ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ifkaminja
    04. Listopad 2021. 02:41

Super. Tjedan dana vrtića, i po mojoj procjeni, a nisam pedijatar 😂, mislim da je i ona pobrala onu "šake, usta, stopala"  bolest.
    Prekjučer sam primjetila neki lagani osip samo na stopalima, ali.. prala sam čarape sa novim deterdžentom pa sam si rekla da bum popratila za reakciju na drugoj odjeći, jer je do tog trena imala samo čarape oprane novim. A i to popodne je krenula temperatura. I to 40.🤒 Jučer dok sam ju popodne hranila skužim da su joj i šake lagano osute, da na licu u blizini usta ima "prištić", a kad sam išla presvući pelenu.. znači cijelo područje pod pelenom je osuto. 
    I onda navečer skužim da se muči da popije vodu, mlijeko. Izgleda da je i u ustima ali ne vidim.
    Uglavnom, sad se preznojila, i nadam se da je to to od temperature.
    Cure koje ste to prošle, jel imate kakav savjet? Znam da je jako zarazno, božepomozi idućih 10tak dana da bude samo s nama i da se nejdemo nigdje s nikim družiti niti u parkić.. 🥴

Simbalija
    04. Listopad 2021. 08:51

Angelly moja sućut..
    --
    Što se "prepirke"  tiče, inače ne volim ljude koji se okolo hvale autentičnošću i iskrenošću da bi sebi uzeli za pravo biti iskreno zlobni i nadasve bezobrazni. I onda na kraju napišu no hard feelings.  E pa Hani i tebi sinko no hard feelings.
    --
    Nama nema testiranja za jasličare, ali trebamo nositi ispričnicu ako su bili bolesni. Mislim da je to za veću djecu?
    --
    Ja sam isto jesenski depresivna.. Još kiša padaaa. Baš je otužno danas.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• Hani
    04. Listopad 2021. 09:53

Jutro😊
    Neće nam ništa biti od malo međusobnog podbadanja. Pa nismo od šećera.
    Angelly, drži se.

Lavica27
    04. Listopad 2021. 10:42

Angelly moja sucut🙁
    Ifkaminja, to ti je to kako opisujes. Po tijelu ih osip ne svrbi i izgledati Ce ruzno kako 'sazrijevs' ali ne svrbi pa se ni ne tretira icime. Usta su problem,odnosno jezik. Imas gel za te afte kupiti Aftamed gel junior. Daj joj jogurte,cokolino(hladniji) i tekucu vise hranu ovih dana. I za par dana bude puno puno bolje. 

PetraB
    04. Listopad 2021. 11:01

Oplaaa.... Lijepa "rasprava" 😅
    DeeDee ziva sam!!! Evo nakon skoro dva tjedna prvi dan vrtica 😎... Sad drzimo fige 🤞🏼
    Obavili rebro prosli tjedan... Cure i J su super kaj se tice njihove jetre no obzirom da su ovako duuugo vukle probleme nakon jedne viroze, kazu da ako ce se ponavljat cure nece moci u vrtic tak da sam stvarno jadna bila nakon pregleda. Al ok, idemo dan po dan 💪🏼
    Sto se tice poslova... Obnovila i linkedIn profil, svaki dan pregledavam nove poslove, poslala par molbi no...friska figa za sada a sad sam nakon pregleda i stala malo jer ak cu morat bit doma jos 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

url=https://lilypie.com][/url

Grizli
    04. Listopad 2021. 11:56

Ifkaminja aj joj jadna U. Drzite se i da sto prije prođe.
    Mikio za to kuhanje i pecenje ja joj dam one kuglice za juhu, ako ih i zdrobi nije toliko namrvljeno kao recimo od keksa i krekera, a i ako pojede nema veze.
    PetraB ma sta uopce ne u vrtic ili samo ne u jaslice? 😳 Nadam se da ce biti ok sad nadalje i da neće bito potrebe za tako radikalnim potezima. Njihovo zdravlje je najvaznije al steta da ne mogu nastaviti ici. 🤞🤞 Da se stanje stabilizira i da nađeš posao. 

Jel vama kad pokupite od djece bolesti bude 3 x gore nego njima? Mislim bolje da je meni losije nego njoj, al nije mi jasno da mene sve sto pokupim od nje tako pokosi da sam za nis. 

Simbalija
    04. Listopad 2021. 12:11

Mene svaka viroza ulovi i crijevna i ova "hunjava", ali ne mogu reći da traje dugo. Dan, dva, budem smrt na dopustu i onda sam ko nova. Tješim se da već duuugo pijem dodatke,  vitamine, minerale pa da me to spasi. Prije sam stalno vukla preglede po par tjedana i to bez djece.
    Ja se držim one udarne doze c vitamina par dana😁
    --
    Mikio sutra sam u ZG😁 doduše na nekim sastancima.. Tako da će sutra i tamo kiša 😂
    Što se tiče igranja u kuhinji,  možda plastelin? Ili i to jede? Ili želi pravu hranu?

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• Zarica
    04. Listopad 2021. 12:36

Grzili, kak znas da mi je i muz bolestan Bas ga muce crijeva, al on je osjetljiv s probavom pa nismo mislili da je povezano. Nisam znala da je sad to glavni simptom, mozda bi bilo dobro testirat se pa da dobije onu potvrdu🤔
    Ma jucer sam radila od 10 do 2 da odradim sve to unaprijed. Morat cu i danas popodne kad dobijem feedback. Ugl, ne znam kak se tak dobro drzim uopce :) A opet lijepo mi bilo danas setkat s malim. Mada noc je stvarno koma bila. Zvala danas pedicu pa sam morala rec do kad hocu bolovanje, odma je rekla da ce mi pisat do petka. Ja reko pa nadam se da nece trebat tolko:) pa kao ajde do srijede pisala pa cemo vidjet. Kaj to tak mora unaprijed se najavit? Ja bi sad kao s tim definiranim danima trebala ic svojoj doktorici

• Zarica
    04. Listopad 2021. 12:39

Inace ja isto pijem pandu, a mm ne. Mozda se zato tak dobro drzim Inace uvijek sve zivo poberem od malog. A sad jos dodatno radim po noci i ne spavam. Mozda mi zbilja pomaze ta panda, neam pojma. 

Grizli
    04. Listopad 2021. 13:00

Zarice vidovita sam... 😂 Salim se. Pobrkala sam od Angelly muz ima crijevnu virozu tj imao je nadam se da je proslo vec. Pa sto radis nocu? Nocna smjesna na poslu ili samo tada stignes? Umrla bi da jos moram raditi nocne. 
    Evo ja danas zvala dr jer sam ukomirana sa prehladom vec 6.dan ne prolazi grlo ubija, temp do 38, sinusi koma, pritiska u glavi. Ugl prvo pitanje od dr je bilo dal imam zelucane tegobe nalik crijevnoj virozi? Moram sutra na testiranje odmah pcr sad rade, bar kod nas.
    .
    Ma ja od M pokupim sve, al evo ona virozu skoro nije ni osjetila ja umirala 4 dana, mm, sestra i moja mama 24 sata. Sad prehladu ona vec nakon 3 dana bolje, a meni nakon 6.stanje jednako lose rekla bi sve gore. Pijem usput kad se sjetim multije, beta glukan i tako to, ali ko da nis ne pomaze, doduse nisam bas azurna. Dok sam pila one prenatale i za dojilje nis mi nije bilo sad ozbiljno razmisljam opet to piti al nemam mi smisla toliko folne krcat u sebe. Ocito cu morat maticnu mlijec opet uvest si.

E da zbog silne rasprave proslih dana mozda niste vidile moje pitanje pa ponavljam, sorry ako sam dosadna al moram u kupovinu pa slusam savjete iskusnijih npr PetraB, Lavica, Annika, neznam dal sam koju izostavila... Za curice gacice klasicne ili bokserice? Hvala 😊 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.