AllieH,
bas su mocne naljepniceee 😊 I ja cu imati malo vise krevetca ribice neke. Nisam jos probavala. 😋
Ja kod svojih spavam, muz prvi put treca smjena. Budim se stalno i pisem mu haha. Pa sam zabrinuta kako ce voziti 16km nazad kuci kad zavrsi, hoce li mu se spavatiii, itd.
Pozdrav za druge nespavalice, znam da vas ima uvijek par 🤣😋
javljam se u nespavalice. ustala na wc i sad mi se više ne spava 😏
Evo i mene među nespavalicama ..Al meni je to sad kao "dobar dan"..navikla već. Juce mi vrijednosti šećera čak ni poslije inzulina nisu bile dobre pa sam se pravo zabrinula. .ali imam danas u pola 10 termin kod svog ginekologa pa cu vidjeti sta će on reći. ..Samo se nadam i molim Boga da je beba dobro.
Mi smo odlučili da djeciju sobu nećemo za sad opremati jer će beba biti s nama u spavaćoj. .a tu mi je stao i krevetić i komoda za presvlačenje. ..Ali kad vidim vaše sobice i dekoracije ..jedva čekam da i ja počnem.
Curama sa prehladom zelim brzo ozdravljenje a nama koje imamo preglede želim sreću i lijepe vijesti.
I da, zaboravih pitati. ..Koliko su udaljene bolnice gdje ćete vi roditi od vašeg doma...koliko minuta vožnje?
Ja se dvoumim između 2 bolnice. .Jedna nam je 15 minuta autom a druga 40 minuta. .Ali je ta druga puno puno bolja. ..Samo me strah stignemo li na vrijeme 😀😀😀
Dalal,
kolike su ti vrijednosti? Cuvaj se, bice sve oke. Jos maloo imamo 😊
A za bolnicu, ja sam osudjena na tu sto je udaljena 25-30 min voznje ukoliko to nije 7:00 ili 16:00 casova kada je u BL i i prema BL kolaps saobracajni. Valjda necu potrefiti na te sate xD Ali ne bojim se, mislim sve radjamo tako i sve stizu (osim moje svekrve koja je moju zaovu rodila u ambulantnim kolima pred bolnicom, ali necu se ljutiti na tako ekspresan porod, eto za sat se zena porodila - bila na selu i krenuli bolovi i do kuce, do hitne i za bolnicu - hop, gotovo haha, prvorotka 🤣).
I da, zaboravih pitati. ..Koliko su udaljene bolnice gdje ćete vi roditi od vašeg doma…koliko minuta vožnje?
Ja se dvoumim između 2 bolnice. .Jedna nam je 15 minuta autom a druga 40 minuta. .Ali je ta druga puno puno bolja. ..Samo me strah stignemo li na vrijeme 😀😀😀
u Novom Zg smo, a mislim roditi u Petrovoj. pa ne ispod 20 min autom, čini mi se. pogotovo ako beban odluči doć u neko vrijeme kad je prema gradu gužva. na tvom mjestu bih išla u tu puno puno bolju. ne znam, računam da ionako ne bih rodila u 2 truda jer mi je prvi porod. znači, u svim tim silnim satima poroda ne čini neku razliku 25 min veća udaljenost 😊
Salatice ja bi potpisala za takav porod 😂😂
Nama je bolnica udaljena nekih 6km, al ono ovisi kad se vozis, ako je vrijeme guzve to je pola sata minimum, a ako je sve ok onda 10,15min max.. Al iskreno ne brine me to ocu li stici, sve su dosad stigle pa cemo i mi 😁
jutro , evo i mene... E ja sam noćas sanjala da sam rodila, muž nije bio na porodu, ali opet sam brzo rodila, i jedino još što sam zapamtila je da je beba bila duga 48 cm 😅😅
Bome kad sam se probudila, isto mi je bilo žao da je san!
Ja sam udaljena nekih 10-12 km od rodilipta, ali relativno brzo se dođe, i evo do sad mi nikad nije palo napamet da nebi mogla stić na vrijeme
Lovre
Jutro, sretno danas 😀
Strudlice ja nisam još pročitala sastojke, to ću pri kupnji, ali u reklami jasno naglašavaju da nema parabena u Melem baby kozmetici?
Za početak san ionako planirala bademovo ili kokosovo ulje.
Ja imam do bolnice oko 10 min, u gužvi oko 15 min tak da ne brinem. Ali da je i dalje, pa stigli su i drugi, stići ćemo i mi 😀
Salatice pa ona je imala odličan porod. Moja mama je rodila unutar 2 h otkad je došla u bolnicu pa mantram da ću i ja 😂😂
Svi koji pričaju, tipa generacija moje mame i starije žene, sve su brzo rodile, rijetko koja se patila.
Slatica. .vrijednosti se penju sad i do 100 ..a smiju ici do 90..tako visoke vrijednosti nisu bile ni prije inzulina. Čula sad da se.to treba podijeliti sa 18 pa da se u poredi sa vrijednostima kod nas...Možete li mi molim vas reći kolike su vama bile vrijednosti na tašte.
Sortiraj odgovore
Najstariji