ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Damnarexx 🌺
    04. Listopad 2021. 23:20

Mene je vec sad rodiljna naknada ugodno iznenadila.
    Prvo sam mislila da su fulali, i previse isplatili, pa ovaj mjesec opet isto. Na kraju sam nasla podatak da je donesen zakon 01.04.2020 koji glasi da u prvih šest mjeseci rodiljna je potpora za zaposlene ili samozaposlene roditelje jednaka punoj plaći, a u sljedećih šest, ako roditeljski dopust koriste oba roditelja, ograničena je na 3.991 kunu.
    Tako da imam punu placu 😁
    .
    Petra nadam se da ce faza tuce proci. Vjerujem da je baas ruzno 😵 i da curke ojacjaju i mogu u vrtic 💛
    Grizli idemo s 2mj, 20.10 na cijeepivo pa cu znat tad koliki je...al za sad ima 4.5kg i 57cm. S obzirom da smo dosli doma iz bolnice sa 3.6, a rodjen s 4kg prirast je dobar😁
    I iskljucivo je dojen (uspjeli smo🥳🥳), a dojena djeca dobivaju sporije pa se ne brinem💆
    .
    Naama je E opet zakurila, nakon 2tj..nos je jos uvijek u komi a stalno ga cistimo/spricamo. 
    Da kucam o drvo, kad je ona bolesna mi nismo, nista ne predje na nas. Lazem, jedino sam jedan dan smrcala i iduci dan proslo.
    Ne pijem nikakve pripravke za imunitet, osim sto sam si pred mj dana uzela od Solgara Nails, hair and skin tablete. Imam problem sa kosom (pa mozdaa to da neki rezultat) pocela mi ispadat, imam vec tri kruzica bez kose 😕 moram ic iskontrolirat stitnjacu, da to prekrizimo i onda trazit dalje uzrok. Pojavilo mi se prvi put u 3mj, jedan kruzic ko novcanica od cca 2kn, pa je samo od sebe naraslo. I sad iznad toga na tri mjesta...koma..
    Nekako se nadam da je od trudnoce, pa da ce doc na svoje kad se ocistim od hormona i tijelo dode nazad na sebe. 🤷
    .

Bas je super bez fba, instagrama i whatsappa. 
    Cudan jako osjecaj 😁😁 kao da sam odsjecena od svega, da Nemogu doc do ljudi...

Simbalija
    05. Listopad 2021. 09:18

Damnarex,  ja isto izgubila masu kose nakon poroda.. Opadala je jako negdje dok G nije navršila godinu dana i sama se oporavila..
    --
    Ovo za porodiljnu je super stvar,  tko zna kad će izglasati,  ali dobro,  promjene su uvijek dobrodošle. Ja bih povećala i naknadu za blizance u 2. i 3godini.
    Za nezaposlene je dvosjekli mač,  jer iako je mizerija i puno žena dobiju pedalu kad zatrudne,  znam i masu žena koje inače ne rade i onda rađaju xy puta radi te naknade jer bolje išta nego ništa. Radila sam sa socijalno ugroženim skupinama i taj njihov mentalitet je ponekad baš izazovan.
    --
    Nisam skužila za fejs, bili u lunaparku i na pizzi i kad smo došli doma sam stavljala mašine prati i otišla na spavanje. Sad ujutro vidim prva vijest da je jadni Mark izgubio 8milijardi dolara. Brižan.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• Zarica
    05. Listopad 2021. 10:09

Po meni dosadasnje mjere nisu bile diskriminirajuce. To je jednostavno progresivno oporezivanje koje se primjenjuje u raznim sferama. U kojem si razredu tolki porez placas. Svi imamo isto pravo vozit se Slavonskom, mada je netko platio više, netko manje poreza. Diskriminirajuce bi mi bilo da npr samo plavuse smiju dobit punu placu Ugl, ja sam osjetljiva na pojam diskriminacije koji se u zadnje vrijeme koristi kao dobar dan. Da bi se stvari trebale bolje posloziti to je druga stvar. Da pocnu sa osiguravanjem infrastrukuture vrtica to bi vjerojatno bio pun pogodak.
    U svakom slucaju mjeru pozdravljam, meni se bas cinilo da je onih 5600 ful brzo doslo.
    A kaj se tice efekta Bandiceve mjere to niko ne zna. Izbacili su neke brojke bez ikakvog konteksta.
    Damnarexx, pa i mi smo tu svi primali punu placu prvih 6 mjeseci s prvim bebacima, a kasnije 5600. Kaj se ne sjecas

Grizli
    05. Listopad 2021. 10:30

Kod nas kaos... M jutros zakuhala nakon sto smo od pola noci do 5.30 bili budni sa njom hiperaktivnom. Uopce neznam sto joj doslo ni sto joj sada. Ja se testirala na koronu a sad me strah da smo pokupili je jer ona sad ima moje simptome.
    Mikio ti si tesko disala kad si koronu imala jel tako? Jesi dobila sto za olaksat? I dal si iskasljavala sto ili ne?
    Novi zakon mozda nekome olaksa odluku za djete. Svakako ce se lakse odluciti ako zna da 6.mjeseci nece ziviti ko crkveni mis. Slazem se sa losom ja sam se isto osjecala diskriminiranom i bas zbog toga je mm isao na drugih 6 mj umjesto mene papirnato jer smo manje "gubili". Moja je firma pa sam zapravo bila doma svo vrijeme, a on radio, al da radimo za druge vraga bi tako proslo. Meni ta naknada drugi 6 mj bila rata kredita i rezije. I to je to. Rata kredita se određuje po visini place i nije realno ako imas kredit 4000kn da ostatak mjeseca zivis sa 1600kn samo zato jer zelis biti doma uz svoje djete. Ko da moram birat hocu li ostaviti djete i da smo zbrinuti ili biti uz djete i stediti na osnovnim stvarima da mozemo poplacat sve sto trebamo.
    Nažalost ima dosta ljudi koji se odlucuju na vise djece zbog naknada, rodiljnog i slicno. 🤷‍♀️
    Mikio kod M su jucer u vrticu povodom dana zivotinja crtali zivotinje stopalima. Stopalo su umocili u boju i otisli na papir pa su rukama radili usi, rep, krila i slicno, a tete su ljepile oci one plasticne sto se okrenu. Preslatko. M je odabrala psa da bi crtala. Stariji su i vise zivotinja odradili.

• Zarica
    05. Listopad 2021. 10:30

I ja sam bila drugih 6 mjeseci u istoj situaciji, al nisam se osjecala diskriminirajuce, da mi je bilo bezveze to sigrno. Poanta oporezivanja stoji, neki placaju vise neki manje, al ne ostvaruju zbog tog veca ili manja prava. Meni bi prvoj to bilo uzas. Mislim da sam negdje procitala u svim tim zakonima cemu vec da se standard zivota nebi smio srozati za  vrijeme trudnoce/porodiljnog. To mi je pravi razlog zasto tu naknadu treba povecati, ne zato sto netko placa vise poreza, netko manje.

• Zarica
    05. Listopad 2021. 11:03

e ljudi, da mi muz nije rekao da je pao sustav ja nebi ni skuzila tolko o meni i tehnologiji. Al cudno mi je da nisam bar za instgarm skuzila, kao da sam bila na njemu jucer navecer

mrgud_zg
    05. Listopad 2021. 11:12

Hello žene. Vidim veselo na forumu i ne staje 😁 mislim da će se nas 10 tipkat dok klinci na faks ne odu 🤪
    Kod nas prošli tj opaka prehlada, srećom bez temp pa je mali bio doma. Ja sam imala neki seminar 🙈 pa su ga čuvali svi redom. Kao živimo "normalno" iako imamo djecu, al mm mi je zabranio da igdje mrdnem dok mali ne krene u školu 🙈 ugl kao noći su bile horor, sati plakanje i dozivanje mame.
     Kad pričamo o tome kolko je ko vezan, moj mali je jako vezan za mene. A vratila sam se radit kad je imao godinu i 1mj. Voli ici i kod baka i u park. Al mama je samo jedna. Pogotovo po noći. Kod nas su noći u zadnje vrijeme kaos. To povezujemo s vrticem. Znači on se svaki drugi dan ustane i vrišti dok ne odemo u dnevni. Onda traži jest 🤦, točno zna kaj mu se jede. Igra se. To traje sat-dva. I onda se ustajemo u 6. I ja uopće ne znam kak funkcioniram 🙄. Trenutno osjećam da mi herpes izbija 🙄. 
    I tak. Vidim da nam je svima veselo 🤣
    E a kaj se zakona o porodiljnom tiče, mislim da će to izglasati sljedeće ljeto jer se moramo uskladiti s nekom konvencijom EU pa će paralelno, tak sam pročitala negdje. Meni je to super. Mislim da to nije presudno da se ljudi odlučuju za djecu al je definivno plus. Ja ionako nisam mislila ranije 🤣🤣🤣

• Zarica
    05. Listopad 2021. 11:44

Mrgud, znaci ipak planiras jos jednog bebaca  Znam da zadnji put nisi bila sigurna kao zbog godina pa sim pa tam.
    Bas citam neku knjigu (inace totalno me oborila s nogu i kad obavim sav posao do 1, 2 ujutro jos to idem citati). Uglavnom opisuje nacine povezanosti, pa dvije od njih 6 su fizicka i emocionala. Kod fizicke bas bebaci ne mogu bez blizine roditelja, dok kod emocionalne djeca puno lakse podnose da roditelj nije pored njih, a cuvaju njegovu sliku u mislima i tako ga drze blizu.A ja sam nekak prije mislila, ak ne placu kad me nema, onda nismo bas ni povezani :P Inace je knjiga namjenjena vise za roditelje tinejđera i bas mi je top top. Hold on to your kids. Ne znam ako je citao ko. Te autore sam stokala pa reko da i procitam knjigu koju imaju.

Valkris
    05. Listopad 2021. 13:27

I L se probudio u 3, plakao i trazio da ide u dnevnu. Bio budan do 6 i onda zaspao do 8.
    Kaos.
    Nadam se da je neka brzoprolazna faza. S tim da on ide u vrtic neko vrijeme pa ne povezujem s tim. 
    Rastu li im petice mozda? 
    🥴

mrgud_zg
    05. Listopad 2021. 13:49

Zarice ma nećemo se lagati, imam godina kolko imam 🤣 voljela bih još jedno. Znam da svi imaju svoje razloge za prije ili kasnije, al ja stvarno nisam sposobna uz ovakvo njegovo nespavanje sad još ic na drugo. Fakat razmišljam tamo druge godine 🤭
    Kod nas su krenule obje gornje trojke. Al osim pojačanog slinjenja nemam dojam da je to pojačan razlog za nervozu i nespavanje 🤣. E da, i kod nas je duda i dalje aktualna. Ne mislim ju ukidati, znam da mu je utjeha za vrtić. I i dalje nema govora uopće, onih 10 riječi i polurijeci već neko vrijeme  po novom samo tatu zove Gaga 🤣  Tak da deedee indirektno si me uvrijedila (tj mog sina 🤪🤭🤣)
    Mikio nemoj se ljutit, znam da si pisala da voliš da kad je muž doma da radite nekaj svi skupa, a opet kažeš da samo visi po tebi, a on nije često sam s njom. Kaj ne misliš da bi baš bilo dobro da on par popodneva ostane malo duže sam s njom pa da razviju Nes svoje? Moj mali recimo s tatom baš ima sto stvari koje su samo njihove, meni je to baš super. On vikendom često s njim ode ujutro u park ako ja kuham il' tak nes. Iako opet ne mora bit 🤣 mali jučer bio kod bake, kaže baka dijete za poželjeti, ja dođem po njega on počne raditi gluposti 😈🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.