Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aymee
    14. Veljača 2018. 15:55

Frau_Mund6

Ohoo veliki decko 😃 6200 bar meni tak izgleda 😁
    Meni je cura mjerena u petak imala oko 2500g, sad sam opet na slatkom… nadam se da se neve udvostrucit 😂😂😂😂 stalno imam neke rodendane i na nista ne pazim… 😀

Da, 6200 je bas veliki decko.. Joj Frau, sad si me potaknula.. idem traziti sto bi slatko jela.. 👅

Aymee

-Tea-
    14. Veljača 2018. 16:38

Aymee

Tea0801

Frau_Mund6

Bok zene, ima li kakvih novosti? Kako spavate? Kakva su vam djecica?!,! 😉
    Nisam jos bila u toj Bubamari… ponestalo mi love 😂😂😂😂

Bolje da sutim da ga ne ureknem… kad se najede spava po 3-4 h pa presvlacenje, opet klopa i tako u krug.
    Za sad-super!!i stariji lijepo spava cijelu noc, a ne bude jedan drugoga!! :)

Necu nista reci, al tako je i nama bilo prva 2 tjedna.. 😂

samo se nadam da ce biti kao i prvi mali… mjesec i po je spavao po 3-4 h, od mjrsec i po do 3 je bio uglavnom budan po danu, a po noci svaka 3-4h, od 3-6 mj.po danu budan, u noci jedno buđenje, i od 6 mj.spava cijelu noc… Nemamo pojma sta nas ceka, al za sad smo zadovoljni… I s obzirommda mlijeka imam svakimć dan sve manje (isto kao i prvi put), ima ave vise AD obroka, a od njih spava duze. Mada mi je cica draza opcija, ali jebi ga……

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    14. Veljača 2018. 17:36

Sta ne postoji neka varijanta da se mlijeka vise stvara? Izdajanje bi tu trebalo pomoci?!?! Bar mislim 😁 i ja bi htjela dojit, al ne znam kako ce to ici...  imam u dz neko savjetovaliste i grupe pa planiram k njima ako se pogubim 

-Tea-
    14. Veljača 2018. 17:50

Frau_Mund6

Sta ne postoji neka varijanta da se mlijeka vise stvara? Izdajanje bi tu trebalo pomoci?!?! Bar mislim 😁 i ja bi htjela dojit, al ne znam kako ce to ici… imam u dz neko savjetovaliste i grupe pa planiram k njima ako se pogubim

A trebalo bi.. kazu ponuda i potraznja… mali sve pocica, i do sljedeceg obroka se ne obnovi ni kvarat koliko mu treba.. pijem puno tekucine, jedem juhe, mesa,povrce… samo zdravo i puno, ali nis.
    Sa prvim sam se i izdajala "u prazno" da pokusam navuci mlijeko, ali nis od toga.…  Sad necu takve stresove. Dok ide-ide! Dajem mu koliko imam, a ostalo AD.  Bila mi je patronazna, bebac napreduje. To mi je jedino vazno. A ni prvom nis ne fali a othranjen je na AD-u, samo je jadan imao nekoliko tjedana zivcanu mamu koja je bila bjesna jer ima prazne cice.  

dea32
    14. Veljača 2018. 20:42

Frau_Mund6

Sta ne postoji neka varijanta da se mlijeka vise stvara? Izdajanje bi tu trebalo pomoci?!?! Bar mislim 😁 i ja bi htjela dojit, al ne znam kako ce to ici… imam u dz neko savjetovaliste i grupe pa planiram k njima ako se pogubim

Frau sa cescim dojenjem se povecava kolicina mlijeka. Ali se treba dojiti na zahtjev bebe, ne drzati bebu vise od 2h bez dojenja. Sa svakom bocom dodatno ad-a za toliko se smanji potraznja za majcinim mlijekom a samim time i kolicina ponude..
    A prava kolicina mlijeka u razini potraznje se dogodi sa 6 tjedana..
    Ako sam dobro zapamtila, ti si na istoku zg-a. Ima u grizanskoj jedna ibclc savjetnica za dojenje za koju kazu da je jako dobra..

-Tea-
    14. Veljača 2018. 22:18

dea32

Frau sa cescim dojenjem se povecava kolicina mlijeka. Ali se treba dojiti na zahtjev bebe, ne drzati bebu vise od 2h bez dojenja. Sa svakom bocom dodatno ad-a za toliko se smanji potraznja za majcinim mlijekom a samim time i kolicina ponude..
    A prava kolicina mlijeka u razini potraznje se dogodi sa 6 tjedana..
    Ako sam dobro zapamtila, ti si na istoku zg-a. Ima u grizanskoj jedna ibclc savjetnica za dojenje za koju kazu da je jako dobra..

Je, u pravu si, ja sam mu davala i svaki sat ako je trazio, a ako bi spavao po 3-4 h sam se izdajala da ga ne budim,a da ne smanjim "proizvodnju". 5-6 dana od poroda su mi cice bile pune svaka cca 2 h, i onda je krenulo sve manje i manje bez obzira na cicanje i izdajanje…  Evo, mali danas ima 10 dana i cice skoro prazne... Sta je tu je, necu se stresirati oko toga vise. Dosta mi je bilo prvi put. 

• Ninanix
    14. Veljača 2018. 22:23

Aymee

Istrijanke, u subotu se otvara Bubamara u Puli. Imaju dobre stvari i popuste na razne potrepstine. Ja sam npr tamo kupila aspirator za 70 kn a u ljekarnama bude i po 120 kn. Takodjer, naleti se na 70% popusta na robicu pa sam kupovala bodije po 12 kn / komad.. Trebate se samo uclaniti u klub. Imaju i sezonske knjizice itd..

Bubamata je super :D trazila tetra pelene po citavom porecu i umagu nigdje nac za neke postene novce a da ih ima deset komada na kraju uzeka u dmu nekih 6 komada 100 kn...i sorizo isto...na kraju mama kad mi je isla u bj uzela mi tamo kod njih tetra pelena 10 komada niti 100 kn i sorizo na cicak 30 kn jedna al su deblje vec imaju u sebi tetra pelenu 
    Oni su super stvarno imaju supee stvari za puno manje novaca nego u nekim trgovinama i ljekarnama

• Ninanix
    14. Veljača 2018. 22:30

Frau_Mund6

Ovo moje cudo spava cjelu noc sto mi je cudno dosta...oko 8 ujutro se digne,nahranim ju,presvucem i operem i tako 3 4 puta na dan zadnje je nahranim sad oko 11 sati i malecka do jutra spava a kazu da se bude svaka 2-3 sata moja ko top po noci 😂 

dea32
    14. Veljača 2018. 22:50

Ninanix

Frau_Mund6

Ovo moje cudo spava cjelu noc sto mi je cudno dosta…oko 8 ujutro se digne,nahranim ju,presvucem i operem i tako 3 4 puta na dan zadnje je nahranim sad oko 11 sati i malecka do jutra spava a kazu da se bude svaka 2-3 sata moja ko top po noci 😂

10h sna u komadu je jako puno za tako malu bebu. Beba mora jesti jer joj padne secer..
    Mislim, tvoja je beba i radi sto hoces.. Ali po meni je to previse bez jela za tako male

• Frau_Mund6
    15. Veljača 2018. 08:12

Dea hvala na savjetima 😉 bila sam kod te sestre u grizanskoj. Odlicna je i mislim ici kod nje na to savjetovanje. Probat cu dojit, iako znam da puno zena ili gubi mlijeko ili odustane... vjerojatno s vremenom postanes sretan kad ti dijete spava 😁 
    Meni je sinoc bila rodbina i svi vele da mi se trbuh dobro spustio, sto sam ja primjetila jer me rebra vise ne bole jako, ali zato leda osjetim... rezu svako malo... ne znam kad mogu ocekivat porod?!?! 
    Treba mi jos tetri 😉 taman mi je uletila ova info o bubamari..  sad jos da docekam lovu od drzave prije poroda 😂😂😂😂😂 i put gardena 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.