ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angelly
    13. Siječanj 2021. 11:29

LoSa

Angelly ja sigurno necu dat svog maca u vrtic zato da bi vise od drugih naucio. Mislim da je o tome dal ce ili ili ne u vrtic ili kad ce ici rasprava koja ovisi i o zivotnom stilu roditelja. Jednako kao sto i neki od nas idu a neki ne na posao. Sve ima svoje prednosti i manr,i ici u vrtic i ne ici…

Ma normalno... samo glupo mi je kad se kaze da mu netko ne moze pruzit dovoljno ko u vrticu bilo baka bilo deda il netko treci. Svatko pruza nesto sto ovaj drugi ne moze. Nigdje nista nikad nije crno bijelo 

beba2025❤
    13. Siječanj 2021. 11:34

MaRe, sretan rođendanko 🎂🥳🥰🤩
    Angelly, naravno, svi će sve svladati kad tad. 💜
    Nije to nikome upitno.
    Mislim da svi mi ovdje imamo isto mišljenje o vrtiću, samo smo se na drukčiji način izrazile.
    Sasvim je ok i da idu i da ne idu, kao što Losa kaže, sve ovisi o roditeljima i našim potrebama i odlukama. 
    Macutica, moje nisu išle, ali u Dubravi, kad sam vodila/kupila necakinje, pa kroz razgovor sam skuzila da tete daju komade voća.
    U vrtiću djeca uglavnom fino jedu i sve oni to nekako brzo pohvataju, jer nema mame koja će ih moliti i klanjati da jedu🤣
    Svi operu ruke, sjednu na svoja mjesta, dobiju krisku jabuke i grickaju bez problema 🥰
    Kažem, moje nisu išle, ali toliko znam po necacima. 
    Mislim da ne trebaš brinuti (iako to zvuči bedasto), ali savladati će ona to sve💜💜

• Zarica
    13. Siječanj 2021. 11:44

Macutica, i ja platila vec upisninu i potpisala ugovor, a jos nije bilo inicijalnog razgovora, ali bit ce. Vec ce ti to spomenut vjerojatno. Ni moj ne jede bas kruce stvari, ali oni to sve ishendlaju sigurna sam. Vec sam to i spomenula (da mu ja moram i zblendati malo) pa je samo zenska odnahnula kao 'ma to je ok' :) 

Superirko
    13. Siječanj 2021. 11:54

Macutica

Pozdrav cure,
    evo mi smo primljeni u vrtic, krece na prilagodbu polovicom veljace, samo su me nazvali i rekli da je L primljena i naveli koju jos dokumentaciju trebamo naknadno donijeti i ide potpisivanje ugovora, nismo trebali dolaziti na razgovor, to me cudi malo, al oke..
    E sad, ako ima koja iskusna mama jaslicara, molim savjet/info. Jaslicarima daju iste jelovnike samo vise usitnjeno (Zagreb)?
    Kako dobivaju voce? Ona je mjesecima jela voce komadno, banana u ruke i onda pocela odbijati, pljucati, nece usitnjenije, nece naribano, jeeeedino pojede kasicu, a svako malo joj opet isprobavam dati komade, usitnjeno ili naribano i nema sanse 🦧

Nisam iskusna mama jaslicara ali imam vrlo frisko iskustvo. Moja I ide u ZG na trnju u gradski vrtic u jaslice i oni jedu sve isto sto i stariji klinci i vrticu. Ona je najmladja u grupi i ne zna jesti sama (ocekuju da dijete jede samo sa zlicom) pa ju tete hrane za rucak. Za uzine su uglavnom komadi voca koje oni sami grickaju ili neko pecivo s jogurtom, komad nekog biskvita. Nisam primijetila da za rucak jedu neke komade mesa i povrca nego su to uglavnom variva, rizota i razni umaci pa nema potrebe za rezanjem hrane. Unutra su vec dovoljno sitni komadici. Mislim da tete zaista ne bi imale vremena sjeckati hranu za sve klince i grupi pa su tako prilagodili meni. 
    Nas vrtic ima na njihovom website-u unaprijed objavkjen tjedni meni pa svaki dan popodne ubace i fotke obroka pa mozda da pogledas kma li i vas vrtic takvo nesto? 
    Mi smo morali odraditi razgovor s pedagogicom i zdravstvanom radnicom prije potpisivanja ugovora na nacin da smo opet prosli kroz onaj formular koji se ispunjavao kod prijave za vrtic i jos su se one malo poigrale s I da vide kakva joj je motorika, kako reagira na nepoznato, koliko je otvorena itd. 

Macutica
    13. Siječanj 2021. 13:23

Cure hvala na odgovorima i iskustvima, ma nama je to voce odlicno islo i onda se sve preokrenulo, ali meso npr ili kruh hoce bez problema kidati zubicima i vece komade kuhanog povrca i veliku Plazmu npr uzme i gricka, ne brinu me toliko komadi, stvarno je ok s tim, nego samo za voce neki vrag zaj..., a htjela bi da pojede svaki dan malo voca, jer ja sam kampanjac za voce, zato povrce obozavam, a cini se da je i ona takva za sada (znam da imaju faze). 
    E i casa, jao, jeedva sam ju dobila da na ruckice primi bocu i pije vodu, poticem to odavno, ali kad uzme sama, samo grize dudu, magicna casa 0 bodova, samo jogurt nekako na casu hoce kad joj drzim casu, s vodom se jako zalije. To joj bas ne ide, a trudim se 🥴
    Nama nije spominjala razgovor, nego doslovno dogovorena prilagodba od 15.02. i tada krece, pa me to iznenadilo, ali budemo isli nositi papire prije toga, pa cemo je povesti malo ako nista da vidi svoj vrtic prije..

Superirko
    13. Siječanj 2021. 14:28

Macutica ni moja ne zna piti iz case i cijela se zalije. Doma pije ili na kljunasicu ili na magicnu casu. Dodjem jucer po nju u vrtic a ona pije jogurt iz plasticne jednokratne case kao velika. Nis se nije zalila. Dodjemo doma, ja joj dam vodu u obicnoj casi i cijela se isproljeva.🤪 U vrticu oni gledaju kako drugi pa se onda malo vise trude.  Za vrtic su mi rekli ako ne zna piti iz case da joj slobodno donesem njenu kljunasicu. Sad nam jedna stoji u vrticu (imaju sudjericu na katu gdje su jaslicari pa ju oni svaki dan operu) pa pije malo iz nje a malo tete rade s njom da nauci piti iz obicne case.  Uglavnom ne brini, nece biti ni gladni ni zedni u vrticu. Paze tete na to. 
    Moja sad po najnovijem ne zeli jesti rucak u vrticu. Prosli tjedan je u pon navodno pojela skoro cijeli rucak a od utorka ona odbija jesti rucak. Dorucak i uzinu normalno jede ali rucak kad vidi krene vristanje. Ja nekako sumnjam da ju je teta nasopala pa da sad malo ima traume ali ne uzrujavam se jer ostalo jede. A i doma ju uvijek ceka obrok. 
    A moguce je i da jednostavno nije gladna jer od 8 do 11 oni pojedu 3 obroka. I nije navikla tako cesto jesti pa moguce da zato preskace rucak. 
    U svakom slucaju ne brini, svjesni su u vrticu da stize dijete od godinu dana i da s njime trebaju malo vise raditi nego sa starijima. 

Macutica
    13. Siječanj 2021. 16:39

Kako prilagodba izgleda, koliko traje?

Superirko
    13. Siječanj 2021. 17:11

Ja sam doslovno 1. dan bila s njom u sobi ravno 20 minuta. Ona jos nije ni hodala samostalno nego uz pridrzavanje pa sam ju ja spustila uz stolic i ona je otisla od mene istrazivati. Drugi dan sam ocekivala da cu i ja opet biti s njom ali ju je teta preuzela na vratima sobe i rekla da se vratim za pol sata. Prvi tjedan smo svaki dan povecavali vrijeme koliko je ostajala pa je na kraju tjedna bila s njima do rucka. Iduci tjedan je ostala do iza rucka. Onda je bila bolesna 2 tjedna pa smo krenuli oept prosli tjedan. Prvi dan do 1, a ostale dane je ostajala do pol 3-3. Imali smo srecu da ona zbilja uziva u vrticu. 
    Malo sam citala i skuzila da svi vrtici imaju slican nacin prilagodbe ali detaljno bi ti trebali objasniti na razgovoru ili kod potpisivanja ugovora. 
    I ima neku krpicu/tetra pelenu od koje sam joj ja napravila tjesilicu pa to ostaje s njom u vrticu za slucaj drame i da se moze uspavati. Mozes pitati tete ako imate nesto takvo mozda pomogne za utjehu. 
    I da, maska za roditelje obavezna u vrticu i za one dane (ili dan) kad roditelj ulazi u sobu treba ili kupiti nazuvje za cipele ili ponijeti od doma neke papuce da se ne ulazi u sobu u zmazanim cipelama. 

Superirko
    13. Siječanj 2021. 17:12

Nazuvke ne nazuvje 🤪

DeeDee
    13. Siječanj 2021. 17:23

Ja sam se samo dosla brzinski požaliti da nemam pojma koji joj je danas, vješa se po meni/plače/jede i tako u krug cijeli dan, spavala 28 minuta vani u nosiljci, ostatak drama. 😩😩😩😩
    Hvala na slušanju, doviđenja 😅

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.