Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Salatica9192
    30. Rujan 2018. 09:21

Ana, hahaha. Prvo mi je trebalo da shvatim da zivis na moru i da misli na to uzimanje 🤣 Reko uzeti bebu i na put haha 😂 Ne znam stvarno kome dati toliko malo dijete/bebu osim kratkih cuvanja u nekim situacijama 😶
    MareiKate,
    u kadionici (mala zeljezna zdjelica) se zapali tamjan i onda se to dimi i ima specifican miris. Vezano je za crkvu i vjeru, sveti dim kao haha, moram istraziti. Mislim nije to nesto lose, cak sta vise obrnuto, to je iz vjere moje, crkve, vec sto je narod to povezao sa "kad dodju gosti u kucu, beba tad nece plakati i nece je ureknuti" forama. Ma ne smijem ni pisati sve, nisu svi takvi, ali eto ja sam u takvu porodicu se udala i oko njih su takvi ljudi... Ne znam ima li kod vas takvih fora?
    Maggie, 
    napokon odmor 😊😊😊😊😊 (jedva cekam da budem 32 plus kao Maggie - samo podsjecanje hahhahaha)😋

AllieH
    30. Rujan 2018. 09:23

Jutro cure! 
    Maggie, muz je u pravu, parket potamni s vremenom 😊 Ok, moze ga oprati, ali sumnjam da ce mu puno promijeniti boju. 😉
    I kod nas se zove babinje, mi ne idemo nikome dok ne prodje barem 3 mjeseca i takodjer ne uzimam bebace u ruke osim ako mama bas ne nudi ili nesto. 
    Kakva crvena narukvica, ne kuzim? Isto ne znam sta je kadjenje. 😁

Luka ❤

božepetra
    30. Rujan 2018. 09:26

Inače, da vam se požalim (opet!) u vezi kolica i kupovine istih
    Znači, žali Bože odlazaka u šoping centre s "velikim" trgovinama za bebe jer je ponuda kolica očajna. Inicijalna ideja i jest bila proći sve na netu, vjerojatno s neta i naručiti (i tako se čeka, a ponuda je puno šira), ali kad uđešu dućan i vidiš da imaju na onako  oooogroman prostor ni pet kolica 3u1...
    Još kad je pola od tih fensi Stokke i Peg Perego od kojih mi se prikaki (da ne napišem nešto drugo) kad mi počnu preoduševljeno objašnjavati zašto se konstrukcija plaća posebno... Nemrem! Mlade instant dobijem! Kužim ja da ima ljudi kojima je ništa dati 8,10+ tisuća kuna kad sve pobrojiš, al čovječe, da netko pada na te fore i priče kojima nas u dućanima obasipaju- e, to mi nije jasno! Isprike na direktnosti, ali takvima treba naplatiti i duplo kad su spremni. 
    E, ali ako vidiš da te ne fermam i ako te lijepo pitam kako je moguće da u dućanu nemate kolica srednjeg cjenovnog razreda pa počneš zamuckivat... Onak- pobjeda!

Uglavnom, danas se vraćamo u Supernovu u Junior gdje smo definitivno odlučili rezervirati model i gdje se (ja ne znam je li to i inače slučaj, prosvijetlite me, meni je novost) plaća tek kad kolica dođu. 
    I gotovo više s time. #nemrem

facebook.com/mamaimak/

MareiKate
    30. Rujan 2018. 09:26

Salatica9192

Ana, hahaha. Prvo mi je trebalo da shvatim da zivis na moru i da misli na to uzimanje 🤣 Reko uzeti bebu i na put haha 😂 Ne znam stvarno kome dati toliko malo dijete/bebu osim kratkih cuvanja u nekim situacijama 😶
    MareiKate,
    u kadionici (mala zeljezna zdjelica) se zapali tamjan i onda se to dimi i ima specifican miris. Vezano je za crkvu i vjeru, sveti dim kao haha, moram istraziti. Mislim nije to nesto lose, cak sta vise obrnuto, to je iz vjere moje, crkve, vec sto je narod to povezao sa "kad dodju gosti u kucu, beba tad nece plakati i nece je ureknuti" forama. Ma ne smijem ni pisati sve, nisu svi takvi, ali eto ja sam u takvu porodicu se udala i oko njih su takvi ljudi… Ne znam ima li kod vas takvih fora?
    Maggie,
    napokon odmor 😊😊😊😊😊 (jedva cekam da budem 32 plus kao Maggie - samo podsjecanje hahhahaha)😋

Ahaaaa... Joj miris tamjana mi je grozan 😷 kod nas kao ima fora da dijete dok se ne krsti ne smije nikud izlaziti po mraku, i valjda dječja robica se ne smije držati prevrnuto kad se skine ili tako nešto 😂😂 to su više ko neke vračarije nego veze s vjerom 😂

Ana89
    30. Rujan 2018. 09:30

MareiKate

Salatica9192

MareiKate,
    u kadionici (mala zeljezna zdjelica) se zapali tamjan i onda se to dimi i ima specifican miris. Vezano je za crkvu i vjeru, sveti dim kao haha, moram istraziti. Mislim nije to nesto lose, cak sta vise obrnuto, to je iz vjere moje, crkve, vec sto je narod to povezao sa "kad dodju gosti u kucu, beba tad nece plakati i nece je ureknuti" forama. Ma ne smijem ni pisati sve, nisu svi takvi, ali eto ja sam u takvu porodicu se udala i oko njih su takvi ljudi… Ne znam ima li kod vas takvih fora?
    Maggie,

Ahaaaa… Joj miris tamjana mi je grozan 😷 kod nas kao ima fora da dijete dok se ne krsti ne smije nikud izlaziti po mraku, i valjda dječja robica se ne smije držati prevrnuto kad se skine ili tako nešto 😂😂 to su više ko neke vračarije nego veze s vjerom 😂

Meni je majka donje rublje naopačke ostavljala do polaska u školu,  jer je vjerovala da imamo susjedu vješticu. Really 😂😂😂😂

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

Ana89
    30. Rujan 2018. 09:31

A ta crvena vrpca me podsjetila na one fore sa kabalom u hollyweirdu ( Hollywood), vjerovale ili ne 😂😂

mmama2
    30. Rujan 2018. 09:31

Maggie85

Hahaha, i mene je nasmijalo ono nečije " jel jedna od šogoričinih jaknica?" 😂
    Hvala cure za ideje za ručkove! Radim još pon i ut, a onda se bacam na duže spavanje, čitanje, kuhanje, zbrajanje i oduzimanje čega imam i nemam i sl… barem u teoriji. Već vidim da će i neko detaljno čišćenje podova, frižidera i škrinje pasti.
    Prerazmjestili smo veliki ormar u dnevnom boravku i crta je ostala na podu kao da se nikad pod tamo nije prao… nevjerojatno kako se skupi u nepune 3 godine. Kaže muž da je to parket potamnio od sunca… Haha, samo da ne bi na sve 4 i ribao. 😏
    E da, složili smo i kinderbet i baš se raznježim svaki put kad ga vidim.Još mi je nestvarno da će za 2 mjeseca beba spavati u njemu.
    Sad imamo više mjesta u stanu pa ćemo i kolica napokon donijeti iz gepeka… već se 3 tjedna voze tamo. A najbolje od svega, za 2 tjedna stiže "the prematalica" 😁 Jedva čekam. Samo da beba pričeka do barem 37 tj. dok mama i tata sve pripreme.
    Mamma2, kakav je to čaj? Homemade ili kupljeni? Dobro mi zvuči…

Nije domaci, to smo od dobavljaca kao uzorak. dobili ali sefovi nikako nisu odlucili narucit.. sad imam jos za salicu, dve i pijem samoooooo kada se bas zazelim posebno😂 ima jos komorac unutra i svasta nesto jos, predobar ugl

Salatica9192
    30. Rujan 2018. 09:32

Haha, eno kadjenja gore objasnjeno xD Istrazujem sad da li ima u katolickoj vjeri i nmg skontati. Izgleda da nema. Uglavnom hriscanski obicaj, ali moguce da su samo pravoslavci zadrzali to.
    A crveni koncic se stavlja oko bebine ruke da se beba ne "urekne". De molim vas napisite da tih fora ima i kod vas 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ili su se kod vas uspjela izbaciti ta stara, narodna (paganska) vjerovanja. 

Ana89
    30. Rujan 2018. 09:34

božepetra

Inače, da vam se požalim (opet!) u vezi kolica i kupovine istih.
    Znači, žali Bože odlazaka u šoping centre s "velikim" trgovinama za bebe jer je ponuda kolica očajna. Inicijalna ideja i jest bila proći sve na netu, vjerojatno s neta i naručiti (i tako se čeka, a ponuda je puno šira), ali kad uđešu dućan i vidiš da imaju na onako oooogroman prostor ni pet kolica 3u1…
    Još kad je pola od tih fensi Stokke i Peg Perego od kojih mi se prikaki (da ne napišem nešto drugo) kad mi počnu preoduševljeno objašnjavati zašto se konstrukcija plaća posebno… Nemrem! Mlade instant dobijem! Kužim ja da ima ljudi kojima je ništa dati 8,10+ tisuća kuna kad sve pobrojiš, al čovječe, da netko pada na te fore i priče kojima nas u dućanima obasipaju- e, to mi nije jasno! Isprike na direktnosti, ali takvima treba naplatiti i duplo kad su spremni.
    E, ali ako vidiš da te ne fermam i ako te lijepo pitam kako je moguće da u dućanu nemate kolica srednjeg cjenovnog razreda pa počneš zamuckivat… Onak- pobjeda!

Uglavnom, danas se vraćamo u Supernovu u Junior gdje smo definitivno odlučili rezervirati model i gdje se (ja ne znam je li to i inače slučaj, prosvijetlite me, meni je novost) plaća tek kad kolica dođu.
    I gotovo više s time. #nemrem

Kad ovo čitam, kažem si da sva sreća pa sam ih dobila. Još dobro uščuvana😊😊. Briga me, briga manje 😋😋 I još plava, za dečka.

Ana89
    30. Rujan 2018. 09:41

Salatica9192

Haha, eno kadjenja gore objasnjeno xD Istrazujem sad da li ima u katolickoj vjeri i nmg skontati. Izgleda da nema. Uglavnom hriscanski obicaj, ali moguce da su samo pravoslavci zadrzali to.
    A crveni koncic se stavlja oko bebine ruke da se beba ne "urekne". De molim vas napisite da tih fora ima i kod vas 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ili su se kod vas uspjela izbaciti ta stara, narodna (paganska) vjerovanja.

Nek se nitko ne uvrijedi- samo moj stav i nije napisano da dira   ičije osjećaje vezano uz iste, ali mene sve to podsjeća na pagansko, to su stari narodi donijeli u kršćanstvo kad su ga prihvatili, tipa Vikinzi .
     Bila sam prošle godine za Božić u crkvi kao potpora sveki, imala je neki nastup s nekom djecom, uskočila je popu. Evo, kako inače ne idem u crkvu, zaboravila sam te neke običaje, pa sam ostala na puf kad sam ih opet vidila. A kako sam ih proučavala u međuvremenu, paganske običaje i vjere općenito naveliko, podsjetilo me na to. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.