ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    22. Rujan 2021. 09:44

E meni je taj biovitalis ispao totalni promašaj. Eto kak su različita iskustva...
    Nego, idem za vikend rođendan curici od 2 god. Ima tko ideju za poklon? 😁
    Kod nas u vrtiću i dalje jutarnje plakanje. Kažu da je kroz dan ok, spava. Al bojkotira hranu. A on inače pravi gurman. Nadam se da će to čim prije proc... 😒

• Zarica
    22. Rujan 2021. 11:08

mrgud, nije se malac razbolio jos ni jednom? Moj prosli tjedan bio doma do petka, kazu tete da je placljiviji od kad se vratio nakon bolesti, al da se da umiriti. Ujutro nije sretan sto mora ici u vrtic, al skuzi da cu doci nakon spavanja, sto mu uvijek ponavljam. Tako da ponavlja 'u vrticu spavati, mama doci'
    Ja nis ne gledam da ga odvajam od druge djece niti stitim oko toga na bilo koji nacin. Pomirila sam se da su oni smrkavi i iskasljavaju vecinu vremena. Pijemo probiotike i drzimo fige da sto prije ojaca.

Damnarexx 🌺
    22. Rujan 2021. 12:09

Helou helou🙃
    Ja vas citam i citam, al pored ove lude kuce nikako nesto i napisati😂
    Naravno da je i E bila bolesna, lagana temp, zastopan nosic, kasalj🙄 jeeeii, cari vrtica.
    Nije bila tjedan dana (meni je bilo ubojstvo s njih dvoje solo do 15h) i jucer je opet krenula. Vrtic ko vrtic je super (za sada) prihvatila, place kada ju tata ostavi ali se brzo smiri i sve normalno...
    Ja i beba idemo po nju, i ful nam se razveseli ali ne trci u zagrljaj😂 ostane raditi sta je radila i vice mama, beba! Teta je jako zadovoljna, mislili smo bit ce sutra problema posto je 7 dana nije bilo..medjutim zenska ostala spavati.. tako da je bila do 14h. Nasa je mjesovita mala grupa, trenutno jedna teta,cekaju drugu. Necete vjerovati... Samo ih je troje...iduci mjesec dolaze jos tri bebe od god dana, pa ce ih biti sest i onda svaki mjesec po jedno dvoje, kako zasto...ne znam. Ugl, ona je zadovoljna i mi smo 🙃 bojala sam se tog vrtica, posto nije bas na ti sa nepoznatima a ni drugom djecom. Solo igracica🤪

Vidim vise manje svi su se super adaptirali, bas mi je drago🥰
    Annika srecu vam zelim, i da oporavak bude cim prije 💕
    Angelly drzi se 😁 i meni je bila druga trudnoca laksa, brza.. sve se brzo odvijalo i islo po spagi💛 kasnije je bilo tesko, fizicki ... Trbuh do zuba i frajerica od god i pol, sto reci😅 sad sam preporodjena bez trbuha!
    Oporavak mi je prosao super, zadoovoljna sam sa svime, od poroda do dojenja kojeg smo uspjeli😁 (sto sa E nisam) i on je dobrica🥰
    I tebi Hani drzim fige💪 
    Mare, Red Fox? 🤭🤭 Jesam nekoga zaboravila? 😅
    Aha, Lorena?😁 Znam da ste se vi neckale.
    A ova kraljica Lavica samo negdje luduje i uziva😍
    Mi jos nismo krenuli piti probiotike, sve kao kupit cu i nikako...

Damnarexx 🌺
    22. Rujan 2021. 12:11

Zarica ja ne mogu vjerovat da on vec toliko sastavlja rijeci, kao i N od Mikio🥰
    Ona je pocela ponavljati prva dva slova, a na "cistim" rijecima je jos na mama, tata, baba, deda, nina, duda, beba, da, ne..ovo ostalo zna probrljat nesto..j ponavlja prva dva slova od vecinu rijeci..al dobro, bude to..ne brinem se ni najmanje🙃

Svaki dan nesto nauci novo, bas me fascinira.

Lorena94
    22. Rujan 2021. 12:49

Hej drage moje. Nisam stigla pisati ovih par dana. U ponedjeljak je ostao u vrtiću dok ja nisam išla kući sa posla, zgrada pored posla mi je vrtić :D Ugl pružio je rukice ujutro teti, a meni rekao mama papa i pusu poslao, kad idem po njega smijem ući unutra. Nosić je ok, ruke peremo milijun puta na dan, čak on sam donese onaj sprej iz moje torbe za ruke ako smo negdje a nemamo u blizini vodu, inhaliramo još uvijek 2 puta na dan. Lavice hvala za savijetu i Tonimer sprej, čini mi se da je bolji nego ovaj što smo imali. btw i moj T je kao kaskader, mi ga zovemo ninđa ili kamikaza, te se baci sa kreveta namjerno, skoči sa kutne, u vrtiću se opet počupao s jednom curicom oko igračke (mala ima 2 i pol god i kažu tete hoda od djeteta do djeteta i otima igračke, a ovaj moj je postao isto huligan tamo). Mrgud i T je bojkotirao jelo, ali su skužile kako da ga našopaju tako da jede sad i u vrtiću. Annika kak ste vi? Idete na vježbe? Mikio mi u selu nemamo igralište, tj imamo tobogan i ljulje, ali kod nas ima uz T još 4 djece s tim da je jedna beba od 4 mj. Isto kad su šmrkavi i vire balci do poda ga odnesem kuć. Mi smo mu sad kupili imunoglukan pa ćemo vidjeti kako će s tim biti. Angelly držim fige da bude brzo i bezbolno! Jeste sve pripremili? Hoćeš imat pomoć? Zarice nekad ih još uhvati kriza dok se ne prilagode, kod nas u skupini ima jedan dječak od 3 god kojeg su čuvale baka i teta i nije baš socijaliziran, on stalno plače, ne želi se igrati još uvijek sa drugima i sl. Proći će ih ta faza. Nama je ravnateljica rekla da je to sve normalno za razvojne faze. Damnarexx ja se još uvijek nećkam, ne bih još, a mm bi. Super za vaš vrtić. Kod nas upisano trenutno 16 djece, 2 tete, a za mjesec dana još 3 ili 4 djece dolazi :S Tvoj maleni je presladak   

• Zarica
    24. Rujan 2021. 09:41

Taj suhi kasalj stvarno bude mucenje + mrzim to skakljivo prozirno iz nosa. Frend mi je pricao da kad je njegovog malog taj suhi kasalj uhvatio u vrticu, nista nije pomagalo osim nekog biljnog sirupa na kojeg su na kraju naisli. Kaze da ih je preporodio, al nisam pitala detaljnije. Sad me i DeeDee zaintrigirala s biljnim cepicicma pa mislim da cu se ubuduce uputiti i u biljnu ljekarnu...
    Nama je zasad ok. Oporavio se od one prehlade i sad standardno kasljuca povremeno, al drzi se.
    Kaj se tice poklona, isto gledam za Legice. A skuzila sam da je meni medju najdrazim poklonima dobra slikovnica. Dobili neki dan slikovnicu Popi i Pip - dan na plazi. Mali je opcinjen kad je citamo. mikio, mislim da bi se i vama bas svidila, ima cijeli serijal. A dobar mi je poklon i nekakav motor guralica ili tako nesto, ako znas jel dijete jos nema tog.

• Zarica
    24. Rujan 2021. 09:42

Grizli, kak vam je situacija s vrticem? Jel se ona curica uspjesno prilagodjava? Kako sad ostali interaktiraju s njom?

DeeDee
    24. Rujan 2021. 12:26

LoSa

Zarice meni je rekla zena u ljekarni da idem u Gradske ljekarne Zagreb pitati za cepice jer to oni proizvode. Da je to proizvodila prije Gradska ljekarna Split no prestali su proizvoditi.
    DeeDee molim te jel mozes pogledati na pakiranju tko ih proizvodi?

A ove koje sam ja uzela baš ta privatna ljekarna gdje sam kupila, samo za sebe, tako da nisam baš od pomoći, ali navodno da ima u svim ljekarnama koje drže biljne pripravke varijacija na temu

[/url

mrgud_zg
    24. Rujan 2021. 13:29

Ja da pokucam o drvo, kod njega nakon tjedan dana vrtića krenulo curenje nosa, nas doma satralo al on za par dana ko nov. Kaj se prilagodbe tice još uvijek je to li-la. Baš mu se ne ide ujutro. Teta kaže da se povremeno rastuži. Jede na dane. Al kao ok spava. I kad se dođe po njega je baš veseli. 
    Za poklon sam odlučila kupit neki drveni set za kuhanje. U tom smjeru sam dobila i smjernice. 
    E da, kod nas u zadnje vrijeme sve češći tantrumi. 🙄 Možda polutantrumi, tipa ležanje na podu i protestiranje. Trenutno je pranje ruku broj 1 okidač. Isprobala miljon varijanti i ni jedna ne prolazi. Jučer mi se bacio na pod nasred ulice jer su išli auti i govorila sam mu da mi da ruku i da će on vozit tricikl kad predemo ma drugu stranu al ne. I tak. Veselo 🙈

mrgud_zg
    24. Rujan 2021. 13:57

Kod nas je mjesecima to pranje ruku bilo ok jer se popne na onaj ikein stolcek i onda poslje svi mirišemo i fkt je bilo čim se dođe doma i prije jela. Sad po novom ni pod razno, ni u kupaoni ni kuhinji ni nikak. I to baš budu tantrumi. Zato kaj ga nakon parka i vrtića nemrem pustit da sve dira i jede tak. A nemrem se ni pravit luda i čekat jer je naraso da si može sam otvorit vrata od svih soba i onda mi frajer pobjegne. 🤦

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.