U zg je super vrijeme, sunceko, jutro i vecer hladnije, ja sam onda npr u 2duga rukava, neka vesta plus kozna jakna 😊 mkzes ti i neku malo deblju jaknu uzet ovisi kakvi su ti planovi koliko namjeravas bit vani i to 😁
Super vrijeme? Pa gdje ja onda živim?
Kao nezimogrozna osoba, ipak moram reći da 5, 6 Celzijevaca na kojih se budimo i još niža temperatura noću uz maksimalac od 15, 16 nije neka ideala. Ponesi toplu robu, jaknu koja je više zimska no prijelazna. Toplo je samo na direktnom suncu i samo ranije popodne.
facebook.com/mamaimak/
Ja bebu pipnula nisam sinoc. Jednostavno zasto je potrebno da je pipam, mozda nekad za nogicu inace pipnem, ali sinoc nisam ni to, bila je u bodicu samo (u kuci vruce). A moja ce svekrva, ajde uzmi bebu, ja reko nista to, ne uzimam. Vidim i mama nije za to, normalno... Znaci ona je u kontu da ce moju uzimati ko stigne? Ko god dodje, da ćapi bebu... Moracu i tu sasjeci.
Haha, zena nece pricati sa mnom vise haha. Odnos nam je kao po jajima da hodas hahaha 🤣 Primjetno zahladjen i neprirodan 🤣
Kani, nasmija me za turistickog vodica 😂😂😂😂😂 Kod mene ce mama takva biti hahahahhaa, tj pokusati hahahha 😂
I da, inace crven konac, naizvrat carape, kadjenje po dolasku u kucu... Ajde crven konac i nekako, tj narukvica se sad uzme u zlatari. To sam znala da nmg zaobici. Ali otkud naizvrat carape, kadjenje djeteta, i to majka ne smije ni slucajno, vec neko drugi (svekrva 🤣)... A ja onako fensi carapa nakupovala i sad ih okretati moram da budu ruzne hahahha 🙄 A o kadjenju... ne smijem reci/pisati svoje misli. Mozda i ovdje ima zena koje vjeruju u to, ne bih da se neko vrijedja... Ali to se protivi svim mojim zivotnim uvjerenjima, sve to xD Ali sto bi tata rekao, koji isto misli kao ja, sta ces, uradi sta ti kazu i suti, samo jer je beba u pitanju, ne zjb se sa njima bespotrebno 🤣
Mi to darivanje takodjed zovemo babinje, bar kod nas u dalmaciji, ne znam za tu u zg, al ide se po dogovoru, ajmo rec otkad zavrse sluzbeno babinje, ovisno o tome kako se mama i beba osjecaju 😊 netko voli ranije, ono niti sa mjesec dana, a netko pusti da prodje 2,3mj
Baš sam kontala dok sam čitala post, a netko se odmah nakelji 😂😂😂😂 ne čeka da prođe neko vrijeme 😂😂😂
MenI samo najgore to zimsko vrijeme i prehlade. Ja kad god sam išla u babinje sam prala ruke prije nego sam držala bebu i nikad se nisam trpala da ju držim, osim ako me mama pita hoću li ju držati. Nisam nikad niti se unosila u lice i slično, a hrpa ljudi to radi.
Malo me strah toga dolaženja, moram vam priznati.
E da bar svi tako normalno razmisljaju kao ti 😊 i mene je frka, pogotovo to sta kazes kad se trpaju i unose u facu i nzn sta sve ne.. I nema sanse da ce ga iko nosit bez mog dopustenja, zakljucat cu vrata i nema nikome unutra.. Najjaci su mi ovi sta planiraju kao doc tu na advent pa spavat kod nas, dolaze svake godine i obitelj i prijatelji, al ovi prijatelji jedni si vec zacrtali, kako ne 😁 od gusta cu ih otkantat ako se ne opamete
Ja bebu pipnula nisam sinoc. Jednostavno zasto je potrebno da je pipam, mozda nekad za nogicu inace pipnem, ali sinoc nisam ni to, bila je u bodicu samo (u kuci vruce). A moja ce svekrva, ajde uzmi bebu, ja reko nista to, ne uzimam. Vidim i mama nije za to, normalno… Znaci ona je u kontu da ce moju uzimati ko stigne? Ko god dodje, da ćapi bebu… Moracu i tu sasjeci.
Haha, zena nece pricati sa mnom vise haha. Odnos nam je kao po jajima da hodas hahaha 🤣 Primjetno zahladjen i neprirodan 🤣
Kani, nasmija me za turistickog vodica 😂😂😂😂😂 Kod mene ce mama takva biti hahahahhaa, tj pokusati hahahha 😂
Meni je jedna izvlačila, gošća ovog ljeta -Znaš, mene djeca vole, ja i mali ćemo ići na more slijedeće ljeto kad dođem, išla ti ili ne😅😅😂😂 Samo sam je blijedo pogledala i pomislila, morat ćeš i pored mene proći 😂😂😂. Prvo nisi mi nitko i ništa, drugo, beba ne ide nikud bez mene, a treće ali si pukla i ostala živa. I ići ćemo mi na more, samo ne sa tobom, ili u podne kad i ti 😃
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
U zg je super vrijeme, sunceko, jutro i vecer hladnije, ja sam onda npr u 2duga rukava, neka vesta plus kozna jakna 😊 mkzes ti i neku malo deblju jaknu uzet ovisi kakvi su ti planovi koliko namjeravas bit vani i to 😁
Super vrijeme? Pa gdje ja onda živim?
Kao nezimogrozna osoba, ipak moram reći da 5, 6 Celzijevaca na kojih se budimo i još niža temperatura noću uz maksimalac od 15, 16 nije neka ideala. Ponesi toplu robu, jaknu koja je više zimska no prijelazna. Toplo je samo na direktnom suncu i samo ranije popodne.
Ja sam izrazito zimogrozna osoba, al mi se to nesto poremetilo u trudnoci 😂😂 meni je ovo vrijeme idealno, sunceko a nije vruce, kako ko voli 😁😁
Dobro jutro cure!
Salatice, a što je to kadjenje? Nisam nikad čula...
Mene već me znaznam koji dan za redom bude susjedi, dakle imaju dva klinca, to ne možete zamisliti kakav horor, ja ne znam što je tim ljudima. Dakle mali urla od kad se rodio, sad ima dvije i pol ja mislim ili 3 godine. Čim otvori oči urla - starci imaju sistem pustiti ga da plače, što bi bilo ok da ne žive u zgradi i da mali ne plače svako malo, tj urla da ga se čuje i u susjednoj zgradi. Onda nakon dugog urlanja malo mira, vjerojatno dok jede i onda krene trčati i skakat... pa onda opet za neko vrijeme urlanje. Ja znam da su djeca djeca, i obožavam djecu, al ovako nešto nisam još doživjela... čekam da me jednom probude izmorenu od moje bebice da im odem sva raščupana psovati sve po redu i pitat jel trebaju pomoć u odgoju 😂
Hahaha, i mene je nasmijalo ono nečije " jel jedna od šogoričinih jaknica?" 😂
Hvala cure za ideje za ručkove! Radim još pon i ut, a onda se bacam na duže spavanje, čitanje, kuhanje, zbrajanje i oduzimanje čega imam i nemam i sl... barem u teoriji. Već vidim da će i neko detaljno čišćenje podova, frižidera i škrinje pasti.
Prerazmjestili smo veliki ormar u dnevnom boravku i crta je ostala na podu kao da se nikad pod tamo nije prao... nevjerojatno kako se skupi u nepune 3 godine. Kaže muž da je to parket potamnio od sunca... Haha, samo da ne bi na sve 4 i ribao. 😏
E da, složili smo i kinderbet i baš se raznježim svaki put kad ga vidim. Još mi je nestvarno da će za 2 mjeseca beba spavati u njemu.
Sad imamo više mjesta u stanu pa ćemo i kolica napokon donijeti iz gepeka... već se 3 tjedna voze tamo. A najbolje od svega, za 2 tjedna stiže "the prematalica" 😁 Jedva čekam. Samo da beba pričeka do barem 37 tj. dok mama i tata sve pripreme.
Mamma2, kakav je to čaj? Homemade ili kupljeni? Dobro mi zvuči...
jutro moj malac noćas imao temperaturu pa sam se svako malo budila i mjerila, a on neće sirup (povraća ga), nego i dalje stavljamo čepiće, iako ima 4,5 god. Al dobro, evo pijem kavu a on samo koristi i samo naručuje🙄🙄
Kod nas su isto babine, al ja se ne sićam da mi je iko sa strane dolazio tako rano, osim roditelja, braće i sestara, i znam da je muževa teta odma prvi dan došla (ali ja je nisam ni doživila).
Inače, mi smo u wc imali kraj sapuna dezinfekcijski gel za ruke, i svi su bili upućeni. Ja kad idem, ne idem prije 5.mj bebinog...
Lovre
I da, vani je poprilično friško, danas ne puše pa će možda biti ugodno kasnije ali ovih dana je puhalo i ja sam šetala psa u majici, duksi i pernatici tanjoj i bilo mi je taman tek s kapuljačom na glavi...
Sortiraj odgovore
Najstariji