Grizli,je ta koja mi se centrifugira je iz ikee al ona mala za kinderbet. Jako je tanasna. Al kuzim ova koju ti imas je deblji materijal kao jedna za kindervet koju ja imam iz lidla i ta se nikad ne centrifugira. Na 40° sam prala ili 60°🤔
Necu imati doulu na porodu (idem na carski) nego sam "osvojila" tri savjetovanja s doulom zauzvrat su njoj trebale slike vjezbi s trudnicom za prirucnik. A prijavila sam se jer imam svoje strahove od prvog poroda o kojima nemam bas s kime pricati, a pokoji savjet za dojenje i babinje nakon carskog nije naodmet...
Iva jos komadno uh... e prepala me s ovim usklicnicima i upitnicima kao da vices na nas😂 U svemu vezanom uz bebu sam misljenja da treba po svom.osjecaju raditi. Ja osobno h prvoj trudnoci samnjako puno tekucine pila uz dojenje jer mi je tijelo trazilo, jela slatkog nenormalno i pripazila da ne jedem prvih mjesec dana mahune,grah,grasak iz predostroznosti jer meni lose sjednu na zeludac i crijeva iako ih volim jesti pa mi ionako nenaspavanoj nije bilo do eksperimentiranja. Netko "eksperimentira" i to je ok, moze se desiti nista a može biti reakcija. A netko je uzasno oprezan i ide skolski al opet to je filing te osobe. Tako da, ja sam samo htjrla vidjeti koliko je to realno restriktivno.
Ja iskreno me znam zasto netko misli da cemo umrijet od gladi dok dojimo ako ne jedemo mahunarke, citruse, orasaste plodove, piletinu, i sl alergene u pocetku dok bebi se ne poslozi probava. Pa ima brdo hrane koju mozemo to je par namjernica, kruh niko nije reko da ne smijemo, mesa ima jos hrpa od drigih zivotinja, mlijecni proizvodi, voce, povrce, zitarice... Ja bi vec sad onda umrla od gladi jer moram paziti sto jedem zbog gestacijakog + moje alergije na neke stvari i opet ziva sam zdrava, krvna slika uvijek uredna, beba i ja super napredujemo, rijetko gladna. Cak ozbiljno razmisljam da zadrzim tu prehranu i nakon poroda, s time da bi ovo sto kao se ne preporuca zamjenila za namjernice koje sad zbog gestacijakog ne smijem. Vrlo jednostavno, nakon mjesec dva pokusat uvoditi si to u prehranu i vidit reakcije bebe. Ja se slazem sa Thinkpink lako je nekom rec jedi nece nista biti, al ja se sjecam necaka koji se osipao jer je sestra jela rajcicu kad se rodio i to je bil domaca, nespricana i kao sve 5. Njima je jako dugo trebalo da shvate da mu rajcica smeta, cak i samo 2-3 one male, on je vristao od grceva i sve bi mu brada dosla crvena. Vrlo brzo reakcija se javljala, sve dok neka stara pedijatrica u penziji joj nije rekla da sve izbaci 7 dana i onda uvodi alergene svaki dan 1 stvar samo. I tako je otkrila. Poucena time ja cu se radje "zrtvovat" par mjeseci, mene je bas strah alergijskih reakcija jer sam sama alergicar i znam kako se mucim kad me uhvati nesto.
Iva sretno ako krene sto prije. Jesu ti rekli od ceka to lagano kao krvarenje?
Lavice joj da sad se sjetila da si to osvojila! 👍👍👍 Super da imas sa nekime popricat sada! Nadam se da ce te proc strahovi
Beba2019 čestitam ❤❤
Iva, držimo fige da krene što prije. Nakon svega što ste prošli, tko bi rekao da ćeš na kraju prenijeti..
Ja sam isto oprala nepromocivu plahtu i podlogu i isto mi je bila s one strane gdje je ta plastika jako mokra kad sam ju izvadila iz perilice.
Iva jos komadno uh… e prepala me s ovim usklicnicima i upitnicima kao da vices na nas😂 U svemu vezanom uz bebu sam misljenja da treba po svom.osjecaju raditi.
Upravo to, jest ces kak si i prije i slušat svoje tijelo. I no problemo😉 probat utjecat na sta mozes i sve super! 😘
Ja iskreno me znam zasto netko misli da cemo umrijet od gladi dok dojimo ako ne jedemo mahunarke, citruse, orasaste plodove, piletinu, i sl alergene u pocetku dok bebi se ne poslozi probava. Pa ima brdo hrane koju mozemo to je par namjernica, kruh niko nije reko da ne smijemo, mesa ima jos hrpa od drigih zivotinja, mlijecni proizvodi, voce, povrce, zitarice… Ja bi vec sad onda umrla od gladi jer moram paziti sto jedem zbog gestacijakog + moje alergije na neke stvari i opet ziva sam zdrava, krvna slika uvijek uredna, beba i ja super napredujemo, rijetko gladna. Cak ozbiljno razmisljam da zadrzim tu prehranu i nakon poroda, s time da bi ovo sto kao se ne preporuca zamjenila za namjernice koje sad zbog gestacijakog
Iva svi smo rekli svoje prijedloge sto se svega tice pa tako i nacina prehrane za vrijeme dojenja. Svatko ce postupit po svom jer je to nase dijete i nitko nam ne moze nista narediti ili zabraniti, jer svatko je odgovoran za njega. Cak ga ni pedijatrica ne smije cijepiti protiv tvoje volje kad smo kod toga. Ja ne znam koliko su bile bliske klinici i svakodnevno u kontaktu s novorođenčadi osobe koje spominjes, ali ja sam savjesna i zelim mirno spavat em zbog tuđe em zbog svoje djece. A pogotovo kod novorođencadi, gdje se klinicka slika jako brzo razvija i tu treba biti izuzetno oprezan na svim poljima jer je prevelika odgovornost.
Beba2019 cestitke!!!!! Javi se kad stignes 🥳🥳🥳
Iva vidi nje prenijela! Jao samo se sjetim one sto te nepotrebno plasila 😤
Imam osjecaj da mi dijete nema mjesta vise, ali nimalo, on se toliko rasteze da mi se sav trbuh izoblici i tocno osjetim ako je u pitanju lakat ili koljeno 😂 uf bas neugodan feeling, ali za njega sve 😊
Jos imam par stvarcica za dodati u torbu za rodiliste i spremna je! E sad kad bi mi doma sve bilo spremno... 😒
Sad kad si spomenula paradajz Grizli,moja kcer izjelica 😂 obozava paradajz i mandarine ali se osipa nenormalno oko usta. Domace,nespricano😕 Ni muz ni ja nemamo alergije na to... dok sam dojila nije joj smetalo navedeno...
Uh Iva lakse mi kad ne vices😂
Beba2019 i Njurko cestitaaam!!! 😍😍😍
Napisite svoje dojmove kad stignete, nadam se da je sve super proslo ☺️
Kako mi je cudno kako pomalo dolaze bebice a sve mi se ovo cinilo daleko 🙈
Btw Grizli kako sam ja u orvoj trudnoci imala gestacijski isto sam si rekla nastavit ci tako kad rodim...ajme dobro da stol nisam glodala. Navodno nam tijelo radi tristo na sat pa crpi puno vise energije i tteba goriva (hrane). A sta je najbolje nisam se debljala!
E i dok mi je na pameti, za datulje je rekla da cca 4 tjedna prije krenuti svaki dan s par datulja,da su dokazano pomogle pri porodu, i jako ih je bitno iza poroda jesti, nesto s mlijekom,fak zaboravila sam🙈
Za krevet sam spremna,cekam masinu da odradi svoje🤪🤪
Sortiraj odgovore
Najstariji