Čestitam svim curama na bebicama i sretno ostalima koje su u iščekivanju! 🥰
Samo sam se htjela ubaciti vezano za zvukove za smirivanje beba..imate app White noise baby sleep sounds.. plava ikona aplikacije..ima stvarno svakakvih zvukova, pa možda nekom pomogne! Sretno 💜
Mom12, mozda trebamo cesce stavljat bebu na sisu da nadodje vise mlijeka, ne znam vise...meni je on prihvatio bocu super i meni se nije problem izdajati, a puno sam sigurnija tako jer vidim koliko pojede, a bome vidi se i razlika u spavanju i cvrstini sna...kad sisa, sve je to nesto slabo i labavo...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Da se javim s nekim od tema od kojima ste pisale prethodnih stranica.
Ja nisam dobila klistir prije poroda, jer sam došla 9cm otvorena pa nismo stigli. Isto su me pitali na dan otpusta da li sam imala stolicu, rekla sam da nisam, dali su mi 2 Dulcolax tablete, taj dan kad sam došla doma sam obavila wc uz užasne grceve i krvarenje jer su mi hemeroidi izasli za vrijeme stolice. Nakon toga imala stolicu u prosjeku svaki drugi dan - pijem dosta Donata svaki dan i jedem suhe šljive. I dalje mi je to svaki put užasno iskustvo - em što imam osjećaj da će mi savovi popucat em što mi svaki put izadju hemeroidi koji jako krvare te ne mogu sjesti jedno sat vremena nakon wc-a.
Vezano uz mlijeko - kad smo došli doma, kako je naglo nadoslo mlijeko sam imala užasnih problema i bila na rubu teskog mastitisa. Dozirala sam koliko izdajam da ne stvorim previše mlijeka i sad već 2 dana imam problem s premalo mlijeka - iz obje na jedvite jade izdojim max 100ml. Bojim se da ću ostati bez mlijeka ili nesto. Ne znam kako da sad navucem više mlijeka.
Užasno pazim na prehranu i imam osjećaj da sam stalno gladna, jer se borimo s grcevima/probavom.
Također, ne dobivamo baš na tezini i to me užasno brine, jer se izdajam i hranim ju na bocicu baš zato da pratim koliko jede - preko dana svaka 3 sata, a po noci svaka 4 sata. Ne znam da li da ju hranim svaka 2 sata.
Mom12, mozda trebamo cesce stavljat bebu na sisu da nadodje vise mlijeka, ne znam vise…meni je on prihvatio bocu super i meni se nije problem izdajati, a puno sam sigurnija tako jer vidim koliko pojede, a bome vidi se i razlika u spavanju i cvrstini sna…kad sisa, sve je to nesto slabo i labavo…
Slažem se, tako je i meni. Kad ju stavim na cicu ona se samo malo poigra i utješi. Cica max 10min i onda zaspi ili ako je previše gladna se toliko dere i gura cicu od sebe da ju ne mogu uopće nahraniti. Ovako na bocu bar znam koliko pojede.
Mom12, mozda trebamo cesce stavljat bebu na sisu da nadodje vise mlijeka, ne znam vise…meni je on prihvatio bocu super i meni se nije problem izdajati, a puno sam sigurnija tako jer vidim koliko pojede, a bome vidi se i razlika u spavanju i cvrstini sna…kad sisa, sve je to nesto slabo i labacivo…
I meni je draze izdajanje radi sigurnosti...znam koliko je pojela jer bas super spava...a ipak bi joj tila davat svoje mlijeko...ja od danas izdojim 80 pa je prvo stavim da sisa ipak isisa nesto pa onda bocicu...vise neznam sta bi..to sam smislila nadam se da ce uspit nesto navuc a i izvuc tih 20 sta fali
Mare sretno!! ☺️
Što se tiče izdajanja meni cijelo vrijeme ide kap po kap, treba mi valjda sat vremena za 100ml i ako je stavim nakon cicati ona ima još za papati tako da uopće ne znam koliko pojede.. Izdajam se samo ako moram nakratko otići iz stana pa da tata može dati bočicu, ali me nervira jer to traaajeeee... Možda ako ćešće izdajam krene brže?
Na kilaži napredujemo super, u tri tjedna više od kile smo dobili.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Piba7 vezano za mlijeko, ako ti bebac ne dobiva na kilazi moras ga cesce dojiti odnosno davati svoje izdojeno ako se izdajes, tako je meni bilo na pocetku a ja sam morala svaka 2,2 ipo sata hraniti svog bebaca u po noci isto, medutim i nakon 2 tjedna nije dobiva nista na kilazi pa sam na ad prisla. I jos u vezi izdajanja, uvik imas vise mlika u cici nego sto mozes izdojiti al ako mislis da bi mogllo stati isto tako stavljaj bebaca samo na cicu i neka izvlaci..
(Ako grijesim neka me neko ispravi)
i sori na upadu :) gust mi vas tu i tamo procitati.
Mare nista jos se nije javila?!
Joj ja u TA dobila papir da pratim fetalne pokrete 3x na dan. I nakon 2 mjerenja vidim da moje dijete jos uvijek divlja. 10 pokreta u 5-12 min ima. ☺️
Dobila na izdajalicu od muzeve sestrice na posudbu iiiiiii sad to trebam oprat i skuziti kako radi, a zena bacila upute. I sad idem trazit na internetu upute. Aventova elektricna... Pa ako koja ima kakav savjet.
Mare nista jos se nije javila?!
Joj ja u TA dobila papir da pratim fetalne pokrete 3x na dan. I nakon 2 mjerenja vidim da moje dijete jos uvijek divlja. 10 pokreta u 5-12 min ima. ☺️
Dobila na izdajalicu od muzeve sestrice na posudbu iiiiiii sad to trebam oprat i skuziti kako radi, a zena bacila upute. I sad idem trazit na internetu upute. Aventova elektricna… Pa ako koja ima kakav savjet.
Ma ful ti je jednistavno s tom izdajalicom, imam je ja a imas na netu filmic kak se sastavlja i koristi :)
Sortiraj odgovore
Najstariji