Mikio, joj, jadna😔baš joj je jako crveno😏
Ja ne znam od čega moze biti.. Ako baš dosta papa mliječno, ja bih se usudila reći da je možda od nečega što ima u kravljem mlijeku, al Losa bi me prebila🤣
Svakako joj probaj smanjiti to kako si rekla, pa ju prati, ako ništa, bar ćeš znati da si nešto probala dok vam se pedica vrati.
Nadam se da će joj proći brzo💜💜
Ifkaminja mislila sam si da si ti 😂 ja mislim da nije nis lose ako voli flasicu. Jedino ja njemu i dalje dajem samo ad. Imate kakve preporuke kad krenuti sa kravljim mlijekom? Svjeze, trajno?
Mikio tak ti ima i moj, rekli su da je to blazi atopijski. Njemu je pomogla mixa kupka za atopijski i biovitalis emulzija za mazanje. Mislim da ti biovitalis ima neko manje pakiranje da probas. Njemu super odgovara. I samo mazi, ja svog znam po dva puta na dan.
A za spremanje, ja svog vec zadnja tri tjedna maknem iz stana kad cistim.
Ja ne znam kak vasi, al ja imam osjecaj da moj cijelo vrijeme cendra i dere se. Danas je prtljao po radijatoru i pao s obje ruke u zdjelice od psa, vode i hrane posvuda pa se derao jer mu nismo dali da to dira, pa mu nismo dali skare pa se dere i tak imam osjecaj da se svakih 15 min dere. Ostavila sam ga danas duze malo doma da se kao poigramo, na kraju se nismo igrali ni 15 min 🤦🏼♀️
Damnarexx drzo se, ja sam na pocetku druge trudnoce mogla spavati danima, bas sam bila strasno umorna.
Mikio, a jadnicak:( A kaj si rekla, jel je svrbi? Mozda joj ne smeta pa bar da je to neka poluutjeha.
Losa nisi pobrkala, dobili smo belobazu za tijelo i maxitrol (inace kortic za oci), al je rekla da s tim mazem samo ako je bas jako jako i ako svrbi, zasad drzimo pod kontrolom biovitalos emulzijom, a za lice smo na recept dobili Elidel kremu (na recept, a skoro 200 kuna, skoro sam pala na guzicu kad mi je rekla zena u ljekarni). Ja mu kad idemo van namazem lice sa nivea baby za vjetar i hladnocu i ok mu je ta krema.
Uglavno ta dermatologica je rekla da kortikosteroide koristiti umjereno i samo po potrebi, sto krace moguce.
Od ostalih stvari kaj sam cula je: ne pretopla kupka i maksimalno 10 min, mazati odmah nakon kupanja vlaznu kozu. Mog jos cega alerglosko testiranje al jezim se od toga jer mu prosli put nisu uspjeli izvaditi krv iz vene, a nije mu sad tak jak dermatitis pa odgadam. Znam da reagira na jaje i ti izbjegavamo.
Petra moze tu slika peseka? 🥰
Joj miki sirotica mala. Ja nemsm s tim iskustva sli mužev nećak je imao alergiju na kravlje mlijeko i oko godinu dana mu je tek počelo tako izbijati, pretpostavljam da su pojačali količinu mliječnih proizvoda a maloj susjedi je mams poizbacivsla hrpu toga zbog atopijskog, malo je dobro pa onda svejedno bukne osip
Damnarexx tvoja bebica isto. Da joj slučajno pelene ne smetaju? Mojoj najstarijoj je npr pampers izazivao crvenilo
[iimg]
Petrin psić je prekrasaaaaan 😍😍
Damnarexx i V ima dosta jak pelenski osip zadnje vrijeme često, a u 11 mjeseci ako je tri puta imala crvenu guzu, ne kužim ni ja.. ja sam pomislila da je možda povezano sa zubićima? Ima to smisla? Tako joj je bilo par dana i kad su jedinice probijale..
Ifkaminja oplakah opet na ovu tvoju bočicu, pobjedila si 😂
[/url
Beba, Anika koristimo iste pelene, maramice violeta 99% water, ne da mi se vise s krpicom i vodom.
Ja nekako mislim da je povezano s vocem, ali nije danas uopce puno pojela.
A moja pedijatrica ti je ono🙄🙄 pokusat cu sutra dobiti neku kremu.
RedFox i ja bi mogla spavati i spavati, ali nista od toga😑 nemam mogucnosti.
Mikio jadna Ninuska :( nadam se da cete ubrzo naci uzrok!
Losa pa znas da se Beba sali😁 bubne i ostane ziva. (Beba, u pozitivnom smislu)
Damnarexx i ja sam prešla na te violetine 99% water jer mi divlja ne presvlačenju i ne mogu više krpicom i vodom, sad kad nam ispadne da je od toga 😬😬😬
[/url
Mikio meni to isto izgleda ko klasicni atopijski. Ne vjerujem da je alergija na mlijeko jer ad pije vec dugo. Mom je doslovno od par zlicica ad prvi put kad sam dala se faca osula. Iako ja sam sretna kaj on nema jak oblik, samo dobije crvene fleke po licu al cini mi se da ga ne svrbi. Ja sam imala atopijski u osnovnoj i srednjoj skoli, radila tisucu testova nis pametni nisu nasli. Pojacavo mi se i u ljeto i zimi, kad su ekstremi. Kortice mazala max par dana. I evo godinama vec nista, a ne mazem se kremama uopce.
A za veceru dajem suho, da. Muffine, strudle (od jabuka, to je socno), popecke od povrca, pizzu je neki dan u gostima jeo.. il ak nisam nis stigla spremit onda ad sa instant zitaricama. Jbg nema drugo. Ne dajem bas svjeze voce za veceru pa nema od cega bit socno
Annika zar nisi ti rekla da tog za ljuljanje trazis za necakinju (il necaka)? 😈🙈 mislim da te svemir kaznio jer si ga ostavila za m 😂 nego, mi dobili na posudbu nekog konja na ljuljanje, njemu je to tolko preveliko da sam pospremila pa mozda nagodinu izvadim 😂
Ifka moj tata dan danas poslje svakog obroka (a i izmedu obroka) ode u kuhinju i popije pola litre mlijeka iz tetrapaka 😂😂😂😂 on je fkt ovisnik. Meni je to znalo bit tak odvratno, ono rucamo bolonjez on zalije s mlijekom hahahha. Vec dugo ne zivim s njim pa me bas briga, al ova tvoja prica me bas podsjetila
Iiiiii secer na kraju, ova lavica. 🙈 ta zena je prava stepfordska 💅🙆♀️👠👑👗💁♀️ kao sto smo davnih dana zakljucile 😉😂. Prava zena zmaj 💪. Jedva cekam da ponovimo al da mrgud ne bude imao ispade ludastva ko danas 🙈😂😂😂😂
Mrgud koje pamćenje je, za nećaka sam uzela ali sam mislila da se M prvo igra u njemu jer je nećak svakako premali za to
Ifkaminja ja opet ne mogu doći k sebi iako si već pisala o tome😅
[iimg]
Sortiraj odgovore
Najstariji