ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Damnarexx 🌺
    21. Prosinac 2019. 18:26

Valkris

Grizli

Ovo sve sta citama o dojenju mi trenutno ko SF, ali svaka info mi je zlata vrijedna. Mama mi dala neku svoju knjigu pd Penelope Leach neke i ja samo citam taj dio o dojenju vec ne znam koji put kao i upute od svih vas. Gledam te slike, vasa iskustva i thinkpink savejte i nadam se da kad dodje taj trenutak da cu bar 1% znat da si olaksam.
    Joj curke ja ne znam kako na vas djeluje ovo vrijeme. Kod nas jugo i mene glava ubija. Opeti danas imala one bljeskove u vidu. Pokušavam skuziti što je slicno sa nekim danom da mozda skuzim sto mi to uzrokuje.

Za pocetak čestitke curkama koje su rodile 💞💞💞 mazite se i pazite 🤗🤗
    Grizli, mene ti je ovaj tjedan tak uhvatila glavobolja, vrtoglavica, bljeskovi, tutnjanje u usima(cujem svoje otkucaje), noge naotecene i panika.. I reko mi ginrkolog neka odmah tlak mjerim i ako je veći nek idem na hitnu.. Kad ono tlak standard 90/60. Pa sam zaključila da je od vremena ovog ludog.
    Kakav je tebi tlak?
    Mene već sad (33 tt) sise bole na dodir tak da isto ne znam kak ce to bit s dojenjem 😐
    A za te mjere, mislim da nas to ne treba toliko plašit i deprimirat jer je njima fkt teško to precizno reci, pogotovo ovi sto imaju stariji uzv..
    Meni je slj pregled u ponedjeljak i nakon toga TA. Ima tko savjet za Merkur? Koji dan ići? (isprike ako se vec pisalo o tome)
    I isprike na duzem postu 😉😉

Moozda se sretnemo u TA :D ja sam obavila jucer zadnji pregled, iduci idem za 3tj. Isto ne znam koji dan, ici cu na blef 🤷

• Hani
    21. Prosinac 2019. 19:05

Mala crna, simbalija, angie, čestitke novim mamama i bebicama!!!😘
    Mikio, sretan rodendan!! 🍾🍼🎷
    Nove mame, dobro se snalazite, cini mi se, nek tako bude i dalje. Ovi usputni problemcici nek sto brze i bezbolnije budu rijeseni!😉
    Dobivaju li bebe dohranu za svaki obrok u bolnici ako ne dode mlijeko 5-6dana? Nije im dovoljan samo kolostrum?

• Stelle123
    21. Prosinac 2019. 19:27

Hani

Dobivaju li bebe dohranu za svaki obrok u bolnici ako ne dode mlijeko 5-6dana? Nije im dovoljan samo kolostrum?

Prvi dan ne dobivaju dohranu jer su jos puni plodne vode, a ako i sljedeci dan na vaganju izgube dosta tezine a kao dojis onda savjetuju dohranu. Prvi dan je zeludac velicine spekule pa ga kolostrum moze napuniti, ali 3-4 dan vec pune 30-40 mililitara. Ja sam svoga s tim AD-om bez veze sopala iako bi popio jedva 10-ak. 

url=https://lilypie.com]

• Stelle123
    21. Prosinac 2019. 19:31

Poanta je da ne smije izgubit vise od 10 posto porodjajne da te mogu pustit doma. A sa AD-om profunkcionira i probava i zutica se smanji i prestanu gubit na tezini. Ja sam s prvom odbila AD pa je curka dehidrirala i dobila prolaznu fibru, s njime sam pretjerala s tim nalivanjem. Kako mi je rekla jedna sestra, to je ipak kravlje mlijeko.

url=https://lilypie.com]

Damnarexx 🌺
    21. Prosinac 2019. 19:56

Cure, ne vezano za našu temu...možda neka zna.
    Preporuka za frizera (pramenovi) u Zgu? Tipa centar, Novi Zg, Kvatric. Naravno da imaju okej cjene, do 250-300kn max.
    Inace ih radim kad idem doma u Ri, kod  dugogodisnje frizerke za 170kn..pa nisam prije ni pomisljala nac frizera tu :D 
    Aaaali, vise necu ici do Rijeke, a sredila bi ovaj izrast 😩

Lunica
    21. Prosinac 2019. 19:59

Angie cestitke💞💞💞
    Lijepo bas se lista fino popunjava,
    Ja sam danas cijela nikakva.. Ajd poslozilasam konacno robi u i sortirala po brojevima 56 62 a68 sam isto o peglala Al sam ju stavila u vrecice da se ne skuplja prasina.. Ugl... Sad sam mirna đ.. Torba za rodilište je 80 posto spakirana.. Cure koje ste friske iz rodilišta imali nesto s liste sto je korisno ponijeti a da nismo spominjale? 

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

kl1v
    21. Prosinac 2019. 20:09

Simbalija cestitam!!!! Ja sam na 38+1 molim gataru predvidjanje 😂😂

kl1v
    21. Prosinac 2019. 20:12

Citam zaostatke... Angie cestitam!!!!!! Noa dobrodosao!!
    Mikio sretan rockas 🎉🎉🎉🎉🎉😙😙😙😙

mala.le.90.
    21. Prosinac 2019. 20:30

Red Fox

Prvo me bilo strah da necu uopce imati mlijeka i 4.dan navecer se iznenada pojavilo bijelo u sesiricu, do tad je bilo samo kolostrum. Ja sam se vec bojala da mlijeko ne bude nikad doslo. I mislim si super, konacno evo mlijeka. Ujutro kad sam se probudila sise su mi bile tolko napete da on nisam mogla staviti ni sesiric. Pokazali su mi kak da se izdojim malo, al trebalo mi je da pohvatam. S tim da s lijevom cicom nisam imala problema, a na desnu je jedva islo jer je vec bila puna kvrga. Onda sam bila sva jadna jer je to kapalo kap po kap, nisam znala kak da to radim, jel dobro radim i tak sam se jucer mucila cijeli dan i skoro cijelu noc. Cimerica je imala zelje pa sam ti stavila iako sam bila skeptica, al mislim da je fakat pomoglo. Danas ujutro mi je jedna sestra pokazala kaj trebam raditi, al izgleda mi ko da su se ti kanalici otvorili jace nego jucer i sad kad pritisnem kvrgu mlijeki curi u mlazu tak da mi je sad lakse ispustiti i navikla sam se da malo boli. Eto da vam prenesem svoje dojmove. Bojala sam se da nije mastitis jer si nisam mislila da ta pocetna prepunjenost tak jako boli. Moj bi vam savjet bio da cim vidite da je krenulo mlijeko odma bebu da sto vise sise. Meni je jos uvijek desna dojka malo problematicnija pa sam ga stavljala danas samo na tu da on sve izvuce, a desnu sam izdojila.
    Thinkpinknadam se da sad dobro radim, vise me ne bole neizdrzivo i lagano ispustim visak mlijeka. Uz to sam nakon dojenja stavila hladni oblog i sad imam zelje dok mi ga ne vrate. Nemam bas tu u bolnici neke uvjete za hladno/tople obloge.
    I nocas su mi dali izdajalicu, rucnu avent, da si malo olaksam. Na lijevu je islo bez problema, na desnu ni kap. Tak da mi se cini da bas ne pomaze puno ako su dojke jaaaaako prepunjene.

I kod mene je sve ovako!! Meni mali slabije uzima desnu pa se ona stvrdne, nju sama izdojim pa mu dajem na kasikicu to...ne zelim ga navikavati na bocu..

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

DeeDee
    21. Prosinac 2019. 21:01

kl1v

Simbalija cestitam!!!! Ja sam na 38+1 molim gataru predvidjanje 😂😂

Ma ništa ti još, 2020. bi mogla prva ili druga kad ti se već žuri✌️🤣🤣

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.