Trebala mi koja prica o svekrvi da me oraspolozi 🤣🤣 pa stvarno nisu normalne...kad vidim kakvih ima moja je super 🤣🤣 Ima ona svojih nebuloza al to mm rijesi.
Ja vise nista ne branim jer sto vise branim to je gore i onda riskiram da mi iza leda rade...ako mu daju sta slatko gledam da mu onda ja ne dam i gotovo...napravim balans :)
A od ove hrane mali jede sve i dok mu nesto ne smeta ok. Uvijek im kazem nek mu daju malo pa da vide reakciju..znaju da oko jaja trebaju pripaziti. Probao je i sunku,slaninu,luk,kolace,hren 🤣 Sad mu dajem da sam jede..stavim mu sve na tanjur i onda nek si bira sta ce...al vecinom sve pojede. Evo za dorucak je jeo domacu sunku,kruh i sir.
.
Mikio sad kad spominjes tepanje bas si razmisljam kod nas nitko nikad nije nesto tako tepao i izvrtao rijeci...odkad se rodio mu normalno pricamo.
Ma u pravilu ja isto vise ne branim nista, al opet pripazim da ne jede ljuto, hranu sa hrpetinom vegete, kojelave gluposti i hranu koja je jak alergen sto nije probala ne volim ni da probava vikendima ili kad nismo doma ili nema jedjog od nas roditelja. Uvijek me strah reakcija jer sam ja alergicar i dobim napadaj astme kad je bas gadna reakcija. Osobno sam misljenja da nema tko sto nuditi novo djetetu osim roditelja ili uz dopustenje nase. M dobi osip od badema rekli smo im to 20 puta al njihova teorija je pa sta ce joj biti od 2 griza. Cuvala sam puno male djece od necaka, seatricni nadalje nikad mi nije napamet palo da im dajem nesto bez da pitam prvo. Smeta me najvise sto kad su vidili da joj je lose i dalje su sutili nego kad smo krenuli spomunjat da idemo doktoru ili doma onda rekli a to nije trajalo 1 dan nego nekoliko dana. I moja je probala sunku, sparoge, janjetinu...
Za stvari na koje reagira (alergija) je suludo da daju ako znaju...
ŠTo se tiče davanja ostale hrane, MAre moj je počeo sve isto kao i mi jesti iza navršene godine dana jer jedu začinjeno i u vrtiću a i nakon godine dana sam nekako i s kćeri krenula, jedu sve isto kao i mi, odlična prilika da i mi malo smanjimo sol :)
Čokolino mu dajem onaj baby, ako on i sestra dobiju čokolade, dam mu da proba. Nisam iskreno restriktivna. Ako ona dobije puding,i njemu dam. Ionako sve to u vrtiću jede.
Pozdrav zene!
Losa bas mi je zao procitat da ste tako bolesni. Nadam se da ce vam sto prije bit bolje. 🤗
Lavice kako vasa probava 🙈
Hani ti si luda. Pa ako nisi skuzila u ove 2 god da se tu moze sve rec, kad ces 😉😂 pogotovo u ovom minijaturnom krugu koji je ostao 😁
Grizli bas je grozna ta tvoja svekrva.
Mene moja uvijek pita. Svekar bi mu nudio sve zivo, al nakon kaj je pokazao algeriju na mlijecno mislim da mu je prestao “nudit” (ne bi mu ni prije dao al volio je provocirat 🙈). Nas mali jede sve ko i mi, al jednostavno manje zacinjeno kuham. I promijenila sam neke stvari u nasoj prehrani, recimo ne koristim vise vrhnje za kuhanje nego zobeno vrhnje, i tak. I ne dajem mu slatko. Ne znam dal je to dobro il ne i dal ce poslje bit zeljan al mislim da ima cijeli zivot za jest to. A vecina cokolada su mlijecne a to ionako ne smije pa onda jedmostavno ni ne dajem samo zato da proba. Uvijek ima nekq zdravija alternativa (a realno ima i fakat dosta kila pa nije da mu treba 🙈). On jos nije probao samo med i jagode, i gljive i morske plodove
Nama ova kombinacija cuvanja, sestricna/svekrva ide stvarno super. Evo vec su 2 tjedna pa se nadam da se nece sad nesto promijenit na gore. Voli bit s obje i stvarno sam mirna. Danas je cak odradio i prvo spavanje kod svekrve i to bez ikakvih problema (prosli tj je spavao u kolicima jer nisam htjela sve sokove odjednom)...
Mikio hvala na info od froddo bas trebamo cipele nove kupiti.
M je recimo probala sipe od morskih uz ribu, a ostalo cemo pricekat jer i ja imam reakcije na lignje recimo. Hranu od nas joj dam smanjila sam kolicinu soli ako nam fali mi dodamo, jedino sta sam promjenila u načinu kuhanja je da ne koristim vegetu, ostalo isto ko nama. Probala jd milku zeca kojeg je popljuvala van, al kinder pojede tu i tamo 1-2 kockice ostalo da meni ili mm.
Opet čitam u nastavcima pa zaboravim... Vita je probala sve što mi jedemo, sad zadnje za Uskrs med u pinci. Nije probala morske plodove jer to ne jedemo skoro nikad. I uopće se ne mogu sjetiti što još nije probala, ali realno mi imamo dosta dosadan jelovnik pa vjerojatno ima toga 🤔🤔🤔
Reagira na brokulu i dalje užasnim crvenilom guze, doslovno isto kao na mandarinu. Ostalo nije imala nikad nikakvu reakciju pa se nadam da će tako i ostati. Ona bi pak pojela sve što vidi i dalje. Evo, svježi sir mogu reć da baš ne voli ali i to pojede, samo ne oduševljeno kao druge stvari. Čokoladu joj ne dajem namjenski ali ako žica dok netko od nas jede dobije malo, isto je sa svom "nezdravom" hranom. Ne kuham joj posebno već dugo ali ni m ni ja ne volimo začinjeno pa mislim da je to ok.
[/url
Cure gledam na froddo tenisice i pise sa vadivom tabanicom... Mozda sam blesava al sto to znaci? Jel se njima to sad kao vadi ili zasto je vadiva?
Cure gledam na froddo tenisice i pise sa vadivom tabanicom… Mozda sam blesava al sto to znaci? Jel se njima to sad kao vadi ili zasto je vadiva?
Mozda ako neko dijete mora nositi posebne uloske, pa moze umetnuti kad se izvade ovi, pa je zato zgodno da se vade.
Mi smo sve probali i uveli osim ostalih plodova mora i gljiva, to sam vidjela da od 2god smiju, da li ste svojima davali salate i ukiseljeno povrce?
E nisam se pohvalila 😂 malom su prosli tjedan probile obje gornje 4-orke (valjda 🙈). Do sad je imao samo sve 4 jedinice. Presmijesno, sad je jedinica pa ogromna praznina pa zub 🦷
Ja sam dala lignje,kozice i tunu. Mozda i gljive,nisam sigurna vise.
Salatu jede u vrticu,ja mu je nisam davala. Nisam se sjetila iskreno.
Sortiraj odgovore
Najstariji