Drage moje klokanice.. Meni su jucer navecer krenuli pravi trudovi. Ujutro u 2h me probudilo jako probadanje u ledima, u 4h me probudio puknuti vodenjak.. U petrovu dosla u pola 6, 6 cm otvorena, sa svojim trudovima na svakih 10 min, kasnije na svakih 7 min.. Uglavnom, uz malo dripa i bez epiduralne (jer sam previse otvorena bila) u 15.18h smo upoznali svoj mirisni mali smotuljak od 4240g i 53 cm..
Ja, zahvaljujuci odlicnoj primalji nisam ni rezana ni popucala sto mi se do sad cinila kao znanstvena fantastika.. Mali/veliki Noa je proveo 1,5h s nama, meni na prsima i dojio cijelo vrijeme.. Sad je negdje na kupanju, mama odmara (iako se osjecam odlicno, nimalo umorno).
Puno ste napisale, sve sam procitala.
Neo ne brini, ne bi ti dr dao antibiotik koji ne ide uz trudnocu. Veca je korist za tebe i za bebu da ga koristis.
Ninaleonita je isto imala danas pregled, vidim da se nije javila, mozda se fakat vidimo negdje na odjelu..
Puse svima, javim se kad uhvatim vremena, jos me nisu odveli na odjel, a baterija na mobu mi je vec pri kraju (naravno da je punjac ostao doma).
CESTITKEEEE!!!!!! Mami brz oporavak, a bebici puuuno zdravlja!!!!!!!! :) :) :)
Svaka cast primaljama koje obave vrhunski posao sa velikom bebom!!!!!!!! :)
url=https://lilypie.com]
Drage moje klokanice.. Meni su jucer navecer krenuli pravi trudovi. Ujutro u 2h me probudilo jako probadanje u ledima, u 4h me probudio puknuti vodenjak.. U petrovu dosla u pola 6, 6 cm otvorena, sa svojim trudovima na svakih 10 min, kasnije na svakih 7 min.. Uglavnom, uz malo dripa i bez epiduralne (jer sam previse otvorena bila) u 15.18h smo upoznali svoj mirisni mali smotuljak od 4240g i 53 cm..
Ja, zahvaljujuci odlicnoj primalji nisam ni rezana ni popucala sto mi se do sad cinila kao znanstvena fantastika.. Mali/veliki Noa je proveo 1,5h s nama, meni na prsima i dojio cijelo vrijeme.. Sad je negdje na kupanju, mama odmara (iako se osjecam odlicno, nimalo umorno).
Neo ne brini, ne bi ti dr dao antibiotik koji ne ide uz trudnocu. Veca je korist za tebe i za bebu da ga koristis.
Ninaleonita je isto imala danas pregled, vidim da se nije javila, mozda se fakat vidimo negdje na odjelu..
Puse svima, javim se kad uhvatim vremena, jos me nisu odveli na odjel, a baterija na mobu mi je vec pri kraju (naravno da je punjac ostao doma).
Cestitam ti hrabra mamice od svega srca. Bas mi je drago da je sve uredu. Ljubi svog deckica puno. 😍😘
Hvala svima cure na lijepim koment, da ne nabrajam posebno ne mogu quote s moba.. kuci smo 😊🤗
Dalmatinka nisu mi mjerili nista🤷🏼♀️
Teddy Bear za Guk se trebas javiti u 8h ne trebas ranije 😊 kad udjes lijevo u trudnicku ambulantu , moras im dati uputnicu od svog doktora i onda te smjeste u sobu. Vade ti krv 6 puta iz prsta nista strasno. Nataste naravno , a smijes piti vodu. Ponesi si vode da imas, rijetko imaju tekuci sapun pa ponesi, obavezno toalet papir, mali rucnik za ruke… ja sam nosila i cetkicu i pastu😬😃 do 8.30 si okvirno gore, zadnje vadjenje je u 20h i onda cekas da dodje dokt u vizitu i napise ti nalaz i ides kuci. Ja sam imala na mobu net pa mi nije toliko dosadno bilo, spavala sam 2h izmedju rucka i vecere😁 ne vade ti urin i ostale nalaze osim ako tvoj dokt ne zatrazi naravno ako je na smjeni. Hrana nije bas nesto al prezivi se 😁 ako te jos bilo sto zanima pisi 😊
Hvala ti puno na korisnim informacijama.😘
@Dea, @Ninaleonita i @Elena sretno :-) Držimo fige da sve prodje uredno i bez problema
Mene je uhvatila užasna žgaravica, gori mi cijelo tijelo.. Sve provjerene recepte sam probala ali ne ide
@ Orangina i mi smo jos bez kolica, tako da stignete sve.
Mela, ja imam paklene zgaravice, i jedino sta mi pomaze su šaka badema i hladna casa mlijeka nakon njih! Pa ako niso to probala-pokusaj… svi drugi "recepti" meni ne pomazu, a tablete mislim da nijedne trudnice nebi bas smjele…
Ja san se skoro 4 miseca borila sa zgaravicom. I tek sad otkrila controloc koji me spasia.. prije njih probajte sa Rennie, na foru Gastala je al ukusniji i smije se u trudnoci. Ja san popila litre mlika i nmg ga primirisat vise, a ublazilo bi mi samo trenutacno.. doduse ako vam nista ne pomogne tjesite se cinjenicom da zgara nestaje u zadnjim tjednima kad se beba spusti :)
Menije dr.rekla da nesmijem Rennie. Njega iman uvijek doma jer mi dragi ima nekad zgaravice.
A iz mog iskustva prve trudnoce-isla sam rodit sa zgaravicom! :) Al posto mi je to jedina nuspojava u trudnoci (sad u drugoj također, samo su još jače i ranije su pocele) nesmijem se zalit! :)
Marijana i Dazi, vidim da se mi vas dvije od aktivnijih najblize po terminu, 😊
Dalmatinka, zao mi je sto je u St takva situacija s carskim.. Ne znam kako je u Ri (tecaj mi pocinje u ponedjeljak) ali iz vise izvora znam da npr. kad je beba na zadak, rodilja odlucuje i unaprijed se dogovara carski. I mislim da je pravo svake zene da odluci kako zeli roditi..
Kako mi je frendica jucer rodila, updata me sa novostima iz baby/rodiljnog svijeta.. preporucuje chicco uloske za rodilje. Kaze da su bolji od VIR-a jer ide 1 kom a ne 3 (ne kuzim jos i to) a njoj je ovo drugi porod i valjda ima iskustva, 😆
Kriza u zdravstvu pa ne daju carski ;)
Ja san uzela dva paka Vira i jedan Chicco pa cu usporedit :D
@Dea, @Ninaleonita i @Elena sretno :-) Držimo fige da sve prodje uredno i bez problema
Mene je uhvatila užasna žgaravica, gori mi cijelo tijelo.. Sve provjerene recepte sam probala ali ne ide
@ Orangina i mi smo jos bez kolica, tako da stignete sve.
Mela, ja imam paklene zgaravice, i jedino sta mi pomaze su šaka badema i hladna casa mlijeka nakon njih! Pa ako niso to probala-pokusaj… svi drugi "recepti" meni ne pomazu, a tablete mislim da nijedne trudnice nebi bas smjele…
Ja san se skoro 4 miseca borila sa zgaravicom. I tek sad otkrila controloc koji me spasia.. prije njih probajte sa Rennie, na foru Gastala je al ukusniji i smije se u trudnoci. Ja san popila litre mlika i nmg ga primirisat vise, a ublazilo bi mi samo trenutacno.. doduse ako vam nista ne pomogne tjesite se cinjenicom da zgara nestaje u zadnjim tjednima kad se beba spusti :)
Menije dr.rekla da nesmijem Rennie. Njega iman uvijek doma jer mi dragi ima nekad zgaravice.
A iz mog iskustva prve trudnoce-isla sam rodit sa zgaravicom! :) Al posto mi je to jedina nuspojava u trudnoci (sad u drugoj također, samo su još jače i ranije su pocele) nesmijem se zalit! :)
A znan, procitala san to, ali bila san kod gastroenterologa i zena mi je rekla da iman prejaku zelucanu kiselinu i to se u trudnoci manifestira jakim zgaravicama. S obzirom da su svakodnevne vec 2 miseca a do kraja iman jos 2 miseca, to bi bilo predugo uzimanje… Zato su mi rekli da ne. Jer da su povremene, onda nebi bilo problema
Dea cestitam!!! Drago mi je da je sve tako dobro proslo 😉 i naravno da ste dobro oboje!!!! Imamo prvu bebicu u grupi. Kad se oporavis pusti nam fotkicu da ga vidimo 😘 koji te doktor porodio?
Cestitan 😍😍 Bas mi je drago da nisi rezana 🤗
Hahaha, cirkus kazes… Onda je ipak bolje da ostane doma… Od frendice muz je prvo unistio bravu na autu gurajuci krivi kljuc od auta, pa je morao posudit od staraca. Onda su po putu ostali bez benza (jer starcima auto treba jednom godisnje), i kad su konacno stigli do bolnice, i kad je dosao u rađaonu je pao u nesvjest i razbio pritom glavu (4 sava)… Nadam se da.se.tako nesto nikom nece ponoviti… Ona danas umire od smijeha svaki put kad prica o tom, al kaze da joj tada nije bilo ni najmanje smijesno i da ga je skoro zadavila…
Haha ovo se da prodat kao scenarij 🤣🤣🤣🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji