A jesam vam se nasmijala...super ste.
Shimmer mi takoder vodimo borbu s nocnim presvlacenjem...jos malac ima osjetljivu kozu...cim je malo ukakan odmah koza reagira. Najgore nam uslod jajca. Sudocrem nas za sad spasava.
Onaj nervozni 6/7 dan prosao...sad cemo vidjet oce li i 9.biti skok day.
Koza nam je strahovito suha ibperutava a kako nam nije otpao pupak nismo se jos konkretno okupali. Jedva cekam da ga posteno okupam. Sad se samo prebrisemo blazinicama. Mazem ga ulhemi dexeryl kremom.bude trenutno bolje...mislim da se mora jednostavno oljustiti. 😳stvarni izgleda grdo.
Stovse SVEKRIVE tice moja meni super.nezivi s nama pa je odmah vise volim. 😊 Bila ga vidjeti i to je to. A i inace je zena ok nepetlja se.tako da nemam bas neka oskustva na tom podrucju.
Koliko je trebalo vasim malisanima da otpadne pupak??
R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...
Pepita, mislis slijepo pratiti rutine gine ford ili sa prilagodbams? Ja si jos razmisljam jer su jako striktne... Nisam sigurna koliko bi mi bili uspjesni u tome...
Pozdrav svim bivšim okruglicama! 😃
Mi smo se naspavali noćas! I zameteni smo u snijegu 😄
Ponoć, 3, 6 i 9 pa 10:30 - raspored buđenja i papanja! Divota! I nisam napravila grešku s presvlačenjem noćas. Presvukla sam ga u ponoć i u 6 ujutro pa se nije razbudio i maltretirao me.
Ali...baš sam se uplašila - pukla mu je kapilara u oku! Ima krvavu točku..kako je to grozno za vidjeti! 😱 Imamo pedijatra u četvrtak pa ću pitati. Mislim da nije ništa,ali grozno izgleda. Ili se je noktom u oko...možda,nadam se da nije. Režemo ih svakih 2-3 dana al rastu ko blesavi. 😰
Mia, naravno...uvijek. beba i cike su u dosluhu! 😉
Inače,po danu ga stavim spavati isto u košari, tj. kolicima u boravku jer je tu tv i muzika, i ja...Mrak i tišina su samo po noći.
A na trbuhu mu se baš ne sviđa,stavim ga samo za "tjelovježbu" par min dnevno. Diže glavicu sam i nekad se okrene s boka na leđa pa ga moram paziti.
Ja susim ves i peglam u jednoj sobi koja nam nije jos namjestena, kao za drugo dijete, tako da s tim nemam problema. Moja nas nocas pocastila sa dva puta cicanjem(ne predugim ko inace) i izmedu 3 sata spavala. Zato sad nadoknaduje. Cica od 11, zaspe ja ju spustim, place, ja nazad na cicu i ispocetka....sva sam pokocena od tog dugog nacicavanja. Pepita, suosjecam s tobom. Jos nisam ni jela ni bila na wc-u. Moram nesto poduzeti jer cu se sam zrusiti jedan dan
Ja se divim ikome tko uspije bebi od mj dana odrediti kada ce spavati a kada nece, kada ce jesti a kada ne. Meni to zvuci nemoguce, prvenstveno sto se tice hranjenja jer mi je dosadasnje iskustvo (kratko znam) pokazalo da to nije bas produktivno. Hranila sam malu tocno svaka dva sata osim kada spava i posljedica je bila da je sisala po par minuta samo jer nije bila skroz gladna i samo je dopunjavala zeludac, sada kada ju pustim da ogladni kako spada i sama pokaze da je gladna puno ljepse jede i duze je mirna ili duze spava. Neznam mozda grijesim ali ja neznam kako to izvesti.. daleko od toga da nebi bilo lakse da ima strogi raspored.
Ovako mi po danu spava jednom, dvaput po 3h otprilike a po noci ima dva budenja ali zato nekada zaspi u 8 a nekada u 11 pa tako i mi idemo spavati
Cure koje se upustite u to dajte javite jel ide i kako je. Mozda se i ja okusam kada cujem iskustva
Pepita bas sam se pitala sto te nema jucer.. mislim da ti njoj nece biti hladno u kreveticu. To ti se samo cini jer u kosari ima manje mjesta pa je ususkanija. Samo ju dobro pokrij u kreveticu i biti ce okej. Probaj.. ionako ce kosare prerasti. Jel ikako spavala u kreveticu do sad?
Nama je pupak otpao 6.dan. A ovo eto se gule.. oguliti ce se cijeli i proci ce
Moja mala spava i mislimda cu si i ja priustiti malo spavanja uz nju posto nam je vecer prosla onako nikako
Cure savjet...moja prekjučer nije kakala samo se napinjala,ali ništa. I jučer se počela napinjati sat,dva,ali baš jako,crveni se u licu,stenje,place..kad se pokakala imala je dio stolice onako kompaktan ko kod odraslih i žilav, prošaran zeleno žut,a sve ostalo što je kakala je bilo mekano i zlatno žuto ko i dosad.Danas opet stenje,napinje se i sl. Inače, ko što sam već pisala, kombiniramo cicu i dohranu novalac plus koji ima probiotik.I dosts bljucka ta tri dana..Kaj mislite?Jako se brinem.
Nama je pupak otpao sa skoro puna 3tjedna..
axia sa prilagodbama naravno, služiti će mi kao smjernice, ne znam ni ja hoćemo li biti uspješni,ali ne mogu reći da je nešto nemoguće ako nisam probala, a općenito kažu da bebe vole rutinu..
Mrkvica spavala je u krevetiću prvi dan ali samo po danu, i otad ju nisam ni stavljala.. stvar je u tome da se ja tijekom noći probudim lica hladnog kao led,pa kad pomislim kako bi njoj bilo sa onom malom ćelavom glavicom brrrr.. a grijemo onako kad zagrijemo ugasimo pećicu, pa upalimo kad se ohladi soba, jer i meni i njoj smeta suhi zrak užasno, možda čak više meni...
Pinkypik čitala sam pozitivne rezultate šta se tiče uvođenja rutine, a ima primjera i na jesenskim bebicama , zna se često pročitati kako bebe vole rutinu, pa zašto ne pokušati, reći ću da je nemoguće ako ne uspijemo btw ne planiram nikakvo nasilje ni vojni sistem
, jer ta knjiga uopće nije takva, gledala si one videe i onu hitlericu, Gina Ford je anđeo za nju jer nigdje ne piše da se bebu ostavlja da plače dok se sama ne smiri, ima da neki raspored hranjena,ali isto tako piše da se bebi daje jesti kad god ona to zatraži neovisno o rasporedu..
allegrazg tako zna biti i kod moje u stolici ništa ne brini, a i kod bljuckanja smo isto sada baš česti,ali kod nas je to zaista zato jer se prejede pa bljucne višak.. znam da bebe koje su samo na ad moraju piti tekućine baš zbog probave jer im je stolica tvrđa, ali kod kombiniranja zaista ne znam kako to funkcionira, probaj vježbati sa nogicama tako da ih saviješ u koljena prema trbuščiću moja se redovno isprdi kao prasica i poslije pokaki.. nadam se da će ti netko dati odgovor
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
potpisujem ovo pepitino. ja vježbam s njim, nogice do trbuha, i evo prdenja i punjenja pelene
naš pupak se još drži, jučer ga je ljepo namočio preko noći, tak da neznam kak dugo je bio mokar, uglavnom kad sam ga premotavala bio je mekan/mokar.ako tako nastavi budemo imali pupak i mjesec dana.
danas me tako prepao, cicao je i naravno, vuče ko da mu netko hoče uzeti, pa mu se zaletjelo tak jako da je jedva došao do zraka. možete si zamisliti kako je to izgledalo. tukla sam ga po leđima ko blesava. srce mi je bilo u gačama. i onda je gospodin jeo normalno dalje. uf...
Sortiraj odgovore
Najstariji