Sonja: hehe,pratimo se sa visinom i kilazom :D i mi smo dobili d vitamin,1kap a kada bude mj.dana onda 2. Ali mi smo dobili oleovit.
Aleksandra:zaboravih napisati:nekak me ideja o stezniku uzasava,neznam zasto,mozda zbog toga sto ne volim biti sva stisnuta i utegnuta xD tako da cu ja pustiti vrijeme neka napravi svoje i vrati sve na svoje mjesto.iovak ionak mi propade plan o brzom pravljenju brace ili seke.sad minimalno cekat 2 godine pa ce se i pupa valjda do tada vratiti u mormalu. Hehe
♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡
Malidebeli, moj je ispocetka svaki treci dan kakao, sada zadnja 2 tjedna ima pauze po 7 dana. Pedica mi rekla da se kod dojenih beba tolerira od 7 do 10 dana, jer sto su veci organizam iskoristava vise mlijeka pa nema sto izbaciti. Jedino ako primjetis da bebicu bas muci, da je trbuh tvrd ili nesto onda pokusaj s masazama. Mom proradi nakon masaze maslinovim uljem. Zadnja opcija su mi cajevi a pogotovo cepici. Ali on nikada nije ni pokazao da ga to muci tako da ja tu masazu radim preventivno a i godi mu.
Neki dr. su stvarno za packe 😞
Mi smo kukove gledali na Šalati kod dr. Bačića i bio je super čovjek,nježan, bebač je spavao i nije se ni probudio! A dobili smo termin odmah u roku tjedan dana.
Ugl. potaknuta vašim spominjanjem hipertonusa vidim ja da je moj miš malo pre tvrd i teško mi je s njim išta vježbati, tako da sam danas pitala poznanicu od muža, fizioterapeuticu s Goljaka da ga pogleda i lijepo ima hipertonus. Nije to puno ali moramo vježbati i pokazala mi je vježbe za svaki dan (babyhandling) i otići ću koji put na Goljak s njim na kontrolu. Inače je napredan,kao da ima 3 mj. ali tvrd. Eto, hvala Lady! 😃
Btw, što se tiče nebuloza i groza u zdravstvu...
Srebrnjak - prijateljica je došla s bebom od godinu dana zbog upale pluća. Mora ostati u bolnici. Ali...samo uz dojene bebe starosti do 6 mj. može ostati mama! Ona inače doji,a mala ne voli jesti ostalu hranu. Svi apartmani su bili zauzeti. Mora bebu ostaviti pod prijetnjom soc. službe (?!) jer kao želi joj uskratiti liječenje,a ona samo želi ostati uz nju i ne želi ju ostaviti samu. U sobi su bebe same,a mami koja tamo ima bebu od mjesec dana i doji daju fotelju koja se ne može ni razvući. Prijateljici nisu dali niti da na stolcu ostane uz dijete preko noći,niti u čekaonici,sve dok nije dočekala apartman...
Meni je to nezamislivo i tako užasno iskustvo. Kako da se dijete izliječi kad doživljava takav stres i ostane bez svoje hrane uostalom. Možete li zamisliti ostaviti svoju bebu tako i samo na 1 noć? Možda sam luda ali ja ne mogu 😢
Tweety nije sarkazam, bas mi je simpa to,pogotovo kako ga zoves maci heheh
Mery nasa ti je bila kakala jednom tjedno jedno vrijeme, pa svaka tri dana i sada kaka svaki, svaki drugi dan jednom. Za dojene bebe je sasvim normalno cak do dva tjedna. Ja zvala pedicu vec sam bila u panici,pa me umirila. Jedino ako se beba muci, ima krvi u stolici i trbuh je tvrd onda treba intervenirati. Takoder ako ti uredno piski i prdi sve je okej.. nama pomaze poviseni polozaj, u viperu ili sjedalici se najbolje ukaka.
Sad kada ste bas spomenule doktore.. bas sam isla pogledati kod koga je mm bio s malom jer mi je rekao da je kod muskog doktora bio. Bio je kod tog istog doktora ali potpuno drugacije iskustvo. Bili naruceni u 9.20 i 9.40 dosli na red, 10min bili na pregledu, pregledao kukice, guzu, kicmicu i glavicu cak. Kaze da je bio super prema njima iako je malena bila jako zivahna i pomalo ljuta kada su usli jer su je na pola obroka prozvali. Neznam.. sva sreca pa nismo bili u takvoj situaciji, uzas mi je uopce procitati tako nesto..
Pinky meni je frendica uz malu sa upalom pluca ostala jer ju doji ali mala je mlada od 6mj pa neznam.. a i mislim da su oni na rebru bili. Sve u svemu nedaj Boze nikome, i nisi luda ni ja si ne mohu zamislitida ostavim bolesnu bebu samu. Dok sam bila maloljetna epilepsiju sam lijecila u klaicevoj i kako sam cesto bila u bolnici na djecijem odjelu nagledala sam se tih stvari.. uzas, malene bebe same, mala djeca sama.. roditelji su ostajali preko dana ali preko noci ne. Uzasno tuzno je bilo slusati bebe kako placu, ali jos tuznije malenu djecu kako traze mamu i tatu ili ih mole da ih ne ostavljaju same.. svakom roditelju bi trebalo omoguciti da ostane sa bolesnim djetetom,pohotovo dok su maleni.
Ugodnu noc vam zelim
Svi u ovoj lijepoj na Hrvatskoj traze svoja prava, prave proteste, potpisuju peticije, samo mi mame skoro nista. RODE su pokusale ali koliko vidim nema neke koristi od toga, nigdje nikakvih inspekcija u bolnicama i rodilistima. A do kad cemo trpiti da nas ponizavaju, ubijaju nam bebe (ako niste, procitajte post na temi Rodilista i njihova osoblja, grozno i za plakati), izivljavaju se na nama? Umjesto da nas tretiraju najbolje sto mogu, pa mi mame donosimo nove zivote, mi mame gradimo buducnost oni se tako ponasaju. Razmisljam vec neko vrijeme da pisem pismo ministru zdravlja, da se javim na svim mogucim portalima i emisijama jer ovoga je dosta. Pogresni ljudi se bave profesijama koje zivot znace.
Vecer cure i bebe koje sigurno vec sve spavaju evo mi imamo 2 pokusaj uspavljivanja...
Za doktroe se slazem i za bolnice sto ne sozvoljavaju mama da budu s bebama to je uzas kod nas..mislim i da ne dojim i da ima i 3 i vise godina mislim da bi mama htjela biti u bolnici a i da bi bilo svima lakse jer ni dijete od 5 godina nije bas samostalno a i prepadnutp u takvoj situaciji je. To bi trebalo promijeniti defonitivno a i slazem se s tim da se svi bune za sve osim mama...
Sto se tice kakanja mi variramp znamo 2 pita na dan ali isto imati pauzu od 4... evo danas jeprosao 3 bez kakanja ali zahvaliujuci vama tu nisam vise zabrinuta
Jutro svima.
Jucer nam bili malo glasniji gosti . Mali se u nije mogao smiriti u 21 sat da ide spavati kako u zadnje vrijeme ide. Jadan sklopi oci ali kad ovi progovore on progleda. Bas mi ga bilo zao.
Ne mozes zamjeriti nikome ali ja da sam u gostima i da je beba nervozna pokupila bih se kuci kako bi se beba smirila. No dobro. Oni su ostali do 23.
Jos nisu ni iz dvorista izasli on je hrkao i nije se budio do 3 sata.
Preko noci mi sad trazi vise paznje. Ne bude gladan vec zeli sisu u ustima i tako spava. Moram smisliti nacin da to nekako ispravim.
Kao da mu je sisuljak stvar za spavanje
Dan je krenuo kisom ali evo sve prestalo i na kraju ce biti sunce
Dobro vam jutro svima koji još spavate! 😃
Moj miš kaže da nije dobio obavijest da je vikend 😜
Ono što mu nije uspjelo jučer,uspio je danas! Kakači ne samo da su izletjeli gdje i jučer nego i po krevetu! Jeeei! Plahta je sređena! 😝😄
Napokon da mi se isplati ona nepropusna plahta iz Ikee koja dođe ispod ove. A uzela sam je od straha da će mi vodenjak puknuti.
Lijep vam dan...i vikend želim!
Sortiraj odgovore
Najstariji