Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mrkvica2
    09. Siječanj 2016. 17:27

Evo i mene muz spava, mala spava pa malo vremena i za klokanice moje da nadem 

Nasa spava na samom madracu prije je imala poplun ispod ali sada vise ne, na kaucu ima laganu podlogu da ne lezi bas na kaucu. Prije sam se bojala da joj je tvrdo ali sada vise ne. Ne buni se.

Nama isto duda nekada smanji bljuckanje, i ja mislim da nazad proguta  a nekda imam osjecaj da joj ona digne zeludac.. neznam.. taman kad to prestane pocet ce sliniti po svuda radi zubica.. zacarani krug 

Za uzv kukova smo naruceni 11.2 taman prije nego navrsi 3mjeseca, odma nam pedica dala uputnicu i sestra nas narucila. Odbijam se sekirati o cekam nas termin..

Mi sa d3 nemamo problema. Od kapi koristimo espumisan koji joj nekada nedam uopce a nekada dva-tri puta na dan. Obavezno ujutro i prije spavanja.. a kada su nam dobri dani ne dobije.. nekada joj znam dati bilo kada samo kad vidim da se bas muci.. cak nam se i kakanje reguliralo na jednom na dan  Biogaiu nismo probali iako sam dosta ljudi cula da su bas zadovoljni valjda najvise zbog toga sto njima treba cekati dva tjedna za rezultate ako se ne varam a ove poput sab simplexa i espumisana djeluju odmah..

Sto se tice budenja.. nikad ne budim, pogotovo ne po noci  pocela mi je vec par dana spavati od 23 do 5 onda ju presvucem i nahranim i opet spavanac od negdje 6 do 9.30-10. Mogu vam reci da sam se preporodila otkako spavam po noci.. samo da tako i ostane.. 

Danas evo vec drugi put spava, vidno je manje nervozna, valjda ce se napokon naspavati miskica moja.. 

Za elsaticnu maramu sam citala da se moze od rodenja.. neznam i ja ju planiram kupiti ovih dana i iskreno jedva cekam jer mi je dosta kuce a s kolicima nikamo nemogu.

allegrazg
    09. Siječanj 2016. 17:48

Naanaa, svakih 4,5 sata dobije bočicu i cicu joj dam između ako vidim da hoće, a tak je i po kutiji...Ali ako spava ju u pravilu više ne budim nego čekam da se sama probudi

Pepita2109
    09. Siječanj 2016. 17:55

allegra svakako jeste pred skokom koliko vidim, a da li podrigne nakon što papi? 
    mia znači i kod tebe kao kod allegre, onda isto pitanje
    moja je samo na mom mlijeku pa ima dana kada nakon podoja ne podrigne odmah, pa nakon nekog vremena jadnu kao da nešto bocne,ali mi podrigne ili se isprdi i mir je..

mrkvica ja proučavala marame i baš izabrala vrstu,ali neću elastičnu jer mi se ne isplati kad je neću moći dugo u njoj nositi, uzeti ću tkanu maramu koja je čvršća, a zapravo su isti đir samo različiti materijali..

ovu maramu škicam http://www.eko-butik.com/nosiljke/maramejaquard/jesenskafantazija
    gledala sam oglase ali iskreno samo nailazim na klokanice koje se koriste u kasnijoj fazi

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Mrkvica2
    09. Siječanj 2016. 18:04

Pepita a znam da ima par vrsta ovisno bas o tkanju i dali je cisti pamuk i koliko elastina ima.. 

Zar nije da se u tim maramama, neovisno koja je, moze nositi dijete dokle god tebi to nije pretesko? Ja bi je nekako koristila u prvoj godini a poslje neznam, mozda mei tai iako neznam koliko ce se uopce htjeti nositi kada shvati cemu sluze noge 

Naanaa2
    09. Siječanj 2016. 18:05

Moj je samo na ad-u, i jede svaka 3 sata. Uredno se javlja na svaka 3. Imao je skok sa 3 mj i tada je nakon boce plakao  i trazio ju ranije pa smo mu povecali dozu i jeo je par dana tako, ali je onda poceo jako bljuckati. Nakon skoka mu je ta "nova" doza bila previse, ali je on uredno jeo. Pa smo mu malo smanjili i sada nema placa nakon boce, a ni bljuckanja. Buduci smo mi samo na ad-u mogu pratiti razmak i kada se pocne javljati prije 3 sata znam da mu je doza premala i treba ju povecati. A njegov plac tih par dana je bio tako da cim dokrajci bocu dizemo ga na rame za podrignuti. Ali cim bi skuzio da ga dizemo krenuo bi u plac.
    Dal ti uvijek pojede 120 ml? Jer ti ako kombiniras oboje i izmedju boca dojis ja ne bih rekla da je gladna.

Naanaa2
    09. Siječanj 2016. 18:07

Ili da joj probas smanjiti razmak ukoliko izmedju dvije boce ne cica. Jer 4-5 sati izmedju boca je puno ako nije nista pocicala. Moj mali je u toj dobi jeo po danu na svaka 2, a po noci prvo spavanje 6 sati, a onda opet na 2.

lillany
    09. Siječanj 2016. 18:17

Allegra formula za hranu ti je (90 do 120) x tezina u kg / 0.7 
    90 do 120 je potreban broj kalorija po kg i ovisi od bebe do bebe. Moj rambo ide na 120. 
    0.7 je 70 kkcal ad na 100 ml. 
    Izracunas to i podjelis s brojem hranjenja. 
    Uputstva na kutiji su ipak vrlo genericka pogotovo kada uzmes da se bebe radjaju s po kg razlike.

Ultrazvuk mi idemo privatno iduci tjedan. Probala sam je na sv. Duhu naruciti deset dana nakon poroda i sestra je bila totalno neljubazna i na kraju sam odustala. Zbilja ne zelim vise vidjeti tu bolnicu.

Nego nas je uhvatila prehlada. Koji uzas. Jos nije bilo ni nekih simptoma osim sto je promukla. Tako da smo sada do grla u inhalatorima i kapima i ispiranjima i aspiratorima. Uzas.
    Totalno mi dodje da se rasplacem svaki puta kada joj cujem glasic. A tek ispiranje sinusa. Place ona placem ja.

Pepita2109
    09. Siječanj 2016. 18:24

Marama (wrap, eng.) jedna je od najednostavnijih nosiljki – to je jednostavno dugačak komad platna (obično dug preko 4 metra i širok 70tak centimetara) koji zamotamo oko sebe i djeteta. Maramu možete koristiti od rođenja, a dolazi u tri vrste:
    [ul]
    [li]tkana marama (woven wrap)[/li][li]elastična marama (stretchy wrap)[/li][li]hibridna marama (hybrid wrap)[/li][/ul]Velika prednost marame jest to što se može vezati na razne načine (pada mi na pamet preko 10 načina vezanja ovaj čas, no znam da ih ima i više), tako da se prilagođava i djetetu koje se nosi, kao i osobi koja nosi dijete. Dijete se može nositi naprijed, na boku ili na leđima. Ako Vam ne paše teret na ramenima, postoje načini vezanja koji težinu prebacuju na vaš torzo.
    Ovo je ujedino i najveća mana ove nosiljke: sve ove načine vezanja potrebno je naučiti i uvježbati, što je jednom početniku čini kompliciranom za korištenje. Ako znate vezati cipele, naučit ćete vezati i maramu, no nemaju svi dovoljno motivacije i strpljenja za motanje. I to je u redu, izabrat ćete si nešto drugo. 

Zašto tkana, a ne elastična marama?
    Elastične marame odličan su izbor za novorođenčad, no većina roditelja otkrije da nakon 6 mjeseci beba postane preteška za duže nošenje u elastičnoj marami i da beba polako “visi” sve niže i niže u marami. Također, elastične marame nisu sigurne za nošenje na leđima jer se dijete može toliko izvinuti da ispadne iz marame, posebno ako je dijete starije od godinu dana. Zanima li vas kako to izgleda, pogledajte ovaj video (na engleskom je jeziku, no primjer je očit čak i ako ne razumijete engleski).
    Postoje i hibridne marame poput Ergove marame ili Wrapsody Hybrid u kojima se dozvoljava nošenje na leđima ako marama prelazi preko bebe u nekoliko slojeva. Naravno, ovo nije najbolji izbor za nošenje ljeti.

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Mrkvica2
    09. Siječanj 2016. 19:30

Pepita a neznam onda.. mislila sam kupiti ovu iz mullera i pise da moze u sve polozaje i da je za dijete do 15kila..

allegrazg
    09. Siječanj 2016. 19:38

Hvala cure, baš ću izračunati, pa vidjeti. Da, čim ju dižem na podrig plače...išli smo jučer do pedice, jer sam se uspaničila i žena ju pregledala i kaže da je sve u redu, da je zdrava. 
    Uvijek sve pojede, ali puno bljucka...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.