lillany opce nisam vidjela post.. bas mi je zao da ga je jadnog toliko isprepadao, makar vjerujem da kada krvarenje stavis u recenicu sa svojim djetetom zvuci strasno. Zbog cega ste vi opce bili naruceni fizijatru, neznam jesi napisala? I mene isto zanima kao i pepitu sto bi to trebala raditi na trbuhu?
Sto se tice okretanja moja se okrene ali ne bas cesto. S tim da joj sa leda na trbuh bas i nejde. Ruke joj smetaju Nitko nam nista jos oko toga nije spominjao..
Sad ste mi dale mislit
..
Moze anketa?
Koliko su vam stare bebice i sto sve mogu?
Maja ima 2i pol mj i dol lezi na trbuhu dize glavicu, ako joj podmetnem laktove drzi glavicu i promatra ok se ne umori(oko5 min)?, prati igracke na viper i lupa ih rukicama ako je raspolozena, ako joj dam zvecku, mlati s njom. Sakice otvorene osim dok se kupa
Jel to ok za tu dob?!?
Vecer drage moje, da vam se javim prije spavanjca... Moja odspavala prvu turu, papala i sad spava dalje... Danas kod nas bilo sunčano, iako je malo puhalo, bilo je gust ići u setnjicu! Mrvica je gledala okolo dok sam joj ja pričala kuda sve setamo i sta se sve oko nas nalazi (setale smo šumom, nitko nas nije gledao i slušao 😂) i poslije toga je samo zaspala, a ja sam šetala jos malo jer mi je bilo bas lijepo ☺️
Sinoc sam prvi put izašla s prijateljicama na pizzu (pizzerija je pored moje kuce), a mrvica je ostala s tatom. Ja sam se bas lijepo provela, bila sat i po, a oni se družili. Malo je spavala pa se probudila i nastavila spavati na tatici. Taman se probudila za cicu kad sam ja došla.
Čitam vas cijeli dan, ali nikako nesto napisati, tako da sam i međuvremenu vec zaboravila kome sam sto htjela komentirati 😳
Buffy, nadam se da ce malenom biti bolje.
Pepita, ti si predobra i puna ljubavi. Sve s malom (i kućom i okućnicom) imas pod kontrolom tako da mm misli da ti ne treba nista. Iako ti kažeš da treba. Ali vidi da mozes sve sama pa mu je ok ovako. Vidi se da te voli, ali je takav da je njemu ovako super i zapravo ne zna tocno kako se ti osjećaš. (Iako mu stalno govoriš), ali mislim da nije doprlo do njega jos.
Lilany, ja bih se zamrznula kao i tvoj mm da mi netko kaze sto i vama. Iako, slažem se da doktori znaju pretjerati i reci svašta, a mi najbolje osjetimo je li nas bebac ok ili ne. Slažem se s tobom da joj vjezbice nece odmoci, naprotiv, samo mogu pomoći!
Visnjass, muž ti je divan, a svekrva...kad čujem kakva je, bolje da je vidis samo kad trebas režije platiti 😂
Justsmile, super za kilice 👏👏👏 bas mi je drago da napokon mozes svima usta začepit!
Lina, ti da se osjećaš loše? Ne vjerujem. Od tebe samo pozitiva pršti, a s dvoje tako male djece, mislim da bi svi tu bili poluludi (skoro svi hehe)
Sad odo ja coriti. One koje sam preskočila u ovom postu nek mi oproste. 😘
Pepita imam ja radosnicu.... samo stoji jer je malac dobio od kumova novu
Dobro jutro
Moja misica je sinoc zaspala u 7:15 skroz izmorena i evo sad se prije 15 minuta probudila. Mislim da joj je ovo rekord sto se spavanja tice.
Axia zbilja nemoj previse usporedjivati. Ako nesto nije kako treba bude pedica to primjetila. Imaju one svoj neki ritam. Samo ces se bezveze brinuti.
Kod nas nije je problem da joj refleksi na trbuhu nisu ispravni a bez pravih refleksa bi ucila pogresnu shemu pokreta. Zato moramo vjezbati da je naviknemo kako ucinkovito prolaziti kroz pokrete. Glavni je pokazatelj kada je se stavi na trbuh sa rukicama uz tijelo sto ne pokusava pomaknuti rukice ispod glave vec lezi kao top i cvili. Kada joj ja postavim rukice naprijed onda je okej. Barem neko vrijeme.
Eno cujem mm-a da je uspavljuje. Idem ga spasiti.
Nije shvatio brifing kako hendlati bebu po noci pa ju je uzeo i krenuo pricati s njom. Okej sad spava a naucili smo da joj se jako svidjaju Beatlesi.
Jutro zene,majke,kraljice..
Svanuo je u meni ljepsi dan
Vidio dragi da sam u banani pa me uspio razveseliti i onda se cudi kako me usrecuju sitnice.
Razvoj bebe..evo ja s trecim mogu potvrditi da se ne razvijaju sve bebe isto. Pedijatri,fizijatri su uokvirili dobnu granicu kada bi i sto trebalo da sam s prethodnim malenim bila u panici za sve.
Malena je prije pocela se okretati,samostalno sjediti,prije je prohodala ali nije nikada puzala dok je maleni bio Brzi Gonzales na koljenima.
Moji su se oko 4mj poceli tj.pokusavali su se samostalno okreniti..prvo s trbuha na leda jer je bilo lakse pa tek onda obrnito.
Tu negdje oko 5.mj se manje vise to sve stabilizira.
Znam da bi sve htijele da su nam bebe super napredne ali svaka ima svoje individualne razvojne trenutke..bitno je da se beba trudi i pokusava.
Od frendice maleni je imao super jaku hipotoniju da je s tri mjeseca samo nepomicno lezao a sada s 4 godine je neuhvatljiv a nisu isli na nikakve vjezbe.
Dobro je Lillany rekla da cesto fizijatri i pretjeruju.
MM je rekao pedici da dijete ni za zivu glavu ne bi slao na ikakve vjezbe jer ga ne da u ruke mesarima..a nisu bas ni njezni.
Dok god problem nije ozbiljan dakle i nema ga
Spominjali ste i kosicu...mi smo se jucer smijali da nam bebo izgleda k'o Vladimir Kocis Zec
Nemam pojma kako je ostao bez kose do pola glave a ostatak mu crni i cupav.
Stariji je izgubio kosu sa strane kako je lezao tako da je uvijek imao irokezu.
Pepita imam ja radosnica koliko hoces ako zelis..
Ajme..ja uvijek litanije pisem!
Evo i nas.. curka divlja po gymu i pjeva a ja pijem kavu a oci jedva otvorene.
Isla sam jutros krv vaditi i naravno morala rano ustati, malena je odlucila da ce to biti u 5.50 jer zasto bi mama spavala do pola 7 😔 i ona je naravno puna elana a ja ko zombi. Pustila sam mm-a da spava jer je iz nocne a ja cu vec nekako.
lillany ma uz vjezbicu ce ona sve to pohvatati. Koliko dugo morate ici na vjezbice?
Bas kada je lina spomenula sjedenje. Kada bebe uopce krenu sjediti? Znam da im duze treba da se sami nauce posjesti ali nije valjda da ni do tada ne smiju nikako sjediti? Kako to ide uopce?
Jutro cure..
Mi smo jos kod bake, ja izasla u ducan kratko... Sutra se napokon vracamo doma, a prije ce mi doci teta pocistiti podove. Uff sva se jezim od tih mrava i tog sredstva, jedva cekam da se preselimo u kucu, nadam se da ce to biti oko 8., 9. mjeseca
Lillany, svaka ti cast, ti mi uopce ne zvucis kao panicar, ja bi se isto kao tvoj m prepala 😕 Svaka ti cast na pribranosti, a vjezbice, kako kazes, ne mogu skoditi ☺️
Briefing za uspavljivanje 😂 Ti si meni zakon, tocno te mogu zamisliti, makar te ne poznajem, ali po smislu za humor me podsjecas na moju stariju sestru i tako si mi nekako draga 😄❤️
Axia, slazem se s curama da svaka beba ima svoj tempo, ali mozes si pogledati video o tipicnom i atipicnom ponasanju beba, ovaj je za dvomjesecne bebe, ali mislim da ima i za druge mjesece
http://m.youtube.com/watch?v=WoB6ReAenR4
Sortiraj odgovore
Najstariji