RedFox najbitnije je da je krenulo i da odrzavas tj.praznis ih na vrijeme i redovito. Niti jedna dojka nije ista anatomski pa tako i sa mljecnim kanalicima. Moguce da ti se na desnoj napravile vece kvrge koje su zacepile kanalice pa je otpust i protok mlijeka prema van otežan, al to ces masažom i dojenjem/izdajanjem dovesti u red. Ako su ti nesnosni bolovi, slobodno prije masaze popij ibuprofen (s njim mozes dojiti) da ti olaksa i ucini masazu manje bolnom. Kad se tusiras, iskoristi priliku pod toplim tusem, a imas sigurno i bocice vode pa ih puni s toplom i hladnom vodom u svrhu obloga. Bocicom s toplom vodom si rolaj po cickama jer na taj nacin ih takoder masiras.
Probat cu skinut brosuru o masaži, dojenju i izdjanju te svim mogucim trikovima kako bi se olaksalo i odrzalo dojenje, pa ju zakeljim ovdje.
Thinkpink puno ti hvala 😘 nadam se da ce moje iskustvo i tvoji savjeti pomoci i ostalim curama ak ce koja imati takvih problema.
Petra nisam to ja bila. Ja sam solo bila. Bumo se ovaj petak srele 😉
Mikio sretan ti roooooockas 🎉🎉🎁🎂🍼🍻🥂🍾
Angie cestitam od srca, 🎉🎉 nadam se da nas povremeno citas pa da znas da te i dalje pratimo 😉
E a sto se tice mjera. Meni recimo radosevicka nije 3 tj radila uzv. Ona kaze da dok sam zatvorena, ne curi plodova voda, i ctg je uredan, da sam pri kraju uopce nema potrebe. Rekla mi je da ce mi napravit sljedeci tjedan na dan termina kad dolazim. Al kao, uredna trudnoca, osjetim bebu, reaktivan ctg, nema se sad tu kaj vise mjerit. Pa sam si ja poslozila u glavi da je to tak i ne brinem, nemrem si pomoc da se zivciram, iako naravno da mi je glupo kaj ne pregleda kolicinu plodove vode i kaj nemam pojma kolko ke trenutno velka beba, al kaj cu 😬🙈
Ps ovi savjeti o dojenju su fkt dragocijeni. Sve sam si slikala. Iako vec vidim da cu imat miljon pitanja kad rodim 🤪😬
Simbalija ,čestitam ❤️
Petra ,drago mi je da ste malo bolje
Mikio sretan rođendan ✨✨✨
Angie čestitam, dobro nam došao Noa!!
Dv91 do 2 tjedna +/- ti se tolerira, meni jr napravila df preko HZZOa tolku frku da sam tjedan dana samo plakala, pto god bi me netko pitao, a nalazi sve ok, i bila neki dan na UZVu baš kod nje bebač u 2 tjedna dobio skoro kg, dakle napreduje.. I bitno je da dobiva na kilaži!
Ovo sve sta citama o dojenju mi trenutno ko SF, ali svaka info mi je zlata vrijedna. Mama mi dala neku svoju knjigu pd Penelope Leach neke i ja samo citam taj dio o dojenju vec ne znam koji put kao i upute od svih vas. Gledam te slike, vasa iskustva i thinkpink savejte i nadam se da kad dodje taj trenutak da cu bar 1% znat da si olaksam.
Joj curke ja ne znam kako na vas djeluje ovo vrijeme. Kod nas jugo i mene glava ubija. Opeti danas imala one bljeskove u vidu. Pokušavam skuziti što je slicno sa nekim danom da mozda skuzim sto mi to uzrokuje.
Sortiraj odgovore
Najstariji