LoSa divno da si se javila💞💞💞💞
Lijepo napreduje tvoj decko sad je uhvatio i porodjajnu tezinu…super super👏👏👏
Joj ne znam kako vama al kod mene bas veselo u i skakutavo navecer kad se umirim..rasteze se gura lupa cirkus!
Nego ..primjetila sam da neje idete vaditi krvnu grupu sad , sta nije to ono na pocetku kad idemo?
Ja sam 0- i vadila sam na pocetku trudnoce, u 6mj trudnoce i sad cu morat u 8mj. Ne znam zasto al mi tako pise na nalazu 🤷
A ostatak vadi na pocetku i u 6mj tt. Ako sam u krivu neka me netko ispravi :)
Ja sam vadila na početku trudnoće i sada, na kraju 8. mjeseca trudnoće 🤷.
Čestitam svim curama na bebačima !
Mala.le cestitam!!! 🤗
Evo ja obavila zadnji pregled kod svog dr i dobila uputnice za ctg i porod 😮 Nervoza me uhvati cim pomislim na to…cijeli dan se druzim s wc-om 🙈 Rekao je dr da se tamo javim vec u petak ali mislim da cu u cet otici jer mi u petak stize oprema od grada (krevetic i svasta nesto) pa moram dezurati…samo moram prouciti kako to kod nas ide.
I dobila sam papire za porodiljni koji mi je krenuo 5.12. pa me zanima jel se moze to ranije predati na HZZO ili moram cekati do iza Bozica?
hej sugrađanko 😀😀😀
Jesu te to zvali da ce dovesti opremu?
Kad si dobila rješenje?
I ja čekam, a nije soba još spremna 😀
Ohoo…ima nas jos 😀 Ja sam predala zahtjev pocetkom 11. mj i rjesenje je nekako brzo doslo poslje, mozda tjedan…ili 2, nisam sigurna. A opremu dostavljaju mjesec dana prije termina, moj je 19.1. (iako bi trebao po UZV biti 12.1) i danas me zvala cura iz grada da ce doci u petak pa da bude netko tko ce preuzeti. Imas jos vremena da sve sredis 😉
e super, hvala ti na info.
Da, sve mi bilo daleko pa se nisam baš bacila u pripreme, a sad kao da ću sutra roditi, ne znam , a zapravo imam 2 mjeseca do termina 😀
Ti lijepo uživaj u svojoj opremi i puno sreće želim 😀😀
Hvalaa….Meni se i sad sve jos cini daleko 🤣🤣 Cekam taj paket da vidim onda konacno sta imam i sta mi jos treba, iako vec vidim da cu svaki drugi dan slat nekoga po nesto sto mi fali. 😀
e tako i ja bih voljela znati sto tocno je u paketu i npr koje dimenzije plahte i posteljine da kupim.
Pa evo ako se sjetis i ako ti ne bude problem, mozes mi javiti velicinu madraca da bar od neceg krenem.
PREGLEDI
17.12. -Goga_V
17.12. -Lorena94
17.12. -Hani
18.12. - LoBi
18.12. -C1M4
18.12. -Macutica
18.12 .-DeeDee
18.12. -piba7
18.12. - malacrna6
18.12. - Supergirl
19.12. -Lavica27
19.12 .-Sarita15
19.12. -annika
19.12. - Red Fox
20.12. -damnarexx
20.12 .-Macutica
20.12. -PetraB
20.12. - mrgud_zg
23.12. - Lunica
24.12 .-Grizli
24.12. -samojed
27.12. -Tockica37
30.12.- Anna
31.12. -Thinkpink1
02.01. - Nita9999
Moj sljedeci pregled u TA je 23.12.
Losa drago mi je da ste dobro i da ste doma. Petra super je da je malcu bolje i da je temp popustila. I super je sto ste u app pa se i ti možeš odmoriti. Mala cestitam!!!
Obavila sam zadnji pregled kod svoje soc gin. Malac sad na 3800. Bit ce to velika beba cini se.
Danas sam bila u TA prvi put. Dakle, imala sam srece jer nije bilo guzve. Dosla sam oko 10h. Prvo dobijem casu. Onda te vaze, mjeri tlak pa ctg. Njihova vaga pokazuje 2kg vise od one kod moje dr.
Ctg je bio uredan ali se sestra sa mnom zapricala pa je trajao 40min. Pokocila sam se dok sam ustajala. Zatim ambulanta, upis i pregled dr. Iako sam dan prije imala uzv kod svoje dr. Kaze njihov je bolji uredjaj.
Kad sam s malom bila trudna, imala sam pijesak u bubregu i sad su mi napravili uzv bubrega, slezene i trbuha. Kaze da malac nije spreman, jos ima masnog tkiva i okostavanje na stopalima i mjerenju mu je na 3 a za porod treba biti 5. To bas nisam najbolje razumila cega. Jos je rekao..posto je prva trudnoca bila na prirodno koja je zavrsila carskim jer se nisam pravilno otvarala i jer nije isto hladan cr i ovako u trudovima da je to dodatno mucenje za bebu i mamu.
Posteljica je trenutno gore straga. Ipak, ova beba je sad 3800 i ocekuje se jos +612g 😯😯 s jedne strane bolje je da ide na hladan cr jer dr bebe pogotovu muske budu vece od prve. A prva je bila 4480g. Pa kud veca???? S dr strane, oni bi htjeli izbjeci drugi put injekciju u kicmu, rezanje po istom mjestu. Starija sam i deblja.
Nakon svega jos vaginalni pregled, mjerenje zdjelice.. uloziva UU, cerviks smeksan. Kontrola u pon.
Sestra me zamolila da dodjem oko pola 8 jer se ocekuje puno zena. E i jos je rekao da ove promjene vremena, tlaka, juzine...utjecu na oticanje. Da pola sata namacem noge u hladnoj vodi i da ocekujem da me svrbi ali da je to od oticanja. Moze pomoci cesce tusiranje mlakom vodom.i mazanje masnom kremom uljem. Ja sam rekla da koristim kokosovu mast i rekao je da je to ok.
Sad sam bas oduzila. Bila sam 2h sve ukupno s ctg-om. Ako svaka bude toliko unutra bit ce veselo u pon. Nisam krvarila poslije pregleda a rekli su da to ocekujem.
Sjele su mi komplikacije. Pise zasticeno primanje,hzzo, to mi do sad nisu tako vodili.. i rodiljni dopust jer sam do 20.11. Bila na komplikacijama.
Samo da se javim, pa ću čitati zaostatke kad stignem. Jutros u 11 je stigao naš beban od 3500 😊 Dobro smo oboje, mene boli posle carskog, ali stvarno nije ništa strašno, naročito kad je on kraj mene, tad me ništa ne boli 😄 Odnijeli su ga u toku noći, ali svakako ne mogu zaspati, a tokom dana je uglavnom bio sa mnom. Kolostrum je krenuo, on je vukao, pa tako i zaspi, onda ga malo prodrmam i nastavi 😂 Divno je stvarno, divan osjećaj, divan on, nije što je moj ali baš je lijepa beba, ima pune usnice, obraščiće, lijep ten. Nije nikako plakao danas, baš je bio dobrica, valjda će i ostati tako 😁
Nadam se da ste vi sve dobro 😘😘
Mala le Čestitam 💖
Losa Drago mi je što si se javila i što ste dobro, baš smo mislile na vas ❤️
Lunice to mi što imamo negativnu krvnu grupu vadimo krv da vide da nema antitijela...ja sam A- i sad sam već treći puta vadila.
Kliv bome velika beba,kad ti je termin? Sad nisam skuzila dal te planiraju slati na cr ovaj put ili?
Lala čestitam i želim ti brz oporavak 🎉🎉🎉🎉 Uživaj i mazi se sad sa svojom bebom. Joj tako kad vas čitam pozelim da i moj dođe al onda me nešto zaboli trbuh i brzo se predomislim 😂😂
I sad me neka bol probudila..nije nesto jako ali je prisutna...možda i od trudnickih vjezbi veceras,tecaj je definitivno za one "manje trudne" žene.
Lala27 čestitaaam ❤️❤️ brz oporavak ti želim, uzivaj u svakom trenutku sa svojom bebicom🥰🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji