Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    shimmer
    11. Ožujak 2016. 12:00

jutro!

kod nas već drugi spavanac u toku kad smo se ustali malo iza 7h. zjev.

axia, moja je isto 2.5 mj. na trbuhu drži glavicu minimalno odignutu i uspravi se tek kad joj ja pogurnem laktove naprijed. ne radi to sama. kad je na leđima lupa igračkice u baby gymu i prati ih sa svih strana. stavlja stvari u usta, ali ne da ih uhvati nego pogurne ručicama. ima većinom opuštene šakice. o nekakvih okretanjima s leđa na trbuh ili obrnuto nema govora 
    kad vježbamo jako se ukruti i pruža otpor pa se 10 ponavljanja uglavnom svede na 5 i to teškom mukom. onda je češće stavljam na trbuh da nekako kompenziram. 

a ovo što je lillany napisala da 90% djece sad ima neku dijagnozu je skroz točno.
    moj muž kaže da se radi o čistoj defenzivnoj medicini i isto je popi*dio kad smo morali na uzv mozga jer jedno vodi drugo. pa dajte odmah i krv provjerite, pa mogli bismo malo i vježbe za vrat, pa evo još jedno snimanje za svaki slučaj. ja sam smirivala situaciju jer znam po pričama s foruma da je većini goljak najnormalnija stanica kroz prvu godinu. i isto me ne brine. ako bude malo ukrivo hodala, kaj sad 

buffy, jel bolje nosić? taman sam jučer frendici slala link 7a balm by jela, za respiratorne probleme. mame ga jako hvale na fejsu, možda da baciš oko. a i ostale cure kojima malci kašlju/hropću.
    http://www.balmbyjela.com/proizvod/balzam-by-jela/
    ima popis ljekarni gdje se može kupiti, a može se i naručiti preko webshopa.

lady, i vi ste vadili krv. neću pitati koliko je malena plakala, samo se nadam da ti nisi previše 

pepita, cure su sve rekle. a nisam uhvatila da si se ti preselila iz zg u sinj. u mojoj kući pomaže kad se jasno kaže što se treba napraviti, ne općenito "voljela bih da više pomažeš". neku noć ja idem leći, on će ostati još malo gledati tv. "aj pliz izvadi veš i objesi ga." mašina je bila gotova, ali da će on to skužiti i još osjetiti potrebu da objesi veš, ne zanosim se tim bajkama. kad mašina za suđe opere preko noći, ja redovno ostavim papirić na fronti "složi suđe". "okupaj malu dok se ja otuširam", "usisaj", "baci smeće". joj jučer smo imali opet raspravu kako oprati wc tj s kojim sredstvom. nek ja sve pripremim, on će oribati. da čovjek od 30godina ne zna od pet sredstava za čišćenje skužiti koje je za wc. nema šanse. a kad je jednom brisao prašinu pa zove iz kupatila s čim da našprica police. a ja došla, otvorila širom ormarić i kažem "a što ti misliš koje je za prašinu i drvo?", a on gleda, gleda i pobjedonosno "sigurno ovo u smeđoj boci!". bravo sherlock! valjda je mislio da ću popi*diti i reći "joj nema veze, sama ću" (što skoro i jesam). ali zaustavim se na vrijeme 

ali da ne ispadne da ga samo ogovaram, bio je s njom prošli tjedan kad sam bila kod frizera i jučer kad sam išla kod kozmetičarke. i mogu vam reći da sam puno mirnija kad ostane s njim nego s mojom mamom ili svekrvom. pogotovo otkad je sad malo veća i razumnija, vidim da i njemu bude drago, pa mi stalno šalje fotke na whatsapp "evo igramo se, evo presvlačimo se, evo smije se". u stilu "evo uspio sam je održati na životu" 
    drži se i provjeri malo te osigurače 

mrkvice, ja se sjećam kad si pisala da ste malu sredili mašinicom. i ja sam baš neki dan skužila da je mojoj otpala kosica, ali nema rupa, nego joj je skroz kratka i mekana posvuda. jedino na vrh glave ostao duži pramen pa to sad prečešljavam na lijevu ili desnu stranu kao nekom didi 

a kad smo kod kose, je li vas pogodilo ono postporođajno ispadanje kose? meni ovaj tjedan baš vidljivo, ajme. valjda će mi nešto ostati dok stane.

pinkypik i mery, i mi se volimo nositi obraz uz obraz  a koji je to način dizanja preko boka? ima na nekom videu?

malidebeli, trgni se iz suludih razmišljanja da nisi dobra mama. i nabavi bočicu gdje nisu napisani mililitri 

visnjass, uspije li muž nadoknaditi vrijeme s malim izetom () preko vikenda ili i tad radi? 

nama su sutra krstitke. danas sam joj probala haljinu, još uvijek stane u nju 

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Ines24
    11. Ožujak 2016. 12:43

Shimmer kad si već spomenula opadanje kose, jel vam počela opadati? Meni još nije pa nisam sigurna trebam li još čekati ili ni neće opadati 

shimmer
    11. Ožujak 2016. 13:04

ines, ja sam se još prošli petak kod frizerke hvalila kako me zaobišlo i evo mi sad 
    nadam se da će tebe zaobići!

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Pinkypik
    11. Ožujak 2016. 13:07

Malidebeli,svašta...kakve su to izjave. Loše mame se ne obaziru na svoju djecu koju ostave šmrkljavu i ukakanu, a ne da se tako trude i grizu za svaku sitnicu. Teško je s malim bebama,ali bebe rastu pa će biti s njima lakše. (tješim se) 😛
    I mi se volimo nositi cheek to cheek jer onda grlimo mamicu 😄
    Shimmer,primiš D rukom između nogica i za njen L pazuh i digneš tako da ju zarotiraš na L bok i gore na svoju L stranu tako da gleda gdje i ti. Uh...Ma vidi na babyhandling kako ih dižu i to je to...
    Axia, Max puno brblja i to ugl. mama ili am am što ti dođe na isto (a mama uživa),smije se nekad i na glas.Promatra ručice. Prima sve oko sebe i trpa u usta,kad nešto uhvati i prinosi ustima sav se stisne u kiflicu i tako okrene na bok,a kad je na boku zna zabiti glavicu u krevet ko da ga želi ugristi pa se okrene na trbuh. Na trbuhu leži,glava gore i gleda,a ruke u stranu i leti. Kad mu namjestim laktove drži 1-2 sekunde i opet leti.Gleda lijepo uokolo kad ga nosimo i sve prati pogledom pa se smije i šarmira ljude koje vidi.
    Ma da, napreduju oni lijepo i ne treba ništa brinuti i ako treba pedijatar će na sistematskom uputiti gdje treba. 
    Meni se te marame i sl. čine jako skupe. Mi smo uzeli onu nosiljku (mislim da je peg perego ili tako nešto, još prije sam stavila sliku) za 150 kn preko njuskala novu,ne rabljenu.

• buffy
    11. Ožujak 2016. 13:12

Evo nas od pedice..sve je cisto samo smo zastopani...sto vise fiziolske i usisavanja nam je dijagnoza😀 neka nam je na zamijeni mlada pa je bila tao dobra s njim da joj se smijao cijelo vrijeme jos joj je sve sto je pribliuila s rukama lovio pa mu je dala i stapic da ga umiri..ni traga mojoj cendravoj bebi nije bilo😁 jos sam se ispricavala fa je kuci stvarno plako da nisam bezveze dosla s sretnom bebom😁😁😁 i da draga mi je jer je prva rekla da ako ga dojim da mu nijakva druga tekucina ne treba 😁
    Shimmer i ja se pitam dal cu celava ostat..ko luda mi pada 😕
    Pepita sve su ti cure rekle 😍😍😍 i da malodebeli bocicu bez mililitara hitno ili s svoje ostruzi😁😙😙😙

axia
    11. Ožujak 2016. 14:01

Cure, hvala na odgovoru na anketu :)
    Iskreno, trudim se bit mirna, sli kako shimmer kaze, jedno vuce drugo, a meni je cec dosta. Zbog spojenih prstica su nas slali na uzv mozga srca i bubrega, ekg, ksrdiologu, nefrologu i kirurgu
     Da bi me svi u cudu pitali 'a zakaj su vas tu slali???' 
    A onak, super mi je bebu od tjedan dana setat po rebru u sezoni gripe.
    I onda fuckin' hebena baba na zamjeni odluci da trebamo i fizijatru jer imamo hipotonus. Da bi me opet fizijatar pitao koju porciju mahuna smo dosli k njemu, kaj bi mi htjeli, da se rodi i da odmah hoda.
    Zato ja sad turbo zbunjena surfam, ispitujem i usporedujem...
    Al draga shimmer me uvijek oraspolozi:) imas pravo, kaj sad ak bu malo u krivo isla :D
    Sto mislite, dosla nam je nova pedica, da idem po drugo misljenje??

Oprostite sto kukam prek cijele stranice, mala spava, pa da nadoknadim sti zadnjih dana nisam stigla..
     :)

Pinkypik
    11. Ožujak 2016. 14:08

Nitko nema preporuku za neko željezo za bebe/djecu koje ne zaštopava kakače? 😏

Pinkypik
    11. Ožujak 2016. 14:41

Hvala ti Renata,prenijet ću joj...
    I da ti se "pohvalim"...opet sam dobila kvrgu na istoj ciki preksinoć i nakon puno cic-masaže tu večer i ujutro jučer je nestala 😄

lady6
    11. Ožujak 2016. 14:41

Shimmer, dobro si rekla....mada sam ja pukla kad sam dosla doma (kad sam skinula gazu s rukice i vidjela modrice i nasjednutu krv)  a tamo sam ju drzala dok je vristala iz petnih zila, pogotovo dok su joj krv vadili...mm je morao izaci (a na cijelom porodu je bio)....uzas, ali eto bar je sve ok...Sirotica se smirila kad sam joj cicu dala i odmah zaspala do nalaza. I mislila sam da bude pospana kad smo dosli doma, a ona guguce i tulum pocinje. Barem je po noci spavala 4 sata pa 3.
    Ma ja sam se sad smirila sto se tice njenog proucavanja...prvo dijete, nitko u blizini nema bebu, bake ko da nisu nikad rodile, nikad prije u svojih 30 godina nisam drzala malu bebu u rukama..i onda ides na net.....pa procitas ovo pa ono pa joj lijepo postavim 100 dijagnoza i samo se zivciram....
    Tocka na i: jucer meni i mm-u bila 10a godisnjica veze, i lijepo me iznenadio i kupio mi tablet i stavio na desktop link na klokanicu
    Glava mi puca zbog ovog glupog vrrmena...
    E da...moja ima rupe po glavi kak joj je kosica ispala al nisam dirala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.