ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LoSaLoSa
    01. Rujan 2022. 16:14

Neki vele da je bolje imati djecu mladi kad imas zivaca,meni se cini da sam sad puno smirenija nego pred 10 godina 😆
    Sta se igrica tice na ekranu ja sam protiv toga i nisamo malom dali niti tablet niti mobitel. Gleda crtice, ali iskljucivo na tv. Kreativnost i memoriju razvijamo crtanjem, memori igrom s karticama onako na starinski i sl. Nekako mi se cini da mora savladati prvo pravi 3d svijet i opipom i vidom jer ce ionako cijeli zivot gledati u ekran. Mozda sam u krivu sto tako razmisljam no puno cu prije dat djetetu da cita knjigu, lista, slaze nest u onim knjigama sa slagalicom, slaze magnete i sl. nego da npr cita ili igra igricu preko ekrana. Ionako za par godina vise necu moci to dozirati pa nek barem ima prve 3 godine zivota ekran-free 😆 A i meni je upitno koliko se preko tih ekrana uci i kako to mozak percipira 🤔 Voljela bi cuti misljenje strucnjaka o tome koliko je to dobro/loše.

ifkaminja
    01. Rujan 2022. 18:54

LoSaLoSa

Neki vele da je bolje imati djecu mladi kad imas zivaca,meni se cini da sam sad puno smirenija nego pred 10 godina 😆

Bila sam smirenija dok se nisam udala. Točka.
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MaRe
    01. Rujan 2022. 19:47

Prvi dan je prošao ok, doduše plakao je ko kišna godina kad sam dolazila po njega jer su ih spremali na spavanje ( isto ću neko vrijeme dolaziti nakon ručka po njega dok ne radim). Kaže teta da je bio dobar, spremao igračke, jeo ali oko 11 da je postao nervozan i pospan (nije ni čudo kad se dosad dizao u 8-9 ujutro a dns u 6:15 haha) i onda je plakao zato što ove bebe plaču oko njega xD Ali i dalje želi i sutra u vrtić hh
    Dolazim tamo i čujem kako svi plaču i onda čujem njega, kad će doći moj tata?? Naravno da je prvi dan počeo kopirati bebe kak plaču pa mi pol dana po kući viče wa wa i da da i gu gu xD
    Poslala sam ga s pelenom da mu ne bude i to dodatni stres ako se upiški. Slat ću ga par dana s pelenom pa kad se upoznaju i opuste onda ćemo ići bez pelene...kod kuće je sve po starom bez pelene. 
    Mikio to je došlo s tabletom, zove se iWawa.

• Zarica
    01. Rujan 2022. 20:03

Mi smo u Pandi imali lose iskustvo. Bas je kriticno bilo i nebi je nikom preporucila. 
    Danas sam razmisljala o tome i Losa, dosla sam do istih zakljucaka. Cak bi cekala dok ne bude predskolarac, vidjet cemo kolko bude izvedivo.
    Mi smo zivjeli u visekatnici s bakom, djedom i braticima no bili smo zaista odvojeni. Nikad zajednickog rucka nije bilo niti ista takvog. Nitko nas osim mame nije nikad cuvao. No zato smo ipak mogli u dvoriste na igru i tam bi provodili vrijeme. Ili bi sisli kod bake i dede satelitsku gledat Al to sve dok smo stariji vec bili. Tak da je fakat mama sama ishendlala sve 

• LoSaLoSa
    01. Rujan 2022. 20:49

MaRe tako je moj plakao u pocetku u vrticu kad bi netko drugi plakao. No kasnije se vjerojatno naviknuo.
    Ja isla danas po drugo misljenje za stitnjacu i sve mi objasnio doktor. Imam uvecanu stitnjacu i imam jos uvijek taj neki cvor od prije i imam neki majusni koji je ova doktorica htijela punktirati. On je rekao da misli da to nije nista no posto je ova druga doktorica digla frku nek dodem za 3-4 mjeseca na kontrolu. Pa ako se to nista nece povecati po njemu nema potrebe za punkcijom. Ici cu iza nove godine na uzv pa ako treba i na punkciju 🤷‍♀️
    Ja sam do petog osnovne zivjela u kuci sa starcima, bratom, bakom i ujakom... I bas se sjecam da sam puno vremena provodila s bakom i ujakom, vecinu nekog slobodnog vremena s njima povezujem. A baka je tad imala 70 godina,a ujak je bolestan... pa je bez problema hendlala mene i brata kad je trebalo. Nekako sam u vrticu bila krace pa me ujak vozio i kupio. Moram pitati mamu kako... mozda samo 4h. A i kad bi bila bolesna mama bi isla na posao, a ja bila s bakom. A i tad je taj njen posao bio puno manje stresan nego su danasnji poslovi... radila je u kancelariji velike tvornice i kako ih je u to doba bilo realno previse za obujam posla sve je bilo laganini... a radno vrijeme od 6 do 2 😆 Pa niti nije bila nervozna kad bi doma dosla.

Lavica27
    01. Rujan 2022. 23:51

Pozdrav svim starim i novim vrtićarcima🎉
    Moji su isli cijelo ljeto tako da nema razlike, samo je N u novoj sobi. Obzirom je rob navike iz principa se isao preobuti kod stare sobe i njurgao dok je ulazio u novu🤣🤣
    Mikio obzirom ti muza nema skoro nikad, situacija s N je neizdrživa ponekad, zakaj zurba na drugo dijete? Ja svoju djecu naravno obozavam al ako mislis da sad nemas vremena, i da je najbolje na svijetu jednostavno moras svoju pozornost podijeliti na dvoje. Postaje x puta kompliciranije i iscrpnije, a nisam sigurna da u ovoj fazi zivota s N (iz ovog sto pises) ima prostora za to. Naravno da je Vasa odluka ali nekako ti zelim to prikazati realnije.
    Zarice, Annika i losa slazem se s vama, pa brat i ja smo non stop bili sami, starci su radili.  Nitko nije titrao oko nas i imali smo 70% manje igračaka nego sto moja djeca imaju. I bili smo puno samostalniji. Al vremena se mijenjaju :/
    Moja kcer ima skoro 6 godina, nikad ne gleda na mobitelu crtice i pokusavam je nekako dok nece kao i svi imati mobitel me gurati u to. Crtice moze na TV-u gledati, isto i N. Tablet imamo za duha putovanja i krizne situacije samo u autu da pogledaju Peppu kad idemo na more. Ne osudjujem nikog, nekad i mi s TVom pretjerano samo da bi si obavili nesto...zasad izdrzavamo nekako. 
    Mare, ako smijem dati savjet. Inace nepisano pravilo je kad se djetetu neka prekretnica desava da se ne radi vise promjena odjednom. Mislim na skidanje pelene i vrtic. Popricaj i s tetama ali mozda ga zbunjujes s tom pelenom/bez pelene. Ili je skroz skini posalji ga u vrtic s 5 gaca i reci im u kojoj je fazi ili nek ima pelenu i doma i u vrticu pa krenite za mjesec dana na odvikavanje. Npr. Samo moj prijedlog. 

MaRe
    02. Rujan 2022. 07:35

Danas je jedva ostao, počeo je plakati već kad smo stali pred zgradu. Al dobro naviknut će se ko i svi. :) Pitala sam tetu za ostale i ima jedno dijete koje mu je blizu s mjesecima pa ajde ima barem jednog "vršnjaka" za igru. 
    DeeDee jeste vi krenuli? 
    .
    Lavice da i tete su rekle kao da ne uvodimo neke promjene...al ovo za pelenu mu nije promjena jer je već neko vrijeme u postupku odvikavanja. Preko dana ju nema preko noći je ima jer se ne može probuditi nikako nit mu smeta da spava ako se upiški u krevet pa mu tu stavim dok ne bude suha kroz noć. Planirala sam svakako od idućeg tjedna da ide bez nje jer on ju itak sam skine dok je budan kad mora na wc. Vidjet ću svakako s tetama kako će to ići. 

Za noćnu ne znam šta drugo raditi nego čekati da sam skuži kao i za dnevnu...neko kaže da su samo skinuli i gotovo...popiškili bi se par puta i skužili...kod njega to nije palilo ni za dnevnu a kamoli za noćnu gdje se ne može probudit. A da ga ja budim u sred noći za wc mi nije neka opcija jer kad se probudi nema više spavanja. 

Angelly
    02. Rujan 2022. 07:48

Evo mi bas sad na moru skinuli i nocnu pelenu, al on je zapravo kako je prestao nosit dnevnu ni po noci nije poskio...vise smo mi zbog neke komocije ostavili jos mj dana.
    Moram rec da su ovih 2 tjedna godili malcu jer je imao takav ogroman skok u razvoju i od malog ljenivca postao turbo beba 🤪

MaRe
    02. Rujan 2022. 08:18

Svi se na moru odvikavaju 🤭🤭🤭 Morat ćemo i mi na more hahaha 
    Angelly sad moraš za dvojicom trčati 🤭 Kakve teretane i fitnessi, dvoje male djece i da vidiš😁
    Onaj od Damnarexx video gdje mala hrani bracu je takoo sladak 😍😍 kad vidim te trenutke ljubavi poželim da ima brata/sestru al se brzo sjetim da je samo trenutak a ostalo vrijeme se grizu, čupaju i svađaju 😂😂😂

mrgud_zg
    02. Rujan 2022. 09:19

Pozz svima. Mi se vratili u naš stari vrtić. Jučer je bio kraće jer smo imali neki pregled, danas je cijeli dan. Čak je ostao u dezurstvu bez problema, a ja sam ulovila staru tetu koja s njim nastavlja i uputila ju u sve promjene. Meni priča da više voli stari vrtić, mužu da mu je bolji onaj drugi. Vidjet ćemo 😁
    Ja sam rekla tetama da smo mi skroz bez pelena i ne planiram vracat, al on kak nije ljubitelj promjena onda mu treba vremena da se opusti s novim tetama/uvjetima pa da traži sam wc. I najčešće tempira kakanje doma i dalje 🤣 rekla sam tetama da slobodno bacaju gaće u smeće, ima pun ruksak rezervne robe i totalno smo s njim dogovorili da je pelena prošlost i da je sve ok ako mu se dogodi 🙊 
    Mi nemamo tablet 🤣 crtiće gleda na TV-u. Na dane ne upalimo uopće na dane i previše. Stvarno ovisi o svim okolnostima u danu. Mob ne dobije, čak vidim da sam ja ovisna jer on meni uzima mob i nosi ga pospremit. Koristili smo ga 2 puta ovo ljeto kad smo zapeli u restoranu i preeeeedugo čekali hranu i mislila sam da će on izludit 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.