Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pinkypik
    09. Studeni 2015. 12:06

Allegra, mene za sad još svrbe pa mažem stalno ... ali valjda si beba želi nove novcate 😉
    I ja sam u četvrtak na pregledu! Očekujem da mrgica ima oko 3 kg, a tvoja curka bi mogla biti oko 2700-2800...

Tyna24
    09. Studeni 2015. 12:14

uf ja sam se naradila previše vani, opet me peru kontrakcije... stvarno znam pretjerati.
    gledam šipke(ruže) več mjesec dana, i neću se sami zrezati. a moja svekriva isto tak nema šanse da se makne s laptopa. ah. bolje da sam tiho. kak god mi ginekologica veli da ništ nesmijem, ipak moram. hoću ili neću...

axia
    09. Studeni 2015. 12:22

tyna, polako, neće svijet propast ako ruže ne budu porezane ove godine... makar alo uspori.. ja si neke stvari podijeli i na 3-4 dana, a inače bi to odradila lijevom rukom u 5 min... slušaj svoje tijelo :)

Mrkvica2
    09. Studeni 2015. 12:34

Iillany i samoj mi je tako.. istina ja sam par dana iza tebe ali nemogu docekati. Dragi evo vec od danas uzeo godisnji.. sinoc me bili uhvatili opaki laznjaci ali osla se okupati i prestali. Valjda ce uskoro odluciti bebice 

• buffy
    09. Studeni 2015. 12:35

Dobar dan raspisane okruglice.. citala sam sve ali sam pola zaboravila dok sam dosla do kraja... 
    Cijeli vikend sam bila u pokretu, ciscenje kuce, po malo kupovala da zavrsim listu (jos uvijek nisam, torba jos nije pripremljena), setnja.. i danas sam koma... Sinoc od umora nisam bas mogla zaspati i to je bio 1.put da me bas takva nesanica muci  Zato sam danas rekla da samo lezim jer izgleda da vise nemam snage za duge setnje i teze poslove....
    Sto se tice termina meni je uvijek isti ne mjenja se iako mi govori da mi je beba veca svaki put.. tako da sam se ja pocela nadati da ce biti ranije, da ne dodje beba do 5kg, kako sam ja to zamisliala s tim komentarima beba je veca 

LinaKarolina
    09. Studeni 2015. 13:26

Hey okruglice..
    Raspisale ste se o tezini i datumu poroda.
    Kada sam bila trudna s maleckom dr. mi je odredila termin po UZV jer nisam imala pojma da sam trudna a i imala sam krvarenja (rezultat spontanog jedne bebe blizanca) tako da moje zadnje krvarenje se nije poklapalo s velicinom bebe.
    Uglavnom termin je odredila 3.3 a bebuska se rodila 5.3.
    S malcem mi je termin bio 23.1 a rodio se 29. Po UZV mu je termin bio 18.1 sto dr. i nije uzimala u obzir. Odmah mi je rekla da ce malac biti od 3900-4100. I ja sam mislila da ce biti jos veci ali nije bio .. 4000g i 50cm.
    Svi racunaju prosjek bebine tezine oko 3500g ako je rodena na termin..cim je malo bucmastija i UZV izbaci raniji termin.
    Okvirni termin se racuna 9mj+5 dana od zadnje M +- 2 tjedna.
    Prijateljica mi je rodila 2 tj. poslije mene i procijenili su joj malca na 4500g i odmah je poslali na carski jer je sitna a na kraju je malac bio 3500g..tako da taj UZV moze i ne mora biti tocan.

I jos..nema te metode za izazivanje poroda. I ja sam svasta pokusavala..
    Najednostavnije je opustiti se i cekati..bebica zna najbolje kada joj je vrijeme

shimmer
    09. Studeni 2015. 13:28

ines24, sad sam skužila da nemam nijednu dekicu, ali imam jastuk koji bude prekrivač i onaj swaddle na čičak. meni je smetalo što su sve dekice nekako sintetičke. ja bih najradije deblju frotirnu, ili tako nešto.
    a ovaj video što si linkala mi stoji otvoren od sinoć, baš ću ga sad pogledati.

mama@, pa je li neka mjera iznad prosjeka pa zato podiže težinu? kod nas je trbušćić za tjedan iza, glavica taman, a femur za tjedan i pol ispred. a rodit će se savršeni, pa kako god 
    i svejedno mi je koliko će kila imati, samo da nema glavurdu 

a računanje termina tek  po zm mi je termin 22.12., doktorica na predzadnjoj kontroli lupila 24.12. (kao ono 9mj+7dana) i još mi krenula računati da tjedne punim četvrtkom, a ne utorkom. tako da ako ćemo o provođenju božića u bolnici, eto i mene u ekipici. a bit ću najpametnija iza skidanja serklaža.

lillany, haha za pravljenje bebe  po tom receptu za seks par dana prije ovulacije smo i mi curu napravili, makar sam ja cijeli taj tjedan imala bolove u desnom jajniku, a odnos smo uspjeli imati "samo" dva puta jer smo putovali. sjećam se da sam bila turbo nanervirana jer sam bila uvjerena da nismo dobro pokrili plodne dane. a sad kad gledamo fotke s tog putovanja uvijek kažemo "tu je naša malena bila s nama, a da nismo ni znali ". baš su mi sad suze krenule 

a tema platneni ulošci. moram priznati da sam zaintrigirana i da ću iza poroda naručiti barem 5 komada. zapravo sam skeptična kako će to izgledati s mojim obilnim ciklusima, iako su cure na grupi više puta pisale da smatraju da im je baš korištenje pu skratilo ciklus i smanjilo obilnost menstruacije.
    a mooncup ne mogu zamisliti pa ne mogu 

negooo, danas me poštar jako obradovao! stigle su mi knjigice, grudnjak za dojenje s ebaya (odličan, mekan, bez žica, naručujem još!) i robica u kojoj je bio i kompletić za izlazak iz bolnice. pa evo ga 

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

axia
    09. Studeni 2015. 13:32

ajme shimmer, ovo je preslatkoooo

Tyna24
    09. Studeni 2015. 13:41

vauuu shimmer, pa to si sve naručila s ebaya?? ja nisam nikakva odjelca mogla pronači, ili su bila preskupa... imaš možda link? kaj si napisala da ti je to izbacilo?

• buffy
    09. Studeni 2015. 13:45

Shimmer ovo je prekrasno   koliko si platila ako se moze znati?
    Sto se tice mjera meni je samo rekao da sve odgovaraju vecim tjednima ne samo kile.. taoo da ne znam.. a nemam grafove nego samo njegov rukopis sto je on napisao tako da nemam s cim usporediti niti sam sigurna da bas sve razumijem 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.