a divota mamina :D mama, a koliko su ti stara dječica? ako se ne varam, imaš dvoje?
Meni je termin po zm 7.1., po zadnjem uzv 5.1., mama svima govori da mi je termin 12.1., frendica kaže da će se roditi na njen imendan 27.12., a ja bih najradije volila da moja mrvica i ja Božić provedemo zajedno
Mislim da ako ćemo baš školski onda je najtočniji datum koji vam je dao na prvom ultrazvuku (7 ili 8 tjedan ovisi kada ste radile). Kasnije su jednostavno neke bebice malo veće i rastu malo brže ili malo manje. To onda ovisi sve o 500 faktora.
Meni bi po mengi termin bio 12.11. ali moj je ciklus uvijek bio oko 35 dana. Po tome kada smo je napravili je 17.11. Po prvom ultrazvuku 19.11. Po anomaly scanu 23.11.
Ja se držim onoga 19og jer mislim da mi je tada bila ovulacija. A sa pravljenjem sam pikirala da bude dan dva prije same ovulacije jer su kao veće šanse bile za curicu.
Priznajem da je mojh pristup začeću bio pomalo militantan. Imala sam upalu pluča i bila na antibioticima u datom trenutku, ali sam dočekala mm na vratima nakon posla i naredila mu da produži do spavače jer mi sada idemo praviti bebu.
Ma nisam ja control freak. Uopće.
A kad će doći ..... Uskoro nadam se. MM se danas dogovarao sa stomakom kako je 10.11. super datum jer je njemu rođendan 11.10.
Budemo vidjeli sluša li više tatu, mamu ili je sve samo njoj po volji.
Dobro jutro okruglice moje, ja ne da sam se naspavala nego sam prespavala haha, zaspala nakon zadnjeg posta ovdje i probudila se usred noći za piškiti i u 8 ujutro i samo nastavila spavati do pola 11 haha
I ja imam vreću za spavanje,ali bez rukava, ali kao što sam rekla biti će u paketinu u početku
Moj ginekolog mi je odredio termin po uzv, jer kao i mama imam cikluse šarene tako da ni jedan alat ne pomaže hahah,ali po drugom ginekologu kod kojeg sam bila prije svog jer je moj bio na bolovanju termin mi je 20.11. tak da tko zna koliko smo zapravo mama,ja i te sa šarenim ciklusima trudne hahaha
ali da moja je imala sa punih 36tt 2950grama, a po tablici je 38tt prosjek kao 2850grama tak da imati ću bucu debeljucu ili sam jednostavno više trudna,ali vidjet ćemo...
a ljudima je fora sa tim Božićem jer ćeš imati božićnu bebu
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
pozdrav okruglice...
i moja doktorica je bebu u 36tt procijenila na 3400g, i rekla da bi u terminu mogao imati 4200g ako ne i više. srećom, pogriješila je. iako je i uzv u bolnici pokazivao da moje malo čedo ima 4500g. ha ha ha, sad kad se toga svega sjetim - baš mi je smiješno.
ja sam našla jedan vrlo zgodan način za bebin "krevetić". mališa trenutno spava na velikom pernatom jastuku. glavica mu je na povišenom, jastuk se oblikuje prema njegovim leđima i položaju, zamotam ga u dekicu i lijepo spava. za vikend smo i po vani šetali. baš nam je bilo lijepo.
vidim da vas muče ove klasične boljke zadnjeg tromjesečja, odnosno boljke pred porod. još malo i proći će.
vidim da ste potegnule i temu platnenih uložaka. ja ih koristim (i dnevne i menstrualne) i super su mi. cure koje koriste tampone - jeste li se informirale o napravi zvanoj mooncup?!
axia joj što da ti kažem. Jedva čekam. Stalno se nadam da će krenuti. Preksinoć su me malo uhvatili lažnjaci i baš sam bila uzbuđena, ali su onda prestali. Totalno razočaranje. Sada samo hodam naokolo i razgovaram s trbuhom i pokušavam je uvjeriti da krene. Zbilja ne bih voljela prenjeti.
diilb, baš sam te se jutros sjetila, reko-ona sa svojim mališom uživa sad :D gdje si ti nabavila uloške? da si proširim mogućnosti :)
lilany, nadam se onda da će mrvica požurit i uskoro iznenadit mamu :) hang in there ;)
Pinky, meni se malo ljušte bradavice i jako su suhe. isto ih mažem s onom kremom za bradavice, pa bumo vidjeli.
Kaj se termina tiče, moji su ciklusi isto bili svakakvi, do 60 dana, tak da se moram pouzdati u uzv, vidjeti ćemo u četvrtak na pregledu. Sa 33. tjedna mi je curka bila procijenjena na 2100g i rekao mi je ginekolog da je to sve ok, al da mi ne želi bebu preko 3500g, jer sam sitna...
Lillany, ne, uopće nisi controlfreak 😅
Znači, danas bi mogao isto biti uhvaćen odmah s vrata 😉 A prije toga ribanje kupaonice,usisavanje itd. i eto ti trudova večeras.
Imaš sreće da vam se tako odmah ulovilo. Ja sam mm godinama naganjala pa ništa...
Sortiraj odgovore
Najstariji