evo vam recept za veselo tijesto, garantirano sat vremena mira :D
4 dcl vode i 5 žlica ulja - zakuhati i nakon što zakipi dodati u sljedeću smjesu:
40 dag oštrog brašna
13 dag soli
4 dag limunske kiseline
možete dodati i jestive boje
držati u frižideru, ja zamotam u prozirnu foliju da se ne suši. nekad znam napraviti i od pola smjese
Hvala cure :) nekak mi je bilo čudno da s vama ne podijelim vijesti
Dee Dee kad si spomenula kazne, ja ne prakticiram ono tipa da ode u sobu ili slično. ak se npr.svađa sa sestričnom ili tak nekaj uzmema ga sastrane i objasnim mu, ak ponovi idemo ispočetka. Kupili smo mu onaj kinetički pijesak, cijelu večer smo se igrali, predobro je al je počeo bacati na pod i naravno da je naš pametni pas to išao jesti
onda sam mu rekla da ne smije bacati jer neće imati puno pijeska, pa je bacio opet pa sam mu rekla ako još jednom baci da ću mu uzeti i više nije. da je uzela bi mu pijesak pa makar urlao do sutra. ja tak nekak provodim te kazne i to. bumo vidjeli jel bum dosljedna ili ću promjeniti taktiku.
Bokić ☺️
Dosla vidjeti da li se Damnarexx javila s novim plusem, kad ono i RedFox 💜
Moj je ipak negativan.. Bit ce da su godine ipak problem 🤭
Hani i Zarice, kako ste vi?
RedFox, bit ce sve ok 🥰mogu zamisliti koliko je tebi stresan period, ali izdrzi💜😘
Moje su jako dobro reagirale na seku, s tim da je tri godine razmak, ne znam kako mladji klinci, ali sve loše faze brzo prodju☺️💛i poslije ih vole, maze i paze💛
DeeDee, baš gledam kako tebe isto nema. ☺️
Nadam se da si maknula prvo vodu pa se isla ispuhati, jer ne bi bilo cudno da ti je iz inata dosla i prolila vodu kad si se maknula.. Sad im je takvo vrijeme da im ništa ne valja i nista ne žele i sve žele 🙃
Annika, kako napreduju radovi?
Mi smo gotovi s pripremama za drugu kuću i razmisljamo o montaznoj ovaj put.
Jel sve ok prošlo?
evo vam recept za veselo tijesto, garantirano sat vremena mira :D
4 dcl vode i 5 žlica ulja - zakuhati i nakon što zakipi dodati u sljedeću smjesu:
40 dag oštrog brašna
13 dag soli
4 dag limunske kiseline
možete dodati i jestive boje
držati u frižideru, ja zamotam u prozirnu foliju da se ne suši. nekad znam napraviti i od pola smjese
Super, hvala!
Ona se bas zaigra plastelinom pa mislim da će i ovo bit hit
[/url
Beba tu sam 🙋🏼♀️
Ma bila sam ja bolesna, pa je ona 3-4 dana baš kurila i bila nikakva, prepala sam se. Sad su M i njegova mama na redu, njoj je bilo baš jako grozno tako da trenutno M živi kod nje ovih par dana jer doslovno nije za bit sama, ali danas su oboje puno bolje pa se nadam da nam se večeras vraća. Moji su se pak cijepili trećom dozom prekjučer i pokosilo ih oboje tako da kaooos i ne stignem baš. + Zabrijala sam si naći bar sezonski posao pa svaki "slobodan trenutak" proučavam oglase i šaljem molbe, a ostalo smo od kad je V ozdravila uglavnom u šumi ili na plaži 😁
I da, makla sam vodu prije svog hlađenja 😁
A plusić će ti doći 💓💓💓
[/url
Redfox divna vijest,držim fige da je plusić❤️
--
DeeDee slažem se s tobom u potpunosti oko dizanja tenzija ako sam ja živčana. Ako na njeno njurganje reagiram pretjetjerano dobijem neviđeni tantrum. Al fakat ne mogu stalno reagirati divno i krasno. I onda se živčana derem da prestane plakat/vrištat, i kužim da pogoršavam i kužim da se derem jer sam JA nervozna i ne znam kako se smiriti.. Pogotovo ako smo same. Ovih dana sam pokupila proljev i temperaturu od nje i moram raditi i jedva dišem i živim, a ona je ekstra plačljiva. Dišem ja i unutarnji glas me opominje (čitaj dere se na mene), ali je stvarno teško ostati skuliran i u metodi povezujućeg roditeljstva kad bi najradije i sebe i nju u top stavila.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Simbalija jasno sve, zato sam i rekla da je u teoriji to divno i krasno. I po meni jako važno bar pokušavat i trudit se da što češće fakat bude tako. Ali ljudi smo, mislim da ne postoji osoba koja to for real može isfurat uvijek i svugdje, jedino ako je na kakvim normabelićima 😂
Brzo ozdravljenje ti želim
[/url
Simbalija mislim da nam je svima tak, jednostavno ne možeš uvijek ostati skuliran. Mene je moj tak iznenadio prije kojih tjedan dana i skuzila sam da fakat treba paziti sad malo i na svoje reakcije. Bio mi je težak dan i ak nešto ne volim, to je pranje suđa i kad sam vidjela pun sudoper nisam si mogla pomoći i rasplakala sam se (ne osuđujte, znam da nije baš normalna reakcija
) i tak ja perem suđe i plačem i dolazi moj junak sa svojim stolčičem i pita me: "mama dobro? mama ne plakati, N ti pomoći" onda sam se još jače rasplakala
uglavnom sam skužila da je njima isto jako stresno ako smo mi izvan balansa tak da...treba nam puno samokontrole. i želim ti brzo ozdravljenje.
DeeDee sretno s traženjem posla, meni posao dođe malo kao odmor, mislim da ću čak i raditi ovu trudnoću ak bude sve ok. stara šefica nam je otišla tak da je atmosfera super, a i sad mi je put na posao super. kad sam bila prvi put trudna bili su radovi na rotoru pa sam morala presjedati na krcati bus pa na tramvaj, to me baš jako umaralo.
Beba držim ti fige za plusić, mi nismo baš sad planirali, mislim nismo se začudili al nismo ciljano gledali plodne dane. u 12. mjesecu sam počela piti crvenu maccu pa je možda i to doprinjelo plodnosti.
Red Fox kod nas je N bio u pocetku nesto ljubomoran pa ga nije nes dozivljavao bas al evo sad kak raste imam osjecaj da mu postaje zanimljiviji. Danas mu je dosao i primio i prckao mu po rucici, bas su slatki bili, a mladji se raspameti kad ga vidi. Mislim svako tolko pokupi samar od njega al ga voli i dalje na najjace 😅😂 al mi smo od pocetka dost pricali s njim, cak mu od evenia kupili slikovnicu koja se bavi tom tematikom. A realno bio je tad manji pa je ok sve to proslo, uz pricu i razgovor sad fakat puno mogu skuzit 🥰
I da druga trudnoca pa cak i prvi mj s bebacem prolete...evo za koji dan moj malac 5mj 😱 znaci nezz kud prije
LoSa, takav je i mm. Kad mu nes ne radi bolje da nas nema na vidiku :D
RedFox, thx na receptu :) Kaj se tice 'kazni' koristimo iste metode. Ova trudnoca mi samo prolazi, uopce o njoj ne razmisljam tako da zbilja leti. Posvecna sam joj jednom mjesecno na pregledu. Iskreno, bilo mi je draze onako uzivati kao u prvoj trudnoci, razmisljati o tome sto je najzdravije pojesti, citati u kojoj fazi je bebica, al tak je kak je. Mozda je manjim djelom i do toga sto ovu bebicu rijetko i osjetim. Al cini mi se da nije samo trudnoca vec mi citav zivot sada nekako proletava Zapravo vise razmisljam kako malog pripremiti na seku nego o samoj seki :)
Petra, jesi ti vec dobila posao i pocela raditi il kaj :D
Beba, kaj niste vi radili preinake na kuci u kojoj jeste? Hm, il sam ja nesto pomjesala.
Inace, moj mali je poceo bas jako mucati. Pojavilo se odjednom. Sad onako na dane bude, al zna biti bas jako jako izrazeno. Nekada kao da mu bude tesko fizicki ispustiti glas i sav se napne da izgovori rijec. Imao je i prije fazu al je samo prosla, no sada se vratila snaznija.
Pedica nam je rekla da moze potrajati do 3 mjeseca pa ako ne nestane sam od sebe da odemo logopedu. Da je bitno ignorirati, sto mi i radimo. No sad se pitam kolko se ceka na logopeda, hmm, da se nebi 3 mjeseca produzilo u 10...
Sortiraj odgovore
Najstariji