Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Klikerica
    04. Rujan 2018. 20:00

truskawka

Maggie85

Klikerica

Anavi_92

Cure koje idete na Merkur na tecaj, idete s muzevima ili bez? 😂 ja bi ako nagovorim svog, moramo brzo odlucit dok jos ima mjesta, ako ima.. 🙈

Meni će muž doći na ovaj termin o porodu, a mislim da nema potrebe da ide na ove termine npr. o dojenju. Dovoljno je jednom da dođe koliko sam shvatila. Ima još mjesta, ja sam danas zvala i prijavila se.

Moj ide sa mnom, i planira ići na sva predavanja, mislim da mu ništa neće škoditi, pa nek i on zna kako i zašto treba dojiti ili sl. Zašto to kažem? Zato jer je on recimo mislio kako bebu od prvog dana po izlasku iz bolnice možemo i trebamo trenirati da papa svaka 3h, a između spavanje. Ja sama nisam znala jel to uopće izvedivo, ali nekako sam pretpostavljala da to nije ni dobro, a on meni na riječ (i osjećaj) nije vjerovao i onda smo na Rodinom predavanju o dojenju čuli oboje da treba dojiti na zahtjev, znači nikakvi rasporedi do barem 6. tjedna. Tako na primjer da on to nije čuo bilo bi mi jako stresno doma jer bi on htio jedno, a ja bih htjela/radila drugo. Ovako se nadam da će mi zapravo biti potpora kad drugi (roditelji, posjetitelji, …) budu davali svakojake svoje savjete.

Slazem se u potpunosti. Neka oni cuju to pa da ako nista drugo nama bude lakse da se barem ne moramo raspravljati s njima oko nekih stvari..moj na sve nacine pokusava izbjeci tecaj, a ja se samo naljutila i sterala ga u onu stvar..vise mi ga je dosta s tim izvlacenjem..znam da je to utjecaj svekrve i neka si malo razmisli tko mu je prioritet u ovom slucaju..ona ili nas troje..

Nek si ga sterala, njegova su djeca jednako koliko i tvoja. Mora ići jer pojma nema, kao ni mi... 

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog

truskawka
    04. Rujan 2018. 20:02

blue*

Srdacan pozdrav od jedne "europske" mame😀dosta sam vas citala mislim da je vrijeme da se pridruzim. Zivimo u Irskoj,danas smo ja i bebica1(muz) 😁🤗 bebica 2 mali beban22+1, prva trudnoca iz ivf-a, termin nam je 7.01. Vidim pricalo se o europskim standardima, ne znam koliko je ovo standard al za nas koji smo navikli drugacije sigurno je neobicno. Ovdje je normalno imati 2 -3 utz tokom cijele trudnoce. Mi smo danas imali anomaly scan svega 15ak minuta (sve je Ok)i to samo sa sonographer nurse, doktora jos nisam uopce vidjela a mislim da ni necu jer sam odabrala roditi u midwife clinic. Vaginalno me jos nitko nije pregledao a sljedeci put sam tek 16.11 narucena .Cak I za vrijeme cijelog mog puta pokusavnja zatrudnjivanja ,IUI i IVF- a 3 puta sam valjda vidjela dr , sve su sestre obavljale tkz reproductive nurses.Jednostavno je drugacije sve , jos do prije koju godinu nisu ni imali obavezan anomaly scan. .mislim da je to povezano sa njihovim dosadasnjim rigoroznim zakonima o pobacaju (citaj katolibanskom zakonima), Ali I to se mijenja na bolje . U 10 mj cu doci u Zg pa cu ici na 4d .Uglavnom nas decko super napreduje za sad se zove Kai, o osudama o imenu i ruznim ispadima nemoram ni pricati.Ja sam dobro I radim puno radno vrijeme nadam se jos mjesec dva, ne radim tezak posao I firma mi daje puno povlastica kao trudnici tako da sam zadovoljna.Lijep pozdrav svim mamama😁

Dobro nam dosla. Zelim ti ugodnu trudnocu. Ima nas jos koje smo iz Irske dosle u Hr. Evo bas nam se danas vratila jedna clanica, a ja sam skroz od ivf-a ostala u Hr. 

❤N i V💙

Klikerica
    04. Rujan 2018. 20:07

blue*

Srdacan pozdrav od jedne "europske" mame😀dosta sam vas citala mislim da je vrijeme da se pridruzim. Zivimo u Irskoj,danas smo ja i bebica1(muz) 😁🤗 bebica 2 mali beban22+1, prva trudnoca iz ivf-a, termin nam je 7.01. Vidim pricalo se o europskim standardima, ne znam koliko je ovo standard al za nas koji smo navikli drugacije sigurno je neobicno. Ovdje je normalno imati 2 -3 utz tokom cijele trudnoce. Mi smo danas imali anomaly scan svega 15ak minuta (sve je Ok)i to samo sa sonographer nurse, doktora jos nisam uopce vidjela a mislim da ni necu jer sam odabrala roditi u midwife clinic. Vaginalno me jos nitko nije pregledao a sljedeci put sam tek 16.11 narucena .Cak I za vrijeme cijelog mog puta pokusavnja zatrudnjivanja ,IUI i IVF- a 3 puta sam valjda vidjela dr , sve su sestre obavljale tkz reproductive nurses.Jednostavno je drugacije sve , jos do prije koju godinu nisu ni imali obavezan anomaly scan. .mislim da je to povezano sa njihovim dosadasnjim rigoroznim zakonima o pobacaju (citaj katolibanskom zakonima), Ali I to se mijenja na bolje . U 10 mj cu doci u Zg pa cu ici na 4d .Uglavnom nas decko super napreduje za sad se zove Kai, o osudama o imenu i ruznim ispadima nemoram ni pricati.Ja sam dobro I radim puno radno vrijeme nadam se jos mjesec dva, ne radim tezak posao I firma mi daje puno povlastica kao trudnici tako da sam zadovoljna.Lijep pozdrav svim mamama😁

Blue, dobrodošla!
    Čula sam sve ove razlike od jedne ginekologinje koja se preselila iz Hrv u Irsku i kada je krenula raditi pri njihovoj liječničkoj komori, čuđenjima nije bilo kraja. Na otoku ima užasno puno anomalija koje oni vuku u svom genetskom kodu, jer eto otok, i jer eto križali su se među sobom iste familije... kaže ta doktorica da nikada u životu nije takvo što vidjela ni čula u svim svojim godinama školovanja. Osim toga, jako česta pojava je da trudnice piju u Irskoj za vrijeme trudnoće. Kod nas je to nezamislivo i samo u izoliranim slučajevima. Svašta sam čula iz njezinog iskustva, poprilično je razočarana irskim sustavom i zdrastvenom zaštitom za žene, do te mjere da su se za 9 mjeseci preselili u Britaniju. Naravno, ove sve priče se ne odnose na tebe, jer vjerujem da si ti savjesna trudnica kao svaka prosječna Hrvatica 

truskawka
    04. Rujan 2018. 20:10

Klikerica

Nek si ga sterala, njegova su djeca jednako koliko i tvoja. Mora ići jer pojma nema, kao ni mi…

Pa upravo to, ako nis drugo da bude samo pored mene u tim trenucima. A da ne pricam o prvim danima o kojima treba cuti pokoju rijec da se zna pripremiti i da mi zna pomoci..pa tko ce ako nece on?

❤N i V💙

truskawka
    04. Rujan 2018. 20:17

Klikerica

Blue, dobrodošla!
    Čula sam sve ove razlike od jedne ginekologinje koja se preselila iz Hrv u Irsku i kada je krenula raditi pri njihovoj liječničkoj komori, čuđenjima nije bilo kraja. Na otoku ima užasno puno anomalija koje oni vuku u svom genetskom kodu, jer eto otok, i jer eto križali su se među sobom iste familije… kaže ta doktorica da nikada u životu nije takvo što vidjela ni čula u svim svojim godinama školovanja. Osim toga, jako česta pojava je da trudnice piju u Irskoj za vrijeme trudnoće. Kod nas je to nezamislivo i samo u izoliranim slučajevima. Svašta sam čula iz njezinog iskustva, poprilično je razočarana irskim sustavom i zdrastvenom zaštitom za žene, do te mjere da su se za 9 mjeseci preselili u Britaniju. Naravno, ove sve priče se ne odnose na tebe, jer vjerujem da si ti savjesna trudnica kao svaka prosječna Hrvatica

Sve istina. Irci prije nego se vjencaju moraju napraviti dnk test da se utvrdi da nisu u krvnom srodstvu. Zato se nitko vise ni ne zeli vjencati..djeca su im zapostavljena radi toga jer je mentalitet drugaciji totalno..zene se ne brinu o njima nego im je najveca briga koliko ce se nalijati svaki dan i kak ce se kroz dan otrijezniti i tako..strasno je to sve tamo sto se tice djece i odgoja i radanja i trudnoce i opcenito sve vezano uz djecu..ali ajd necu vise puno pricat o tome..meni je super tamo ako sam sama ili s muzem, ali s djecom se ne mislim vracati tak skoro..

❤N i V💙

Salatica9192
    04. Rujan 2018. 20:19

Truskawka, 
    daleko mi je Zenica, mislim da bar ja nisam ovakva, pa sjesti s muzem u avanturu. Neka ostane posta, ako je tako jeftino, pa kad budes i drugim curama nosila na postu, pitaj koliko izadje. Sve mi te zao maltretirati, samo usput sto ti je. I kako mi tebi dajemo pare onda? Jeste i to trgovale sa nekim iz BiH haha. Ma da, te detalje mozemo na fb dog, poslije. D
    a ovdje ne smaram raju haha. 

Klikerica
    04. Rujan 2018. 20:32

Uzeti ću narukvicu jedino ako i ti meni daš adresu, da ja tebi mogu nešto poslati za tebe i bebu.

Vana11
    04. Rujan 2018. 20:36

Pa glava i bedrena kost odgovaraju tjednima trudnoce, a trbuh je premali za nekih 10-14 dana.
    BPD 7.28
    Femur 5.5
    AC 22.9
    AFI 15
    TT 1211g

url=https://lilypie.com]

Ana89
    04. Rujan 2018. 20:38

truskawka

Klikerica

Blue, dobrodošla!
    Čula sam sve ove razlike od jedne ginekologinje koja se preselila iz Hrv u Irsku i kada je krenula raditi pri njihovoj liječničkoj komori, čuđenjima nije bilo kraja. Na otoku ima užasno puno anomalija koje oni vuku u svom genetskom kodu, jer eto otok, i jer eto križali su se među sobom iste familije… kaže ta doktorica da nikada u životu nije takvo što vidjela ni čula u svim svojim godinama školovanja. Osim toga, jako česta pojava je da trudnice piju u Irskoj za vrijeme trudnoće. Kod nas je to nezamislivo i samo u izoliranim slučajevima. Svašta sam čula iz njezinog iskustva, poprilično je razočarana irskim sustavom i zdrastvenom zaštitom za žene, do te mjere da su se za 9 mjeseci preselili u Britaniju. Naravno, ove sve priče se ne odnose na tebe, jer vjerujem da si ti savjesna trudnica kao svaka prosječna Hrvatica

Sve istina. Irci prije nego se vjencaju moraju napraviti dnk test da se utvrdi da nisu u krvnom srodstvu. Zato se nitko vise ni ne zeli vjencati..djeca su im zapostavljena radi toga jer je mentalitet drugaciji totalno..zene se ne brinu o njima nego im je najveca briga koliko ce se nalijati svaki dan i kak ce se kroz dan otrijezniti i tako..strasno je to sve tamo sto se tice djece i odgoja i radanja i trudnoce i opcenito sve vezano uz djecu..ali ajd necu vise puno pricat o tome..meni je super tamo ako sam sama ili s muzem, ali s djecom se ne mislim vracati tak skoro..

Tako su i naši otoci. Cijela linija npr jedne  familije su pomrli od alzheimera i svi imaju srčane boleštine.  Jedni rođaci su se bili pomiješali i dobili su curu( ženu) nesposobnu za roditi fizički, hemofiličara i psihički nestabilnog sina npr. Treba jako, jako paziti i po mogućnosti razrijediti krv što više.

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

Mina93
    04. Rujan 2018. 20:48

Vana ne sumnjam da ce se stanje popraviti, samo slusat doktora 💗
    Blue dobrodosla 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.