Evo još 45min do zadnjeg vađenja krvi za ogtt. Ta slatka voda je užasno slatka al popije se bez problema. Al da mi je mukica cijelo vrijeme-je. Samo je to čekanje koma, trebala sam si ponijeti jastučić jer me već sve boli od sjedenja Kažu da je taj ogtt potrebno napraviti u 2. tromjesečju, ja evo baš u zadnjim danima radim. A zašto neki ne šalju ne znam. Meni je uvijek nalaz bio dobar i dobila do sad samo 3,5kg, al svejedno se nije mislila uopće doktorica hoće li mi dati tu uputnicu.
Sretno svima koje imaju preglede danas!
Evo još 45min do zadnjeg vađenja krvi za ogtt. Ta slatka voda je užasno slatka al popije se bez problema. Al da mi je mukica cijelo vrijeme-je. Samo je to čekanje koma, trebala sam si ponijeti jastučić jer me već sve boli od sjedenjaKažu da je taj ogtt potrebno napraviti u 2. tromjesečju, ja evo baš u zadnjim danima radim. A zašto neki ne šalju ne znam. Meni je uvijek nalaz bio dobar i dobila do sad samo 3,5kg, al svejedno se nije mislila uopće doktorica hoće li mi dati tu uputnicu.
Sretno svima koje imaju preglede danas!
Evo kod nas u BiH, tacnije u mom dijelu - ne znam kako je kod Svjesne u Sarajevu, se ne radi taj test, nisam cula da je bilo koja trudnica isla (moje poznanice), tj. mislim da salju samo kojoj je povisen secer. Takodje i za stitnu, vi ste sve radile, a ovdje nije obavezno. Ja htjela ici privatno, ali nisu mi se dale trositi pare. Radila sam 2016-te u sklopu nalaza za trombofiliju i bilo je oke :P
Jutro cure sretno danas na pregledima 😁
Nas ceka danas sutra jos nasu sobu krecit i gotovo napokon, onda na odmor na more na produzeni vikend 😁
I ja sam vidjela ove bodice u hmu i budem ih uzela sigurno, gledam sad hocu li skupit sta robe stare kad moramo sobu pocistit pa da predam za 15% popusta i onda iskoristim na jos te sitnice 😍
Ja takodjer nisam radila ogtt, tj nije me slao jos, u petak cu ga pitat sta je s tim jer ocito ne salje sve..
Jutro curke. Nema mi smisla komentirati propusteno, sve zaboravim dok dodem do zadnje strane.. za vikend sam se posvetila dragome, posto ga nema po cijele dane preko tjedna. Cak smo isli na brzinski rucak i uzeli vjencano prstenje 😊 toliko o mom obaveznom bolnickom rezimu lezanja. Ali ajde, nisam dugo bila na nogama. Sad opet lezanje..
Bas ste me nasmijale s otkrivanjem poznanstava, ko zna tko se tu sve jos zna, pogotovo mi iz zg. 😆
Vise neznam ko je stavio onu prematalicu- ormar, ali zakon je.
Sretno curama koje imaju preglede. 😘😘
pa nekad malo moraš i uživati, ne samo ležati 🤗
Ee slazem se, ali bila mi je panika kad me probolo u cerviksu, pa kontrakcije..Vec sam si imala scenu u glavi kako hvatam bebu da ne ispadne, koju ja psihu imam.. Hahah bolesno..Ali ono, kao da sam bila zatvorena u samnici 2 godine, i gledam vani vaaaaaaauuuu ljudiiii, ducaniiii..😲😁 Ko malo dijete za Bozic 😂
Salatice- tocno znam kako ti je, ja imam alarme, rokovnike na mobitelu i razmisljam si, ako mi se mob zblesira, necu vise znat kako se zovem. 🤣 A cim tu imam vise stranica jednostavno odustanem. Previse je to za moj trudnicki mozak 😄
Jutro curke,
Netko je stavio preslatke pandice, svida mi se 😍
Mislim da je intencija za Ogtt broj dobivenih kg i velicina bebe, npr kod mene je sve u redu al je za svaki slučaj poslao na ogtt jer je problem ako secer postoji a ne zna se za njega..
Ja se vec par dana budim u vodi, tj cijeli prsni kos, vrat i kosa su mi mokri.. 😪 vani nije toliko vruce pa da se preznojavam od toga. Ima jos tko da ima taj problem? Kako si pomoc? A po danu imam napadaje vrucine.. 😟
Salatice nek si dobro spavala, cim malo uposlis glavu i tijelo lakse je zaspat.
Ne mogu se pozalit da lose spavam, dapace eventualno jedan odlazal na wc i cca 8 sati spavanja, al me ovo preznojavanje ubija 🙄
Salatice, na jednoj uputnici piše "testovi senzibilizacije", čini mi se da je to vezano uz krvnu grupu i RH faktor, iako to već imam urađeno od prije par mjeseci. Ali evo, upravo sam shvatila da sam došla uzalud i čekala 1h bezveze. Trebala sam vaditi krv za anti Xa i pita me sestra kad sam si dala heparin, kažem ja jučer u 9 navečer, a ona kaže da se krv za tu pretragu vadi najkasnije 4h nakon injekcije! Halo! Nitko mi to nije rekao, kako bih ja to trebala znati?? Tako da moram ići opet i taj dan si dati injekciju u 5h ujutro. Navodno se i nalaz čeka preko 10 dana, a ja imam dogovoren pregled drugi tjedan, koji ću eto izgleda morati prebaciti.
Ali meni nije jasna svrha ogtt pretrage, ko ce toliko secera inace pojest odjednom. Ja sam 100 puta vec bila na ogttu nevezano za trudnocu, ali su me i 100 puta slali na vadenje glukoze postprandijalno, znaci ista stvar, samo ne pijes tu slatku bljutavost nego pojedes uobicajen dorucak i onda ti vade krv kao i nakon tekucine. Sto nije to realniji rezultat? I onda gnjave zene dijetom jer su mrvicu imale veci secer nakon 2 sata, a da su normalno nesto pojele, sve bi bilo ok.
Jutro curke,
Mislim da je intencija za Ogtt broj dobivenih kg i velicina bebe, npr kod mene je sve u redu al je za svaki slučaj poslao na ogtt jer je problem ako secer postoji a ne zna se za njega..
Ja se vec par dana budim u vodi, tj cijeli prsni kos, vrat i kosa su mi mokri.. 😪 vani nije toliko vruce pa da se preznojavam od toga. Ima jos tko da ima taj problem? Kako si pomoc? A po danu imam napadaje vrucine.. 😟
Ne mogu se pozalit da lose spavam, dapace eventualno jedan odlazal na wc i cca 8 sati spavanja, al me ovo preznojavanje ubija 🙄
Meni se to desi kada zaspim/prikunjam preko dana. Budim se u znoju i ubrzan rad srca 😶 Kao kad sanjas neku nocnu moru. A ono u normalno vrijeme spavanja mi se ne desava to. Ja volim reci da su hormoni u pitanju, ali ja za svee krivim njih. Jednostavnije je mozda - drugo stanje i trece tromjesecje. Neko nema nikakav simptom, neko ima bolove, neko cudne simptome. Vidjecemo hoce li jos neko prijaviti ovaj simptom
Jutro curke,
I ja imam te napadaje vrućine zadnjih tjedan dana. Po noći nemam nikakvih problema, budim se, okrenem, zaspem..svako nekoliko bude noć da kad se probudim ne mogu zaspati dugo. A na wc uopće ne idem preko noći, dok po danu stalno.
Jutro curke. Nema mi smisla komentirati propusteno, sve zaboravim dok dodem do zadnje strane.. za vikend sam se posvetila dragome, posto ga nema po cijele dane preko tjedna. Cak smo isli na brzinski rucak i uzeli vjencano prstenje 😊 toliko o mom obaveznom bolnickom rezimu lezanja. Ali ajde, nisam dugo bila na nogama. Sad opet lezanje..
Bas ste me nasmijale s otkrivanjem poznanstava, ko zna tko se tu sve jos zna, pogotovo mi iz zg. 😆
Vise neznam ko je stavio onu prematalicu- ormar, ali zakon je.
Sretno curama koje imaju preglede. 😘😘
pa nekad malo moraš i uživati, ne samo ležati 🤗
Ee slazem se, ali bila mi je panika kad me probolo u cerviksu, pa kontrakcije..Vec sam si imala scenu u glavi kako hvatam bebu da ne ispadne, koju ja psihu imam.. Hahah bolesno..Ali ono, kao da sam bila zatvorena u samnici 2 godine, i gledam vani vaaaaaaauuuu ljudiiii, ducaniiii..😲😁 Ko malo dijete za Bozic 😂
Salatice- tocno znam kako ti je, ja imam alarme, rokovnike na mobitelu i razmisljam si, ako mi se mob zblesira, necu vise znat kako se zovem. 🤣 A cim tu imam vise stranica jednostavno odustanem. Previse je to za moj trudnicki mozak 😄
ma znam, mene isto nek zaboli odmah najcrnje misli.
a evo par mojih prijateljica idu kod doktorice koja ih ne gleda vaginalno od 12 tt trudnoće i neopterećene su cerviksom. Iako ja mislim da je i pogreška ponekada kada mjere cerviks, ne označe dobro na uzv ili budeš ukočena pa je pod pritiskom.
Čitala sam valjda sve forume i hrpa cura je napisalo da su im doktori potvrdili da se cerviks ne može produljiti i da postoje greške u mjerenju.
Tako da, samo opušteno 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji