Zimske bebe 2016./2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Brin
    21. Travanj 2016. 14:53

Nerra,

nesto je u zraku. ja sam na kraju u pol2 zapalila do ginicke. Kad me je vidjela i izmjerila mi tlak, a skoro sam se i kod njih ispovracala, bez pitanja mi je otvorila bolovanje. Cujem kaj kazes za prosjek placa, ali nisam pametna. kazes, zadnjih 6. koji su to likovi, taman da te zeznu ako imas komplikacije u prvom trimestru. daj mi reci ako si upucena, da li se gleda prosjek 6 placa do termina poroda (ja sam pocetak 12.; meni bi bilo za 11,10,9,8,7,6.) ili se gleda do trenutka odlaska na porodiljni 28 dana prije termina, u tom slucaju je i 5 mjesec u kalkulaciji, kada bih sigurno bila na bolovanju. koliko je opce bolovanje tipa komplikacije % na placu? nisam previse o tome razmisljala jer se fakat lose osjecam. nisam pametna, ali mjesec dana bih sigurno iskoristila, barem da doguram do 12 tjedana, onda ce valjda popustiti. a JMBG iliti jedinstveni maticni broj gradjanina..

Mallla
    21. Travanj 2016. 16:38

Hej zenske :) Dosta sam citala da je caj od lista maline jako dobar za trudnocu i umirenje nuspojava trudnoce. Mislim da bi u ljrkarnama tog caja trebalo bit.
    Ja sam i dalje mucnine free al mi se ponovo aktivirala bartolinijeva zlijezda ako ste ikad culi za nju tj. Cista na njoj. 
    Da sam umorna to jesam i pospana al evo da kucnem nista drugo :)
    Brin mislim da si ti pisala da si rekla kome si namjeravala, tako sam i ja...ne vidim razlog da sutim ako se osjecam ok...bar se svi skupa radujemo. A da nesto lose bude bar ce me razumjeti...i sto kazes moze se i u 5mj nesto dogodit.

url=https://lilypie.com]

• Ceza
    21. Travanj 2016. 17:30

e a kaj se tice ovog kom sam rekla ikojim resporedom... prvo sam rekla najfrndici a onda smo rekli jednim i drugim starcima i nakon toga kako sam se s kim vidjela...
    mislim da je tonormalno
     i da u  tom nema nista lose jer zasto skrivati tu srecu i sjaj u okicama kad ste to toliko zeljele
     a i tako se salje pozitivna vibra u svemir
    a toga nam sada treba jaaaako jaaaako puno!

i citam sve papate i dobivate ne tezini... mene mucnine ubijaju i fakat se trudim jesti sve ali jedem jako malo
    i nazalost ja sam izgubila skoro 2 kg...
    nadam se da ce uskoro biti bolje

• MayaLena
    21. Travanj 2016. 17:41

Ceza, hvala na detaljnom objasnjenju. Istu stvar o komplikacijama sam i ja cula/procitala/tako shvatila kako si ti upravo pojasnila. Mi smo prvo rekli mojim roditeljima, mama svojim sestrama, njegovim roditeljima i najblizim prijateljima. Ostalima cemo obznaniti kako ih budemo vidili, ugl najbitniji znaju pa nije priša😊 ja se isto slazem s tim da se zlo uvijek moze dogodit i da bi u takvim trenucima znala da imam ljude s kojima mogu kako srecu, tako i tugu podijeliti. Sve je to normalno 😊

• Ceza
    21. Travanj 2016. 18:03

i bilo tko od vas kada se ne osjeca dobro treba otici kuci... ako vec niste moj savjet je da svakao kazete nadredjenima jer kada dodje 12 tjedan bit ce i iznenadjeni i uvtijedjeni zasto ste im to skrivale...ja vec 10 god radim i na bolovanja sam isla samo zbog operacija koje sam na zalost imala ... i kada sam rekla sefu za rtudnocu bila sam u 5 tt... tada nisam ni u primisli imala da cu otici odmah...medjutim imala sam krvarenje i odmah sam morala ostati doma iako sam se tada dobro osjecala....sad mi je drago da sam kuci jer naynam kako bi sa ovim mucninama radila...
    ovo je vrijeme za gustanje i ja cu vrlo bezobrazno gustati! 

• Snjeska@ri
    21. Travanj 2016. 18:31

Ja sam pomalo pocela govoriti bliznjima, mada jos nisam bila na potvrdi, ja sam sretna i sretni su ljudi oko mene. Cak od srece i skakucem ko malo dijete 😂😂😂
    Malo jesam praznovjerna(zato imam crveni koncic), ali mislim da pozitiva ide na pozitivu, pa necu dozivati crne misli.
    Sto se tice nuspojava,  wc i spina su mi najbolji prijatelji😂😂
    Glavobolja vec 4 dan, i patim od nesanice 😭😭😭
    Budim se za ic mokrit i oko 2 vise nemogu zaspati, hrana mi je fuj, jedem jer znam da moram, a nakon toga me prati podrigusa🤔

RosaNerra
    21. Travanj 2016. 19:43

Ceza,
    Ok. Provjerit cu s frendicom koja radi na hzzo-u. To je super vijest. Uglavnom, komplikacije jesu 80%, ali maximalno mozete dobiti 4200 kn mislim. Od otvaranja porodiljnog dopusta do navrsenog 6.tog mjeseca djetetovog zivota porodiljna naknada iznosi puni iznos place. Drugi dio porodiljnog iznosi 2 600kn.

• Ceza
    21. Travanj 2016. 20:51

eh ovako... prije 5 god imala sam miom velicine dinje koji je bio radjajuci
    sto znaci doslovno to...
    imala sam tesku operaciju i jedva su mi spasili maternicu.
    naravno da s operacijom stvar nije gotova... miomi se gitivo uvijek vracaju i gotovo nikada kao jedan...
    ali ja nisam odustala
    paralelno da bude malo zanimljivije takodjer nemam stitnjacu
    sto se tice mioma u trudnoci...
    ja ih trenutno imam 4!! neki su veci neki menji- ne pitaj
    od kojih je jedan u saamom porodjajnom kanalu i vjerojatno cu ici na carski ako sve ude ok
    miomi u trudnoci rastu do 16 tt na svoju duplu vrijednost. nakon toga je vrate u prvobitno stanje jer je maternica manje prokrvljena.. takoje meni dr rekla i ja joj vjerujem jer je do sadda sve bilo kako me i uputila da ce biti..
    polozaj mioma utjece na tijek trudnoce..ali ne znace prijetnju bebici..
    meni je dr dala progesteron u vaginalatama koji uzimam 3 puta dnevno po 2..on sluzi ocuvanju trudnoce.. cuva bebu..
    sto znci.. ako si u radnom odnosu.. momentalno idi na cuvanje. moguca su ti neka oskudna krvarenja ali dok ne ugledas svjezu krv ne panicari...ja sam vec 2 puta malo krvaruckala ali sve je ok.. idem na pregled iduci tj i svakako cu ti javiti jos ako budem bila pametnija.. 
    za sada sam ok, drzim se srtogo uputa i sve je ok i tako cce i ostati..
    glavu gore,neboj se! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.