Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    neo
    01. Rujan 2017. 16:50

Dobrodosle nove cure...
    Bas super kaj nas je sve vise.
    Ja nisam uopce povracala,par dana samo mucnine i to je to. Tako da ne znam kako vam je.

url=https://lilypie.com]

Marijana07
    01. Rujan 2017. 20:28

Tratincica

Pridruzujem se i ja grupi zimskih beba. Prva trudnoca, termin 9.1. Za sada je sve u redu..

hej..pozz dobro dosla i meni je termin 9.1.😀

dea32
    01. Rujan 2017. 21:47

Dolores123

Bok cure.Evo da se pridruzim k vama.Moj termin je 7.12. Do sada sam dobila 7kg.Neki dan sam radila ogtt, rezultat je slijedeci: nataste 5.3, nakon 1 sat 9.0, nakon 2 sata 5.6. Sestra mi je rekla da mi je prvi povisen.Da li je koja od vas imala takav slucaj? Bas me uhvatila panika, sad pa nehnam sto i kako da jedem, inace ne volim slatko pa me cudi od cega sad to.jedino se prezderavam sa nektarinama i grozdem, e sad necu ni to.

Dobrodosla..
    Ja sam u prvoj trudnoci imala secer, od 32tt kad sam radila ogtt, nataste mi je bio 5,1 sto je ujedno i granica. Dr mi je dao papir sa jelovnikom dijete 1800kcal. Nisi to dobila? Uglavnom, izbaci bijeli kruh i bijelo brasno te secer u svim oblicima, baziraj se na proteinima i povrcu. Od voca biraj ono sto ima najmanji glikemijski indeks-jabuka, manja kruska, manja banana, lubenica u manjim kolicinama (gledaj da uzmes kroz dan 5 manjih obroka-dorucak, meduobrok, rucak, meduobrok i veceru, s tim da meduobrok moze biti vocka ili casa jogurta, snita crnog kruha i malo svjezeg sira itd. I da ne uzimas vise od 1 vocke srednje velicine ili 2 manje). Ako ti treba, mogu probat pronac taj jelovnik pa uslikat.
    Nije stvar da se od unesenog secera dobije dijabetes, vec hormoni koji se stvaraju u posteljici i otpustaju u nasu krv blokiraju rad inzulina i tada nasa gusteraca mora raditi vise i proizvoditi vise inzulina da bi glukoza iz krvi usla u stanice. Ako uspije proizvesti vise, sve je ok ali ako ne uspije dolazi do povisene razine glukoze u krvi koja onda prelazi djetetu preko posteljice.. U svakom slucaju, vase razine se mogu kontrolirati dijetom.

• Tratincica
    01. Rujan 2017. 22:07

Marijana07

Tratincica

Pridruzujem se i ja grupi zimskih beba. Prva trudnoca, termin 9.1. Za sada je sve u redu..

Hehe, mozda se sretnemo u radaoni! Moram te pitati koliko si kila dobila do sada? Ja sam 7 i spotaju me da je to previse..iduci tjedan cu na OGTT pa da vidim i to...

Mlada mama 😀
    01. Rujan 2017. 22:23

LittleOne

Paula koji si tt? Meni je takav dok nisam trudna i to ujutro kad se probudim

Fali nam dan ili dva do 21tt

Marijana07
    01. Rujan 2017. 23:19

Tratincica

Marijana07

Tratincica

Hehe, mozda se sretnemo u radaoni! Moram te pitati koliko si kila dobila do sada? Ja sam 7 i spotaju me da je to previse..iduci tjedan cu na OGTT pa da vidim i to…

Za sad 6kg...ja 13 idem na kontrolu i 4d ultrazvuk pa ce me sigurno poslati na ogtt

Nina Leonita
    02. Rujan 2017. 00:18

prehrana za dijabetes (prvi dio)
    prehrana za dijabetes (prvi dio)

evo cure, ovo sam ja dobila kao plan prehrane .. nije nešto spektakularno, ali kao neki primjer što možemo jesti.. slatko naravno ne ..nije da se baš sto posto pridržavam toga, ali deset dana uoči GUK profila se držim.. šećer mi je ok, a kod prvog vađenja je onaj natašte bio 5,3 što je kao previše. sad pazim da navečer uoči vađenja ne jedem 4-5 sati prije spavanja i posebno da ne jedem voće dan prije i na sam dan vađenja.  

Nina Leonita
    02. Rujan 2017. 00:22

ajmo malo o opremi za bebe.. koja kolica planirate kupiti/nabaviti ? jeste li se već što raspitivale koji proizvođači su najbolji ? ja ne mislim kupiti nova jer je Njuškalo puuuno povoljnih ponuda 3u 1 po troduplo povoljnijim cijenama .. čujem da su najbolje autosjedalice Maxi-cosi ? kakva su vaša iskustva/informacije ? što mislite o onoj masovnoj prodaji sasvim novih njemačkih kolica preko Njuškala za oko 3000 kuna, kako je moguće da su nova a tako jeftina i možemo li im vjerovati ? vaša iskustva.. hvala..

• Bubamara86
    02. Rujan 2017. 01:06

Bok cure! I ja se pridružujem temi! Termin je 12.2., prva trudnoća. 
    Što se tice kolica (a i ostale opreme), još sam u fazi proučavanja koji sve proizvođači i modeli uopće postoje 😊 Nekako mislim da stignem.. Iako vrijeme leetii pa se mozda bolje malo požuriti 😊

Elena288
    02. Rujan 2017. 03:41

Imam pitanje za cure koje su vec radile ogtt- jel neugodno za popiti? Jeste imale poriv za povracanjem ?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.