Shimer legendo a jesam se nasmijala.
Pepita doci se sve na svoje. Velika je to promjena za mm a. Treba vremena da shvati ozbiljnost situacije. 😊A ti se do tada drzi. 💪
Bufy dobro je da su pluca cista. Nama je bilo identicno prosli tj.potpuno te razumijem. Sad se opusti i opali po usisavacu i fizioloskoj.😁
Alegra i mene je bilo strah...al ispalo super i to nez lubrikanta. Ako imas blok u glavi uzmi lubrikant svakako dok se ne opustis. 😉
Kosa mi jos nije pocela otpadat. Sve me toga strah. Iza prve trudnoce noje mi nesto jako odpadala pa se nadam da nece ni sada.
Zelim svima laku noc i slatke snove....😘
R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...
Pepita, svaka cast sto si se uspila suzdrzati hahaha Evo mene mm gleda sto se smijem, ali svaki put kad se sjetim toga bas mi dode smijesak I u glavi su mi oni videi na youtubeu kada se bebe "svadaju" s roditeljima hahah Ajme, dobro si rekla, toje Iiskljucivo do odgoja, nauci ih se da je ok da im zena "sluzi" jer su mamine maze...Svaka cast iznimkama. Evo moj se bas trudi od kad imamo malog I naci posao I pomogne, oko kupanja, bacanja smeca, pravljenja kreveta, usisavanja, ima puno briga pa neka se igra na laptopu, L je najmirniji kad smo nas dvoje sami, onda se lijepo igra na jednom mjestu dulje od minute I mazi mi se, tako da mi uopce ne smeta sto je na kompu ili ode odspavati, ali dok su me sorali hormoni postporodajni smo se zestoko klali oko toga...Uf uf...Vjerujemda cete uspjeti to rijesiti. :)) Ja evo cekam pregled, narucili me tek zadva mjeseca, a meni stitnjaca podivljala I skupa s njom I tlak I ponovno imam tahikardije, secer isto podivljao, izgleda da me ceka terapija inzulinom. Kod mene je uvijek cirkus haha Danas smo prvi puta osisali L-a I prrsladak mi je hihi Nestala fudbalerka haha :P Kako si ti draga, tvoja princeza?
Malidebeli, poslusaj cure I okani se brojanja mililitara I tablica I usporedivanja s drugim bebama, bitno je da napreduje, nije prozdrljivac, vec jede koliko mu je potrebno I nemoj ni pomisljati na to da si losa mama, ti si zabrinita za svoje dijete I to je sasvim normalno. Moj je uvijek jeo puno manje nego sto su "preporucene" doze I bio uvijek pri dnu ljestvice sto se tice dobitka na kilazi, ali je zdravo dijete I jednostavno je takav, ima svoju granicu I jede koliko mu treba, neki dan vise, neki manje :)
14.06.2014. L ♥
Vecer
Prvo da kazem: yebes mi sve ali poceti cu si zapisivati tko je sto natipkao! Godina proizvodnje mi je k'o golf 2 pa mozak pali na osmu!
Eh da..zeljezo..
Ja sam bebanu uzela multivitamin u kojemu ima dovoljno zeljeza tako da problema s probavom nema.
I ja sam ga prestala piti jer je smrt za probavu a kamoli za malu djecu.
Znaci..vitamini rules!
Parkiranje fice..(zasto bas fice??..to je maleni auto )
Mi smo opet nakon 3tj..
Nakon cijelog dana s djecom i jos ako se potrefi da svi spavaju bas mi nedostaje malo "stvari za odrasle".
I da..nisam imala epi ali zato sam izvana popucala pa mi je "doticna" osjetljiva. Bitno da dragog to veseli. A i baby ulje za podmazivanje motora
I opet neznam sto sam jos htjela napisati!
Uglavnom Pepita dobro je Shimmer napisala..ne ocekuj od muskaraca cuda..samo mu tu i tamo natukni obavezu.
Moj savrseno funkcionira sam ali opusten je kada zna da cu ja sve.
Tu i tamo mu kazem da stavi ves prati,ukljuci perilicu suda,postavi stol za rucak..minimum minimuma.
Lady bravo za muzica!
I da..moj malac zadnja 3 dana popije 200ml svaka 2 i pol sata.
Nastavi li tako kotrljat ce mi se uskoro
Vecer i od mene.. hranjenje n°1 odradeno pa mama malo skica stoovdje ima
Pepita mm je radio nocnu pa je ujutro bio doma i mogao me odvesti. Nakon budenja za papanje oko 6 malu sam presvukla da ide sa nama. Bila je s tatom u autu dok sam ja obavila. Nismo je imali kome ostaviti. Srecom to brzo bude gotovo. Unutra je nisam vodila. Dom zdravlja+zima+beba = nocna mora.
Buffy a normalno je da mu je navecer losije. Znam po sebi kada sam bolesna. Najteze je kako noc ide. Mene je uzasno strah tih prehlada jer uopce ne zelim zamjsliti koliko im je sirotima tesko kada moraju papati a nos ih muci i ne mogu disati Stvarno se nadam da ce malisa brzo prizdraviti.
Pinky sto se tice nosiljki kako koja. Marama tkanih imas vec od 50eura, elasricnih i manje. Ergo, tula i slicne nosiljke jesu malo skuplje ali ima i jeftinijih poput ovog love and carry-a koje gledamo bas naruciti. One su po 50$. Neznam kakva je vasa, jeli ergonomski prihvatljiva za bebu ili ne ali ako nije onda je i tih 150kn preskupo.
Sto se tice kose nisam sigurna dali ispada ili je to rezultat mog ne cesljanja. Kada se ne poscesljam nikako dva tri dana nego stalno vezem kosu uopce me ne cudi sto toliko kose iscesljam.
Lina bas me nasmijao tvoj post
Mislim da nam je fico adekvatan autic za nase karambolirane garaze trenutno
Mi lubrikant nismo koristili nikako, ali ja sam imala samo jedan unutarnji sav pa neznam koliko je mjerodavno. Nismo s tim imali problema, ali je nas patilo sto ja nisam mogla dok se grlic nije vratio na staro. Jako neugodno je bilo pa smo po preporuci ginica jos dva mj cekali. Sve do nedavno bas..
Luki pa bas te sve nesto snaslo odjednom Nadam se da ce brzo krenuti na bolje i da ces jednu po jednu boljku rijesiti.
Ja danas nesto kada sam dojila malu pogledam dolje i imam sto vidjeti. Moja draga kcer mi je uspjela na sisi napraviti mali podljev. Na areoli. Bas je pravi mali buldog kad napadne prozdrljivko moj mali.
Jutro zene
Mi smo imali ludu noc.
Malac se probudio oko 3h i nije vise htio spavati.
MM je hrkao k'o trabant,stariji je cvilio za mnom tako da sam malenog nabila na sisu i legla s njim u krevet i jos sam uspjela odsanjati da sam na moru..uhhh!
U 5:30 sam ga premjestila i naravno da poslije toga nije jos dugo spavao..
U 6h smo svi bili na nogama.
Cak smo uspijeli i "uparkirati" dok je jedan gledao crtice a drugi prducko u kolicima.
Romantika na nivou
Sto se opadanja kose tice menr su ove dvije trudnoce skoro ocelavile.
Kazu da u trudnoci kosa postaje sjajnija i gusca radi vitamina a kod mene je bilo obrnuto.
Imala sam kosu do guze a sada jedva do pola leda..
Pijem neke postnatale (kad se sjetim) pa se stanje poboljsalo.
Ali dosta je trudnoca..ispile su me do kraja!
Dobro jutro curke
da obradim popularne teme:
kosa i ispadanje
Isto kao Mrkvica spadam u grupu koja se po tri dana ne počešlja tako da mi je teško reći. Totalno sam se uživila u furku frankenstein mame i baš me briga. Kosa mi je i tako cijelo vrijeme u punđi pa je ne moram baš maltretirati. Nadam se da neće baš jako ispadati jer je i ovako tanka. A bome sam i osjedila u ova tri i pol mjeseca. Šiške su mi se totalno prošarale bijelima. Još jedna asocijacija na frankensteinovu mladu .
parkiranje fićeka
mi smo već godinama na lubrikantima zbog nerazmjera između parkirnog mjesta i odabranog vozila. Iako nakon evakuacije novog člana obitelji kroz gore spomenuto parkirno mjesto došlo je do lagane prilagodbe veličine pa se nadamo da u skoroj budućnosti neće biti potrebno koristiti se priručnim podmaznim sredstvima. U tom tonu samo da spomenem izreku jednog frenda: "Prezle! Lubrikant za prave muškarce!"
nosiljke
Baby bjorn (se tak piše? nema veze) nije baš na glasu kao ergonomski ispravna nosiljka zbog jako uskog podguznog dijela. Ali postoje načini da se pomoću marame popravi položaj nogica i u takvoj nosiljci. Pri tom ne mislim na tkanu maramu za nošenje može i obični šal ili komad platna s obzirom da ne preuzima težinu već samo postavlja bebaca u pravi položaj. Ima slika po netu kako to napraviti.
Jel netko zna kako izgleda skakutanje na ad-u? Princeza je baš nešto nervozna zadnjih dva dana i čini mi se da bi joj trebala povećati dozu hrane. Ali imamo preko 7kg pa je ne bih baš tovila ako nije potrebno. Inače sada jede 150 ml 4x dnevno i 180 ml 1x pred spavanje.
Kod nas ne pali ono ponudi joj pa će pojesti koliko joj treba. Da je spojim na cisternu ona bi jela dok se ne onesvijesti.
Axia moja cura ima dva mjeseca, glavu drži čvrsto, igračke ne dohvaća ali prati pogledom, u gymu ih lupa, okreće se s trbuha na leđa preko lijevog boka (morat ću je stavljati i obrnuto da se okreće i preko desnog)... Vježbamo okretanje i s trbuha na leđa prema baby fitnessu
E da i upirući nogama u podlogu okreće se na leđima u stranu za nekih 70 stupnjeva
Netko je spomenuo da se beba ne želi voziti u košari nego samo u autosjedalici, jeste probali možda voziti bebu u sportskom djelu ali spuštenom? Ja mislim da se naš spušta do ležećeg položaja i ima onaj umetak za male bebe kao i sjedalica
Sortiraj odgovore
Najstariji