Pinky, vec smo nasli krivca, al idemo ipal obavit tr pretrage da budemo mirni. A jel frendicina mala to operirala ili?
Drzim fige s dojenjem, pitaj cure na Problemima s dojenjem kako si ppvecati kolicinu...
A to osudjivanje.. Ah... Ja sam se vec pomirila s tim, nazalost, neki ljudi su jednostavno takvi da im je gust osudjivati nesto sto njima ni iz dzepa ni u dzep.. Ja da imam ovlasti, majke mi, prvo bi napravila da u svim bolnicama rodilje imaju takav tretman... I zalosno je da se zene doslovno kolju na fejsu oko poroda i bolnica, ako koja ima lose iskustvo, odmah ju napadne 5 njih koje su imale (srecom) dobro iskustvo... I hvala Bogu da su imale, ali ne bi se smjelo ikad ikome desiti da ima lose, i da se prema tebi ponasaju zlocesto do te mjere da pomislis ne imati vise djece (to sam cula sto puta)... E to je zalosno.. I dok god se mi zene ne ujedinimo i ne stanemo jedna iza druge (kao tu na klokanici kako se podupiremo) i dok god necemo imati empatije prema svakoj zeni koja je imala lose iskustvo na porodu i dok god je utjeha "ma vazno je da imas svoju bebicu", to nece biti dobro... Eto sad sam se raspisala, ali bas sam osjetljiva na tu temu, na to kad se netko radi svog polozaja izivljava ne nekome, a pogotovo na zeni kojoj je u tom trenutku najpotrebnija potpora i ljudska toplina doktora i sestara oko nje..
MalilV, malidebeli ja sam rekla da za iduce stedimo za podobnika jer ne zelim jos jednom proci kao na sv. Duhu. Babica je bila super ali svi ostali koma. A ja sam jos bila i par dana prije poroda na patologiji. Tretman kao da si svinjska polovica. Jedan jedini doktor je pricao samnom. Svi ostali su samo ponavljali iste tri recenice. A sestre za bebe su valjda bile najgore. Udje u sobu izrecitira ti mantru dojenje je bitno i to otprilike brzinom kao ona upozorenja u reklamama za ljekove. Stavi bradavicu bebi u usta i pobjegne iz sobe. Ema se bez problema mogla zakaciti i povuci dva tri puta ali kako zbog mojih bradavica nije bilo kontakta s nepcom bi stala. To nitko od njih nije vidio jer bi izjurile odmah van. Ako imas normalne bradavice i ako beba zeli sisati nema problema. Ali ako nesto ne valja sam si. Meni je jedna tek treci dan doviknula preko ramena da nabavim sesirice ali da oni to ne podrzavaju. Kad je postalo ocito da cu morati davati ad nitko nam nije htio reci ni koliko ni kako ni kada.
Da se razumijemo. Na prvom mjestu sam sama kriva sto ne dojimo. Trebala sam se bolje informirati i biti spremna na probleme. Kasnije me je bilo strah znog gubitka na tezini i nisam vise vjerovala sisama. Ali ozbiljno krivim i njih. Da je netko sjeo pola sata s nama i pogledao kako mala sisa odnosno ne sisa i pomogao nam i da su nam dali savjete kako da dodajemo ad dok se dojenje ne ustali mozda bi i uspjeli. Tuzno je da moras doci doma i zvati renatu da ti pomaze a imas cijelu zdravstvenu sluzbu koja bi to trebala raditi.
Tako da cure ja vam ozbiljno zavidim na tretmanu u podobniku. Nadam se samo da cemo ustediti za br.2 da mozemo i mi.
Jutro vam bebice i mamice. Nadam se da ste uspjele maloodspavati. Mi smo pred jutro poceli kenjkat...i boriti se s vjetrenjacama. Mislim da ce bit bolje kad se pokenja.
Sto se tice med usluga...ja za Vinogradsku imam sve lijepe rijeci...pogotovo za sestre iz djecje sobe. Te zene radite po sobama ko đubar po vinogradu. Meni ih je cak bilo i zao. Njih malo a rodilja more. One ne staju...i pri tome ljubazne koliko god vidis da su umorne. Zaista se trude cak vise od nekih mama.Meni nije trebala pomoc al mojom cimericama je.Puno su im pomagale i trudile se... Moj duboki naklon sestrama djecje sobe Vinogradske bolnice. Odjelne sestre tako tako. Ok su, al i netrebaju ti poslije poroda specijalno pa se nisu ni stigle iskazat. A radjaona super. I da...moram pomenut da je pomocno osoblje jaako ljubazno.
Eto to je moj utisak iz Vinogradske. Oba kikica sam tamo rodila. 😉
R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...
Htjedoh reci da su te zene rasute ko djubar po vinogradu. 😀😀😀
Joj lillany, eto to je zalosno... 😔mislim, da se razumijemo (jer puno se puta cuje "isla si roditi, sta ocekujes da te netko gladi po guzici??")... Nazalost to ce uvijek zena zeni reci... Ni u podobniku te nitko ne gladi po guzici, nego se jednostavno, najednostavnije prema tebi ponasaju kao prema covjeku. I sve je cisto, i ne moras donositi wc papir od doma, hrana je normalna (zapravo prefina), i na svima se vidi da vole svoj posao- od doktora, preko sestara pa do cistacica. Jer takvu ljubaznost ne mozes odglumiti i zao mi je da ove sestre o kojima gagica prica ne rade na takvom mjestu, jer su zasluzile i svaka im cast.
Vjeruj mi neces pozaliti ako drugo odes gore roditi, sve vise i vise zena ode, ja sam ostala zacudjena, mislila sam da cu biti sama, a bilo je 5 bebica jos.. Na parknigu vidis "normalne" aute, u hodniku normalne zene (nikakve glumice, modeli, pm), i jasno ti je da zene (kao i ti i ja) svjesno stede i izdvajaju za to da bi izbjegle losu srecu/bolnicu/smjenu na porodu.
Malidebeli neznam sta da ti kazem...drzi se... Zasto mislis da nesto radis krivo? Mozda bebac reagira tako na ovu promjenu vremena. Moj je malo razdraljiviji ovo kak je ugrijalo. Ako lijepo papate i napredujete nebrigaj...sve ce se posloziti na svoje.
Mi obavili uzv kukica i sve ok netreba kontrola niti siroko povijanje. 😀 Vec je postao alergican na svedsku pelenu. 🙈
I zaista nismo cekali. Pohvale za organizaciju na Salati. 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji