Petra ako želiš pošaljem ti par linkova za udomljavanje..bar toga nažalost ne fali, od štenaca do seniora.. ima ih sad hrpa baš tamo oko vas.. ne znam, ja sam užasno slaba na pse i nikad ga ne bi kupila jer mi je to apsurdno uz pune šinteraje/azile/kućne smještaje u najboljem slučaju🤷
.
Mrgud drži se, držim fige da vam sutra bude super dan 🤞
I mi smo tako nekako na dane, zareda se par odličnih pa jedan koji ti ubije želju za životom, čisto da te vrati u realnost, danas je jedan takav🙈😅
.
Ifkaminja, jao, takve su mi najdraže..mene sve strah povratka i sve mi se manje da
.
O vrtićima nemam pojma ali eto kako je u mjestu tek od 3 godine, tj. nema jaslica, krenut će tad, ne mislim da će bit zakinuta po pitanju ičega zbog toga 🤷
[/url
Aha zaboravila sam još prokomentirati, Lavice ja uopće nisam skužila da ležeća ljulja može postati obična, sad mi žao da nisam uzela odmah kad sam ih otkrila 😭
Mislim da ćemo ipak uzet običnu, joooj, nemam pojma, neku hoćemo 😁😁😁
Taaani super za šišanje 💪
[/url
Ma da, kazem, najbolje bi bilo s roditeljima, al to je utopija jer tako svijet ne funkcionira...
Inace, od kad nemamo jednu stranicu na kindacu mali bolje spava Sad kad se probudi se lako nasloni glavom na moj krevet a ostatak tijela mu u kindacu. Tako smo nekak sve skroz spojili. I onda ne place nego se odma umiri. Preporod.
Lavice, u vrticu u Subicevoj 2 tete na njih 20, a u medjusmjeni samo 1. Tako je bilo prije par godina, a kolko slusam iskustva takvo je stanje i danas u vrticima opcenito.
Pozdrav curke, vidim da pisete o psima i vrticu pa da se i ja malo ukljucim.
Mi imamo kujicu koja je udomljena s 9 mjeseci. S nama je vec 8,5 godina. Izgleda kao mrsavo stene labradora. U pocetku je bila uzasno stisnuta i bojala se vlastite sjene ali s godinama se uz puno ljubavi i paznje opustila.
Kad smo donijeli malu iz bolnice dali smo joj da ju ponjuska i od tad su nerazdvojne. Mala je propuzala da bi ulovila psa i mazila se s njom. A sto se tice potresa, nisam to prije primjecivala ali sad kuzim da ih osjeti. Osjetila je i danas neke koje mi nismo i tek kad sam provjerila aplikaciju bilo mi je jasno zasto unezvjereno hoda po stanu s podvijenim repom. Ja sam za udomljavanje pasa ali tesko je znati sto ces dobiti. Mi smo imali srecu da smo izabrali najmirniju kujicu koja je poslusna a opet zaigrana. I najvaznije od svega voli nase dijete.
Sto se tice vrtica... nasa I je krenula u vrtic 2 tjedna nakon prvog rodjendana. Imamo srecu da je u jaslickoj grupi gdje ih je 11 upisanih ali nikada nisu svi u vrticu. Super je prihvatila vrtic i zaista mu se veseli. Zadnjih tjedan dana je u vrticu od 8:30 do 15 i ostaje bez ikakvih problema. Ja sam nekako od prvog dana kad bih ju vodila bila uzasno uzbudjena oko tog vrtica (nabrijavala sam ju na vrtic 😬) i sad svaki dan kad idemo u vrtic ja joj pjevam: idemo u vrtic, niti ce nam jako lijepo. I ona se onda ful veseli.
Mislim da je jako bitan stav roditelja (a i teta u vrticu) i klinci to odmah puno lakse prihvate. Teze je nama nego njima.
Uh, opet sam oduzila... ja se ne javljam ali kad se javim onda se raspistoljim. 🤭
Sretno nocas svima sa spavanjem.
Superirko, tocno tako reagira i ta macka. Kada su potresi hoda stanom podvijenim repom i skriva se po kutevima ili ispod kreveta i ne zeli izaci, ni da jede.
Moj malac pojeo sad cijelo kuhano jaje ko od sale. Danas je rucak bio samo povrcast pa reko da vidim oce pojest jaje za medjuobrok kad ono
Zarice, pošalji mi porukicu na IG, dobila sam danas par zahtjeva pa nemrem skužiti koja si 😂
Sutra ti poslikam skafander pa buš rekla dal ti uopće odgovara, ak sam dobro služila iz Zg si, pa se dogovorimo di se nađemo, ili ti pošaljem poštom- al tog se bojim da ne prođe zima dok ti stigne 🙄😂
Ja sam se vratila bila na posao kad je prva kćer napunila godinu dana, tad smo živjeli u Zg i nije upala u vrtić, pa sam plaćala privatno čuvalicu.. Radila sam tako 4mj i uvijek mi je žao zbog toga.
Skoro sve što sam zaradila sam davala njoj, na put i gablec za sebe.
Vratila sam se na posao, jer nisam mogla zamisliti da ne radim, jer sam 12 godina radila, ali to je jedna od rijetkih odluka zbog kojih se kajem.
U to vrijeme, moja djevojčica nije dobila ništa, a ja sam izgubila puno važnih trenutaka s njom.
Sretna sam što sam ipak, relativno na vrijeme odustala od svog inata da radim i složila se sa suprugom da je bolje da smo nas dvije skupa.
Sedmero bliske djece ide u vrtić i nisam primijetila da znaju nešto više od mojih cura.
Jako rano su naučile čitati, pisati i svašta što ide uz to.
Uvijek nešto izrađujemo i "proizvodimo" kako one kažu 😄, tako da ne mora biti da su djeca koja ostanu doma zakinuta za išta.
Odlazimo od druge godine na igraonice u knjižnicu, sa 4 godine su krenule u glazbeni vrtić i sl. imamo puno aktivnosti, ali nismo obavezni i ograničeni vremenom.
Ja sam jako sretna što sam doma s njima i vidim da one uživaju svaki dan.
Ne treba svaka mama biti kreativna, pored tolikih čuda na netu.. Kad nisam inspirirana ničim, nadjem nešto, naucim pa radimo skupa😄
Stalno pecemo kekse 🤭🤭
E, sad... Kud bi svijet otišao kad bi sve žene odlučile ostati doma kao ja 🤣🤣
Nastao bi opći kaos!
Tako da se ja svakako divim svakoj majci koja radi i odgaja dijete, jer nije ona manje majka jer je odvela dijete u vrtić, niti se ja osjećam manje dobrom i sposobnom, zato jer sam kućanica 🤭
Odluka koju svaka obitelj donosi za sebe i apsolutno je u redu i jedno i drugo, ovisi kako kome nešto bolje odgovara.
Nadam se da će sve bebuske koje kreću u vrtko brzo zavoljeti ići i da mamama to neće jako teško pasti.. 💜
Bebe koje ostaju doma s mamama će isto uživati i ništa neće propustiti niti izgubiti što ne idu💜
Držim 🤞da se svi brzo prilagodite💜
LoSa, taj sam čaj i ja kupovala prije, isto u Mulleru. Super je, znala sam ga navečer popiti i spavati ko beba. (s obzirim na neke bebe tu, to baš i nije dobar izraz 😂)
Ja ga već jako dugo nisam vidjela, prije trudnoće sam ga jedno vrijeme pila, a onda ga neko vrijeme uopće nisam mogla naći. Od kad sam ostala trudna ga nisam više ni tražila. Ja sam 99% sigurna da je bio od Alnature.
Počela sam raditi. Ak netko nađe di ga ima za kupiti nek javi. Mislim da ću ga ja početi i piti i pušiti kak sad stvari stoje. 😂😂😂😂
Evo mene… Da vidim kaj sam zapamtila jer danas nisam bas nesto dobre volje…
Danas sam potpisala otkaz i ostala vidno razocarana izjavom mog direktora da je birao izmedu mene i jedne kolegice koja nis ne radi, dolazi i odlazi s posla kad hoce al je zasticena ko licki medvjed preko sindikata i ostalih veza i vezica i nitko joj nemoze nista. Zadnje je povrijedila neka radna prava i sad fino je doma "u kazni" na crkanju na 50%place vec 9 mjeseci. Popi*** sam 🤯🤯🤯 eh lijepa moja hrvatska drzavo i firmo… 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
I moje racunalo su odjavili jos u 9.mj pa sam ostala bez hrpu podataka i privatnih nekih stvari…
Ugl ak neko treba inzenjera zastite okolisa, sjetite me se 🙃
Vidim pisete o vrticu… Ja sam eto ostala bez posla neplanski tako da ja ostajem s N doma do daljnjeg. Ja se trudim da joj nista ne fali, igram se s njom, pjevamo, plesemo… Isto tako da sam isla raditi cuvale bi ju bake na smjene al isto sam misljenja da ju nebi predugo voljela s njima ostavljati jer jbga, bake su i neznam kolko bi ju one pratile. Svakako bi kombinirala s nekom aktivnosti, igraonicom il nesto da ne dobije vrtic. I ako nebudem radila plan ju je dati barem na 4 sata dnevno da se igra s vrsnjacima itd. A da mama ima par sati za sebe. Sebicno al tak sad razmisljam.
Petra moji su udomili mj dana prije nego se N rodila mjesanku sitnu malu, nasli ju u kontejneru, rekli nece rasti, narasla u velikog psa od 40 kila i zvrk neposlusni zivahni je i stetocina. Al ju svejedno volimo 🥰
DeeDee dobro da si napisala, mail mi otisao u spam 🙈🙈 za kad si se javila? Ja za cetvrtak.
Baš ružno i tužno za pročitati 🤯🤯🤯🤯
Drži se, ja nekako volim vjerovati da te nakon tako odvratnih nepravdi čeka nešto bolje 💪
Nije sebično, mislim da je to vrlo zdravo razmišljanje.
I ja sam se javila za četvrtak ☺️
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji