ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    08. Siječanj 2020. 08:13

Hrabrice sretno!!! Drzim fige da bude sto krace i bezbolnije 💪🎉🎉
    Cima fakat sta sve nece na tebe. Nadam se da ce proc sto lakse to vadenje 🤞
    Sto se torbi tice, ja sam imala onaj mini kofer. Recimo kak sam slucajno zavrsila na carskom, a taman je dosla sezona gripe zabranili su posjete, to kaj sam imala kofer na kotace a ne torbu mi je bio spas. Ne znam kak bi inace doma isla 😂 morala bi zicat sestru da mi nosi. 

mrgud_zg
    08. Siječanj 2020. 08:16

E a sto se tice termina. Meni po zm bio 27.12, po uzv 29.12, sto ce rec da mi je na 27.12 bilo ravno 40 tt. Rodila sam 31.12. A na otpusnom pismu pise 40+1. Haha. Moze bit eventualno 40+2, al to je tak nebitno u zadnjim danima 

• Tonkica1
    08. Siječanj 2020. 08:53

Eto opsirno moje iskustvo:
    Kad sam stigla i obavila prvi pregled na kojem je utvrdeno da sam otvorena samo 2 prsta stavili su me na odjel i dali mi Spasmex. Valja napomenuti da mi uopce nisu dobro namjestili sondu za trudove pa se nisu ocitavali, a siljili su me. To je bilo oko 11 sati. Nakon sto mi se ciganka pridruzila u sobu uspjela sam po 15 min izmedu trudova odspavati (znam, nemres bilivit). Slijedi pregled na kojem je utvrdeno da sam 3-4 cm otvorena. Dali mi nesto (zaboravila sam ime) za omeksavanje usca maternice.. S time se trudovi pojacavaju i postaju ucestaliji. Nakon toga dobila klizmu, to sam ocekivala da ce biti puno neugodnije iskustvo, ali je bilo skroz ok. Mrvicu me obrijala sestra, za slucaj da ce me morati rezati. Sat vremena setnja po hodniku nakon praznjenja crijeva. U 16h me smjestaju u boks i govore da mogu zvati mm da dode. Dali mi litru infuzije da mogu dobiti epi jer su trudovi postajali sve gori i gori. Dode mm, ude u boks, malo se druzimo. Doslo vrijeme za epi nakon sto je iscurila infuzija, stavljaju nesto drugo. Istjerali mm da bi mogla dobiti epi. Fun fact: nitko drugi osim anesteziologa ne smije biti prisutan pri davanju epiduralne.

Grizli

Ma ja ne znam zasto vama micu te termine po uzv nisam znala da je to kao praksa ili? Meni su odredili termin po ZM 24.1. I nakon toga na uzv samo 1 ili 2 put su pokazale mjere da su kao za taj termin, a ostale pute vecinom je ranije ispadao termin al nikad nista nisu mjenjali jer to bi mogli onda svaki mjesec drukcije i samo zbunjuju nas tako. Meni su cak rekli da je i za ocekivat da je nasa veca s obzirom na gene. 

• Tonkica1

Jedva, jedva sam istrpila trudove koji su isli jedan za drugim da bi me anesteziologinja pitala wtf se dogada, kad ono pogleda pustili su mi 6 kapi dripa. Kaze ona pa ne mogu vjerovati kako to nisu ugasili sada dok vas pikamo. Nekako sam uz njihovu pomoc uspjela kroz te jebene trudove ostati mirna da mi spice. 10-15 min kasnije, epiduralna pocela djelovati, noge sam osjecala, nisam oduzeta, mogla sam i hodati, ali sam odmarala. 2 sata mira nakon toliko sati muke, pojacali drip na 8.. Mm je bio tako dobar, takva velika podrska, govorio mi je da je ponosan na mene, jos uvijek mi govori...
    Nakon sto mi je popustila epi, jos sam nekih sat i pol bila i trudovima. Spustili me na loptu da malo skakutam kroz trudove, lakse je to nego lezati, da se mali jos spusti dalje. Onda kad me jako pocela boljeti guza i kad sam dobila taj nagon za tiskanjem su me vratili na stol. U 4 truda sam ga uspjela istiskati i stvarno ono sto kazu da svi bolovi nestanu i odu je istina. Kad je to nase malo cudo izaslo, jasno mi je postalo zasto kazu da je majcinstvo najljepsa stvar na svijetu. Stavili su ga odmah na prsa i nakon pola sata smo poceli cicati.
    Sada nam je malo teze, on je ovako jako neutjesan, stalno bi bio na cici, a mene sad vec uzasno bole bradavice. Ali je najslade stvorenje na svijetu i ne bih ga mijenjala ni za sto.
    Nitko, ali nitko na svijetu ti ne moze docarati ili objasniti kakvi su gadni bolovi ti trudovi... Nista na svijetu nisam iskusila takvo.
    Ali kad gledas u malu strucu pored sebe, znas da je sve ovo vrijedilo.

• Tonkica1
    08. Siječanj 2020. 08:58

Citam vas, ali nisam uspjela nista popamtiti zbog malog zlata koji je prikacen na ciku 🤣
    Hrabrice 💪💪💪💪💪💪
    Vezano za stvari i kofere itd. U Merkuru ne moras nista razdvajati, imaju jednu sobu gdje stave sve tvoje stvari, gdje se tateki presvlace i nalijepe naljepnice s prezimenom. Kad god nesto zatreba u boksu, babica ili sestra vam donesu iz torbe. Savjetujem samo da si obavezno vodu i labelo nosite u ruci sa sobom. Nisam puno smjela piti, ali su mi dali da ovlazim usta...
    Jedino sto je sada nos u komi jer je suh zrak totalno

MaRe
    08. Siječanj 2020. 09:56

Tonkice sasvim ok zvuci porod..rijesila si ti to 💪💪 Sad možeš uzivati s bebicom. Mislim da koliko god čitale o porodima i koliko boli da na to ne možemo biti nikako spremne...pogotovo kad ta bol traje satima. A lijepo sam govorila dok sam bila mlađa da cu dijete imati tek kad se budu radali u inkubatoru ko pilici...eto mi sad 🤣🤣
    Dali sluzni izlazi van u većoj količini ili pomalo? Nešto se događa al ne znam dal je to on ili samo pojacani iscjedak koji se malo zgrudao xD 
    Koga smo ono pratili da vidimo jel svekrva bila u pravu?😁

• thinkpink1
    08. Siječanj 2020. 09:58

Jutro curke!
    Hrabrice kako nick kaze, samo hrabro i da prođe sto brze i bezbolnije do maženja sa svojom ljubavi...🥰
    Cima bas mi žao, stalno nesto, samo da ne mozes biti mirna...😔
    Sretno svima koje imaju danas preglede!

• thinkpink1
    08. Siječanj 2020. 10:09

Tonkice s pravom je muz ponosan na tebe🥰🥰🥰

mala.le.90.
    08. Siječanj 2020. 10:33

Tonkice, taman mi mali poceo spavat i ja naletim na ovaj dio kad ti ciganka dolazi u sobu i odvalim se smijat🤣
    Sad opet uspavljujem...🙄

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.