ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Damnarexx 🌺
    10. Siječanj 2020. 11:28

Macutica

damnarexx

Macutica

Tinika i Dalindas cestitke na bebicama, puno srece vam zelim dalje 🤗💕

Cure moze li netko molim vas opet napisati od kojeg tjedna i koliko salica caja od lista maline se moze piti, imam ga vec tjednima i cekam zapoceti.
    Mene kasalj ubija, ubija, stalno se bojim da ce mi od naprezanja vodenjak puknuti, cak se svako malo zapiskim, a sreca nosim uloske, uzas. Dobila sam sirup jer me vec gusio.
    Cure lijepo da se javljate nakon poroda, toliko je korisnih savjeta i iskustava sa dojenjem, vec sam po tome skuzila da sam kupila krive sesirice (tomme tippe) 😳 i mislim da cu onda uzeti te male Avent ipak..

Koliko se ja sjecam mozes lagano krenuti sa 1 salicom dnevno, pa poslije 37-38tt vise salica na dan :) ja cu ga isto kupiti, al nikako pa nikako🙈

Hvala ti, mozda vec znas pa zanemari, BioBio ga ima (nije izlozen), pa samo pitaj..

Dada znam 😊
    -
    Jao, evo mene u TA. Kaos🙄 ne znas ko pije, ko placa😂

DeeSB
    10. Siječanj 2020. 11:34

Cestitkee curama koje su rodile, brz oporavak i uspjesno dojenje vam zelim! 🤗😘
    Ja bila na ctg-u i imala i pregled...kaze dr sve isto (cerviks 3/4 clanka tijesno za prst do ovoja i glave). 
    Kad vidim ovu listu poroda odma me panika uhvati...nekad sam bila tako daleko na popisu a sad..sve mi to nesto brzo 😨 I kod nas u bolnici prosli tj bila puna cekaonica za ctg, danas dosla i mozda nas trecina bila 🙈 
    Sto se tice ovih pregleda mozete me pisati za 14.1. jer tad imam uzv za novu procjenu tezine, sefica je prije 3 tj bila procjenjena na 3100...bas me zanima kolika je sad... 🤔
    I htjela sam pitati za taj caj od lista maline - jel ga prodaju u obicnim ljekarnama ili samo u ovim biljnim?

L 💛

Omerta
    10. Siječanj 2020. 11:44

Cure, za TA na Sv.Duhu se narucujemo telefonski ili mailom sa uputnicom? To bi bilo ovo ovdje na linku pod: Trudnička i kardiotokografska ambulanta https://www.kbsd.hr/Ginekologija-radno-vrijeme-i-kontakti ?

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• mom12
    10. Siječanj 2020. 12:28

Zarica

Dalindas

Evo i mog iskustva .
    Noć prije su me počeli hvatati lagani trudovi za koje sam ja mislila da su oni pripremni . Međutim , ujutro na ctgu se ispostavilo da su bas pravi i odmah sam išla na pregled gdje mi je doktorica rekla da sam otvorena 7 prstiju i da odmah idem u radaonu . No ,već mi je tu naglasila da su mi misici oko maternice jako tvrdi . Obavila klistir i tuširanje . Mislim da sam u box došla oko pola 12,stavili me na drip da bi mi povećali trudove jer sam tražila epi . Tu je već bilo bolno . Oko 2 sam tek dobila epi i tek su onda pustili muza unutra . Mislim da sam oko 3 dobila drugu dozu i to je bilo to . Nisu mi htjeli vise davati već su povećali dozu dripa i to je bilo užas . Iskreno ,puno mi je pomoglo sto je muž bio samnom ,ne znam kako bi to sama . Još je bilo gore sto se ti misici nisu nikako otpuštali i nije bilo šanse da beba izađe bez obzira sto sam skroz bila otvorena . I onda su mi rekli da će me rezati jer bi inače jako popucala zbog toga . Iskreno ,rezanje nisam ni osjetila zbog trudova i malo kasnije je stigao nas bebač . Da boli ,stvarno boli ne znam uopće s čime bi usporedila tu bol ali stvarno je istina da kad vidiš bebu sve to nekako padne u drugi plan .
    Onda šivanje , prvo nisam osjetila onda bome jesam i iskreno sad me bas boli guza 🙈
    Ako je neka od vas prošla rezanje ,može li mi dati neke savjete ? Pogotovo u vezi velike nužde 😱 majke mi ne znam kako ću to izvesti

Meni je prva nuzda bila najveci strah u bolnici nakon poroda. Bas ju je bilo traumaticno iscekivati. Takodjer sam bila bas jako popucala i jos su me rezali. 3 dana mi se stalno kakilo a ja nisam psihicki mogla sjest na wc i obavit to, mada sam pokusavala.

Ono sto mozes je jesti hranu koja ce te potjerati tako da ti ne moras tiskati. Tipa kompot od suhih sljiva, kavu s mijekom i secerom ili nesto sto te inace potjera (ako dojis nemoj samo donat mg koji su meni savjetovali, jer bebe cesto ne podnose gazirana pica). Ako ni to ne upali kroz par dana, pitaj u bolnici za neki laksativ, obicno ga nude u tableticama (mada neki uzrokuju i grceve al bolje i tako nego nikako)

Spas je u tome da ne tiskas, nego da samo izleti:) Nakon kakice se otusiraj lagano. Meni je stvarno bilo iznenadjujuce ok nakon truda oko prehrane, mada mi je i dalje nakon tjedan dana svaki odlazak na kakinje mali stres:)

Tako je i meni bilo morala sam na wc al psihick8 nisam mogla🤣🤣..jedva sam hodala...al na kraju nista strasno kad sam otisla...

Damnarexx 🌺
    10. Siječanj 2020. 12:34

Valkris bome nemam srece kao ti onaj dan.
    Sjedim vec 2h i apsolutno me nitko nije prozvao.  Ludim vec lagano 🥺

• mom12
    10. Siječanj 2020. 12:39

mala.le.90.

Evo i mene da se pridruzim Grč bojni😩 nama dolaze par nepar daji s grcevima…preksinoc nismo oka sklopili, sinoc 8 sati spavali, dvaput malac jeo u noci…
    Sve vise mislim da prehrana nema posebne veze vec crijeva jednostavno moraju doc na svoje..
    Ja se izdajam i dajem sisu, al on je nakon sise uvijek gladan pa dam i Aptamil…jer svakako nemam tako puno mlijeka koliko on trazi…
    Sto se tice cura koja su svjeze porodjene, brz oporavak i cestitke. Meni je trebalo 20 dana da se sve vrati na svoje, nespavanje me ubilo, rana bila bolje nakon 10 dana…
    Meni je isto ovih sektasica po pitanju dojenja dosta…pa svakom na izbor hoce li dojiti ili ne, osobna stvar…sve se trudimo…
    Mi isto dajemo dudu bebi, ne vidim nista lose u tome, nahranim ga dobro a duda mu pomogne prije zaspati…
    Danas mm ide kupiti njihaljku jer meni ruke otpadaju, to je jedini nacin da se umiri malo u grcevima…

I meni se cini kao da ni ja nemam dovoljno mlijeka...jer kad se idem izdojit mogu 80ml al jedva jedva nekako na 100...al ne uvijek....neznam kako povecat laktaciju...i ja sam u par puta dala ad

PetraB
    10. Siječanj 2020. 13:07

Tinika i Dalindas cestitam cure!! Super odradjeno... Zelim vam brz oporavak i puno mazenja sa bebicama.
    Mare sretno danas!! 💪🏼🤗😘
    DeeDee hvala ti na promjeni termina, ljepse mi ivako izgleda a ionako cu do tada biti sigurno gotova 🤗😘
    Velika nuzda nakon poroda je meni bila stvaaarnooo koma prvi put. Ja sam mislila da ce dolje opet sve popucat, ne znam, meni je bilo grozno. Al uvijek mozete traziti cepice (to su davali u petrovoj kad sam ja rodila) ak vidite da ne ide, al moj savjet je da budete iskrene i ako niste obavile, recite da niste jer nije to bez vraga. Njima je dovoljno i da jednu kuglicu pokakate (sorry na opisu 😅 al tak je meni bilo). Em sto ste prazne prvi dan, pa dok se crijeva napune, oni ni ne ocekuju ne znam kak spektakularno to al bitno je da znaju da peristaltika crijeva radi a ne da je doslo do komplikacija. 😉

url=https://lilypie.com][/url

Omerta
    10. Siječanj 2020. 13:34

Super! Ja poslala preko web obrasca i putem maila. Znaci mogu ocekivati da se jave negdje sljedeci tjedan, a vjerojatno me nece prije 37.tjedna narucivati.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

mala.le.90.
    10. Siječanj 2020. 13:36

Ja sam imala stolicu tek 7 dana nakon poroda. Bilo me toga bas strah jer mi se rana bila tik uz cmar. I ja sam to tako odugovlacila blabla i dodje meni moj tata na vrata s upalom facijalnog misica, spustilo mu se oko i usta prema dole. Strasan prizor...i kad sam ga ugledala takvog, pomislila sam da je upravo dozivio mozdani i da zato tako iskrivljeno izgleda.
    Automatski sam zavrsila na wc-u s obilnom stolicom...
    Eto sad mi je to smijesno, ali bilo ga je strasno vidjeti...ko zna kad bi se ja pokakala da nije toga bilo🤣🤣

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Grizli
    10. Siječanj 2020. 13:42

Mala.le zbilja pomazu ti zvukovi? Mi to imamo na ovci Ewanu pa se nadam da ce nama on onda biti od koristi.
    Curke ako vam sta treba u Bubamari je knjižica popusta do 19.1. Moze i web, a za vikend je besplatna dostava. 😉 Ako kojoj sta fali. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.