Tonkice drzim fige!!
Hrabrice, indukcija je u mom slucaju bila da su mi rekli u cetvetak te induciramo,ako si manje od 4 prsta otvorena onda ti nanose gel,do nove doze gela ne smije proci manje od 6 sati. Prate napredak. Ako si se otvorila 4 prsta onda prate tvoje trudove,ako nisu dovoljno dobri da te otvaraju,dodaju drip. Epiduralna nema veze s indukcijom,to je anestetik, njega mozes dobiti kod poroda samo sa svojjm trudovima koji su dovoljno jaki (bolni)pa te otvaraju dobro bez potrebe za dodavanjem dripa pa ti epiduralna ublazi bolove.
Osobno ja taj gel nisam aaaapsolutno nista osjetila,mooozda slabije menga bolove,i to sam prohodavala u predradjaoni. U 6 ujutro mi nanijeli gel,u 13h sam prosla u box,prokinuli su mi vodenjak,oko 14h dobila drip,u 15h epiduralnu. Rodila u 20h.
Carski ti nije neka sreca,naravno ako ti izgubis trudove ili bebi padnu otkucaji,znaju sami procijeniti kad si za carski i nece zivotno ugroziti nikoga,ali bolje za tebe i oporavak da rodis prirodno...moje misljenje.
I meni su muza uveli tek kad sam dobila drip i epiduralnu jer je ionako guzva u tom boxu.
Jutro curke!
Iva drago mi je da ste dobro i 🤞 da grcici prodju sto prije.
Piba drago mi je da si se javila, a vidim da sve nove mamice imaju iste probleme pa se nadam da ce ti brzo proc problemi za dojenjem i grcici da ce se smiriti.
PetraB ajme vidi kolica kako su simpa. A klinci 😍
Angelly i Lobi porodi zvuče tesko! Zelim vam brz oporavak uz vase bebice! Drzite se!
Ako sam ja dobro shvatila cure koje stave na drip najbolje bi onda bilo uzet i epi. Ima to smisla? Ja sam onako na korak do poroda a jos ne znam sto bi. Zapravo ja bi se i kretala i epi, a znam da oboje nije moguce.
Tonkice sretnooooo i da bude sto lakse i ljepše iskustvo!
Hrabrice meni je gin rekla da prirodno smatraju kad ti dodjes sa trudovima ili kad pukne vodenjak, ako dodaju nesto od lijekova onda to nije 100% prirodno, al je on tako krenuo. Induciran je kad ti dodjes bez i jednog signala za porod i jja bi to nazvala prisilno te idu poroditi zbog nekog xyz razloga. To sam ja nju pitala kad mi je spomenula da ce me mozda htjet porodit inducirano. To je u prvilo dogovoreno da taj i taj dan dodjes i oni te krenu poradjat od samog starta izazivaju trudove i otvaranje lijekovima.
Disati svoje trudove ili dripovske je velika razlika. Drip zapravo izgurava bebu stiskanjem maternice na nacin da dr odresjuje jacinu a prirodni porod reguliraju vlastiti zenini hormoni koji dobro znaju u kojem trenutku je najbolje da trud bude. Kad sam imala lijepe svoje trudove na7cm u drugom porodu donosi meni primalja infuziju i ja je pitam sto je to? Znala sam da je drip ali sam namjerno pitala. Ona kaze ovo je da ti pomogne. A ja pitam opet. I kad je rekla ja njoj kazem sto ce mi umjetni trudovi kad porod napreduje dobro uz moje trudove? Necu hvala. Samo se okrenula s tom infuzijom nazad i nesto prokomentirala..najnormalnije sam rodila sa svojim trudovima a i nisam ni sava imala jer nista nije islo na silu.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Mamice drage nikako da se javim, pokusavam pratiti,, ali nikako da se ubacim s komentarima. Vidim ima dosta novih bebica, cestiram svima ❤️❤️❤️❤️ brz oporavak vam zelim.
Hani zao mi je sto si to prosla, nadam se da ce bebac biti dobro❤️❤️
Ni ja nemam lijepo iskustvo s poroda, zakompliciralo mi se s epi, da sam mislila da necu prezivit uopce, oduzelo mi je cijelo tijelo, vrtilo mi sr, slabo, gusila sam se, mislim da sam i svijest izgubila, prvo su me uvjeravali da sam se prepala dok nisu skuzili dabsam stvarno lose onda sz se svi prepali, cekali da sve popusti, pa krenuli opet trudovi, pa drip ja se slabo otvaram, a boli uzasno, sesrra jedna odvratna cijeli dan prema meni, ko da sam ja sretna sto sam s 35 tjedana dosla rodit, stalno mi je nesto predbacivala. Nije mi daka da zovem decka, bar da mu javim da sam u boxu, satima nitko nista nije znao ni da idem rodit ni da se sve zakompliciralo, cujem zvono na vratima i znam da je to on, dosli i moji. Nitko im nezeli otic rec sti se događa, ja vicem ja vuse nemogu, sestra ta ba mene nisi ni pocela, doktorica cijelo vrijeme me zeli na carski, vec je sve rizicno za bebz jer sam dan prihe cijeli dan gubila vodu, sad na porodu menu tlak vec skace na 180, njenj otkucaji preko 180, ona me oce na carski, meni sunce svanulo samo sam htjela da sto prihe zavrsi. Bebica je srecom dobro, s 35 tjedana rodila se s 2710 i 46 cm. Cijelo vrijeme su ne strasili neznamo sto cemo s tovom, sve je rano u nezrelo. Drago mi je da je svr iza mene, svaka cast svakoj mami sto svr mora proci.
Ja jos nemam mlijeka, rekli su mi odmah da necu moc dojit jer imam uvucenr bradavice i nisu mi je ni pokusali stavit, tek jucer nakon sto sam htjela probati, ali je ona toliko sitna da nemoze nista zahvatiti uopce pa nek bude na ad bar ds ne gubi na tezini iaki se nadam da cemo uspjet i dojenje uspostaviti. Nisam jos svjesna da je to moje dijete haha, dosta me boli od reza, ali jedva cekam da jdem kuci. Nadam se sa ke nece ostaviti duze jer je ona ranije rođena.
Sretno svim mamicama koje cekaju porod, nadam se da ce imati lijepo iskustvo i da ce sve bebice biti dobro❤️❤️
Božeeee to bi sve trebalo poprijavljivat, koji k je tim sestrama/doktorima 😩😩😩😩
Sreća pa je sve prošlo doma i bebica ima skroz ok kolažu. 🤞Da vas što prije puste doma
[/url
I jos nesto.. Strah moze biti velika blokada kod prirodnih trudova jer se kod straha luci adrenalin koji nepovoljno utjece na stvaranje oksitocina koji proizvodi trudove. Hopsanje na lopti uz pravilno disanje u kucnom opustenom ambijentu moze pospjesiti otvaranje. Ja sam cak kad sam u bolnicu isla malo jos s muzem setala oko bolnice u parku i prodisavala trudove. Ne bi nas nista trebalo omesti ali tesko je jer dolazak u bolnicu neminovni mijenja ambijent i stvara paniku. Eto.. Nekako se izboriti protiv straha i vjerovati u svoje tijelo.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Jutro curke!
Ivadrago mi je da ste dobro i 🤞 da grcici prodju sto prije.
Pibadrago mi je da si se javila, a vidim da sve nove mamice imaju iste probleme pa se nadam da ce ti brzo proc problemi za dojenjem i grcici da ce se smiriti.
PetraBajme vidi kolica kako su simpa. A klinci 😍
Angelly i Lobiporodi zvuče tesko! Zelim vam brz oporavak uz vase bebice! Drzite se!
Ako sam ja dobro shvatila cure koje stave na drip najbolje bi onda bilo uzet i epi. Ima to smisla? Ja sam onako na korak do poroda a jos ne znam sto bi. Zapravo ja bi se i kretala i epi, a znam da oboje nije moguce.
Tonkice sretnooooo i da bude sto lakse i ljepše iskustvo!
Hrabrice meni je gin rekla da prirodno smatraju kad ti dodjes sa trudovima ili kad pukne vodenjak, ako dodaju nesto od lijekova onda to nije 100% prirodno, al je on tako krenuo. Induciran je kad ti dodjes bez i jednog signala za porod i jja bi to nazvala prisilno te idu poroditi zbog nekog xyz razloga. To sam ja nju pitala kad mi je spomenula da ce me mozda htjet porodit inducirano. To je u prvilo dogovoreno da taj i taj dan dodjes i oni te krenu poradjat od samog starta izazivaju trudove i otvaranje lijekovima.
Ja sam ti uzela epi i dali mi da skacem po lopti..tak da nisam lezala s epi...i to mi je super bilo jer me jace sve smetalo u onom poluboku lezecem...
Znam da je vec dosta proslo al evo ostala sam cam duzna iskustvo s poroda s Merkura 😅. Dakle meni je vodenjak pukao oko 00:40 i prvo ja bila u soku pa dok sam m rekla lagano se spremili i oko 2 dosli na Merkur. Tamo su me spoijili na ctg, dali mi tu zeleneu neku krpu da vide jel curim i pregled. Dodla sam otvorna samo 1prst nazalost. Nakon toga me obrijali i klizma. Za to vrijeme muz donio moje stvari koje su stavili u jednu sobicu. Oko 4 me stavili u box i dali gel za otvaranje a muz usao u box oko 6. Pregled u 9 i 11 pokazuju nikakav pomak. Odlucuju me na drip stavit i pitaju za epi. Epi mi skoro nisu uspijeli dat…sva sreca 3 pikanje u kraljeznicu je bilo uspjesno. Malo sam tu bila nazivcirana jer mi anesteziologinja rekla da ne suradujem a ja se fakat trudila slusat al nisam znala kaj se trazi od mene… ugl od 12 je drip u 13 mi daju dozu epi. Da nisam imala epi nezz kak bi prezivjela… imala sam 3 doze… otvornea 9-10cm sam bila tek u 21h. Tad su me malo recnuli da mali moze van. Tek sam na otpusnom vidjela da je imao jednom pup vrpcu oko vrata omotanu 😥. Ja sam maltene sve smjene u Merkuru prosla i za 99% mogu rec da su super ljudi!!
Moram te pitat..zašto muža nisu pustili već u 4 tebi u box kad si i ti došla unutra? Meni je to fobija, da će mi odugovlačiti s tim..Ma od jučer mi sve fobija kad su oni u pitanju..I kakva je razlika između gela i dripa? jel jednako lomi bol il je gel slabiji?
A dok naprave taj prvi pregled.... mislim moje je vjecno trajalo... u da gel nisam osjetila nista...al zato stome valjda nije ni otvorii xD a drip je zeznuta stvar zato bog blagoslovio epi
Lavice 😂😂😂😂
Lako za njega, nek se i on malo pati..
Iva4 drago mi je da je sve ok, da grčići prođu što prije. I sveki odustane ili bar smiri doživljaj 🙈
Angelly jaoo, baš cijelodnevni boravak 😩
Lunice slažem se sa svim što si napisala, vidjet ću kad krene al definitivno sam zaključila da drip odmaže a ne pomaže, a i baš sam završila s čitanjem Rodinog priručnika koji me malo smirio tj. jasnije mi je puno toga, bar u teoriji 😁
[/url
Lorena 94 samo hrabro, još malo pa ste doma 😘
Tonkice sretnoooo
[/url
Cure tnx na objašnjenju...znala sam školsku teoriju ali me čisto interesiralo jer sam po pričama skužila da ženu napucaju dripom čak i ako ima svoje trudove (eto Lunica je na vrijeme skužila i izborila se ali evo kako su oni to tiho htjeli ubrzat...) Evo iskreno ja pojma nemam što da očekujem. Već sam danima doma na lopti i na čaju lista maline a sad sam uvela i datulje prije koji dan. Ispočetka je krenulo super ali kao da je stalo. Već sam dva tjedna prohodna za taj jedan prstić i nema pomaka, a s druge strane unutarnje ušće se između dvije kontrole, znači unutar tjedan dana uspjelo skroz otvoriti. Bar taj dio me tiješi da ako me i pošalju na indukciju da radi tog otvorenog ušća neće trajati cijelu vječnost...Ali naravno to su moja hvatanja za slamke...Psiha mi se pripremila na prirodni porod a sad nakon jučerašnje tortre se moram brzinom svjetlosti spremit na indukciju a stvarno ne znam kako..
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Sortiraj odgovore