni iznos, a ne prosjek place. Vikend je pa ne mogu provjerit u hzzo u cemu je problem.
Meni to zvuci jakp malp za porodiljni dio. Da ti nisu obracunali od 27.? Provjeri si onaj obrazac kaj tebi ostane...
Hvala cure. Satnica je veca. Mogu samo nagađati do ponedjeljka. Samo da jos jedno priupitam, sve ovo me dosta zbunilo. Uvjet staza od 18 mjeseci s prekidima u zadnje dvije godine, je osnova za punu placu?! Tj. 17.12. Sam trebala imati min toliko. I naravno place to imam jer sam tako imala i kompl. Kako trenutno me sve zbunjuje... Vrijeme provedeno na kompl. Ulazi u staz?! Hvala vam jos jednom.
Maree mislim da ti se racuna staz do komplikacija, tj... Ukoliko na kompl odes 01.11. racuna ti se staz do 31.10. ja mislim, nek me nasa salterusa ispravi al mislim da se sve racuna sa zadnjim danom mjeseca prije mjeseca u kojem otvaras komplikacije.
url=https://lilypie.com][/url
Sortiraj odgovore
Najstariji