Hahaha Mrkvice očito se mi sve nove mamice susrećemo s istim pitanjima dobila sam onaj kupon za pelene u Konzumu pa da ih podignem, zato sam pitala koje da uzmem... Mislim da ću mali paket uzeti ovih manjih 2-5, a ove 3-6 veći... Inače kod nas se pelene ne nose u bolnicu, samo prilikom izlaska se donese svoja pelena
Mrkvica kod nas se pelene donose samo jedna za izlazak kuci.
Inace presvlace sa svojima tijekom boravka u bolnici i to s platnenim.
Za osip ti ne mogu nista reci jer moji nisu dobili. Kad su ih presvlacili u sobi vidjela sam da ne stede na kremama ni icemu.
Opet sve ovisi od grada do grada i sestara naravno
Dobro jutro okruglice
Hvala vam na podršci, eto ne razumijem kako svi ljudi ne mogu biti takvi hehe
Mrkvica a lude žene šta je mislila da ćeš dobiti ptičju gripu hahah strašno strašno
anaheja moj dragi je prvo bio za, onda je rekao da kak će on to, pa je sad na tome opet kao da mu je svejedno...
čak sam i ja pomišljala da prvo krenemo sa jp dok se ne ufuramo sa bebicom, vidjet ćemo,ali svakako neću odustati od nauma
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Dobro jutro/dan cure i ugodna vam nedjelja
Sto se pelena tiče, ja sam odlučila za platnene čim sam saznala da sam trudna hehe, par mojih prijateljica je isto koristilo platnene pa sam sve sto me zanimalo saznala od njih. Kome god ih pokažem, svima su slatke tako da sam samo na pozitivne reakcije nailazila. A i da nisam, nije mi bitno, kao sto kažete, mame znaju najbolje sto je dobro za njih i njihovu bebicu
sonja8 pa kad jesu preslatke hehe ja sam se isto zaljubila u njih na prvi pogled, cijelu trudnoću ih proučavala, i pokušala sama naučiti o njima.. također ću ih po malo skupljati jer tokom zime tetre možda imaju veću prednost šta se tiče sušenja.. imam ja još puno učenja o njima, svaki dan nešto novo saznam...
Još nisam odabrala mpp koja bi mi pasala, ako se i ne odlučim tetrat ću cijelo pelenaštvo i sakupljati šarene covere
🙏👸👸🙏❤️
bok, okruglice :D kako ste spavale? ja ne mogu reći da sam spavala uopće, nikako se nisam mogla namjestit :P
počela sam polako sortirati robicu koju sam dobila (nisam ništa kupila i mislim da ako i budem što to će biti samo za izlazak iz rodilišta...). pošto neću prati sve odmah (sve sam dobila čisto i speglano, samo ću ja to ponovno :P) jer sam dobila robice čak i za dijete od 3g, nisam sigurna koje veličine da si za početak pripremim? i u kojem prašku ste prale robicu? omekšivač, da ili ne?
puna sam pitanja danas :) nadam se da je i kod vas lijepa i sunčana nedjelja :D
usput, svaka čast vama koje ste se odlučile za pp, divim vam se potajno ;) ja još nisam sigurna, ali mislim da će jp prevagnuti...
axia prašak i ja tražim, kažu da je bolji tekući od praškastog, neki baby naravno, a šta se tiče omekšivača, ja ga neću stavljati, eventualno ću ubaciti malo sode bikarbone kao što radim i nama, i malo octa..
a šta se tiče pp moj možda glavni razlog je bio ušteda i ništa drugo, jesu pp zdravije nema tu govora,ali moja mama je koristila jp i nikad nitko nije imao neki veći osip ili išta sl..
🙏👸👸🙏❤️
dobro jutro drage trudnice!
nije me bilo neko vrijeme, ali redovito sam vas pratila, jedino mi je bilo malo nezgodno tipkati s mobitela.
a gdje sam bila? u bolnici na serklažu
neću vas zamarati i plašiti detaljima. bilo je i prošlo i sad je sve ok.
na zadnjoj kontroli je ustanovljeno da sam otvorena za prst i sprašili su me u bolnicu po kratkom postupku. primala sam još poslije tokolizu. sad sam doma i strogo mirujem do prve kontrole pa se onda nadam dopuštenju za lagane šetnje i aktivnosti, jer ovako ću stvarno atrofirati do poroda
pozitivna stvar je da sam vidjela što će mi stvarno trebati za boravak u bolnici kad rodim,
a obišla sam uživo i rađaonicu i ctg mama mi je kupila i dvije spavaćice pa sam i to riješila.
obavili smo i uzv dok smo bili tamo, naša mala prasica ima već kilu i pol, sve mjere su u granicama, a ona je položajem već prema dolje. skidaju mi konce kad napunim 37tt i onda može svaki dan. tješim se da barem neću prenijeti sudeći po situaciji, a to mi je kao bila najveća briga
puno ste tema prešle, zadnja su platnene pelene.
moj topli savjet je prešutjeti taj izbor, kao i bilo koji drugi koji bi mogao uzrokovati čuđenje (a taj je u biti svaki ).
mi ćemo se opskrbiti tetrama i coverima za početak, za kasnije imamo mpp.
moja mama je neki dan kad je bila akcija u dm-u išla po loline tetre pa je rekla da je odmah uzela i male pampersice jer nije mogla odoljeti
ja nemam čarobnu kuglu da vidim kako ću se osjećati i za što ću biti sposobna kad izađem iz bolnice. kažu da skroz mala beba kaka iza svakog hranjenja i da je dobro čekati dok mekonij skroz ne izađe pa onda prijeći na platnene. kako god, ostavit ću si izbor. a ono kad mi sole pamet da sigurno neću imati snage ni volje za ispiranje govana, ovakvu facu napravim
što se posteljinice tiče i ja sam uzela one komplete iz lidla kad su bili. jedino mislim da će se morati prekrajati, ali nema veze. ja se zasad premišljam između kompleta 6u1 od malog anđela i tog sunašca. privlači me što odmah dobiješ i jastuk i poplun, ali bih htjela ipak neku turbo neutralnu tkaninu da mi se ogradica slaže uz svu posteljinu.
a dok sam bila u bolnici, kupila sam od jedne cure polovni jastuk za bebe, pravila ga je roda komoda.
baš mi je stigao neki dan, poslije se napravi u dekicu, meden je skroz.
i jastuk za dojenje, mislim da je od malog anđela.
uglavnom, produktivno sam provela tih tjedan dana
odužila sam, oprostite. baš ste mi nedostajale
i dillb, omg, tik tak, kako se osjećaš?
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
može par savijet avezano za pp, možda me preobratite (na dobrom ste putu....)gdje ste kupile, koliko komada i tak to?
Sortiraj odgovore
Najstariji